Lainojen yhdistämisen järkevyys askarruttaa?
Huomioi nämä asiat

Vertailelainoja.fi

Haluaisitko yhdistää lainat, mutta et ole varma, onko se sittenkään järkevää?

Tästä artikkelista voit lukea kolme painavaa syytä lainojen niputtamiselle.

Saat tietää myös sen, missä tilanteessa lainojen yhdistäminen ei olisikaan järkevää.

Jos haluat jo tässä vaiheessa siirtyä etsimään uudelleenrahoitusta vanhoille luotoillesi, Vertailelainoja -palvelu auttaa sinua vertaamaan eri vaihtoehtoja keskenään.

Yhdistämällä säästät rahaa

Tärkein syy yhdistää vanhat luotot on rahan säästyminen.

Siksi on olennaisinta kilpailuttaa eri vaihtoehdot ja valita halvin yhdistelylaina.

Kesällä 2022 uudelleenrahoituslainojen korot alkavat noin neljästä prosentista.

Suurin mahdollinen korko on 20 %, mikä on nykylain mukainen enimmäiskorko kuluttajalainoille.

Ennen vuoden 2019 syksyä otetuissa luotoissa voi olla esimerkiksi 50 % korko.

Mitä edullisemman lainan löytää, sitä enemmän voi säästää korkokuluissa.

Kannattaa huomata myös jokaisesta lainasta kuukausittain maksettavat tilinhoitokulut. Ne voivat muodostaa merkittävän osan lainan kuukausierästä, vaikka ne eivät lyhennä lainkaan lainapääomaa.

Jos yhdistät esimerkiksi seitsemän lainaa yhdeksi, säästät kuuden lainan tilinhoitokulut joka kuukausi.

Kuvitellaan, että tilinhoitokulu on ollut 10 euroa per laina (vaikka se voi olla paljon enemmänkin). Tällöin yhdistelijä säästää 60 euroa kuukaudessa pelkästään tilinhoitopalkkioiden osalta.

Yhdistäminen nopeuttaa velkojen takaisinmaksua

Yhdistämällä kaikki osamaksusopimukset, luottokorttivelat ja muut luotot voi nopeuttaa velkojen takaisinmaksuaikataulua.

Järjestelylainan myötä velkojen takaisinmaksuun kuukaudessa kuluva summa voi pienentyä kymmenillä tai mahdollisesti jopa sadoilla euroilla.

Jos vapautuneita rahoja ei aivan välttämättä tarvitse arjen normaalien menojen rahoittamiseen, ne voi käyttää aiottua suurempaan kuukausierään tai ylimääräisiin lyhennyksiin.

Laina-ajan lyheneminen auttaa säästämään rahaa vielä lisää, koska korkojen ja tilinhoitomaksujen osuus pienenee.

Lisäksi velattomuuden saavuttaminen on jo itsessään palkitsevaa ja voimaannuttavaa.

Yhden lainan taktiikka helpottaa elämää

Vielä yksi iso syy sille, miksi yhdistäminen on niin järkevää, on arkielämän helpottuminen.

Kolmen, kolmentoista tai esimerkiksi kolmenkymmenen erillisen luoton hoitaminen vie aikaa.

Vaikka olisit automatisoinut lyhennykset, joudut huolehtimaan siitä, että tilillä on tarpeeksi rahaa eräpäivinä.

Jokin kuukausierä voi unohtuakin, jolloin velallinen joutuu maksamaan normaalien lainanhoitokulujen päälle vielä myöhästymismaksuja ja viivästyskorkoa.

Kun maksettavana on vain yksi laina, kuukausierien koordinointi on helpompaa, ja omasta taloudesta on helpompaa muodostaa selkeä kokonaiskuva.

Vain yhden lainan omaamisesta voi olla hyötyä myös asuntolainaneuvottelussa.

Velattomuutta tavoittelevan pitäisi periaatteessa välttää uuden velan ottamista, mutta asuntolaina voi muodostaa poikkeuksen tähän sääntöön.

Riippuu tietenkin tilanteesta, mutta asuntolaina voi olla niin sanottu hyvä laina, mistä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Ihmisen pitää asua jossain, ja omistusasunnossa asuminen voi olla edullisempaa kuin vuokra-asuminen.

Lisäksi jokainen asuntolainan kuukausierä lyhentää omasta asunnosta vielä jäljellä olevaa velkaa, kun taas vuokralaisena maksaisi pois jonkun muun asuntoluottoa.

Lainojen yhdistäminen ei ole järkevää, jos et säästä

Lainojen niputtaminen ei ole järkevää, jos et säästä sillä rahaa.

