Yhdeksän pelaajaa jättää TPS:n jalkapallomiehistön

Alim Moundi ei jatka TPS:ssa. Alim Moundi ei jatka TPS:ssa. Kuva: Jori Liimatainen

TPS:n miesten edustusjoukkue aloitti harjoittelun satavuotisjuhlakautta ajatellen maanantaina. Ykkösen kauden päättymisen jälkeen Seurassa on sekä analysoitu mennyttä kautta että käännetty katseet vuoteen 2022.

– Kauden päätös ja Ykköseen jääminen oli pettymys kaikille. Olemme analysoineet viime kauden. Pääsimme todella lähelle nousua ja pettymys oli suuri, kun emme pystyneet hoitamaan kahta viimeistä kotipeliä, kertaa TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

– Suurin syy lopputulokseen oli kuitenkin se, ettei joukkue ollut alkukaudesta valmis. Viimeisen ottelun jälkeinen viikko meni pettymyksestä toipuessa, mutta samalla piti olla ammattimainen. Heti seuraavalla viikolla aloitimme joukkueen rakentamisen. Aloitimme harjoittelun tämän viikon maanantaina ja jatkamme joulutaukoon asti. Harjoittelemme nyt pienellä porukalla omien sopimuspelaajiemme sekä lupaavien junioriemme voimin. Viime vuonna aloitimme isolla treeniryhmällä, mutta siitä porukasta kovin moni ei lopulta pelannut meillä kesällä. Nyt toimimme toisin, Johansson taustoittaa.

– Marras–joulukuu on pitkälti fysiikkapainotteista. Ajamme kyllä pelin perusperiaatteita sisään jo nyt, mutta pääpaino on fyysisellä puolella. Haluamme pelaajien olevan tammikuussa sellaisessa kunnossa, että he kestävät jo rasitusta, kolhuja ja iskuja.

Joukkueen rakentaminen alkoi pian Ykkösen päättymisen jälkeen. TPS julkistaa pelaajasopimuksia vielä kuluvan viikon aikana.

– Valmennukselta tuli lista toivotuista pelaajista. Ryhmän kasaaminen alkoi sen pohjalta. Samalla kartoitimme juniorivalmentajiemme kanssa, missä meidän nuoret pelaajamme menevät. Joukkueenrakennus on nyt paremmassa pisteessä kuin se vuosi sitten oli tammikuussa, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen avaa.

– Joukkueenrakennuksessa joutuu väistämättä priorisoimaan, emme voi saada 22 pelaajaa täydeksi 12 kuukaudeksi. Viime vuoteen erona on se, ettemme testaa pelaajia joulukuussa. Otamme testipelaajia mukaan alkuvuodesta, kun pääsemme pelaamaan otteluita ja näkemään heitä tositilanteessa.

Johansson kokee lähtötilanteen olleen parempi kuin vuosi sitten.

– Minä ja (apuvalmentaja) Jon Daly emme tunteneet Ykköstä, kun tulimme tänne. Emme tienneet, miten Suomen talvikausi menee emmekä olleet perillä Ykkösen pelaajamarkkinoista. Nyt meillä on selkeä näkemys, millaisia pelaajia tähän sarjaan tarvitaan.

– Kun lokakuussa selvisi, että pelaamme Ykköstä, halusimme neuvotella mahdollisimman nopeasti omien pelaajiemme kanssa sekä ottaa yhteyttä niihin vastustajajoukkueiden pelaajiin, jotka ovat pistäneet silmään Ykkösen joukkueita analysoidessamme, Johansson kertoo.

– Sopimukset tehdään monesti hyvin pian kauden päättymisen jälkeen ja viime vuonna se periodi meni meiltä käytännössä ohi. Nyt halusimme olla hyvin proaktiivisia. Tavoitteena on olla kevättalvella tilanteessa, jossa testaamme pelaajia enää hyvin rajatusti täsmällisiin tarpeisiin. Tärkein tehtäväni on tehdä tulosta, mutta toiseksi tärkein on kehittää pelaajia. Haluamme luoda sellaisen maineen, että TPS:ssä on hyvät olosuhteet ja täällä viihdytään kentällä ja sen ulkopuolella. Silloin tänne halutaan tulla kehittymään, Johansson linjaa.

