Lainojen yhdistämisen järkevyys askarruttaa?
Huomioi nämä asiat

Vertailelainoja.fi

Haluaisitko yhdistää lainat, mutta et ole varma, onko se sittenkään järkevää?

Tästä artikkelista voit lukea kolme painavaa syytä lainojen niputtamiselle.

Saat tietää myös sen, missä tilanteessa lainojen yhdistäminen ei olisikaan järkevää.

Jos haluat jo tässä vaiheessa siirtyä etsimään uudelleenrahoitusta vanhoille luotoillesi, Vertailelainoja -palvelu auttaa sinua vertaamaan eri vaihtoehtoja keskenään.

Yhdistämällä säästät rahaa

Tärkein syy yhdistää vanhat luotot on rahan säästyminen.

Siksi on olennaisinta kilpailuttaa eri vaihtoehdot ja valita halvin yhdistelylaina.

Kesällä 2022 uudelleenrahoituslainojen korot alkavat noin neljästä prosentista.

Suurin mahdollinen korko on 20 %, mikä on nykylain mukainen enimmäiskorko kuluttajalainoille.

Ennen vuoden 2019 syksyä otetuissa luotoissa voi olla esimerkiksi 50 % korko.

Mitä edullisemman lainan löytää, sitä enemmän voi säästää korkokuluissa.

Kannattaa huomata myös jokaisesta lainasta kuukausittain maksettavat tilinhoitokulut. Ne voivat muodostaa merkittävän osan lainan kuukausierästä, vaikka ne eivät lyhennä lainkaan lainapääomaa.

Jos yhdistät esimerkiksi seitsemän lainaa yhdeksi, säästät kuuden lainan tilinhoitokulut joka kuukausi.

Kuvitellaan, että tilinhoitokulu on ollut 10 euroa per laina (vaikka se voi olla paljon enemmänkin). Tällöin yhdistelijä säästää 60 euroa kuukaudessa pelkästään tilinhoitopalkkioiden osalta.

Yhdistäminen nopeuttaa velkojen takaisinmaksua

Yhdistämällä kaikki osamaksusopimukset, luottokorttivelat ja muut luotot voi nopeuttaa velkojen takaisinmaksuaikataulua.

Järjestelylainan myötä velkojen takaisinmaksuun kuukaudessa kuluva summa voi pienentyä kymmenillä tai mahdollisesti jopa sadoilla euroilla.

Jos vapautuneita rahoja ei aivan välttämättä tarvitse arjen normaalien menojen rahoittamiseen, ne voi käyttää aiottua suurempaan kuukausierään tai ylimääräisiin lyhennyksiin.

Laina-ajan lyheneminen auttaa säästämään rahaa vielä lisää, koska korkojen ja tilinhoitomaksujen osuus pienenee.

Lisäksi velattomuuden saavuttaminen on jo itsessään palkitsevaa ja voimaannuttavaa.

Yhden lainan taktiikka helpottaa elämää

Vielä yksi iso syy sille, miksi yhdistäminen on niin järkevää, on arkielämän helpottuminen.

Kolmen, kolmentoista tai esimerkiksi kolmenkymmenen erillisen luoton hoitaminen vie aikaa.

Vaikka olisit automatisoinut lyhennykset, joudut huolehtimaan siitä, että tilillä on tarpeeksi rahaa eräpäivinä.

Jokin kuukausierä voi unohtuakin, jolloin velallinen joutuu maksamaan normaalien lainanhoitokulujen päälle vielä myöhästymismaksuja ja viivästyskorkoa.

Kun maksettavana on vain yksi laina, kuukausierien koordinointi on helpompaa, ja omasta taloudesta on helpompaa muodostaa selkeä kokonaiskuva.

Vain yhden lainan omaamisesta voi olla hyötyä myös asuntolainaneuvottelussa.

Velattomuutta tavoittelevan pitäisi periaatteessa välttää uuden velan ottamista, mutta asuntolaina voi muodostaa poikkeuksen tähän sääntöön.

Riippuu tietenkin tilanteesta, mutta asuntolaina voi olla niin sanottu hyvä laina, mistä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Ihmisen pitää asua jossain, ja omistusasunnossa asuminen voi olla edullisempaa kuin vuokra-asuminen.

Lisäksi jokainen asuntolainan kuukausierä lyhentää omasta asunnosta vielä jäljellä olevaa velkaa, kun taas vuokralaisena maksaisi pois jonkun muun asuntoluottoa.

Lainojen yhdistäminen ei ole järkevää, jos et säästä

Lainojen niputtaminen ei ole järkevää, jos et säästä sillä rahaa.

