Mielipide: Janne Ason puolueloikka

Tiedotusvälineet uutisoivat, että Janne Aso päätti loikata perussuomalaisista kokoomukseen. Kaarinan Seudun Perussuomalaiset ovat pettyneitä Ason ratkaisuun. Kuntavaalit olivat huhtikuussa ja uusi valtuusto aloitti työnsä kesäkuun alussa. Ennen kuntavaaleja kaikki perussuomalaisten ehdokkaat allekirjoittivat ehdokassopimuksen. Myös Aso. Sopimuksessa ehdokas sitoutuu muun muassa seuraavaan: ”Jos kesken vaalikauden eroan valtuustoryhmästä luovun samalla kaikista perussuomalaisten mandaatilla saamistani luottamuspaikoista.”

Aso oli Kaarinan kuntavaalien ylivoimainen ääniharava saaden kuntalaisilta 662 ääntä. Aso oli Kaarinan perussuomalaisten pääneuvottelija luottamuspaikkaneuvotteluissa. Neuvotteluiden ja vaalimenestyksen perusteella Aso sai haluamansa luottamustehtävät.

Perussuomalaisten puoluekokous oli kesäkuun alussa Jyväskylässä ja kokouksessa paikalla olleiden puolueen jäsenten enemmistö valitsi uudeksi puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon. Puolueen ohjelma ei muuttunut puoluekokouksessa. Kuitenkin jostain syystä Asolle ei kelvannut puoluekokouksen puheenjohtajan demokraattinen valinta. Perussuomalaisissa on ainoana eduskuntapuolueena suora jäsendemokratia jossa kaikilla jäsenillä on äänioikeus puoluekokouksessa toisinkuin muissa puolueissa. Valitettavasti Aso ei osallistunut kaksipäiväiseen puoluekokoukseen, vaikka hän oli merkittävässä asemassa toimien perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana ja Kaarinan Seudun perussuomalaisten puheenjohtajana.

Tiedotusvälineissä Aso esitti tyytymättömyyttään puolueen henkilövalintoja kohtaan. Tästä huolimatta yhdistyksemme jäsenet olivat hyvin ymmärtäväisiä Asoa kohtaan ja antoivat hänelle aikaa miettiä rauhassa. Valitettavasti Aso käytti miettimisajan vain kilpailuttaakseen kaikki muut Kaarinan valtuuston puolueet ja loikkasi kokoomukseen. Valtuustokautta ehti kulua vain kaksi kuukautta nelivuotisesta valtuustokaudesta! Mitään todellista syytä tähän ratkaisuun ei olisi ollut.

Yhdistyksemme jäsenet luottivat ja ovat ennenkin luottaneet Ason sanaan ja osaamiseen täydellisesti. Nyt kuitenkin on nähtävissä, että ei olisi pitänyt. Eikä myöskään niiden monien äänestäjien jotka äänestivät Asoa siksi, että hän oli perussuomalaisten ehdokas. Tämä on valitettava esimerkki siitä, että jotkut ehdokkaat ovat valmiit loikkaamaan vaikka heti vaalien jälkeen sinne missä on isoin hillopurkki. Demokratiassa on Ason ja monen muun loikkarin kokoinen valuvika, joka mitätöi äänestäjien kuluttajansuojaa ja rapauttaa politiikan moraalin tasoa.

Mitenkä Aso aikoo lunastaa allekirjoittamansa sopimuksen? Vai oliko Asonkin allekirjoitus alusta asti vain tyhjä lupaus ilman aikomustakaan noudattaa sopimusta?

Olemme pahoillamme niiden äänestäjien puolesta, jotka eivät Ason loikkaa hyväksy. Tästä huolimatta me muut perussuomalaisten luottamushenkilöt toimimme edelleen samojen asioiden hyväksi kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Kaarinan Seudun Perussuomalaiset

Makasiinit avautuvat Vanhalla Suurtorilla

Luostarin Välikadun kesä alkaa kauppiaiden saapuessa makasiineille. Kaikki tilat on tälläkin kaudella vuokrattu, vahvistaa palvelupäällikkö Sami Männistö Tilapalvelukeskuksesta.

Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjä aletaan selvittää

Kupittaanpuiston puiden ympäristöhyötyjä aletaan tutkia.

Puilla on suuri merkitys kaupunkikuvalle ja ne parantavat kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja laatua. Lisäksi ne sitovat ilmansaasteita ja hiiltä, vähentävät hulevesiä, vaimentavat melua ja suojaavat auringon paahteelta. Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjen taloudellista arvoa ei kuitenkaan Suomessa tunneta. Tätä ryhdytään arvioimaan Turussa ja Helsingissä i-Tree -ohjelmiston avulla.

Puolukkasadosta tulossa etelässä runsas, mustikkasadosta keskinkertainen

Etelä-Suomessa tulee tänä vuonna puolukkaa.

Kukkahavaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen koko maassa. Puolukkasadosta on tulossa runsas eteläisessä Suomessa, mutta korkeintaan keskinkertainen Keski- ja Pohjois-Suomessa. Marjakasvien kukinta alkoi tänä vuonna lähes neljä viikkoa aiemmin kuin vuonna 2016 ja 1–2 viikkoa aiemmin kuin viime vuosina keskimäärin.

Hansakortteli palvelee normaalisti remontin ajan

Hansakorttelissa parhaillaan käynnissä olevat uudistustyöt eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloon. Hansan liikkeet palvelevat asiakkaita normaalisti koko uudistustyön ajan.

Taaleri: Toriparkin rahoitus on kasassa

Finanssiryhmä Taalerin järjestelemä Turun Toriparkin rahoitus on koossa. Taaleri ilmoitti toukokuussa järjestelevänsä rahoitusta Turun keskustan torin alle rakennettavaa pysäköintilaitosta varten. Nyt pysäköintilaitoksen rakennuttajana toimivalla Turun Toriparkki Oy:llä on tarvittavat varat hankkeen toteuttamiseen.

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa aina työkohteen kohdalla 30. syyskuuta asti. Päivittäinen työaika on kello 7–15. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Toukotalkoot kampanjoi turvallisen loman puolesta

Lomakauden alkaessa Toukotalkoot-kampanja muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä.

Suomalaistutkijat analysoivat T-auttajasolu 17:n proteomin

T-auttajasolu 17 (Th17) kuuluu T-soluihin, jotka ovat keskeisiä tekijöitä autoimmuunisairauksien ja tulehdusten synnyssä. Säätelijä-T-solut (iTreg) taas ovat T-soluja, joiden tehtävänä on ylläpitää vastustuskykyä ja estää autoimmuunivasteen syntymistä. Tunnistaakseen Th17- ja iTreg-solujen proteomit Turun biotekniikan keskuksen ja Aalto-yliopiston tutkijat hyödynsivät huipputeknologiaa, jossa käytetään leima-aineetonta kvantitatiivista proteomiikkaa.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Åboraakkeli: Isot saappaat

Viime viikolla saatiin odotettu vahvistus sille, että Tomi Kallion komea pelaajaura päättyy.

Vapaaotteluorganisaatio Cage ehkä palaamassa Turkuun

Edellisen kerran Cage vieraili Turussa syksyllä 2014. Tuolloin Teemu Packalen pääsi tuulettamaan voittoa Hyram Rodriguezista.

Muutama vuosi sitten turkulaista vapaaottelukansaa hemmoteltiin, kun Cage-promootio järjesti säännöllisesti otteluiltoja Turussa. Tuolloin Cagen illoissa nähtiin muun muassa myöhemmin UFC:hen asti ponnistaneet Tom Niinimäki , Makwan Amirkhani ja Teemu Packalen .

Kauden toinen derby keskiviikkona

Mika Ääritalo on nykypelaajista tehokkain derbypyssy.

Kun jalkapallon MM-kisat ovat päässeet Venäjällä hyvään vauhtiin, myös kotoisessa Veikkausliigassa pelataan kiivaalla rytmillä.

Täysosuma
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.