Makumuistoja lautasella Mikaelinkirkon kupeessa
Nauvossa kesäkauppaa vuosia pyörittänyt Riitta Ruohola perusti joulukuun puolivälissä Mikaelinkirkon kupeeseen uuden herkkumyymälän ja kahvilan. Italialaisvaikutteinen Bottega Portside tuo oman panoksensa Portsan alueen tarjontaan.
Aalto-yliopiston tutkijanakin työskennellyttä Ruoholaa kaupan ala on aina kiehtonut.
– Se koostuu kohtaamisista ja inhimillisestä vuorovaikuttamisesta. Nauvon sesonki on lyhyt ja halusin toiminnasta ympärivuotisen. Suuri ketjumyymälä ei kiinnostanut. Halusin pienen, ihmisen kokoisen keitaan. Läheisten avulla loimme tämän tilan. Kaikki myymälän kalusteet ovat kierrätystä. Kesäksi liikkeen edustalle on suunnitteilla miniterassi.
Bottega merkitsee italiaksi kellaria tai kivijalkamyymälää. Siitä syntyi idea liikkeen nimeksi.
Sijainti Portsan liepeillä on yrittäjän mielestä optimi. Alueelle on muuttanut runsaasti nuoria, ennakkoluulottomia ja uutta kokeilevia asukkaita. Kehittyvä Kakolanmäki ja satamanseutu lisäävät tulevaisuudessa asiakaspotentiaalia,
Italian maut ovat lähtökohtana yritykselle.
– Asuin vuosia Roomassa, sieltä löysin myös rakkauden. Saapasmaan kulinaariset antimet ovat maailmankuulut. Vaikket olisi ikinä vieraillut Italiassa, Parman kinkku, salamit, espresso ja tiramisu kuuluvat kansainväliseen ruokamaailmaan. Halusin Bottega Portsideen katukahviloiden tuoksua ja tunnelmaa.
– Palvelujen siirtyessä yhä enemmän verkkoon, kuluttajat kaipaavat sosiaalisia kohtaamisia eritoten varttuneempi väki. Paikan, jossa voi hetkeksi istua, vaihtaa kuulumisia ja parantaa maailmaa.
Bottega Portsiden kivijalkana toimivat tuoretuotteet ja palvelutiski. Valokoiman pohjan muodostavat tapakset - juustot, leikkeleet ja pikkuherkut kuten oliivit ja artisokat. Valikoimaa täydentävät itseleivotut sämpylät. erikoiskahvit ja oma nimikko kahvipaahto. Palveluun kuuluu myös tapas-kokonaisuuksien rakentaminen asiakkaan omalle tarjottimelle.
– Kun tuotteita ei ole valmiiksi pakattu, voi maistiaiseksi hankkia vaikka pari siivua, emäntä ynnää.
Timo Salmesmaa