Otteluanalyysi: Inter helppoon voittoon yleisön tuella

Tältä se näyttää, kun on jälleen yleisöä jalkapallo-ottelun katsomossa. Fanikatsomo kiitti kotijoukkuetta voitosta pelin jälkeen. Tältä se näyttää, kun on jälleen yleisöä jalkapallo-ottelun katsomossa. Fanikatsomo kiitti kotijoukkuetta voitosta pelin jälkeen. Kuva: Lasse Virtanen

Inter marssi kevyesti voittoon IFK Mariehamnista jalkapalloilun Veikkausliigassa maalein 3-0 ja jatkaa sarjan kakkosena. Interin ei tarvinnut esittää ihmeellisyyksiä. Tehot olivat kunnossa, eikä ihan parasta tarvinnut näyttää. Lisää buustia kotijoukkue sai siitä, että yleisö pääsi pitkästä aikaa seuraamaan matsia. Inter otti viidennen peräkkäisen voittonsa, IFK hävisi neljännen kerran peräkkäin, joten joukkueet ovat matkalla eri suuntiin.

Huolta Inter-leirissä aiheuttaa se, että rinki on pieni ja loukkaantumisia kasautuu koko ajan lisää. Nyt pelistä putosivat pois Jesper Engström ja Agustin Pastoriza. Tulokset ovat olleet hyviä, mutta kuinka kauan ne pysyvät hyvinä, jos tahti pysyy tällaisena?

Inter-IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

Maalit: 25. Matias Ojala (Benjamin Källman) 1-0, 55. Martti Haukioja 2-0 rp., 66. Timo Furuholm (Haukioja) 3-0,

Yleisöä: 1 283.

Kentän kunkku: Martti Haukioja, Inter. Pakki hoiti moitteetta puolustushommansa ja merkkautti samalla tehot 1+1. Maali syntyi rankkarista, syötön Haukioja antoi Timo Furuholmin maaliin. Haukioja aloitti topparina, pelasi välillä laitapakkina ja palasi toppariksi. Sujui ja luonnisti. Ihan kaikki. Haukioja jakaa Interin parhaan maalintekijän tittelin kolmella maalilla Benjamin Källmanin kanssa.

Illan erikoisuus: Yleisöä, vihdoin. Lehtereille olisi saanut ottaa 2 500 katsojaa, mutta paikalle uskaltautui 1 283 katsojaa, mikä on tietenkin kauden yleisöennätys. Pelaajat nauttivat kannustuksesta ja katsomossakin peliä on mukavampi seurata, kun ihan joka yskäisy ei kanna nurmelta ylähyllylle. Kyllä se tästä taas lähtee.

Matsin surkeinta: Ensimmäisen puoliajan aikana kolme pelaajaa jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia. IFK Mariehamnin toppari Frankline Okoye lähti kentältä jo muutaman minuutin jälkeen ja seuraa hänelle tekivät Interin Pastoriza ja Engström. Interillä ei ole varaa menettää pelaajia tähän tahtiin, sillä penkillä odottaa vuoroaan varsin kokematon kaarti.

Tuhlaajapoika: Olawale Tehe, IFK. TPS:sta tuttu Tehe sai ensimmäisen puoliajan lopulla avoimen maalintekomahdollisuuden mutta pallo livahti tolpan väärältä puolelta. Ei IFK:lla monta paikkaa ollut, mutta sitä suuremmalla syyllä paikan hukkaaminen oli tuhlaamista.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Henrik Moisander, Inter. Ei yhtään torjuntaa ja kauden toinen nollapeli. Niitä on koko uralla kasassa nyt 69. Entisistä Inter-vahdeista edellä ovat vielä Magnus Bahne (103) ja Jyrki Rovio (87). Ei Moisander täysin työtön ollut. Hän joutui poimimaan keskipalloja ja katkaisemaan syöttöjä. Varsin helppo peli kuitenkin.

Mitä sanottiin?

Martti Haukioja, Inter: Pilkulta menee ainakin sisään. Joukkueena yksi tasapainoisimmista peleistä. Vielä on paljon parannettavaa. Tuntui hyvältä (yleisö). On legendaa sanoa, että kahdestoista pelaaja, mutta siltä se tuntuu, varsinkin kun pitkään aikaan ei ole ketään ollut. Sen huomaa ja sen tuntee.

Jose Riveiro, Inter: Ansaittu voitto. Aloitimme hyvin ja saimme enemmän kontrollia pelistä kuin aikaisemmissa otteluissa. Näytimme enemmän itseltämme. Kentän kunto auttaa. Olisimme voineet ratkaista pelin jo ensimmäisellä puoliajalla. Olen edelleen sitä mieltä, että IFK Mariehamn on hyvä joukkue. Voittaminen ei ole koskaan helppoa. Olen erittäin tyytyväinen esitykseen. Viikolla meillä on edelleen samat ongelmat kuin aikaisemminkin. Harjoituskenttien kunto ei auta meitä. Raskaammat pelaajat kärsivät harjoituskentillä.