Siksi aivan ensimmäiseksi sinun tulee tarkastaa nykyisten luottojesi korot ja tilinhoitomaksut. Tieto löytyy kätevästi kunkin luotonantajan asiakassivujen kautta.

Jotta yhdistelemisessä olisi järkeä, tulee yhdistelmälainan koron ja tilinhoitomaksujen olla pienempiä kuin nykyisissä veloissasi.

Muistathan myös valita huolella laina-ajan.

Näet jo lainahakemuksella, millainen lainasi arvioitu kuukausierä on eri takaisinmaksuajoilla. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä.

Pieni kuukausierä voi houkutella, koska se toisi lyhyen tähtäimen helpotuksen tiukkaan taloustilanteeseen.

Pitkällä tähtäimellä pieni kuukausierä on kuitenkin huono valinta.

Edullisestakin lainasta tulee kokonaiskustannuksiltaan kallis, jos maksat korkoja ja tilinhoitomaksuja useita kuukausia (tai vuosia) pidempään kuin olisi välttämätöntä.

Validi vaihtoehto yhdistämiselle

Uudelleenjärjestelylainaa ei myönnetä kaikille hakijoille.

Syy voi olla esimerkiksi maksuhäiriömerkinnässä, minkä kesto lyhenee vasta joulukuussa 2022.

Lainojen yhdistäminen on kuitenkin vain yksi keinoista päästä veloista eroon.

Voit maksaa velkoja yksi kerrallaan (vyörytystaktiikka). Tuolloin kaikkia muita lainoja maksetaan minimilyhennyksillä paitsi sitä yhtä, mikä halutaan maksaa pois mahdollisimman nopeasti.

Tarvittaessa voit ottaa apua talous- ja velkaneuvontaan.

Hallitus pyrkii aktiivisesti ehkäisemään suomalaisten ylivelkaantumista, minkä takia esimerkiksi yksityishenkilön velkajärjestelyä on uudistettu heinäkuussa 2022.

Esimerkiksi työttömät pääsevät jatkossa nopeammin velkajärjestelyyn, eikä aiemmin saatu myönteinen päätös velkajärjestelystä enää muodosta pysyvää estettä uudelle velkajärjestelylle.

Yhteenveto

Käytettävissä olevien lähteiden perusteella yhdistelylainoja myönnetään tällä hetkellä melko paljon, ja kiinnostus luottojen uudelleenrahoittamiseen on suurta.

Hallitus saattaa lähitulevaisuudessa laskea kuluttajaluottojen korkokattoa 20 prosentista 15 prosenttiin, mutta asiasta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä.

Aika näyttää, mikä on mahdollisesti voimaan tulevan kuluttajaluottojen sääntelyn vaikutus lainojen yhdistämiseen.

Äkkiseltään ajatellen uusi korkokatto voisi olla hyvä asia, parantaisihan se mahdollisuuksia edullisen yhdistelmälainan saamiseen.

Korkokaton kritisoijat vetoavat kuitenkin siihen, että korkojen pakotettu madaltaminen vähentäisi rahoituslaitosten luotonantohalukkuutta.

Entistä useampi voisi saada kielteisen luottopäätöksen, eikä näin ollen saisi pienennettyä lainkaan lainojensa korkoja ja kuluja.

Suomen ensimmäisen julkisen veistoksen syntytarina on sattumusten aarrearkku

Henrik Gabriel Porthanin patsas on Carl Eneas Sjöstrandin suunnittelema, 26. toukokuuta 1864 paljastettu patsas.

Jyrki Siukosen uutuusteos Ensimmäinen johdattaa kiehtovalle matkalle 1800-luvun puolivälin kuvanveistäjien maailmaan yhden patsashankkeen kautta. Yhtenä Suomen parhaista patsaista pidetty Carl Eneas Sjöstrandin istuva Porthan pystytettiin Turkuun vuonna 1864.

Eurojackpotin täysosuman arvo nousee 73 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksen 23/2023 perjantaiarvonnasta yhtään täysosumaa. Ensi viikon tiistaina potissa on tarjolla noin 73 miljoonaa euroa.

Maailma tarvitsee huoramarsseja

Joskus tuntuu siltä, että nainen objektina on ikivanha ja kulunut klisee. Todellisuus kertoo toista, sillä on yhä olemassa ihmisiä joiden ajatukset ovat todellakin ikivanhoja ja äärimmäisen itsekkäitä. Kuulin vähän aikaa sitten parilta lukiota käyvältä nuorelta naiselta heidän kokemuksiaan siitä, kuinka paljon heitä huomattavasti iäkkäämmät miehet saattavat suoraan sanoen ahdistella heitä.