Siksi aivan ensimmäiseksi sinun tulee tarkastaa nykyisten luottojesi korot ja tilinhoitomaksut. Tieto löytyy kätevästi kunkin luotonantajan asiakassivujen kautta.

Jotta yhdistelemisessä olisi järkeä, tulee yhdistelmälainan koron ja tilinhoitomaksujen olla pienempiä kuin nykyisissä veloissasi.

Muistathan myös valita huolella laina-ajan.

Näet jo lainahakemuksella, millainen lainasi arvioitu kuukausierä on eri takaisinmaksuajoilla. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä.

Pieni kuukausierä voi houkutella, koska se toisi lyhyen tähtäimen helpotuksen tiukkaan taloustilanteeseen.

Pitkällä tähtäimellä pieni kuukausierä on kuitenkin huono valinta.

Edullisestakin lainasta tulee kokonaiskustannuksiltaan kallis, jos maksat korkoja ja tilinhoitomaksuja useita kuukausia (tai vuosia) pidempään kuin olisi välttämätöntä.

Validi vaihtoehto yhdistämiselle

Uudelleenjärjestelylainaa ei myönnetä kaikille hakijoille.

Syy voi olla esimerkiksi maksuhäiriömerkinnässä, minkä kesto lyhenee vasta joulukuussa 2022.

Lainojen yhdistäminen on kuitenkin vain yksi keinoista päästä veloista eroon.

Voit maksaa velkoja yksi kerrallaan (vyörytystaktiikka). Tuolloin kaikkia muita lainoja maksetaan minimilyhennyksillä paitsi sitä yhtä, mikä halutaan maksaa pois mahdollisimman nopeasti.

Tarvittaessa voit ottaa apua talous- ja velkaneuvontaan.

Hallitus pyrkii aktiivisesti ehkäisemään suomalaisten ylivelkaantumista, minkä takia esimerkiksi yksityishenkilön velkajärjestelyä on uudistettu heinäkuussa 2022.

Esimerkiksi työttömät pääsevät jatkossa nopeammin velkajärjestelyyn, eikä aiemmin saatu myönteinen päätös velkajärjestelystä enää muodosta pysyvää estettä uudelle velkajärjestelylle.

Yhteenveto

Käytettävissä olevien lähteiden perusteella yhdistelylainoja myönnetään tällä hetkellä melko paljon, ja kiinnostus luottojen uudelleenrahoittamiseen on suurta.

Hallitus saattaa lähitulevaisuudessa laskea kuluttajaluottojen korkokattoa 20 prosentista 15 prosenttiin, mutta asiasta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä.

Aika näyttää, mikä on mahdollisesti voimaan tulevan kuluttajaluottojen sääntelyn vaikutus lainojen yhdistämiseen.

Äkkiseltään ajatellen uusi korkokatto voisi olla hyvä asia, parantaisihan se mahdollisuuksia edullisen yhdistelmälainan saamiseen.

Korkokaton kritisoijat vetoavat kuitenkin siihen, että korkojen pakotettu madaltaminen vähentäisi rahoituslaitosten luotonantohalukkuutta.

Entistä useampi voisi saada kielteisen luottopäätöksen, eikä näin ollen saisi pienennettyä lainkaan lainojensa korkoja ja kuluja.

Poliitikot museoharjoittelussa Luostarinmäen museokorttelissa

Suomen museoliiton koordinoiman valtakunnallista Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikkoa vietetään 22.–26. elokuuta. Turun museokeskuksen museoharjoitteluun on tänä vuonna ilmoittautunut runsaslukuinen määrä poliitikkoja, jotka pääsevät tällä kertaa tutustumaan Luostarinmäen museokorttelissa tehtävään museotyöhön.

Fitness tähti Sonja Aielloon iski Tempur-ikävä matkalla jo kahden yön jälkeen – syyt on suuremmat kuin pelkkä koti-ikävä

Tempur-vuode on Sonja Aiellon uuden kodin sydän.

Se mitä matkoilla kaipaa eniten, kertoo mikä on elämässä tärkeää. Kun fitness-urheilija ja valmentaja Sonja Aiello panosti nukkumisergonomiaan, sängystä tuli kodin sydän, jota hän kaipaa matkoilla eniten. Loogista myös siksi, että kotona vietetystä ajasta suurin osa ollaan sängyssä – mutta minkälaisessa?

Venetsialaisten ilotulitteista ei tarvitse ilmoittaa viranomaisille

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella (pl. taajama-alueet) ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta käytettäessä yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita yksityistilaisuuksissa Venetsialaisten aikana.

