Vinkit kalan grillaamiseen
Kalaa voi grillata kokonaisena, paloina ja folionyyteissä. Grillissä valmistuu esimerkiksi kirjolohi, lohi, siika, nieriä, muikut, ahven ja kuha, vinkkaa Pro Kala ry. Käytä laadukasta kalaa ja pidä huoli kylmäketjusta. Jos grillaat kalan kokonaisena, suomusta ensin ja poista sisälmykset sekä ruodot.
Ota kala huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen grillaamista. Kuivaa kalafileet, suolaa ja sivele pintaan öljyä. Makua korostavat pippuri, sitruunamehu ja tuoreet yrtit. Halsteri auttaa pitämään kalan ehjänä grillauksessa. Folio pitää kalan mehukkaana ja estää hajoamisen. Tee folioon reikiä, jotta ylimääräinen neste haihtuu ja kala saa kauniin grillipinnan.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)



















