Nyt popsitaan laskiaispannaria ja Runebergin freakshakea
Klassikotkin tuunataan uudelleen, kun kahden siskoksen pyörittämä turkulainen yritys pääsee vauhtiin. Runebergin torttu taiotaan pirtelön muotoon ja laskiaispullaa tarjoillaan pannukakkuna. Siskokset Isabella Rios ja Rozanne Forspitivät Café Hallonbladia Paraisilla vuodesta 2016 ja pitkäaikainen unelma, Rebelle Café, avattiin Turun keskustaan syksyllä 2021.
Isabella Rios siirtyi Paraisilta Rebelleen, jossa tehdään ruokaa ja leivonnaisia rakkaudella ja intohimolla, tuotteita kehittäen ja uusia makuja luoden. Siskokset ovat kasvaneet yrittäjäperheessä ja olleet mukana ravintolakeittiöissä pienestä pitäen.
– Ruoanlaitto ja leipominen on aina ollut intohimomme. Kouluttauduimme alalle ja haaveilimme pitkään omasta kahvilasta. Meiltä saa paikanpäällä leivottuja leivonnaisia, erikoiskahveja, viiniä ja artesaaniolutta, lounasta ja tietenkin suosituksi noussut brunssimenu on tarjolla maanantaista lauantaihin. Lauantaisin tarjoamme myös brunssilautasta vegaanisena ja lihaversiona, Rios kertoo.
Ideoita Rebellen tarjontaan mietitään edelleen yhdessä.
– Seuraamme paljon trendejä eri sosiaalisissa medioissa sekä lehdissä, välillä kokoonnumme Rozannen kanssa ”brainstormaamaan” ja keksimme uusia makuja mitä haluamme testata. Myös ulkomailla käyminen tuo aina uusia ideoita.
Viime vuonna kahvilassa tuunattiin oma versio laskiaispullasta, joka oli snickerslaskiaispulla. Sen sisään kätkeytyy kinuskikastike suolapähkinöitä ja suklaakerma, päällä on maitosuklaata ja suolapähkinöitä. Niitä on tarjolla myös tänä vuonna, sekä nutellalaskiaispullia. Runebergintorttujakin saa tavallisena, sekä vegaanisena että gluteenittomana.
Tänä vuonna runebergintorttu on freakshaken muodossa. Freakshakeksi sanotaan pirtelöä, joka on tuunattu kermalla, kakulla, kekseillä, karkeilla, kastikkeilla tai millä tahansa makealla. Runebergin freakshake pitää sisällään jäätelöä, vadelmahilloa, kardemummaa ja amarettoa, lisäksi päällä on minirunebergintorttu. Laskiaispulla tarjoillaan herkullisena pannukakkuna; kardemummalla maustettuja pannukakkuja, mansikkahilloa tai mantelimassaa, kermavaahtoa ja tomusokeria.
– Pyrimme aina miettimään mikä on juuri nyt sesongissa ja pystymmekö muuntamaan sen sesonkituotteisiimme. Tällä kertaa halusimme kokeilla perinteisiä suomalaisia makuja ja näistä onkin tullut jo hitti. Rakastamme sitä mitä teemme ja tämän työn suola onkin uusien reseptien kehittäminen, uusien ja joskus hullujenkin ideoiden testaaminen, Rios toteaa.
Henriikka Fingerborg