Lukijan resepti: Tanja Karilan porkkanakakku
Aamusten lukija Tanja Karila leipoo porkkanakakun gluteenittomana.
– Tämä ohje on mielestäni parempi kuin tavallinen. Ohje on muokattu kahdesta eri ohjeesta, sillä halusin kokeilla miltä gluteeniton maistuu. Itse teen yleensä muffineja, koska gluteeniton pohja on murenevaista, ja joten kuorrutteen pursotus on helpompaa. Muffineja tulee noin 25 kpl amerikanmuffinivuokiin ja paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Gluteeniton porkkanakakku
400 g voita
5 dl sokeria
6 dl (300g) hienoa porkkanaraastetta
6 munaa
4 dl mantelijauhoa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai perunajauhoa)
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl kanelia
kuorrutus:
100 g voita
400 g vaniljatuorejuustoa
1dl tomusokeria
Sulata voi. Sekoita sokerin kanssa. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muihin aineisiin sekoittaen. Kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi toisessa kipossa. Vatkaa voi ja tuorejuusto keskenään sekä tomusokeri. Levitä kakun päälle.
Henriikka Fingerborg