Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

tempur

Upeasta valkoisesta kodista ja viimeisen päälle mietitystä sisustuksesta tunnettu Saija Vainio satsaa selvästi kalusteisiin. Se näkyy suositun CoconutWhiteB-Instagram-tilin kautta. Kuvat eivät kuitenkaan aina kerro kaikkea, ja nyt mennään pintaa syvemmälle.

Vaikka makuuhuone näytti Instagram-kuvissa kauniilta, ei se tarjonnut Vainion kaipaamia hyviä yöunia. Syy tähän oli Tempuria muistuttavassa halpajäljitelmässä: hän oli hankkinut aikaisemmin tyynyn, joka lupasi paljon ja kopioi Tempuria, mutta lunasti vähän ja tuli kalliiksi unen laadun kärsittyä. Saija heräsi aamuisin väsyneenä ja keho jumissa.

Tämä on normaalia halpistuotteissa, koska niiden laadusta ja ominaisuuksista on tingitty halvan hinnan takia. Moni kuvittelee, että samantyylinen materiaali ja ulkonäkö antavat samat hyödyt kuin aito Tempur, mutta näin ei ole – sen todistaa myös Saija Vainion käyttäjäkokemus. Tempur lupaa ja tuo terveyshyötyjä, mutta copycat-tuotteella saatiin erilaisia niska-hartiaseudun kiputiloja sekä selän jäykkyyttä.

Sama tuotekategoria, täysin eri laatu – huomaa nämä!

Aidossa Tempurissa ja sitä matkivissa halpajäljitelmissä on kolme ratkaisevaa ja rahan arvoista eroa.

Ensimmäinen on ainutlaatuinen solurakenne. Tempur-materiaali muotoutuu yksilöllisesti ja näin kehon paino jakautuu laajemmalle alueelle patjalla vähentäen kehoon kohdistuvaa pistekohtaista painetta ja lisäksi materiaalin viskoelastiset, painetta vähentävät ominaisuudet, mahdollistavat mukavuuden ja painottomuuden tunteen. Näistä seuraa rentoutuminen, laadukas uni ja palautuminen sekä helpotus kiputiloihin. Tämä toteutuu vain aidolla Tempurilla.

Sen lisäksi laatu on ratkaisevan erilainen. Erinomainen laatu perustuu uniikkiin materiaaliin ja jatkuvaan kehitystyöhön. Tempurin kestävyys ja käyttöikä on parempi kuin useilla muilla joustin- ja memory foam -patjoilla. Tempurin patja- ja tyynymateriaali on ainoana sertifioitu Yhdysvaltojen avaruussäätiö NASA:n toimesta.

Lisäksi terveydenhoitoalan ammattilaiset, kuten Uniliitto ja Selkäliitto, suosittelevat nimenomaan vain aitoa Tempuria, eikä jäljitelmiä. TEMPUR on tutkittu ja turvallinen, ja siksi se on käytössä myös joissain terveydenhoidon vaativimmissa kohteissa.

Viimeisin keskeisin ero on tuotteen valmistusprosessi. Tempur valmistaa tuotteet omissa tehtaissaan 24/7, kun taas useat kilpailijat ulkoistavat tuotantoaan halvan työvoiman maihin ja tehtaisiin, joissa valmistetaan kaikenlaisia tuotteita alihankintana, mutta joilla ei ole omaa jatkuvaa ja keskittynyttä tuotantoa tai tuotekehitystä. Tällöin nämä valmistuttajat eivät kehitä tuotetta vaan valmistavat erän kerrallaan ja korkeintaan etsivät vain keinoja halventaa sitä karsimalla ominaisuuksia ja laatua. Tästä syystä copycat-tuotteet eivät menesty tutkimuksissa, kun sen sijaan Tempurin käyttäjät* Euroopassa ovat tyytyväisempiä, kuin muita patjoja käyttävät ihmiset.

Lue lisää Tempurin ja halpajäljitelmien eroista!

Halpajäljitelmän huonous paljastui unipäiväkirjalla

Ennen Tempuriin vaihtamista Saija Vainiolla oli käytössä Tempuria jäljittelevä halpistyyny ja useita vuosia vanha joustinpatja, joilla nukkumista seurattiin ensimmäiset 13 yötä. Erot selvisivät tutkimalla.

