Otteluanalyysi: Interin kotitaika kestää

Connor Ruane teki kaksi maalia. Connor Ruane teki kaksi maalia. Kuva: Eero Saarikoski

Huh, mikä jännitysnäytelmä! Ja hyvin viihdyttävä. Helsingin IFK piti Interiä piinapenkissä Veikkausliigan kamppailussa Kupittaalla nousemalla altavastaajan asemasta kahdesti tasoihin. HIFK:lla oli lopussa jopa mainio tilaisuus mennä johtoon, mutta Adama Fofanan kuti pamahti tolppaan. Interin loppupuristus tuotti kuitenkin jälleen tulosta. Elias Mastokangas keskitti, Kevin Kouassivi-Benissan syöksyi palloon ja Fofana antoi hänelle selästä vauhtia. Erotuomari Petri Viljanen osoitti pilkkua, josta Connor Ruane iski toistamiseen ja tällä kertaa voitto-osuman 3-2.

Hankala peli, mutta Inter osoitti jälleen menestyvän joukkueen elkeensä. Se kaivautui väkisin voittoon. Kotisaldo säilyi puhtaana ja hallussa on yhä myös liigan kärkipaikka.

Inter-HIFK 3-2 (1-1)

Maalit: 22. Connor Ruane 1-0 rp., 35. Luis Henrique (Riku Selander) 1-1, 63. Timo Furuholm (Kevin Benissan-Kouassivi) 2-1, 73. Luis Enrique 2-2, 88. Ruane 3-2 rp.

Yleisöä: 1 662.

Kentän kunkku: Luis Enrique, HIFK. Tappavan tehokas. Oli piikissä yksinään eli joutui painimaan keskialueella Interin toppareiden kanssa. Mutta sai kaksi tilaisuutta ja käytti ne molemmat. Ensimmäisessä hän kierähti ketterästi irti Rick Kettingistä ja ampui sisäkierteellä takakulmaan, toisessa riitti sijoitus tolpasta kimmonneeseen paluupalloon.

Illan erikoisuus: Erotuomari Petri Viljanen sai tililleen sadannen liigaottelunsa. Ensimmäinenkin oli Kupittaalla: 15.6.2014 Inter-Mypa. Myös Interin Matias Ojalalle merkittiin sadas liigaottelu. Hän sai maalitilinsä auki jo viime pelissä. Interin Alvaro Munizin korttitili oli täynnä ja siksi hän oli huolivuorossa.

Matsin surkeinta: HIFK:n maalivahti Arnold Origi kuumeni Interin toisesta rankkarista totaalisesti. Hän mussutti ensin keltaisen heti tuomion jälkeen, eikä rauhoittunut joten parin minuutin päästä oli vuorossa toinen keltainen ja ulosajo. Ei kovin ammattimaista, vaikka kuinka olisi ollut eri mieltä tuomiosta. Hän jätti joukkueensa pulaan.

Tuhlaajapoika: Adama Fofana, HIFK. Tuli vaihdosta kentälle 64. minuutilla, mutta ehti ampua pallon kahdesti tolppaan vastahyökkäyksistä. Ehti myös työntää omalla rangaistusalueella Benissanin nurin. Siitä seurasi rankkari, josta Ruane teki voittomaalin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Inhottava matsi kummallekin maalivahdille. Tilanteita ei juuri ollut, eikä torjuttavaa, mutta silti pallo oli monta kertaa maalissa. Eikä maalivahteja käynyt maaleista syyttäminen. Aati Marttiselle merkittiin yksi torjunta, Origille kolme. Marttisen ohi sujahti myös kaksi tolppakutia.

Mitä sanottiin?:

Jose Riveiro, Inter: On hankalaa pelata matalaa blokkia vastaan. HIFK:lla oli kuusi miestä puolustuslinjassa, laiturit olivat niin alhaalla. Etua oli vaikea löytää edes laitojen kautta. Tiesimme, että aina kun pelaamme sisään, vaarana on vastaisku. Siinä he ovat todella hyviä. Olimme sen takia hiukan ujoja hyökkäysalueella. Hallitsimme kuitenkin peliä ja toinen puoliaika hupia katsojille. Olen todella tyytyväinen tulokseen.