Kauden jälkeen TPS:stä on tapahtunut pelaajaliikennettä myös ulospäin. Viime kaudella TPS:aa edustaneista pelaajista Santeri Aaltonen, Juhani Pikkarainen (VPS), Alim Moundi, Ilari Mettälä (palaa lainalta Ilvekseen), Serge Atakayi (palaa lainalta SJK:hon), Oskari Jakonen, Eliecer Espinosa, Kabamba Kalabatama ja Elmo Heinonen siirtyvät ensi kaudeksi uusiin haasteisiin.

– Viime kauden nousu pahasta tilanteesta melkein nousuun asti osoitti, että meillä oli hieno ja yhtenäinen ryhmä, jossa jokainen laittoi itsensä peliin ja yritti parhaansa, Johansson kehuu.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Eteiskorvakkeen sulkutoimenpide hyvä hoitovaihtoehto korkean verenvuotoriskin eteisvärinäpotilaille

Jussi-Pekka Pouru.

Joissain tapauksissa korkean verenvuotoriskin eteisvärinäpotilailla antikoagulaatiohoitoa ei voida turvallisesti toteuttaa. LL Jussi-Pekka Pourun väitöstutkimuksessa selvisi, että tällaisissa tapauksissa eteiskorvakkeen sulkutoimenpide on toimiva hoitokeino eteisvärinään liittyvien tukosten estossa. Tutkimuksessa selvitettiin myös eteisvärinän vuoksi päivystykseen hakeutuneiden potilaiden sydänperäisen troponiinin nousun syitä ja todettiin korkean syketason olevan yhteydessä troponiinipäästöihin.

Fitness tähti Sonja Aielloon iski Tempur-ikävä matkalla jo kahden yön jälkeen – syyt on suuremmat kuin pelkkä koti-ikävä

Tempur-vuode on Sonja Aiellon uuden kodin sydän.

Se mitä matkoilla kaipaa eniten, kertoo mikä on elämässä tärkeää. Kun fitness-urheilija ja valmentaja Sonja Aiello panosti nukkumisergonomiaan, sängystä tuli kodin sydän, jota hän kaipaa matkoilla eniten. Loogista myös siksi, että kotona vietetystä ajasta suurin osa ollaan sängyssä – mutta minkälaisessa?

Huumekuski ajoi moottoritiellä Helsingin suuntaan Turkuun menevien kaistoilla

Poliisi sai sunnuntaiaamuna useita ilmoituksia Turun ja Helsingon väliseltä moottoritieltä henkilöautosta, joka ajoi kovalla nopeudella Helsingin suuntaan Turkuun menevillä kaistoilla.

Arktinen alue lämmennyt neljä kertaa nopeammin kuin maapallo keskimäärin

Asutusta Grönlannin pääkaupungissa Nuukissa.

Ilmatieteen laitoksen tutkijoiden tekemä tutkimus osoitti, että yleisessä käytössä oleva väittämä "arktinen alue lämpenee kaksi kertaa nopeammin kuin muu maapallo" aliarvioi selkeästi pohjoisten alueiden havaittua lämpenemistä.

Suomen ensimmäinen TMI-yrittäjille tehty opaskirja ilmestyy syksyllä

Pauli Komsi.

Toiminimiyrittäjien määrä kasvaa Suomessa. Viimeisen neljän vuoden aikana elinkeinonharjoittajien määrä on noussut noin 16 prosenttia. Viime vuoden aikana rekisteröitiin 17 165 uutta toiminimeä tai elinkeinonharjoittajaa.