Raisiossa ja Ruskolla annetaan syyskuussa koronarokotuksia kaikille 60–69 -vuotiaille

Raision kaupunki tarjoaa raisiolaisille ja ruskolaisille neljänsiä rokoteannoksia portaittain. Rokotukset alkavat henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille. Ajan koronarokotukselle voivat nyt varata 60–69-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Posankka Race laskee Aurajokeen 4 000 pikkuposankkaa Turun päivänä

Turun oma kaupunkieläin Posankka ja ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät Aurajoessa Turun päivänä 18.9. vauhdikkaan varainkeruutapahtuman, Posankka Racen. Osallistua voi adoptoimalla itselleen numeroidun kylpyposankan, jonka urheilusuoristusta pääsee myös seuraamaan tapahtumassa. Tempauksella halutaan kiinnittää kaupunkilaisten huomio vesistöjen roskaantumiseen ja kerätä varoja PSS ry:n työn tukemiseen.

Suomalaisten kansantaudeille altistavat riskitekijät ovat vähentyneet, mutta lihavuus lisääntyy yhä

Suomalaisten riskitekijät useille kansantaudeille ovat vähentyneet viimeisten 20 vuoden aikana. Lihavuus kuitenkin lisääntyy yhä, ja kehityksen ennustetaan jatkuvan tulevina vuosina. Tiedot selviävät THL:n tutkimuksesta, jossa arvioitiin, miten aikuisväestön riskitekijät kansantaudeille kehittyvät vuoteen 2040 mennessä.

Puinnit hyvässä alussa, toiveissa keskimääräinen sato

Jos syksy on sateinen, viljan määrä ja laatu heikkenevät ja kustannukset kasvavat sadon kuivauksesta.

Puinnit ovat alkaneet Etelä-Suomessa, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Eniten on puitu kauraa, ohraa ja ruista. Erikoiskasveista on alkanut myös kuminan puinti. Syysviljoista rukiin ja syysvehnän sato-odotukset ovat kohtalaisen hyvät. Pohjanmaalla odotetaan hyvää satoa syysvehnästä. Kevätviljojen sato-odotukset ovat kohtalaisen hyvät koko maassa.

BioCity Symposium tuo Turkuun immunologian huiput

BioCity Symposiumin teema, immunologia, on herättänyt suurta mielenkiintoa. Symposiumiin, joka järjestetään 25.–26. elokuuta, on ilmoittautunut yli 400 osanottajaa. Tapahtuman pääpuhuja on vuonna 2019 Nobelin lääketieteen palkinnon saanut Sir Peter Ratcliffe .

Itämerta juhlitaan Turussa kolmatta kertaa

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien, tempausten ja koulutuksen merkeissä. Vuonna 2022 Itämeripäivää vietetään 25. elokuuta muun muassa Forum Marinumilla, Kirjastosillalla, pääkirjastolla ja Biologisen museon pihalla. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Turku kukkii ennätyksellisen runsaasti

Kaupungin joutomaita on muutettu maisemapelloiksi yhteensä 22 hehtaarin edestä. Maisemakukkaseosta kylvettiin kesäkuussa 37 pellolle ympäri Turkua. Ruissalossa kasvaa perinteisesti auringonkukkaa.

Nielurisakudoksen bakteereilla saattaa olla yhteys allergioihin

Nielu- ja kitarisa soveltuvat hyvin in vivo -malleiksi, kun halutaan tutkia imukudoksen viruksia, bakteereja ja niiden vaikutuksia immuunivasteisiin. Lääketieteen lisensiaatti Lotta Ivaskan väitöstutkimus avaa risakudoksen merkitystä uudella tavalla. Tutkimuksessa selvisi muun muassa, että nielurisakudoksesta löytyy runsas mikrobiomi, joka on läheisessä yhteydessä kehon immuunijärjestelmään.

Poliisi valvoo metsästyksen aloittamista viikonloppuna

Poliisi suorittaa tehostettua erävalvontaa vesilintujen- ja karhunmetsästyksen aloitusviikonloppuna yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa koko maassa.

Hirvensalon sähkönjakeluhäiriö päättynyt

Turku Energian sähkönjakeluhäiriö Hirvensalossa on päättynyt. Turku Energia selvittää vian syytä.

Hirvensalossa sähkönjakelussa häiriöitä

Turku Energian sähköverkon vika on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksen osissa alueita Väli-Hirvensalo, Keski-Hirvensalo, Satava–Kakskerta. Vian arvioitu korjausaika ei ole tiedossa.

Raision kirjaston syksyn lukupiireissä luetaan novelleja ja neulotaan

Raision kaupunginkirjastossa alkaa novelleihin keskittyvä lukupiiri syksyllä. Sivustamon Novellikoukku kokoontuu ensimmäisen kerran torstaina 25. elokuuta kello 17.30 kirjaston lehtiosaston työpajatilassa.

