Pohjoisen rauhallisuus houkutti Riemerin tatuoijapariskunnan asettumaan Turkuun
– Turku on ihanan rauhallinen. Keskustassa on kiva kävellä esimerkiksi Aurajoen ja Turun linnan ympäristössä. Elämäntyyli on myös täällä erilainen kuin muualla. Ei ole niin kiire joka paikkaan, huokaavat puolalaiset Natalie ja Simon Riemer.
Turkuun muutama kuukausi sitten Vadelma Tattoo -tatuointistudion perustanut pariskunta on alkujaan Puolasta, mutta viimeiset viisi vuotta he ovat asuneet ulkomailla. Ennen Suomeen muuttamista he asuivat Itävallassa ja Hollannissa. Ennen Turkuun muuttamista Natalie ja Simon ehtivät asua hetken Helsingissä.
– Ennen Suomeen muuttamista meillä ei ollut mitään siteitä tänne, mutta Pohjoismaat tuntuivat kiinnostavalta paikalta esimerkiksi ilmaston vuoksi, Natalie kertoo.
– Matkustelimme siellä täällä Suomessa. Pidimme Turusta todella paljon, joten päätimme muuttaa tänne, Simon kuvailee.
{{k7449557}}
Riemerit ovat kokeneet ahkeran muuttamisen maasta toiseen luontevana. Kun asettuu hetkeksi aloilleen, saa vahvemman otteen maan todelliseen elämään.
– Matkustaminen ja muuttaminen antavat elämyksiä totta kai, mutta erilaisiin kulttuureihin tutustuminen on myös kiinnostavaa. Jos on viikon tai kaksi lomalla jossain, ei pääse paikallisten kulttuuriin samalla tavalla kiinni kuin asumalla maassa, Natalie toteaa.
Elämysten ja erilaisiin kulttuureihin tutustuminen on myös ollut kiinnostavaa, kun ei ole ollut sukulaisia tai maassa aiemmin asuneita ystäviä auttamassa käytännön järjestelyissä.
– Uuteen maahan asettumisessa on valtavasti asioita, joista pitää ottaa selvää ja jotka pitää hoitaa. Se on kasvattanut valtavasti itseluottamusta, kun on hoidettu erilaisia käytännön asioita erilaisissa kulttuureissa, Simon kuvailee.
{{k7449563}}
Tatuointi sopii liikkuvaan elämäntyyliin erinomaisesti, koska välineet eivät hirveästi tilaa vie. Natalie on Vadelma Tattoon päätatuoija, mutta tatuoinnit veivät mennessään vasta muutama vuosi sitten.
– Opiskelin arkkitehdiksi, kun tapasimme Simonin kanssa. Simon on ollut kiinnostunut tatuoinneista teini-ikäisestä asti ja hän kannusti minua tatuoinnin pariin. Alkuun en ollut ollenkaan innostunut asiasta, koska arkkitehtuuri kiinnosti minua ja halusin keskittyä siihen, Natalie toteaa.
Vuoden Simon sai houkutella ennen kuin Natalie asiasta innostui. Innostumisen jälkeen hän myös opiskeli tatuointia Puolassa tatuointikurssilla. Tatuoiminen vei mukanaan, koska arkkitehdin työt eivät ruokkineet Natalien luovuutta niin kuin hän oli toivonut.
– Käytännön arkkitehdin työ varsinkin Puolassa oli tietokoneella istumista 12 tuntia päivässä. Opiskelut eivät oikeastaan kovinkaan hyvin valmentaneet siihen, mitä työ oikeasti oli. Opin suunnittelemaan kaikenlaista, mutta käytännöntyö ei ollut samalla tavalla luovaa kuin opiskellessa, Natalie toteaa.
Ilkka Lappi