Baba ganoush sopii dippailuun
Baba ganoush eli munakoisotahna sopii dippailuun ja levitteeksi. Tarvitset kaksi munakoisoa, yhden valkosipulinkynnen, 1/2 dl sitruunamehua, 2 rkl tahinia, oliiviöljyä, sormisuolaa ja persiljaa. Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225 asteisessa 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut.
Käännä paahtamisen puolessa välissä. Anna jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla, valuta hetki. Siirrä tahna kulhoon ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla, tahinilla ja öljyllä, mausta suolalla. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon silputtua persiljaa. Lorauta pinnalle hieman öljyä.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















