Kadun tyyli: Mukavasti ajatonta

Kuva: Kurt Hedborg

– Pyrin ostamaan vaatteeni kirpputoreilta niin paljon kuin mahdollista. Olen myös huolissani ympäristöstä ja muotiteollisuuden vaikutusvallasta. Haluan myös, että tuntisin oloni mukavaksi, kertoo Nicole Cramer, 35.

Cramer pitää sinisestä yllään. Sininen, valkoinen ja vihreä ovat hänen suosikkivärit.

– Pidän Eccon kengistä, koska ne ovat mukavan tuntuiset.

Hän osti kenkänsä uusina Saksasta. Loput vaatteistaan hän on löytänyt kirpputoreilta.

Kurt Hedborg

Itämeren jäätalvi leuto, Perämerellä vielä ajojäätä

Leudon jäätalven laajin jääpeite mitattiin helmikuun alussa. Jäätalvi alkoi jo lokakuun viimeisellä viikolla, ja sen odotetaan päättyvän lähipäivinä.

Käännytkö nukkuessa vatsallesi? Se on usein haitallista unelle ja terveydelle. Tässä syyt, seuraukset ja helppo ratkaisu!

Tutkimuksen mukaan suomalaisista 6,2 % nukkuu vatsamakuuasennossa ja 24,8 % useissa asennoissa, joihin voi kuulua vatsalla nukkuminen. Nykytietämyksen mukaan juuri tätä asentoa ei kuitenkaan suositella, sillä se voi aiheuttaa yllättäviä vaivoja. Yllättävää voi olla myös se, että vatsamakuuasentoa ei yleensä valita sen mukavuuden vuoksi, vaan muista syistä, joihin voi vaikuttaa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Turun Museoiden yö -tapahtuma onnistui yli odotusten

Hannele Lehtonen.

Lauantaina 21. toukokuuta järjestetty Museoiden yö -tapahtuma sai ihmiset liikkeelle. Illan aikana mukana tapahtumassa olleissa museoissa sekä Taiteiden talossa tehtiin lähes 13 000 käyntiä.

Sakari Alhopuron säätiöltä lähes 900 000 euroa lääketieteen ja luonnontieteen tutkimukseen

Sakari Alhopuron säätiö on myöntänyt lääketieteen ja luonnontieteen tutkimukseen kaikkiaan lähes 900 000 euroa. Apurahaa jaetaan tänä vuonna yhteensä 18 tutkijalle. Osa heistä saa jatkorahoitusta säätiön tuella aiemmin käynnistyneen tutkimushankkeen jatkamiseen.

Hämähäkkitontin pysäköintialue avataan osittain viikon 22 kuluessa

Pysäköintialueen suojaksi pystytetään korkeampi ja tiheäsilmäisempi verkkoaita.

Itäisen Rantakadun ja Volter Kilven kadun kulmassa sijaitseva parkkialue eli niin sanottu hämähäkkitontti poistettiin käytöstä maaliskuussa turvallisuustoimenpiteenä. Myös osa Volter Kilven kadun varresta aidattiin. Kalliosta tehtyjen tutkimusten ja mallinnusten perusteella osa tontista voidaan ottaa pysäköintikäyttöön.

Hyssny yhteistyöhön nuorten suomalaisten muotoilijoiden kanssa

Marjut Nousiaisen suunnittelema metsäseinäke.

Design-akustiikkaa valmistava turkulainen Hyssny yhdistää voimansa nuoria suomalaisia muotoilijoita edustavan Young Finnish Designin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on täydentää Hyssnyn akustiikkatuotteiden valikoimaa uusilla design-tuotteilla, avata uusia väyliä kansainvälisille markkinoille ja tukea suomalaista muotoilua.

Tehy ja SuPer: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu kunta-alalla

Tehyn ja SuPerin julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto kunta-alalle jatkuu. Hoitajajärjestöjen hallitukset tekivät tiistaina työtaistelutoimeen muutoksen ajalle 1.6.– 31.8. Tehyläiset ja superilaiset voivat kesällä halutessaan tehdä ylityötä ja vaihtaa vuoroa, mutta työnantaja ei voi niihin määrätä.

Aamuset Saaristo ilmestyy tänään

Vuoden suurin erikoisnumero, Aamuset Saaristo, ilmestyy tänään. 96-sivuinen kesäinen lukupaketti katsoo Saaristomeren yli aina Ahvenanmaalle asti. Lehdessä kerrotaan muun muassa, miksi Apocalyptican sellisti Paavo Lötjönen rakastaa saaristoa. Ja millaista on viettää kesälomaa lammaspaimenessa, maukkaita ruokavinkkejä unohtamatta.

KRP avannut uudestaan helsinkiläismiehen katoamistapauksen tutkinnan – löydettiin kuolleena Rymättylästä vuonna 2005

Johann Willem Hägerström.

Keskusrikospoliisi on ottanut uudestaan aktiivitutkintaan Johann Willem Hägerströmin henkirikoksen. Hägerström katosi 21.10.2004 Helsingissä.

Fennovoima peruutti Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen

Fennovoima Oy toimitti 24. toukokuuta työ- ja elinkeinoministeriöön ilmoituksen, jolla se peruu Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen. Yhtiö tiedotti 2. toukokuuta päättäneensä venäläisen RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen.

Lönnrotin kasvikokoelma digitoitiin – julkaistaan avoimena kokoelmana netissä

Elias Lönnrot keräsi leskenlehtiä Karjalohjalta toukokuun 29. päivänä 1858.

