Kanasta ja kesäkurpitsasta syntyy maukasta arkiruokaa
Kanasta ja kesäkurpitsasta saa muutaman aineksen kera maukasta arkiruokaa. Kesäinen kanaruoka saa mausteekseen sitruunaa, valkosipulia, lorauksen valkoviiniä ja tuoretta basilikaa. Tässä reseptissä käytetään maukkaampaa ja hieman rasvaisempaa kanan paistileikettä. Kana ja kesäkurpitsa on omiaan esimerkiksi keitettyjen perunoiden, uunissa paahdettujen kasvisten tai raikkaan salaatin kera. Myös helposti ja nopeasti valmistuva tzatziki-kastike sopii mainiosti annokseen.
Kanaa ja kesäkurpitsaa
4 kpl kanan paistileikettä
puolikas kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
muutama basilikanlehti
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,5 dl valkoviiniä
suolaa ja pippuria maun mukaan
oliiviöljyä tai voita
Pilko kesäkurpitsa ja valkosipulinkynnet. Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannussa oliiviöljy tai voi ja paista fileitä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Voit myös grillata paistileikkeet. Nosta kanafileet lautaselle sivuun. Paista oliiviöljyssä samalla pannulla pilkotut kesäkurpitsat ja valkosipulit. Lisää pannulle kanafileet. Kaada joukkoon valkoviini ja sitruunamehu. Anna kanan kypsyä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää sitruunan kuori ja basilika. Sekoittele ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Makeutta kaipaava lisää joukkoon vielä tujauksen hunajaa. Myös loraus kermaa sopii ruokaan mainiosti. Tarjoile esimerkiksi perunoiden, kasvisten tai salaatin ja tzatzikin kera.
Tzatziki
puolikas kurkku
½ tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Huuhtele ja raasta kurkku. Laita raaste siivilään ja ripottele joukkoon suola. Sekoita ja puristele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää ainekset turkkilaisen jogurtin joukkoon ja mausta mustapippurilla sekä sokerilla.
Henriikka Fingerborg
