Nukahtaminen kesti 30–60 minuuttia ja unta tuli yön aikana kaikkiaan vain 5–6 tuntia. Hän heräili paljon, jopa 43 kertaa 13 mittausyön aikana.

Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB

Lisäksi Saija kertoi kokeneensa väsymyksen tunnetta kymmenenä aamuna 13:sta, eikä hän saanut heti unta 11 iltana.

–En todellakaan kokenut nukkuvani hyvin vanhalla patjalla ja tyynyllä. Uni oli katkonaista ja öisin tuli kylmä, minkä lisäksi myös kääntyily ja pyöriminen vaivasivat. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi en ole kokenut oloani virkeäksi aamuisin, Saija Vainio sanoo.

Huonosti nukutun yön jälkeen hänellä oli muun muassa vaikeuksia lähteä liikkeelle, jäykkyyden tunnetta selässä, selkäkipuja, jäykkyyttä niska-hartiaseudulla sekä yleistä väsymystä.

Oli selvää, että nukkumisergonomia ei ollut kunnossa.

–Kärsin aika pitkään uniongelmista, jotka kumuloituivat keväällä siihen, että itseä alkoi huimata, heräsin monta kertaa yössä alaselkä- ja vatsakipuihin, minkä lisäksi uneni oli hyvin katkonaista. Silloin tein päätöksen, että vanha sänky lähtisi vaihtoon ja nyt panostetaan laadukkaaseen sänkyyn sekä tyynyihin, jotka tuovat helpotusta omaan jaksamiseen kun uni alkaisi taas maistua.

Uni muuttui paremmaksi uuden patjan ja tyynyn myötä

Saija Vainio vaihtoi patjan ja tyynyn aitoihin Tempur-tuotteisiin, ja ero näkyi selvästi uudella tutkimusjaksolla. Vastaava 13 yön mittainen seuranta osoitti, miten suuri vaikutus aidoilla tuotteilla on unen laadun parantamiseen.

Nukahtamisaika lyheni merkittävästi, sillä vain yhtenä 13:sta yöstä Saija raportoi, ettei saanut unta heti. Vastaavasti hän koki väsymystäkin vain yhtenä aamuna, ja heräilyjen määrä oli laskenut aiemmasta peräti 43 kerrasta vain kahteen. Kyllä kannatti panostaa laatuun!

Koska nukkumisergonomia ja unen laatu paranivat, pystyi sängyssä nyt viettämään pitemmän aikaa, jolloin unen määrä normalisoitui. Tempurin ansioista hän nukkuu nyt 7–8 tuntia yössä.

–Tempur-patja ja -tyyny ovat tuntuneet huomattavasti mukavammilta ja nukun nyt selvästi paremmin kuin aikaisemmin, minkä lisäksi päiväaikainen virkeys on lisääntynyt, Saija sanoo.

Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB

Myös aamuisiin tuntemuksiin tuli muutoksia. Enää ei vaivaa selän alueen puutuminen tai jäykkyys. Samoin hävisivät niska-hartiaseudun jännitys ja kivut. Saija tuntee itsensä pirteämmäksi kuin aikaisemmin. Hän sanoo, että enää ei ole mitään tekijöitä jotka vaikeuttaisivat nukkumista.

–Yksinkertainen ratkaisu, jota suosittelen! Laadukas patja sekä tyyny poistivat selkäkivut ja yöllisen pyörimisen, hän summaa.

Varaa aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen! Ajanvaraajalle lahja ja kahvit, ei ostopakkoa.

Tempur-tyynyn käyttökokemukset

Saijan mukaan tyyny tukee erinomaisesti niskaa, edesauttaa hyvän nukkuma-asennon löytämistä ja tuntuu miellyttävältä. Hänen mukaansa tyynyllä on ollut myös positiivinen vaikutus nukahtamisaikaan.

Tyyny on myös vähentänyt hänen niska-hartiaseudun jäykkyyttä ja puutumista sekä vähentänyt yöllistä heräilyä. Hän arvioi tyynyn erinomaiseksi.

–Tyyny on juuri sopivan kokoinen, tukee mahtavasti niskaa nukkuessa ja on hengittävä. Se myös palautuu omaan muotoonsa nukkumisen jälkeen, kuvailee Saija Vainio.