Maksuton hedelmävälipala oppilaiden suosiossa

Oppilaat jaksavat hyvin koulussa, kun tarjolla on mieluista hedelmävälipalaa. Asikkalassa on vuoden alusta alkaen tarjottu maksuton hedelmä- ja juuresvälipala kaikille ala- ja yläkoulun oppilaille. Välipala on ollut suosittu, sillä se lisää erityisesti iltapäivän jaksamista.

Happihypylle Turun hautausmaalle

Korttelinumerot helpottavat hautausmaalla suunnistamista. Ne ovat tulossa myös hautakartta-sovellukseen.

Turun hautausmaalle kannattaa lähteä kierrokselle nyt, kun luonto on kauneimmillaan. Hautakartta.fi -palvelussa on kaikkiaan yksitoista teemallista kierrosta, jotka toimivat myös mobiililaitteilla, kuten kännykällä.

Hae tuet OmaKelassa ja maksa terveydenhoitomaksu ajoissa

Voit hakea opintotukea ja yleistä asumistukea, kun aloitat uudet opinnot. Jos olet toiseen asteen opiskelija, voit hakea myös koulumatkatukea. Jos aloitat opinnot suomalaisessa korkeakoulussa, sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.

Ensiasunnon ostajien etsikkoaika

Hypon arvion mukaan asuntokaupan käänne kolkuttelee ovella. Kysyntä voi elpyä jo kesästä lähtien, mikä näkyy hinnoissa viiveellä.

Hypon asuntomarkkinakatsauksen mukaan lainakorkojen nousu, uusien asuntojen valmistuminen ja epävarmuuden hyydyttämä kysyntä ovat painaneet asuntojen hinnat niin jyrkkään laskuun, että vastaavaa on nähty viimeksi 30 vuotta sitten vuonna 1993.

Kulttuurihyvinvointifoorumi kokoaa kulttuurihyvinvointialan ammattilaiset ja kehittäjät Turkuun

Valtakunnallinen Kulttuurihyvinvointifoorumi kokoaa kulttuurihyvinvointialan ammattilaiset ja kehittäjät Turkuun 6. kesäkuuta. Miten taiteen ja kulttuurin pariin pääsisivät ne ihmiset, jotka siitä erityisesti hyötyisivät?

Väitös: Hyvä työmarkkina-asema edistää vanhemmaksi tuloa

Anneli Miettinen.

Hyvä työmarkkina-asema ja tulotason kohoaminen edistivät vanhemmaksi tuloa, osoittaa valtiotieteiden maisteri Anneli Miettinen väitöstutkimuksessaan. Sen sijaan työttömyys ja siihen liittyvät toimeentulon ongelmat vähensivät 30:tä ikävuotta lähenevien ja heitä vanhempien ensimmäisen lapsen saantia.

Kevät lämmin lumisista maisemista huolimatta

Luontoliiton Kevätseurantaan on ilmoitettu jopa 8 000 keväthavaintoa, mikä on yli tuhat havaintoa enemmän kuin edellisenä vuotena samaan aikaan. Kevät saapui samoihin aikoihin kuin viime vuonna

Matti ja Teppo Saaristo-festivaaleille Kaarinaan

Matti ja Teppo.

Matti ja Teppo esiintyvät kesän ainoalla Varsinais-Suomen festari keikallaan Saaristo Festivaalilla Kaarinassa lauantaina 10. kesäkuuta

Raskauden aikaiset suoliston mikrobiston muutokset ennakoivat esidiabeteksen puhkeamista raskauden jälkeen

Naisilla, joilla todettiin esidiabetes raskauden jälkeen, oli erilainen suoliston mikrobiston koostumus jo raskauden aikana kuin naisilla, joilla tätä ei todettu, selviää Turun yliopiston ja Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteistyötutkimuksesta.

Pansion Teollisuuspalvelu Oy ja Askon Group yhdistyvät

Askon Groupin toimitusjohtaja Juha Jokinen ja työnjohtaja Ilkka Vähämäki. Kuva on vuodelta 2016.

Pansion Teollisuuspalvelu Oy ja Askon Group yhdistyvät yrityskaupalla. Pansion Teollisuuspalvelu Oy:n fuusio Kaarinassa Krossin alueella toimivan Askon Groupin eli virallisesti Kaarinan asennus- ja koneistuspalvelu Oy:n kanssa tuottaa yrityksen, jonka yhteenlaskettu liikevaihto yltää 3,5 miljoonaan euroon.

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia

Lounais-Suomen poliisi viettää tiistaina 6. kesäkuuta perinteiseen tapaan liikenneraittiuden teemapäivää ja valvoo tehostetusti rattijuopumuksia.