Paavo Nurmi Marathon vaikuttaa liikenteeseen perjantaina ja lauantaina

Paavo Nurmi Marathon aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä perjantaina 19. elokuuta kello 06 alkaen. Tapahtuman keskusalue sijaitsee Itäisellä Rantakadulla, välillä Auransilta–Myllysilta. Kyseinen alue suljetaan yleiseltä liikenteeltä jo kello 6 perjantaiaamuna ja avataan takaisin liikenteelle lauantaina kello 23. Reiteillä toimivat lauantaina liikenteenohjaajat ja poliisi on mukana turvaamassa tapahtuman kulkua. Liikenteelle tulee hetkittäisiä pysäytyksiä reitin varrella. Paikalle odotetaan myös runsaasti yleisöä, joten paikalle saapuvia kehotetaan käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai saapumaan jalan tai polkupyörällä. Autoilijoita kehotetaan varovaisuuteen keskustan alueella.

Suomalaisten sotabotanistien Itä-Karjalassa ottamia värivalokuvia virtuaalinäyttelyssä

Väridiakuva Soutjärven kylästä elokuussa 1943.

Jatkosodan aikana opetusministeriö perusti Valtion tieteellisen Itä-Karjalan toimikunnan edistämään miehitetyn Itä-Karjalan tieteellistä tutkimusta. Turun yliopiston kasvimuseon arkistoista on löytynyt näiden tutkimusten yhteydessä otettuja autenttisia väridiakuvia. Osa kuvista on digitoitu ja julkaistu kasvimuseon virtuaalinäyttelyssä. Myöhemmin museon on tarkoitus digitoida ja julkaista koko kokoelma.

Huoltotyö Helsinginkadun tunnelissa

Helsinginkadun tunnelissa tehdään huoltotöitä 18.–26. elokuuta. Oikeanpuoleinen ajokaista on suljettu liikenteeltä välillä Kalevanramppi–Hämeensilta. Hämeenrampille kääntyvien kaista on käytössä normaalisti. Paikalla on liikenneopasteet.

Kaupunki

Urheilu

Seitsemän turkulaista salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin

Cira Virta (oik.).

Puolassa elokuun viimeisenä päivänä alkaviin salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin valittu joukkue on kovin turkulainen. TPS:n ja FBC Loiston pelaajia on 20 pelaajan joukossa peräti seitsemän. TPS:stä mukana ovat Henrika Maikola , Emilia ja Olivia Pietilä , Cira Virta sekä Veera Kuosmanen . FBC Loistosta kisoihin lähtevät Pipsa Eko ja Eerika Koski . Suomi puolustaa syksyllä 2021 voittamaansa MM-kultaa.

Tutolaista tillilihaa Hööpin tapaan

Hermanni Vidman saapui Tuton penkin taakse kesken viime kauden. Alkavalle kaudelle Vidman on saanut joukkueeseen itselleen sopivampia pelaajatyyppejä.

Hermanni Vidman haluaa tuoda jäälle Tutoon sitoutuneen joukkueen

Otteluanalyysi: Loppuhetkien miesylivoima ei tuonut voittoa Interille

Petteri Forsell oli lauantaina pelipäällä.

Inter ja VPS tarjosivat helteisellä Kupittaalla monivivahteisen näytelmän, jossa oli aineksia monenlaiseen draamaan. Tapahtumiin nähden lopputulos oli kummallekin keskikastin joukkueelle kuin torjuntavoitto, joka jätti hiukan myös hampaankoloon.

Onko 17. elokuuta varsinaissuomalaisten superpäivä?

Wilma Murto lähtee herkullisista lähtökohdista Müncheniin.

Milloin varsinaissuomalainen yleisurheilija on viimeksi voittanut ulkoratojen EM-kisoissa mitalin?

Otteluanalyysi: Hämäläinen päästi TPS:n piinasta

Kasper Hämäläinen iski TPS:n voittomaalin.

Melko hikinen voitto mutta voitto yhtä kaikki. TPS kukisti Mikkelin Palloilijat 1-0 jalkapalloilun Ykkösessä ja jatkaa sarjan kärjessä. TPS:n pelastaja oli Kasper Hämäläinen , jonka vaihtomies Daniel Rantanen vapautti keskelle. Hämäläinen tinttasi pallon tarkasti maaliin rangaistualueen rajan tuntumasta.

Latvian mestari HK Zemgale pelaa ensi kaudella Mestistä

Jääkiekon Latvian hallitseva mestari HK Zemgale pelaa alkavalla kaudella Mestistä. Mestis käy keskusteluja myös muiden ulkomaisten seurojen kanssa mahdollisesta sarjaan osallistumisesta tulevina kausina.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.