Työnantajat voivat hakea vuoden 2023 KIILA-kuntoutuskursseja syyskuun alusta alkaen

Työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset voivat hakea vuoden 2023 KIILA-kursseja 1. syyskuuta alkaen. Myös loppuvuoden kursseja voi hakea edelleen. KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa työssä olevien työkykyä.

Klaus Mäkelän viimeistä kertaa suunnittelema Turun musiikkijuhlat käynnistyy maanantaina

Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki ja Turun musiikkijuhlien ohjelmasta vastaava Klaus Mäkelä.

Huippusopraano Lise Davidsen ja pianisti Leif Ove Andsnes avaavat virallisesti Turun musiikkijuhlat maanantaina 15. elokuuta. Festivaalin viimeinen konsertti kuullaan 28. elokuuta, kun amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson ja pianisti Vlad Iftinca esittävät vapausteemaisia melodioita Songs of America -konsertissa. Ohjelmiston on viimeistä kertaa suunnitellut festivaalin taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä . Perinteisten konserttien lisäksi mukana on uusia yhteistyötuotantoja, joita on haluttu erityisesti pandemian aikana kehittää ja joita tullaan tulevaisuudessakin kuulemaan.

Vuokra-asunnon varustukselta vaaditaan yhä enemmän

Hyvän sijainnin lisäksi vuokralaiset vaativat asunnoltaan yhä parempaa varustelutasoa, joka voi nostaa vuokranantajan riskiä. Vaikka suurin osa vahingoista on laiterikkoja ja särkymisiä, putkivuodot aiheuttavat kalleimmat vahingot.

Syksyn lintutorniopastukset käynnistyvät

Euroopan pienin lintu hippiäinen.

TLY järjestää lintutorniopastusta eri puolilla toimialuettaan tänäkin syksynä. Opastukset alkavat maanantaina 15. elokuuta ja jatkuvat syyskuun 15. päivään asti pääasiassa arki-iltaisin kello 18–20 – Paraisten Petteby jo kello 17–19 – neljällä eri lintupaikalla.

Loton potti nousi kymmeneen miljoonaan euroon

Lotossa oli tällä viikolla (kierros 32/2022) tarjolla kahdeksan miljoonan euron potti, mutta yhtään täysosumaa ei löytynyt. Ensi viikolla potissa on pyöreät kymmenen miljoonaa euroa.

Sijainti ei ole enää tärkein asunnon ostokriteeri – matalat asumiskustannukset nousivat tärkeimmäksi

Asumiskustannukset ovat yhä tärkeämpi asunnon oston kriteeri.

Lehdon asiakastutkimus paljastaa, että sijainti ei ole enää asunnon tärkein ostokriteeri. Ykköseksi sijoittuvat matalat asumiskustannukset.

Unohdettu karviainen pihan salainen yllättäjä

Tallimestarin kiiseli.

Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee sesongissa olevaa, runsasta satoa tuottavaa karviaista. Hieman väheksytty puutarhamarja voi yllättää: karviaista voi käyttää raparperin tavoin. Karviainen sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin kokkauksiin.

Arkta laajentaa toimintaansa Turkuun

Arkta Turku Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty rakennusinsinööri Tommi Saarinen.

Arkta Turku Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty rakennusinsinööri Tommi Saarinen. Suomen johtaviin yksityisiin rakennusliikkeisiin kuuluva Arkta-konserni laajentaa toimintaansa Turkuun.

Kirkkopuiston yhteisterassi sunnuntaina auki viimeistä päivää tällä kesäkaudella

Tuomiokirkontorilla sijaitsevalla yhteisterassilla on nautittu herkuista ja kulttuuriohjelmasta jälleen kolmen kesäkuukauden ajan. Kirkkopuiston Terassin kolmas kesäkausi päättyy tänä viikonloppuna, ja terassille pääsee viimeistä kertaa huomenna sunnuntaina 14. elokuuta.

