Pannacotta mansikkamehukiilteellä on paahteinen kesäherkku
Pannacotta on helppo kesäinen jälkiruoka. Pannacottan voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jo hyvissä ajoin, tai edellisenä päivänä. Ennen tarjoilua voit vain koristella pannacottan haluamallasi tavalla ja se on valmista herkuteltavaksi. Erityisen kesäisen ja maukkaan pannacottasta tekee herkullinen mansikkamehukiille. Kiilteen voi tehdä mistä tahansa mehusta, esimerkiksi raparperimehu on myös hyvä vaihtoehto. Mansikkamehukiille valmistuu kolmesta aineksesta; mansikkamehusta, vedestä ja liivatelehdestä.
Liivatelehti laitetaan pehmenemään kylmään veteen, kuumennetaan vesi kiehuvaksi ja liotetaan liivate kuumaan veteen. Tämän jälkeen lisätään mehu ja sekoitetaan kunnolla. Kiille lusikoidaan hieman hyytyneen pannacottan päälle ja annetaan hyytyä vielä jääkaapissa. Koristeiksi käy esimerkiksi nätisti leikattu sitruunan kuori, tuoreet mansikat tai muut marjat, yrtit kuten minttu tai sitruunamelissa ja syötävät kukkaset. Tämä resepti on neljälle.
Pannacotta
3 liivatelehteä
1 vaniljatanko
5 dl kermaa
1 dl (85 g) sokeria
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmentymään. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko veitsellä pitkittäin ja raaputa siemenet esimerkiksi lusikalla kerman joukkoon. Lisää joukkoon myös halkaistu vaniljatanko, sekä sokeri. Kiehauta seosta sekoittaen niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen maustua 15 minuuttia. Poimi vaniljatangon puolikkaat kattilasta. Purista vesi pois liivatelehdistä ja sekoita ne kermaseokseen. Jaa seos laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi ennen, kun lisäät mansikkakiilteen. Laita tämän jälkeen vielä muutamaksi tunniksi hyytymään jääkaappiin, tai yön ajaksi.
Mansikkamehukiille
1 dl mansikkamehua
1 dl vettä
1 liivatelehti
Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota pehmennyt liivatelehti veteen. Lisää sitten mehu ja sekoita kunnolla. Lusikoi sitten mehua tasaisesti jokaiseen annokseen. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Henriikka Fingerborg