Yhteiskunnallinen Yritys -merkki Turun Ekotorille
Turussa toimivalle Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:lle, Turun Ekotorille, on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.
Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.
Kierrätyskeskus Turun Ekotori on Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallinnoima, itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija, joka kierrättämisen ohella työllistää laajassa mittakaavassa. Turun Ekotori välittää uudelleenkäyttöön joka vuosi yli 170 000 tavaraa ja toiminnan ansiosta säästyy merkittäviä määriä luonnonvaroja. Lisäksi toiminta auttaa hillitsemään hiilidioksidipäästöjä. Turun Ekotori on alueellaan merkittävä työllistäjä, joka työllistää pääasiassa turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä. Se toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana.
– Yhteiskunnallinen Yritys -merkin myötä teemme näkyväksi ympäristötekojen lisäksi myös työmme tärkeää sosiaalista ulottuvuutta. Tekemällämme työllä on merkittäviä positiivisia vaikutuksia Turun talousalueen pitkäaikaistyöttömien parissa. Lisäksi voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä käytämme mahdollisen voiton oman toimintamme kehittämiseen ja mahdollisuuksien mukaan tuemme myös muita ympäristö- ja kierrätysalan toimijoita sekä TKI-työtä. Merkin vaatimukset kuvasivat meidän perustoimintaamme ja toimintatapojamme yhteiskunnassa, siksi se tuntui luontevalta lisältä tukemaan omaa viestintäämme, Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n toimitusjohtaja Taina Vuorimies, kertoo.
– Turun Ekotori on hyvä esimerkki yhteiskunnallisesta hyvää tekevästä liiketoiminnasta. Se työllistää kuukausittain toista sataa henkilöä eripituisissa työsuhteissa ja tarjoaa paikkoja myös työkokeilijoille, harjoittelijoille ja palkkatuetuille henkilöille sekä toimii kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)