Analyysi: IFK Mariehamnilta odotettiin ryhdistäytymistä kolmen pelin tappioputken jälkeen, mutta sellaista ei nähty. Inter otti otteen heti alusta ja ahvenanmaalaiset olivat köysissä. IFK sai ensimmäisen koordinoidun hyökkäyksen aikaiseksi reilun 20 minuutin pelin jälkeen, mutta koko pelissä joukkue ei kyennyt yhteenkään laukaukseen kohti maalia.

Inter oli enemmän itsensä pelillisesti kuin kertaakaan alkukaudella, mutta maalipaikkoja kotijoukkuekaan ei kyennyt alussa kosolti luomaan. Tehot olivat kuitenkin kohdillaan. Avausmaali syntyi Taiki Kagayaman hyvän karvauspelin ansiosta. Kagayama vei pallon IFK:n Niilo Mäenpäältä, Källman keskitti ja vaihdosta kentälle tullut Matias Ojala ampui matalan kudin etukulmaan. IFK:n maalivahti Oskari Forsman sai jalkansa tielle, mutta ei kyennyt estämään maalin syntyä.

Täysin ilman mahdollisuuksia IFK ei ollut. Vierailijat pääsivät peliin mukaan ensimmäisen puoliajan lopussa ja olivat paremmin pelissä kiinni toisellakin, mutta maaleista vastasi Inter, vaikka se tuntui muutoin nostavan jalkaa kaasulta pelin vanhetessa. Toisen maalin pohjusti Källman, joka ryntäsi väkevästi laidalta karkuun Mäenpäältä ja väisti Carl Svenssonin taklauksen. Mäenpää joutui kaatamaan Källmanin ja Haukioja tälläsi pallon pilkulta voimalla verkkoon.

Voitto sinetöityi viimeistään, kun Haukioja eteni laidasta päätyyn ja syötti Furuholmin maalintekoon. Parasta Interin esityksessä olikin maalitilanteiden tehokas hyödyntäminen. Ote pelistä kirposi toisella puoliajalla, mutta IFK oli melko hampaaton eikä kyennyt rakentamaan systemaattisesti tilanteita. Vierailijat olivat joukkueena sekalainen seurakunta. Joukkuepeli ei pysynyt kasassa.

Interin alkurynnistys oli vakuuttava ja joukkue näytti nauttivan paitsi kotiyleisöstä myös kentästä, joka alkaa muistuttaa jo jalkapalloalustaa. Kombinaatiopeli paranee, mutta siinä on vielä tehtävää. Haukioja oli vakuuttava alakerrassa, eikä Arttu Hoskonen jäänyt puolustushommissa pekkaa pahemmaksi. Kagayama pelasi totuttua alempana, mutta viihtyy hyvin pelintekijän roolissa. Källman on vahvassa vireessä ja hän pohjusti omalla työllään toisen osuman tai siihen johtaneen rankkaritilanteen. Interin kärjet jäivät kuitenkin edelleen liian vähille palloille. Furuholm teki kauden toisen maalin ja on tehnyt urallaan 80 maalia Veikkausliigassa. Hän on kaikkien aikojen tilastossa yhdeksäntenä yhdessä Akseli Pelvaksen kanssa. Ismo Lius on kolmen maalin päässä. Kärki on kaukana, sillä Valeri Popovitshilla on maaleja 166.

Inter pelasi nyt neljän puolustajan linjalla, mutta se ei tehnyt pelistä puolustusvoittoisempaa. Oikeastaan päin vastoin, sillä laitapakit pääsivät nousemaan melko vapaasti, kun IFK oli passiivinen ja sen pakka valui omalle maalille.

Inter (4-4-2): Henrik Moisander; Jesper Engström (44. Rick Ketting), Martti Haukioja, Arttu Hoskonen 81. Noah Nurmi), Lassi Järvenpää; Agustin Pastoriza (19. Matias Ojala), Alejandro Sanz, Aleksi Paananen (81. Ryan Mahuta), Taiki Kagayama; Benjamin Källman, Timo Furuholm.

IFK (3-4-3): Oskari Forsman; Frankline Okoye (7. Robin Buwalda), Carl Svensson, Alan Henrique (81. Jimmi Bruhn); Joel Mattson, Niilo Mäenpää (81. Oscar Wiklöf), Mohammed Abubakari, Jiri Nissinen; Emile Paul Tendeng (72. Yanga Baliso), Kennedy Igboananike (72. Vahid Hambo), Olawale Tehe.

