Turun kaupunki hakee lasten ja nuorten harrastamisen parissa työskenteleviä toteuttamaan harrastamisen Turun mallia
Turun kaupunki etsii lasten ja nuorten harrastustoiminnalle toteuttajia koulupäivien yhteyteen. Harrastustoiminnan järjestäjät valitaan lukuvuodelle 2022–23 hankintalain mukaisella pienhankintakilpailutuksella. Harrastamisen Turun mallin mukaisen harrastustoiminnan ohjauksen tarjouspyyntö on avoinna 10. kesäkuuta kello 11:een saakka.
Harrastamisen Turun malli on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa harrastamisen Suomen mallia, jossa on tarkoituksena mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Turun kaupunki etsii nyt ammattitaitoisia eri harrastuslajien järjestäjiä toteuttamaan lasten ja nuorten toivomia harrastuksia. Toiminnan kohderyhmänä ovat turkulaiset 1.–9.-luokkien oppilaat.
– Toivomme tarjouksia mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti erilaisten harrastustoimintojen tuottajilta. Tavoitteenamme on, että harrastamisen Turun mallin kautta voidaan löytää mahdollisimman monelle turkulaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa matalan kynnyksen harrastus, sanoo Turun kaupungin projektipäällikkö Rebekka Hermonen.
Palveluntuottajia haetaan lukuvuodelle 2022–23 ajalle 15.8.2022–31.7.2023. Kilpailutuksen järjestämisestä vastaavat Turun kaupungin vapaa-ajan sekä kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuudet. Tarjouspyyntö jätetään sähköisesti Tarjouspalvelu-sivustolla.
Erilaisten harrastusten järjestäjiä haetaan kerhotoimintaan, harrastusvälitunneille sekä harrastuspäiviin. Harrastukset toteutetaan lasten ja nuorten kuulemisesta saatujen tietojen pohjalta. Harrastuksen järjestäjä voi olla seura, yhdistys, järjestö, yritys, toiminimellä toimiva henkilö tai yksityishenkilö. Toimijalla tulee olla lasten ja nuorten ohjaamiseen vaadittava ammattitaito ja ohjattavan harrastuslajin vahva sisällöllinen osaaminen.
Kilpailutettava hankinta sisältää seitsemän eri osakokonaisuutta turkulaisille 1.–9.-luokkien oppilaille. Harrastuksen järjestäjiä haetaan muun muassa tanssiin, sirkukseen, teatteriin, kuvataiteeseen ja kädentaitoihin, musiikkiin, kirjallisuuteen ja sanataiteeseen, mediataiteeseen, valo- ja videokuvaukseen ja animaatioon sekä erilaisiin liikunnallisiin lajikerhoihin. Tarjouksia voi jättää myös muusta ohjattavasta harrastuskerhotoiminnasta, kuten luonto- ja ympäristötieto-, tiede-, teknologia- ja pelikerhotoiminnan ohjauksesta sekä etänä toteutettavasta kerhotoiminnasta. Tarkemmat osakokonaisuudet löytyvät Tarjouspalvelu-järjestelmän tarjouspyynnöstä.
Turun kaupungin hankintapalvelut ja harrastamisen Turun malli -hanke järjestävät pienhankintapalvelun käyttämiseen etämuotoisen opastustilaisuuden tiistaina 31. toukokuuta kello 10.30–11.30. Kyselytilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa ja linkki tapahtumaan löytyy kaupungin verkkosivuilta.
Turussa käynnistettiin harrastamisen Suomen mallin pilottivaiheessa vuoden 2021 alussa harrastamisen Turun malli, jonka kautta pyritään lisäämään lasten ja nuorten koulupäivien aikaista harrastamista. Hanke sai keväällä 350 000 euron suuruisen jatkorahoituksen lukuvuoden 2022–23 harrastustoiminnan toteuttamiseen.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)