Tempur-patjan käyttökokemukset

Saija kertoo, että Tempur-patja tukee selkää, mukautuu miellyttävästi kehoon ja mahdollistaa hyvän nukkuma-asennon löytymisen. Se on myös vähentänyt pyörimistä ja nopeuttanut nukahtamista.

Myös yöllinen heräily on vähentynyt aikaisemmasta. Hän arvioi myös Tempur-patjan erinomaiseksi.

–Ensimmäiset kaksi viikkoa patjalla nukkuminen oli vaikeaa, kun patja ei ollut vielä mukautunut omaan kehoon. Silloin unet jäivät lyhyiksi kovuuden takia, mutta tämän jälkeen ongelmat hävisivät kun patja alkoi muotoutumaan.

Katso ajankohtaiset TEMPUR-kesätarjoukset! Parisängyn ostajalle LG:n älytelevisio tai 2 kpl iPad, edun arvo jopa 800€.

*Perustuu haastatteluihin, jotka on tehty yli 24 000 patjakäyttäjän kanssa 13 Euroopan maassa vuosina 2016–2018. Tyytyväisyys on laskettu verraten tuloksia keskimääräisesti erittäin tyytyväisten Tempur-patjojen käyttäjien kanssa kaikissa 13 maassa seuraavaksi lähinnä olevan kilpailijan tyytyväisimpien asiakkaiden keskiarvoon. Lähin kilpailija tarkoittaa lähintä kilpailijaa ainoastaan suhteessa haastattelutuloksiin.

Kansainvälisillä suurmarkkinoilla noin 55 000 kävijää

Suurmarkkinat keräsi kävijöitä mutta ruuhkia ei syntynyt. Kuva on viime vuodelta.

Suurmarkkinoiden tapahtumavastaava Ari Kallas kertoo, että nelipäiväiset Turun kansainväliset suurmarkkinat 23.–26. syyskuuta ovat kaikilta osiltaan sujuneet hyvin. Tyytyväisiä ovat olleet niin viranomaiset, kauppiaat kuin yleisökin.

Ovatko aikaiset herätykset sinulle vaikeita? Aamujuontaja Aki Linnanahde ymmärtää ja kertoo mikä paransi hänen virkeyttään

Vuosienkaan jälkeen aikaiset herätykset eivät tunnu luonnollisilta, mutta Aki sanoo, että vireystilaa voi kuitenkin kohottaa parantamalla syvän unen määrää ja palautumista. Niihin vaikutetaan laittamalla kuntoon pari perusasiaa: tavat ja nukkumisergonomia.

Patenttihakemusten määrä suurin kahdeksaan vuoteen

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on tammi-elokuussa vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan. Hakemuksia on tullut 1 095, mikä on suurin määrä kahdeksaan vuoteen.

Andy McCoyn ja Sofia Zidan taidenäyttely avoinna Vierailukeskus Joessa

Andy McCoy ja Sofia Zida.

Andy McCoyn ja Sofia Zidan taideteoksia sekä maalattuja hattuja on esillä Vierailukeskus Joessa. Taidenäyttely on avoinna syyskuun loppuun eli torstaihin 30. syyskuuta saakka.

Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailu palkitsee vastuullisuustyössä menestyneen yrityksen

Keskuskauppakamari haluaa yhdessä The Planet Companyn kanssa tuoda esille yritysten tekemää tärkeää vastuullisuustyötä lanseeraamalla Vuoden Vastuullisuuteko -kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on lisätä

Pukkilan ylikulkusiltojen tulopenkereitä jyrsitään ja päällystetään

Tienpäällystystöitä jatketaan syyskuun viimeisellä viikolla ykköstiellä Kaarinassa Raadelman ja Kirismäen välillä. Keskiviikkona ja torstaina 29.–30. syyskuuta jyrsitään ja päällystetään Pukkilan ylikulkusiltojen tulopenkereitä. Työ toteutetaan yksi ajokaista kerrallaan, joten toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä.

Raision kaupunginkirjastossa luetaan elämäkertoja

Raision kaupunginkirjastossa aloittaa Sivustamo-lukupiiri, joka kokoontuu elämäkertojen merkeissä. Piiriä vetää raisiolainen Nina Stenlund .

