Pane puolukkaa pakkaseen
Puolukka on todellista villiä kotimaista superfoodia, joka päihittää kevyesti vaikkapa gojimarjan. Puolukka sisältää C- ja E-vitamiineja sekä kuituja, mutta sen terveyshyödyt perustuvat enimmäkseen erilaisiin polyfenolisiin yhdisteisiin, jotka vaikuttavat elimistössä tulehduksilta ja bakteerien kasvulta suojaavina antioksidantteina.
Helpoin tapa säilöä puolukat on pakastaa ne kokonaisina. Sokeria ei välttämättä tarvita lainkaan. Perinteisesti puolukoita on säilötty myös survoksena tai vesipuolukoina, jossa lasipurkki täytetään puhtailla puolukoilla ja vedellä ja suljetaan kannella. Puolukka säilyy hyvin, sillä sen sisältämä bentsoehappo ja sitruunahappo ovat luonnollisia säilöntäaineita.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)