Kolumni: Stressipisteitä keräämässä

Kuten tiedetään, muuttamisesta kertyy rutkasti stressipisteitä. Etenkin, kun huushollissa ei harrasteta konmari-metodia.

Tällä kertaa matkaa vanhasta uuteen oli ovelta ovelle vain pari metriä. Samalla vaivalla voisi muuttaa vähän kauemmaksikin. Miesvoimin kannetut huonekalut ovat prosessin helpoin osio. Kiitos vaan rivakoille talkoolaisille.

Ikean kassit osoittivat jälleen monikäyttöisyytensä. Niihin on helppo sulloa kaikki piensälä ja epämääräiset tavarat, joita kertyy pieneenkin talouteen yllättävän paljon. Kaikkein työläintä on asettaa sekalainen sisältö oikealle paikalleen uudessa kämpässä.

Muuttamisen vaivojen vääjäämättömyyttä symboloi viisaus, jonka mukaan vaalea pöly kertyy tummille pinnoille ja tumma pöly vaaleille pinnoille. On asioita, joilta ei voi välttyä.

Ilman ystäviä en ole koskaan selviytynyt mitenkään. Kaikki mikä nyt on jo oikealla paikallaan on heidän ansiotaan. Yleensä minulle lankeaa tai omaksun nurkassa istuvan ahdistuneen tarkkailijan osan.

Miksi hamstrata kantensa hukanneita lasipurkkeja ja eriparisia muovirasioita? Tai pieniä, vaurioita saaneita lahjoja ja muistoesineitä, jotka ovat olleet turvassa nk. miljoonakaapissa. Ymmärtääkseni sellainen on jokaisessa kodissa.

Miljoonakaappiin tavaroita työnnetään pois silmistä, mutta joista ei henno luopuakaan. Ikivanhoja posti- ja joulupakettikorttejakin löytyy.

Olen raahannut elämäni varrella paikkakunnalta toiselle mukanani laatikkoa, jossa on kaksi keskeneräiseksi jääneen gradun aihiota, muutamia omia juttuja, jotka kirjoitin ensimmäisessä työpaikassa, kouluaikaisia muistoja kuten muinaisen Teiniliiton jäsenkortti, vihkoja, aineita, kirjeitä. Jonain päivänä uskallan tutustua nuoreen itseeni.

Vanha tai uusi koti, miksi tietyt johdot ovat yhdessä nurkassa sumpussa? Johdoton sähkö on keksitty, mutta voisiko joku keksiä sitä lisää, ettei aina tarvitsi aloittaa sisustamista kantamalla ensin televisio pistorasianurkkaan.

Tuula Istala

Mies pahoinpideltiin huoltoaseman pihalla, poliisi kaipaa havaintoja

Mies pahoinpideltiin sunnuntaina noin kello 4.40 Aninkaistentiellä sijaitsevan huoltoasema Satashellin pihalla. Tapahtumat saivat ilmeisesti alkuunsa Tuureporinkadulla tai Hotelli Helmen pihalla, josta noin 40-50-vuotias mies tuli juosten Satashellin pihalle.

Kesävatsa vaatii erityistä huolenpitoa

Kesä, juhannus ja monenlaiset herkut saattavat kuormittaa kesänautiskelijaa ja aiheuttaa eriasteisia ja -tyyppisiä murheita vatsan alueella. Juhannuksena grillit täyttyvät rasvapitoisista ja marinoiduista lihatuotteista ja grillimakkarasta – epämiellyttävät tuntemukset vatsan alueella ja suoliston alueella ovatkin tuttuja monelle kesälomalaiselle.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuussa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kaikissa rakennusten pääluokissa kuutiomäärä väheni viimevuotisesta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärä väheni eniten, 18,7 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakentamisen ja asuinrakentamisen lupakuutiomäärät vähenivät myös merkittävästi.

Noususuhdanne parantanut rakennusyritysten taloudellista tilannetta

Rakentamisen noususuhdanteen jatkuminen on parantanut rakennusalan yritysten kannattavuutta. Rakennusteollisuus RT:n kannattavuusselvityksen perusteella talonrakennusteollisuuden jäsenyritysten liikevoitto nousi viime vuonna 4,7 prosenttiin edellisvuoden 3,2 prosentin pohjalukemista. Rakennustuoteteollisuudessa kannattavuus ylsi 6,0 prosenttiin liikevoitolla mitattuna, kun se oli 4,8 prosenttia vuonna 2016.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.