Erotuomari: Mohammad Al-Emara.

Varoitukset: Hoskonen, Inter. Svensson ja Baliso IFK.

Lasse Virtanen

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee ajokaistan Sairashuoneenkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyötä tehdään Sairashuoneenkatu 14:n kohdalla 2.-13. elokuuta. Yksi ajokaista on pois käytöstä.

Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

Lotossa yksi täysosuma

Loton kierroksen 30/2021 arvonnassa löytyi yksi ainoa täysosuma. Heinäkuun viimeisen päivän arvonta toi mikkeliläiselle nettipelaajalle 3,6 miljoonaa euroa.

Kysymyksiä Turun päättäjille

Kirjoittaja ihmettelee, mikseivät asukkaavat pääse suoraan valitsemaan pormestaria.

Nyt olisi korkea aika tulevan pormestarina ja kaupunginhallituksen henkilöiden alkaa miettiä järjellä mihin rahoja levitellä ja mitkä asiat ovat tärkeitä: vanhusten, lasten, nuorten, sairaiden, työttömien ja syrjäytyneiden asiat. Olisiko syytä unohtaa raitiovaunut, turhat sillat, ”hupitalot” ynnä muut vähemmän tärkeät hankkeet. Olisiko hyvä aloittaa aikaa parempaa?

Tapahtumatakuuta myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa

Tapahtumatakuuta on myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa. Tapahtumatakuun hakuaikaa on jäljellä vielä kuukausi. Hakuaika päättyy 31. elokuuta kello 16:15. Takuuta haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivulla.

Suomen ainoa parkourfestivaali järjestetään Turussa

Parkouriin kuuluu hyppimistä, juoksemista, kiipeilyä ja tasapainoilua. Ville Leppänen (vas.) ja Joonas Palsio ovat suorittamassa usean eri liikkeen haastetta.

Suomen ainoa parkourfestivaali Sivistymättömät järjestetään 6.–8. elokuuta Turussa. Kolmipäiväisen festivaalin ohjelma koostuu erilaisista parkouraiheisista ohjelmanumeroista, jotka ovat lajin harrastajien itse toteuttamia. Ohjelmisto on julkaistu kokonaisuudessaan festivaalin nettisivuilla www.sivistymattomat.fi.

Eurojackpotissa jahdataan seuraavaksi 72 miljoonaa euroa, Suomeen kaksi yli 400 000 euron voittoa

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 30/2021 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on noin 72 miljoonaa euroa.

Paratiisi löytyi Metsolasta

Arttu, Teija ja Joni Hakula viihtyvät Metsolan tilalla kuin kotonaan. Perheeseen kuuluu myös 18-vuotias tytär.

Hakulan perhe remontoi satavuotiaan talon vapaa-ajan asunnoksi

Enemmistö tyytyväinen demokratiaan kotikunnassa

Enemmistön (61 %) mielestä ”demokratia toimii kaiken kaikkiaan kotikunnassani hyvin”. Vain neljännes (26 %) kiistää väitteen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tyytyväisyys kuntademokratian toimivuuteen on säilynyt muuttumattomana vuodesta 2017 (60 % -> 61 %).

Maksimissaan huvin vuoksi

Koetaanko rentoutuminen laiskuutena ja saamattomuutena?

Kesälomalla tai kesällä iskee pakottava tarve tehdä ja kokea asioita, jotta kesä olisi onnistunut. Yleensä neuvotaan vaihtamaan ihan fyysisesti maisemaa, sillä uusi ympäristö vie ajatukset arjesta ja auttaa mieltä irrottautumaan rutiineista.

Ennakointi ja maltti auttavat ohittamaan traktorin

Traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken.

Traktorit ja muut maataloustyökoneet ovat nyt liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken. Ohitukseen lähteminen saattaa olla täysin turhaa ja vaarantaa liikenneturvallisuuden.

Koronatartuntojen määrä nopeassa kasvussa Turussa

Turussa on todettu edeltävän seitsemän vuorokauden aikana 299 koronavirustartuntaa. Turun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä n. 230/100 000/14 vrk (30.7.). Turun tartunnat ovat voimakkaassa nousussa. Tartunnanjäljitysprosentti edeltävältä kahdelta viikolta on noin 90 prosenttia.

Seilin taidetyöpajoissa pohditaan ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa

Seilissä järjestettävissä yhteisöllisissä työpajoissa osallistujat saavat valita itse taidemuodon, joka voi olla esimerkiksi maalaamista, piirtämistä, valokuvausta tai kirjoittamista.