Mike Keeney, HIFK: Jos antaa Interille kaksi rankkaria, joutuu aina maksamaan hinnan. Meillä oli lopussa mahdollisuutemme voittoon, mutta emme tarttuneet siihen. Se tekee sen pienen eron. Inter tarttui tilaisuuksiinsa, me emme. Olen tyytyväinen pelaajiin, hiukan pettynyt olen tulokseen. Eka rankkari selkeä, toinen näytti hiukan pehmeältä sekä livenä että taululta. Mutta me annoimme tilaisuuden siihen. Ellei kontaktia olisi ollut, puhallusta ei olisi tullut.

Analyysi: HIFK on liigakauden yllättäjiä. Alkukausi sujui mollivoittoisesti, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen tahti on ollut toinen. Tappio oli vasta ensimmäinen Teemu Kankkusen ja Mike Keeneyn aikakaudella.

HIFK rakensi tiiviin ryhmityksen, jota Interin oli vaikea läpäistä. Jopa laidat olivat melko tukossa. Maalitilanteita oli vaikea luoda. Pallo saatiin kyllä luukulle, mutta siellä oli väkeä pilvin pimein. Seurauksena oli se, että Inter sai kaksi rangaistuspotkua, jotka Connor Ruane iski varmasti sisään.

HIFK kyttäsi pallonriistoa ja haki nopeaa suunnanmuutosta. Niissä Vitinhon ja Luis Enriquen kaltaiset pelaajat ovat vaarallisia. HIFK on tehokas kääntämään pelin suunnan. Tasoitus 2-2:een oli malliesimerkki siitä. Vitinho lähetti keskialueelta pystypallon Fofanalle, joka ampui tolppaan. Luis Enrique pääsi kiinni paluupalloon ja sijoitti tarkasti alakulmaan ohi Marttisen.

Inter hallitsi peliä ja piti palloa, mutta se oli käsikirjoitettu peliin. Isäntien varovaisuus aiheutui siitä, ettei palloa haluttu menettää väärissä kohdissa kenttää.

Timo Furuholm teki totuttuun tapaan lujasti töitä molempiin suuntiin. Interin toinen maali oli taattua "Furkkaa". Vaihtomies Elias Mastokangas keskitti, Benissan-Kouassivi puski takatolpalle, josta Furuholm suupaisi pallon sisään. Hän ei missaa tilanteita nykykunnossa. Maali oli kauden kahdeksas. Määrällä irtoaa piikkipaikka maalintekijätilastossa.

Hyvää Furuholmin pelissä on myös kärsivällisyys. Vaikka tilanteita ei synny kuin liukuhihnalta, hän malttaa odottaa sitä yhtä paikkaa. Ja osuu lähes aina. Aiemmin suoritus kärsi turhautumisesta ja kiukuttelusta erotuomarille tai vastustajille. Mielenilmauksia tulee edelleen, mutta ne eivät häiritse enää keskittymistä. Eikä tehoa.

Sekä Interin toinen että kolmas maali syntyivät vasemmalta laidalta, josta vaihdosta peliin tullut Mastokangas keskitti tarkasti Benissanille. Tai oikeammin: kolmannessa maalissa Benissan törkättiin nurin ja maali syntyi rankkarista. Mastokangas oli yhtä kaikki tilanteiden luoja.

Interin kotisaldo oli edelleen puhdas. Tilillä on kuusi voittoa maalierolla 16-5. Trendi on kuitenkin ollut se, että vierailijat puolustavat tiiviillä blokilla matalalla, mikä tuottaa Interille vaikeuksia. Maalitilanteita saadaan aikaiseksi vähän. Toistaiseksi sinimustat ovat viimeistelleet tehokkaasti ja takuumiehenä on ollut kuuma Furuholm. Henkisesti vahva joukkue puristaa voittoja tiukoissakin tilanteissa, mutta kuinka kauan se pystyy siihen?

