Lehtikaalisalaattia voi suloisesti ryydittää fetajuustokastikkeella
Monen mielestä salaatti on tylsää ja mautonta. Mauttoman jäävuorisalaatin, kurkun ja tomaatin sijaan salaatin kanssa saa olla kekseliäs, jotta siitä saa maistuvaa. Hyvässä salaatissa on pohjana salaattia tai lehtikaalia, ripaus väriä, makeutta, jotain rouskuvaa, jotain pehmeää ja tietysti hyvä kastike. Tässä salaatissa lehtikaali ja vihreät pavut paistetaan mausteiden ja voin kanssa nopeasti pannulla. Appelsiinin makeus ja granaattiomenan siemenet tuovat raikkautta, ja voissa ja suolassa paahdetut mantelit rouskuvat mukavasti. Maukas ja monipuolinen salaatti on mainio lisuke esimerkiksi kalan tai kanan kanssa.
Tähän salaattiin sopii loistavasti mukaan esimerkiksi paistetut perunat, porkkanat tai vaikkapa avokado. Salaatin kanssa käy mikä tahansa kastike, mutta fetajuustokastike on hyvä vaihtoehto. Fetajuustosoosiin tarvitset pehmeää ja mietoa maitorahkaa, fetajuustoa, tuoretta persiljaa, suolaa, pippuria ja sitruunaa.
Värikäs lehtikaalisalaatti
lehtikaalia
appelsiinia
vihreitä papuja
granaattiomenan siemeniä
manteleita
voita
suolaa
valkosipulinkynsi
Huuhtele lehtikaali, leikkaa lehtiruodit ja pilko suupaloiksi. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja kopsuttele siemenet ulos esimerkiksi puisella kauhalla. Pilko ja paahda mantelit voissa ja mausta suolalla. Leikkaa appelsiinista sopivia suupaloja. Paista vihreät pavut ja lehtikaali erikseen nopeasti pannulla voin ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä paista mössöksi, vaan jätä rapsakkaa purutuntumaa. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi ja tarjoile fetajuustosoosin kera.
Fetajuustokastike
pehmeää ja mietoa maitorahkaa
fetajuustoa
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria
sitruuna
Pilko tuore persilja. Murustele fetajuustoa rahkan joukkoon oman maun mukaan. Mausta suolalla, pippurilla ja purista vielä joukkoon sitruunan mehua. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Henriikka Fingerborg