Seilissä 7. elokuuta pidettävissä taidetyöpajoissa pohditaan luonnon arvoja ja merkityksiä sekä ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa Seilissä ja luodaan kokemuksista ja havainnoista taidetta.

Lauttarannan tulipalossa tuhoutui neljä lasikuituista moottorivenettä

Neljä lasikuituista moottorivenettä tuhoutui tulipalossa Ramstedtin venetelakalla Hirvensalon Lauttarannassa.

Mynäjoen valuma-alueella aloitetaan vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnittelu

Yleissuunnitelma-alueen kartta. Valokuvassa Mynäjokea Nihteisissä.

Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry laatii Mynäjoen vesistöalueelle vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnitelman Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta. Mynäjoen valuma-alue valikoitui kohdealueeksi, sillä siellä ei ole tehty kokonaisvaltaista koko valuma-aluetta kattavaa suunnittelua ja sekä Mynäjoen että Mynälahden vesien tila kaipaavat tilannetta kohentavia toimenpiteitä. Mynäjoen valuma-alue on suurimmaksi osaksi Mynämäen kunnan alueella, mutta osia siitä on Maskun, Nousiaisten ja Pöytyän kunnissa.

Moni eli kädestä suuhun korona-aikanakin, säästäjät panevat säästönsä sijoituksiin

Yli vuoden kestäneen koronapandemian aikana suomalaisten oma talous näyttää pysyneen entisellään. LähiTapiolan teettämässä kyselyssä 49 prosenttia yli tuhannesta vastaajasta kertoi, että heidän oman talouden budjettinsa on pysynyt kutakuinkin tasapainossa rajoitusajoista huolimatta.

Challenge Turku muuttaa liikennejärjestelyjä keskustassa ja ykköstiellä

Challenge Turku -urheilutapahtuma aiheuttaa merkittäviä muutoksia liikenteeseen tulevana viikonloppuna. Tapahtuma aiheuttaa suurta liikennehaittaa keskustan alueella sekä ykköstiellä. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Raision kaupunginvaltuuston kokouksia voi jatkossa seurata suorana netissä

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset.

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset. Ensimmäinen netissä lähetettävä kokous pidetään maanantaina 9. elokuuta kello 18.

Urheilu

Neljä ensimmäistä kertaa

Kaatosade ei haitannut Interin mestaruusjuhlia kauden 2008 päätteeksi.

Stefan Håkansin Inter on tarjonnut komeita jalkapallohetkiä turkulasille

Puukkokatsomo: Oikea ratkaisu

Mattias Gestranius.

Kova päätös, mutta täysin oikea. Erotuomari Mattias Gestranius on tottunut urallaan koviin päätöksiin. Sellaiseksi voitaneen laskea myös viime sunnuntain Honka-Lahti-ottelun keskeyttäminen. Keskeytyksen syynä oli yleisöstä kuulunut rasistinen huutelu.

Otteluanalyysi: TPS:n kotitaaperrus jatkuu, MP nousi kahdesti tasoihin

Kasper Hämäläinen on TPS:lle tärkeä vahvistus.

TPS:n kotitaaperrus jatkuu. Kauden seitsemäs kotipeli tuotti jälleen vain tasapelin, mikä tarkoitti että kotivoittotili on yhä avaamatta. Mikkelin Palloilijat nousi kahdesti tasoihin ja pisteet jaettiin tuloksella 2-2.

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin.

Triathlontapahtuma Challenge Turku järjestetään 31.7.–1.8. Turun ja Aurajoen maisemissa jo kuudetta kertaa. Lauantaina kisataan nuorten Suomen Cupin osakilpailu sprint- ja supersprint-matkoilla, ja sunnuntaina kilvoitellaan triathlonin puolimatkan SM-mitaleista. Challenge Turku tarjoaa laadukkaan ja elämyksellisen kilpailun myös laajalle harrastajajoukolle. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti Clean & Safe Turku -toimintamallin mukaisesti.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi TPS:aan

Serge Atakayi nähtiin Jaron paidassa jo kaudella 2015. Vastassa on Interin Egzon Belica.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi Miesten Ykköseen ja TPS:n paitaan. Hän siirtyy Turkuun SJK:sta loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Atakayi on kotoisin alun perin Kongon demokraattista tasavallasta, mutta hän sai Suomen kansalaisuuden jo vuonna 2016. 22-vuotias Atakayi edusti vuodet 2016–19 Glasgow Rangersia.

Samoojan urakka alkaa

Kalle Samooja.

Turkulaisgolfari Kalle Samoojan urakka Tokion olympialaissa alkaa 29. heinäkuuta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 33-vuotiaalle turkulaiselle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Samooja ja toinen suomalaisgolffari Sami Välimäki ovat tulessa loppuviikon aikana aamuyön tunteina.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.