Arttu Hoskonen palasi avauskokoonpanoon, mutta ruodusta puuttuivat muun muassa runkomiehet Anthony Annan, Martti Haukijärvi, Jesper Engström ja Noah Nurmi. Riveiron mukaan kyse ei ole yhdenkään kohdalla mistään sen vakavammasta. Maalivahti Henrik Moisander oli jo penkillä.

Inter: Aati Marttinen; Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Arttu Hoskonen; Connor Ruane, Matias Ojala, Aleksi Paananen, Kevin Kouassivi-Benissan; Taiki Kagayama, Timo Furuholm, Liliu (61. Elias Mastokangas).

HIFK: Arnold Origi; Eero-Matti Auvinen (80. Matias Hänninen), Hannu Patronen, Sakari Mattila, Riku Selander; John Fagerström (64. Adama Fofana), Moshtagh Yaghoubi, Joel Mattsson (57. Jukka Halme), Jabar Sharza (57. Kevin Larsson), Vitinho; Luis Henrique.

Erotuomari: Petri Viljanen.

Varoitukset: Hämäläinen ja Ojala, Inter. Vitinho ja Origi (87.), HIFK.

Ulosajo: Origi, HIFK (89.).

Lasse Virtanen

Bergqvist: Kielen tärkeyttä terveydenhuollossa ei ymmärretä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist korosti RKP: n puoluepäivänä lauantaina pitämässään puheessa, että toimivan ruotsinkielisen hoidon saamiseksi tarvitaan resursseja, tietoa ja rakennetta.

Yksi elämän tärkeimmistä valinnoista tehdään ”alttarilla”, joka muistuttaa sänkykauppaa - varo näitä virheitä patjaostoksilla

Sängyn valintaa voisi rinnastaa hauskasti puolison valintaan.

Patjan ja tyynyn valintaa voisi kuvailla yhtä tärkeäksi kuin puolison valintaa. Nariseva ja kuoppainen kumppani ei ilahduta ketään.

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Lindén: Kokoomus vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

Katupuiden hoitoleikkaus sulkee ajokaistan Satakunnantiellä

Puiden hoitoleikkaus jatkuu Satakunnantiellä Yrjänänkadun ja Markulantien välillä maanantaista perjantaihin asti.

Loton potti nousee viiteen miljoonaan euroon

Loton kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on viiteen miljoonaa euroa.

Terveisiä Raision kaupungille

Haunisten allas Raisiossa.

Raision kaupungin keskustassa on Raision seurakunta. Seurakunta on ainoa, joka jakaa ruoka-apua raisiolaisille. Vähävaraiset nuoret, työttömät ja eläkeläiset saavat ainoastaan seurakunnalta ruoka-apua ja vaateapua, seurakunta maksaa myös vähävaraisten laskuja.

Koronalla ei vaikutusta kirkosta eroamiseen

Eroakirkosta.fi-palvelun 17 toimintavuoden aikana valtionkirkot on jättänyt sivuston kautta 750 000 suomalaista. Evankelis-luterllaisen kirkon jäsenmäärä on vähentynyt näiden 17 vuoden aikana 650 000 jäsenellä, kastamisesta ja kirkkoon liittymisistä huolimatta. Prosentuaalisesti kirkon jäsenmäärä on pudonnut yli 15 prosenttiyksikköä, ja on nyt noin 68 prosenttia.

Turkulainen Janina Arola Vuoden kirjanpitäjä

Janina Arola.

Taloushallinnon ammattilaisten kollegoilleen myöntämä Vuoden kirjanpitäjä -tunnustus annettiin kahdelle kirjanpitäjälle, turkulaiselle Janina Arolalle ja helsinkiläiselle Helena Hoville . Tunnustus jaettiin perjantaina virtuaalisesti järjestetyssä Accountor Finagon Tilitoimistopäivässä.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa ennätysmäärä avunhakijoita

75 vuotta täyttäneen Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa on apua tarvitsevia perheitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Liitossa autetaan vuodessa yli 16 000 ihmistä, joista lapsia on 5 500. Määrä on kasvanut yli kolmanneksella viimeisen viiden vuoden aikana.