Loton potti nousi kahdeksaan miljoonaan euroon

Lotosta ei löytynyt kierroksella 38/2021 täysosumia, joten 6,5 miljoonan euron potti jäi jakamatta. Ensi viikolla potissa on kahdeksan miljoonaa euroa.

Mentalisti Pete Poskiparta valittu Vuoden yksinyrittäjäksi

Turkulaismentalisti Pete Poskiparta.

Vuoden yksinyrittäjät ovat Pete Poskiparta ja Heikki Närvänen . Valtakunnalliset yksinyrittäjäpalkinnot jaettiin kolmatta kertaa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli sata, mikä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin säätiö luovuttivat palkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25. syyskuuta.

Hamburger Börsin työmaa loppusuoralla, hotelli avataan marraskuussa

Hamburger Börs avataan marraskuussa. Kuva on elokuulta.

Hamburger Börs alkoi palvella vieraitaan Turun keskustan parhaalla paikalla kauppatorin vierellä jo vuonna 1894. Kesästä 2019 alkaen ikonista hotellia on uudistettu perusteellisesti. Hamburger Börsin vanhin osa on saneerattu sen historiallista arvoa kunnioittaen. 1970-luvulla lisätty hotellirakennus on purettu, ja sen tilalle on noussut täysin uusi hotelli, jonka arkkitehtuuri kunnioittaa Turun kauppatorin vanhaa aikaa. Hotelli avataan marraskuussa.

Raisiossa polkuretkeilty jo 50 vuotta

Raisiossa järjestetään sunnuntaina 26. syyskuuta Kullaanpolun polkuretki. Polun voi kiertää kävelen tai juosten. Polkuretkiä on järjestetty syksyisin jo viidenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen polkuretken Raisiossa vuonna 1972 järjesti urheilu- ja raittiuslautakunta. Raision Rinkka on järjestänyt tapahtumaa vuodesta 1989.

Reseptiopioidien kasvanut käyttö heikentää työllisyyttä pitkällä aikavälillä

Reseptiopioidien kasvanut käyttö johtaa työllisyyden heikkenemiseen pitkällä aikavälillä Suomessa. Vahvojen kipulääkkeiden käyttö pitkällä aikavälillä korostaa niiden haitallisia terveysvaikutuksia mukaan lukien addiktion syntymistä, joka murentaa kiinnittäytymistä työmarkkinoille. Lyhyellä aikavälillä reseptiopioidin kasvanut käyttö voi sitä vastoin parantaa mahdollisuuksia työmarkkinoille osallistumiseen. Vahvat kipulääkkeet helpottavat kroonista kipua, joka voi olla merkittävä este työmarkkinoille osallistumiselle.

Koronakriisi muutti nuorten suhdetta autoiluun, halu autoilla ja omistaa auto ovat kasvussa

Ennen koronaa nuorten halua liikkua autolla laski pitkään, mutta nyt halu autoilla ja omistaa auto ovat kasvussa.

Korona on kääntänyt trendin nuorten autoilussa. Ennen koronaa nuorten halua liikkua autolla laski pitkään, mutta nyt halu autoilla ja omistaa auto ovat kasvussa. Vaihtoehtoisella voimanlähteellä kulkevat autot kiinnostavat lähes yli puolta suomalaisista. Danske Bank on kysynyt suomalaisten näkemyksiä autoiluista vuodesta 2013 saakka.

Vihertyö poistaa ajokaistan käytöstä Helsinginkadulla

Helsinginkadulla tehdään 27.9.-1.10. vihertyötä Assistentinkadun ja Suntiontien välillä. Yksi ajokaista on pois käytöstä molemmissa ajosuunnissa.

Metsämäen raviradalla jälleen takakonttikirppis

LC Littoinen järjestää takakonttikirppiksen jo 12. kerran yhteistyössä Turun Hippoksen kanssa, joka pitää samaan aikaan kokoperheen Ponipöhinät Metsämäen raviradalla 25. syyskuuta kello 11–15.

Basisti-laulaja Kristin Korb lauantai-illan tähtenä Café Tiljanissa

Kristin Korb tuo kansainvälisen trionsa Turkuun lauantaina.

Flame Jazz -konsertissa kuullaan lauantaina 25. syyskuuta kello 22 tunnelmallista tarinankerrontaa ja sulavaa svengiä kansainvälisen huipputrion tarjoilemana Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa.