Turun yliopiston kasvimuseo on julkaissut Elias Lönnrotin kokoaman kasvikokoelman avoimena digitaalisena herbaariona. Kulttuurihistoriallisesti arvokas kokoelma julkaistaan kasvimuseon 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoivan hoitajien työajasta noin puolet menee asiakkaiden luona

Koti- ja ympärivuorokautisessa hoidossa työskentelevien lähihoitajien työajasta noin puolet eli noin 3,5 tuntia kuluu hoivaan ja hoitoon. Ympärivuorokautisessa hoidossa työskentelevillä sairaanhoitajilla puolestaan vajaa puolet (3 tuntia) ja kotihoidossa työskentelevillä sairaanhoitajilla vajaa kolmannes (2 tuntia) työajasta on asiakkaiden kanssa tehtävää työtä.

Kiveystyö sulkee ajokaistan Tuontikadulla ja kaventaa ajokaistaa Ostjakinkadulla

Kiveystyö sulkee 25.–27. toukokuuta Tuontikadulla yhden ajokaistan välillä Tuontiväylä–Tuontikatu 9. Päivittäinen työaika on kello 7–19. Työajan ulkopuolella kaikki ajokaistat käytössä. Paikalla on liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Tyks Psykiatrialle esitetään 16 uutta vakanssia

Lasten ja nuorten psykiatrian vastaanottoihin Turkuun palkataan kolme psykologia, kolme erikoislääkäriä ja kymmenen sairaanhoitajaa lisää, jos Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen esitys toteutuu.

Matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailun voittaja valittu, valmista pitäisi olla vuonna 2026

Origami on sataman matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailun voittaja.

Sataman uuden matkustajaterminaalin pää- ja arkkitehtisuunnittelijan valitsemiseksi järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu ehdotus nimimerkillä Origami. Viime syksynä käynnistyneen Turun sataman järjestämä Ferry Terminal Turku -hankkeen matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailun voittaja valittiin kolmen aiemmin jatkoon päässeen ehdotuksen joukosta tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Kaikki ehdotukset käsiteltiin kilpailun aikana anonyymeinä ja voittaneen kilpailuehdotuksen tekijöiksi paljastui PES-Arkkitehdit Oy.

Hoitoon pääsy uhkaa heiketä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä merkittävästi – jatkohoitopaikoista ja henkilöstöstä pulaa

Hoitoon pääsy on heikentynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä kevään aikana. Syynä tähän on jatkohoitopaikkojen puute, pitkään heikentynyt henkilöstötilanne, koronapandemia sekä kevään työtaistelutoimenpiteet.

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee Pahaniemenkadun

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee kadun Pahaniemenkatu 59:n kohdalta 24. toukokuuta. Katu avataan liikenteelle perjantaina 27. toukokuuta kello 12.

Korona rauhoittumassa Varsinais-Suomessa, tehohoidossa ei pandemiapotilaita

Koronatilanne on rauhoittumaan päin koko Suomessa. Varsinais-Suomessa tuorein ilmaantuvuus on THL:n mukaan 348 kahdelta viikolta 100 000:tta asukasta kohden ja alueella todetaan keskimäärin runsaat 100 tapausta vuorokaudessa. Suurimalla osalla sairaalahoitoon tulevista koronapotilaista tauti todetaan vasta päivystyksessä.

Urheilu

Kupittaalle uusi päätykatsomo

Kupittaan jalkapallostadionin uuden päätykatsomon pitäisi olla valmis lokakuun loppuun mennessä.

Kupittaan jalkapallostadionilla on aloitettu uuden päätykatsomon työt. Käynnissä ovat valmistelevat työt katsomon perustamista varten. Rakenteilla on siirtokelpoinen katsomo, johon ei tule sisätiloja. Elementtirakenteiseen katsomoon tulee 1 013 istumapaikkaa.

Antti Tuomisto Denverin yliopistosta Turun Palloseuraan

Antti Tuomisto.

Turun Palloseura on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 21-vuotiaan puolustajan Antti Tuomiston kanssa. Peräti 195-senttinen ja 93-kiloinen Tuomisto on NHL-seura Detroit Red Wingsin toisen kierroksen varaus kesältä 2019.

Nea Kivelälle kolmas kilpa-aerobicin Suomen mestaruus

Nea Kivelä.

Nea Kivelä Turun Urheiluliitosta voitti kolmannen SM-kultansa naisten sarjassa. Kilpa-aerobicin SM-kilpailut on saatettu päätökseen sunnuntaina 22. toukokuuta Valkeakoskella.

Puukkokatsomo: Naiskeilailijoiden valoisat näkymät

Peppi Konsteri.

Raisiossa viime viikonloppuna käydyissä keilailun naisten SM-kisoissa pisti silmään yksi kiinnostava seikka.

Otteluanalyysi: TPS:n taaperrus Kupittaalla jatkuu, nyt PEPO haki pisteen

Jonatan Johanssonilla riittää pohdittavaa. Peli ei kulje Kupittaalla. Tulokset ovat huonoja.

TPS on ilmoittanut tavoitteekseen suoran nousun jalkapalloilun Ykkösestä Veikkausliigaan. Tavoitteen saavuttamista ei helpota se, että peli ei kulje kotikentällä. Sarjanousija Piffen haki jo pisteet Kupittaalta ja nyt sarjanousija PEPO pysäytti TPS:n maalittomaan tasapeliin. Vieraissa tulokset ovat hyviä, mutta kotona ei kulje. Fanit alkavat olla jo kärsimättömiä ja kotikentästä on tulossa painajainen raitapaidoille. Tahdin on muututtava. Pelkillä vierasvoitolla ei nousua saavuteta.

Hyökkääjä Arttu Ilomäki Lukosta Turun Palloseuraan

Arttu Ilomäki (oik.) nähdään ensi kaudella TPS:n paidassa.

TPS on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Arttu Ilomäen kanssa. 30-vuotias Ilomäki siirtyy Turkuun Rauman Lukosta, jossa hän pelasi viime kaudella.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.