Suurmarkkinoilla mukana yrittäjiä 25 maasta

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään nyt lokakuun alussa.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää elo–lokakuussa turvallisuustoimenpiteitä noudattaen yhdeksän kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen. Samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat.

Koronan rajoitustoimet hyydyttivät monet sosiaalihuollon palvelut, erityisesti asunnottomat kärsivät

Moni työikäinen jäi koronaepidemian aikana viime keväänä ilman tarvitsemiaan sosiaalihuollon palveluita. Erityisen heikosti palveluita saivat ne, jotka ovat muutenkin heikoimmassa asemassa, selviää THL:n julkaisemasta katsauksesta.

Onnenonkija-elokuvan ulkoilmanäytöksessä noin 500 katsojapaikkaa

Onnenonkija-elokuva esitetään Paavo Nurmen stadionilla 10. lokakuuta.

Elokuvapäivä 10. lokakuuta tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen avaa elokuvan tähti Olavi Uusivirta . Maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

Eurojackpotin potti nousee 31 miljoonaan euroon

Eurojackpotin kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia. Ensi viikolla pelissä on tarjolla 31 miljoonan euron potti.

Niinistö, Marin ja THL saavat koronaviestinnästä puhtaat paperit

Koronaviestinnästä saavat eniten kiitosta tasavallan presidentti Sauli Niinistö (69 % erittäin tai melko hyvä arvosana) ja pääministeri Sanna Marin (67 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Enemmistö kansasta antaa hyvän arvion myös THL:n edustajille (61 %) ja maan hallitukselle kokonaisuutena (57 %).

Elomaa: Koirien terveyden kustannuksella pyörivä rodunjalostus saatava loppumaan

Koirien rodunjalostuksesta käydään kiivasta keskustelua. Kolmannen kauden kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps.) mielestä eläinten terveydelle haitalliseen rodunjalostukseen tulisi puuttua tiukemmin lainsäädännön keinoin. Monet koirarodut kärsivät vakavista terveyshaitoista, kuten hengenahdistuksesta ja raajojen kehityshäiriöistä liiallisen jalostuksen seurauksena.

Veneiden nosto ja kuljettaminen aiheuttaa vahinkoja syksyllä

Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Veneilykauden päätös on tuonut trailerit, nosturit ja veneiden huoltajat satamiin ja rannoille. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Urheilu

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

José Riveiro jatkaa Interin päävalmentajana myös ensi kaudella

José Riveiro.

Inter on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Kankaisten Golfin jäsenmäärä ennätyslukemissa

Kankaisten Golfin jäsenmäärä kasvoi suhteellisti eniten junioreissa. Sekä pojissa että tytöissä kasvu oli 30 prosenttia.

Suomen Golfliitto on julkaissut seurojen viralliset jäsenmäärät kauden 2020 osalta. Kankaisten Golfin kauden 2020 virallinen jäsenmäärä on 1 791, kun se vuosi sitten oli 1 534. Kasvua edelliseen vuoteen siis lähes 17 prosenttia. Koko Suomen golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on 148 190. Se kasvoi 7 962 pelaajalla, eli lähes kuudella prosenttia.

Åboraakkeli: Tepsin tasonmittaus tamperelaisittain

Janne Kainulainen.

TPS nostettiin monissa ennakkokaavailuissa yhdeksi miesten F-liigan suurista suosikeista yhdessä viime vuosina salibandykenttiä hallinneen Tampereen Classicin ohella.

Otteluanalyysi: Maalivahti Murray pysäytti Interin nollaan

Inter jäi ilman maaleja myös Honkaa vastaan.

Riittävästi tilanteita, ei maalia. Tämä oli Interin kohtalona jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa Honkaa vastaan Kupittaalla. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Inter säilytti asemansa sarjan kolmosena, mutta Honka vaanii pinnan päässä ja kärki uhkaa karata. Eroa Helsingin Jalkapalloklubiin ja Kuopion Palloseuraan on kuusi pistettä, mutta Inter on pelannut ottelun enemmän kuin HJK ja kaksi ottelua enemmän kuin KuPS.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.