Missäs oot?: Tulevaisuudessa elävä leipomoyrittäjä
Tavoitimme leipomo MBakeryn yrittäjän Mikko Hietalan maanantaina kello 11.00.
Missäs oot?
– Olen leipomomme toimistolla. Tai tarkemmin toimistomme viereisessä valokuvausstudiossa valokuvaamassa.
Mitä kuvia on työn alla?
– Ystävänpäivä ja pääsiäinen ovat tulossa. Niihin liittyviä tuotekuvia otamme. Yleensä tässä työssä elää muutaman viikon päässä tulevaisuudessa, koska sesongit ovat meille tärkeitä.
Lanseerasitte vastikään uuden Turku-pullan. Miksi juuri nyt oli sen aika?
– Ei ole mitään erityistä syytä, miksi juuri nyt. Pullaa kehiteltiin viime syksynä ja alkuvuodesta useiden kokeilujen jälkeen saimme sen alkuvuodesta kondiittoriemme kanssa valmiiksi.
Miten kauan tuotteen kehittely kesti?
– Se alkoi muutama viikko Turun päivän jälkeen. Turun päiväksi lanseerasimme Turku-suklaan. Vähän sen jälkeen saimme ensimmäiset asiakaspalautteet, jossa kysyttiin saisiko tuotetta jossain muussakin muussa. Siitä kehittely alkoi.
Turulla on ollut ennenkin oma ”nimikkoleivos” eli piispanmunkki. Lähdettekö nyt haastamaan piispiksen asemaa?
– En usko, että piispanmunkin asemaa voi millään horjuttaa, eikä ole tarpeenkaan. Itsekin pidän paljon piispanmunkista. Aika näyttää, onko tulevaisuudessa useampikin leivos, johon Turku mielikuvissa yhdistyy. Siihen osaltaan yhteistyömme Visit Turun kanssa tähtää. Toivomme, että Turku olisi kaupunki, josta turistit voisivat viedä makumatkamuistoja mukanaan.
Ilkka Lappi