Uima-altaan vesi tulvi rakennuksen tekniseen tilaan Paraisilla

Uima-altaan järjestelmään tuli lauantaina aamupäivällä tekninen vika Paraisilla Munkvikintiellä. Altaan vettä lähti purkautumaan hallitsemattomasti rakennuksen alakerran tekniseen tilaan.

Turku Touring Pyöräily aiheuttaa viivästyksiä liikenteessä keskustan alueella sunnuntaina

Turku Touring Pyöräily aiheuttaa viivästyksiä liikenteen kulkuun Turun keskustan alueella sunnuntaina 14. elokuuta kello 8–19.

Varsinais-Suomen Kokoomuksen tavoitteena viisi kansanedustajapaikkaa

Kokoomus on nyt nimennyt Varsinais-Suomessa yhteensä 13 ehdokasta. Loput neljä ehdokasta tullaan julkaisemaan syksyn aikana, joten ehdokaskokoonpano on täynnä.

Suomalainen valo- ja äänisuunnittelutaide voitokkaana World Stage Design -näyttelyssä Kanadassa

Fern Orchestra osallistuu Kanadan Calgaryssa järjestettävään World Stage Design –näyttelyyn teoksellaan Vox Herbarium – Plant Series IV.

Tiede- ja taidekollektiivi Fern Orchestra osallistuu Kanadan Calgaryssa järjestettävään World Stage Design -näyttelyyn 6.–16. elokuuta teoksellaan Vox Herbārium – Plant Series IV . Esityksen ensi-ilta oli vuonna 2019 Turun kasvitieteellisessä puutarhassa.

Urheilu

Tutolaista tillilihaa Hööpin tapaan

Hermanni Vidman saapui Tuton penkin taakse kesken viime kauden. Alkavalle kaudelle Vidman on saanut joukkueeseen itselleen sopivampia pelaajatyyppejä.

Hermanni Vidman haluaa tuoda jäälle Tutoon sitoutuneen joukkueen

Otteluanalyysi: Loppuhetkien miesylivoima ei tuonut voittoa Interille

Petteri Forsell oli lauantaina pelipäällä.

Inter ja VPS tarjosivat helteisellä Kupittaalla monivivahteisen näytelmän, jossa oli aineksia monenlaiseen draamaan. Tapahtumiin nähden lopputulos oli kummallekin keskikastin joukkueelle kuin torjuntavoitto, joka jätti hiukan myös hampaankoloon.

Onko 17. elokuuta varsinaissuomalaisten superpäivä?

Wilma Murto lähtee herkullisista lähtökohdista Müncheniin.

Milloin varsinaissuomalainen yleisurheilija on viimeksi voittanut ulkoratojen EM-kisoissa mitalin?

Otteluanalyysi: Hämäläinen päästi TPS:n piinasta

Kasper Hämäläinen iski TPS:n voittomaalin.

Melko hikinen voitto mutta voitto yhtä kaikki. TPS kukisti Mikkelin Palloilijat 1-0 jalkapalloilun Ykkösessä ja jatkaa sarjan kärjessä. TPS:n pelastaja oli Kasper Hämäläinen , jonka vaihtomies Daniel Rantanen vapautti keskelle. Hämäläinen tinttasi pallon tarkasti maaliin rangaistualueen rajan tuntumasta.

Latvian mestari HK Zemgale pelaa ensi kaudella Mestistä

Jääkiekon Latvian hallitseva mestari HK Zemgale pelaa alkavalla kaudella Mestistä. Mestis käy keskusteluja myös muiden ulkomaisten seurojen kanssa mahdollisesta sarjaan osallistumisesta tulevina kausina.

Puukkokatsomo: Oliko se siinä?

Heinäkuun lopulla Lontoossa Makwan Amirkhanin uran 13. UFC-ottelu päättyi tappioon. Amerikkalainen Jonathan Pearce vei ottelun toisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Turkulainen pehmitettiin totaalisesti.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.