Kaahaus ja muu riskikäyttäytyminen herättävät pelkoa

Kun nopeus kasvaa, pienetkin virheet ohjauksessa voivat kostautua auton hallinnan menettämisenä.

Liikenteessä suomalaiset pelkäävät kaahaavia autoilijoita, ilmenee Liikenneturvan kyselystä. Pelkolistauksen kärkipäästä erottuu myös muu tahallinen riskinotto, kuten kännykän käyttö ja vaaralliset ohitukset. Lähes joka yhdeksäs vastaaja kokee, että asenteiden on muututtava liikenteessä turvallisuusmyönteisimmiksi.

Kansallinen Lääkekehityskeskus työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjaukseen

Hallitus päätti 1. kesäkuuta muuttaa työ- ja elinkeinoministeriöstä annettua valtioneuvoston asetusta ja lisätä Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy osaksi työ- ja elinkeinoministeriön toimialaa aikaisemman sosiaali- ja terveysministeriön sijaan.

Tutkimus: Sisäilmaan liittyviä oireita raportoivien terveydentila ja toimintakyky vaihtelevat voimakkaasti

Suomalaisista noin joka viides raportoi kokevansa oireita, jotka liittyvät sisäilmaan. Heistä osa ei kokenut oireiden haittaavan toimintakykyä lainkaan, mutta pieni osa koki niiden aiheuttavan merkittävää haittaa toimintakyvylle.

Selvitys: Pienet seurat tärkeä osa liikunnan ja urheilun kansalaistoimintaa

Opetus- ja kulttuuriministeriön tilaaman selvityksen mukaan pienten liikunta- ja urheiluseurojen merkitys on suuri liikunnan kansalaistoiminnan elinvoimalle. Pienet seurat ovat yhteisöllisiä ja ketteriä toimimaan, mutta uusien jäsenten ja resurssien hankinta voi olla niille vaikeaa.

Urheilu

Naisten Superpesiksen uuden mestaruuspokaalin suunnittelija on turkulainen Heini Aho

Heini Aho.

Naisten Superpesikselle suunnitellaan uusi mestaruuspokaali, joka jaetaan ensimmäisen kerran kauden 2023 päätteeksi suomenmestaruusjoukkueelle. Naisten Superpesiksen pelaajat valitsivat kolmen ehdotuksen joukosta voittajaksi taiteilija Heini Ahon työn. Mestaruuspokaali julkistetaan syyskuussa.

Kaksinkertainen Suomen mestari Casimir Jürgens Turun Palloseuraan

Casimir Jürgens vaihtaa mustavalkoiseen nuttuun.

Puolustaja Casimir Jürgens siirtyy Turun Palloseuraan Tampereen Tapparasta kahden vuoden sopimuksella. Kaksinkertainen Suomen mestari vahvistaa TPS:n takalinjaa. Helsinkiläislähtöinen 28-vuotias puolustaja on voittanut urallaan myös Champions Hockey Leaguen mestaruuden.

FC TPS Turku Oy teki miljoonan liikevaihdolla yli puoli miljoonaa tappiota

Linus Rönnberg laukaisee ottelussa SalPaa vastaan. TPS käänsi pelin voitoksi. Talouspuolella tilikausi oli tappiollinen.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden 2022 tulos oli 535 510 euroa tappiollinen. Yhtiön liikevaihto oli noin 1,05 miljoonaa euroa. Liikevaihto putosi edelliseen, Ykkösessä pelattuun kauteen 2021 nähden noin 43 000 euroa.

Tuto Volley etsii viimeistä palaa ilman kiirettä

Tuto Volley haluaa olla myös Jani Niskakankaan alaisuudessa vahva torjuntajoukkue.

Lentopallon Mestaruusliigan Tuto Volley on tehnyt kevään aikana kovasti töitä ensi kauden joukkueen kasaamisessa. Niinpä joukkue onkin ollut lähes valmiina jo toukokuun alusta lähtien.

Eetu Huuhtanen ja Jussi Niska Interistä Pikkuhuuhkajiin

Eetu Huuhtanen.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2002 ja myöhemmin syntyneet) pelaa kesäkuussa kaksi maaottelua. Syksyllä alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Pikkuhuuhkajat kohtaa Puolan (15.6.) ja Slovenian (20.6.) vieraissa.

Karppinen D-finaalin viides EM-soudussa

Olli-Pekka Karppisen urakka olympiasoudun EM-kilpailuissa Bledissä päättyi miesten yksikön D-finaalin viidenteen sijaan. Kilpailuiden ainoa suomalaissoutaja oli positiivisin mielin.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.