Yhden padan tortellinikeitto
Yhden padan tortellinikeitto on arkiruokaa helpoimmillaan. Kermainen ja maukas keitto sisältää tomaattia, kermaa, lientä, tuoretta pinaattia ja tietysti tortellineja. Keitto valmistetaan yksinkertaisesti valmistamalla ensin liemi, joka surautetaan tasaiseksi sauvasekoittimella, ja tämän jälkeen kypsennetään liemessä tortellinit. Lisätään hieman kermaa ja tuoretta pinaattia ja keitto on valmista tarjoitlavaksi raastetun parmesaanin kera. Jos haluaa keitosta ohuempaa, jauhot voi jättää pois. Mikä tahansa tortellini käy keittoon, tässä reseptissä käytetään juustotortellineja. Yleensä tortellineja myydään 250 g pakkauksessa, josta riittää kahdelle. Tässä reseptissä keittoon laitetaan kolme pakettia tortellineja, mutta nälkäisemmälle porukalle voi tortellineja laittaa enemmänkin.
Yhden padan tortellinikeitto
2 rkl oliiviöljyä
1 keltainen sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl italian yrtit- maustesekoitusta
2 rkl jauhoja (voi jättää halutessaan pois)
7 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemifondi
1 purkki pilkottuja tomaatteja
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
3 pakettia tortellineja (750 g)
1 dl kermaa
pussi tuoretta pinaattia
raastettua parmesaanijuustoa
Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia kasarissa tai padassa tilkassa öliiviöljyä, kunnes sipuli alkaa kuultaa. Lisää italian yrtit- mausteseos ja pilkotut valkosipulit. Kuullota keskilämmöllä sekoitellen vielä hetki. Ripottele halutessasi joukkoon jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutin verran. Lisää pataan vesi ja kasvis- tai kanafonduet. Sekoittele kunnes jauhot ovat sulaneet joukkoon. Lisää purkkitomaatti ja kuumenna kiehuvaksi. Anna porista 5–6 minuuttia.
Surauta keitto varovaisesti tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jos keitto on liian paksua, voit lisätä lientä. Lisää joukkoon tortellinit ja keitä 8-10 minuuttia tai pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lorauta joukkoon vielä kerma ja anna porista hetki. Lisää pinaatti. Sekoita ja tarjoile raastetun parmesaanijuuston kera.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)