Huippukokkien maukkaita taidenäkemyksiä
Maistuisiko hiillostettu kuha jäätävän hallan syleilyssä Hugo Simbergin innoittamana? Tai saisiko olla mesiangervoa ja karviaista Akseli Gallen-Kallelan talvimaiseman tahtiin? Makujen taidetta (Parvs 2020) esittelee taideteoksia Serlachius-museoiden kokoelmista sekä teosten innoittamia ruoka-annoksia resepteineen.
Annokset ovat huippukokkien käsialaa: Serlachius-museoiden ytimessä toimivan ravintola Göstan maineikas kokki Henry Tikkanen, sekä yhdeksän muuta suomalaista keittiömestaria. Eero Vottonen, Jarmo Pitkänen, Sasu Laukkonen, Pekka Terävä, Kai Kallio, Heikki Liekola, hiljattain äkillisesti edesmennyt Matti Jämsén, Sami Sorvoja ja Jari Vesivalo. Kukin heistä loihti valitsemansa taideteoksen inspiroimana annoksen, joka kertoo taiteen tarinaa kokin silmin.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)