Palvelutalon taidepajassa koetaan iloa ja yhteisöllisyyttä

Ralf Lundberg maalasi eri väreillä Parkinmäen palvelukodissa järjestetyssä Matka väreihin –taidetyöpajassa. Myös mäntymaalaus on Lundbergin, loput muiden asukkaiden.

Parkinmäen palvelutalossa asuva Ralf Lundberg on harrastanut aktiivisesti maalausta aikaisemmin. Hänen mieltään piristi palata maalausharrastuksen pariin uudelleen palvelukodissa järjestetyn taidepajan myötä. Kuvataiteilijat Kristiina Saloluoma ja Marie Johnsson järjestivät kaksikielisen Matka Väreihin -taidetyöpajan, johon Parkinmäen palvelutalon asukkaat saivat osallistua kahden viikon aikana neljä kertaa.

Eurojackpotista 22,2 miljoonan euron päävoitto Suomeen

Eurojackpotin perjantai-illan arvonnassa (kierros 38/2021) löytyi yksi täysosuma ja se löytyi Suomesta. Täysosumalla voitti noin 22,2 miljoonaa euroa.

Urheilu

Åboraakkeli: Kilpa-aerobicin soihdunkantajat esiin?

Nea Kivelä.

Yksi aikakausi suomalaisessa aerobicissa päättyi syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Turun Urheiluliiton, ja Suomen, aerobicin eturiviin pitkään kuulunut kolmikko Fanny Samppa , Linn Agha ja Erika Rautiainen kilpailivat viimeisen kerran kolmikkona aerobicin EM-kisoissa. EM-kisat olivat viimeinen kilpailu Sampalle ja Rautiaiselle.

Otteluanalyysi: TPS murskasi Jaron ja nousi Ykkösen kärkeen

 Albijon Muzaci ja Joakim Latonen olivat TPS:n tehopari.

TPS taistelee noususta jalkapallon Veikkausliigaan. TPS voitti Jaron 4-1 ja nousi, ainakin väliaikaisesti Ykkösen piikkipaikalle. RoPS tosin pelaa vasta huomenna ja voitolla se palaa kärkeen.

TPS-puolustaja Johan Ivarsson sivussa rytmihäiriöiden takia

Johan Ivarsson.

Alkukauden Liiga-otteluista puuttuneen Turun Palloseuran ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin tilanteeseen on saatu lisäselvyyttä. Ivarsson on kärsinyt syksyn aikana rytmihäiriöistä, jonka myötä hänelle tehdään lokakuun 5. päivä toimenpide asian korjaamiseksi.

Otteluanalyysi: Inter antoi AC Oululle kylmää kyytiä

Petteri Forsell taikoi tyllä kertaa tehot 1+1.

Jalkapallon Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros oli mannaa Interille. Sinimustat löivät AC Oulun selvin luvuin 4-0 ja samaan aikaan pahin kilpakumppani SJK romahti samoin luvuin Hakan vieraana. Inter on sarjassa kolmantena kaksi pistettä edellä SJK:ta. FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kahden pisteen päässä SJK:sta.

Håkans-logo vaihtui InterActioniin

Interin pelipaitojen rintamuksessa ei lopoukaudella lue enää Håkans vaan InterAction.

Interin edustusjoukkueen pelipaidassa on tapahtunut historiallinen muutos. Seuran pelipaitojen rintamuksessa on komeillut Alfons Håkans -konsernin nimi jo seuran perustamisesta lähtien eli yli 30 vuoden ajan, mutta päätukija luovutti loppukauden ajaksi nimipaikkansa seuran yhteiskuntavastuusta viestivälle InterAction-logolle.

Otteluanalyysi: Helmarit taisteluvoittoon MM-karsintojen avauksessa

TPS-paidassakin aikanaan nähty Ria Öling iski Helmareiden voitto-osuman.

Naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit aloitti MM-karsinnat niin kuin piti. Slovakia kaatui Kupittaalla Adelina Engmanin ja Ria Ölingin maaleilla 2-1. Voitto ei irronnut helpolla. Slovakia nousi tasoihin, mutta Helmarit iski heti perään voittomaalin ja kesti vieraiden loppurynnistyksen.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.