Otteluanalyysi: TPS:n kotituska jatkuu

Jonatan Johanssonin TPS:n kotivoittosarake näyttää edelleen nollaa. Jonatan Johanssonin TPS:n kotivoittosarake näyttää edelleen nollaa.

TPS:n jalkapallomiehistön uusi päävalmentaja Jonatan Johansson onnistui piiskaamaan joukkueensa ensimmäisessä ottelussaan vierasvoittoon Rovaniemellä. TPS:n ensimmäistä kotiottelua odotettiin kieli pitkällä, mutta turhaan. Honka oli liian vahva vastus. Se voitti pelin ansaitusti maalein 0-2.

Turkulaisjoukkueet ovat eri päässä sarjaa, mutta niillä on myös täysin erilainen kotisaldo. Inter on voittanut kaikki kotiottelunsa, TPS on hävinnyt ne kaikki.

TPS-Honka 0-2 (0-0)

Maalit: 57. Demba Savage (Lucas Kaufmann) 0-1, 61. Jean Marie Dongou 0-2.

Yleisöä: 1 220.

Kentän kunkku: Lucas Kaufmann, Honka. Keskikentän maestro. Hyvä syöttelijä, mutta kykenee myös itse teräviin nousuihin. Kombinaatioiden napamies. Käynnisti hyökkäyksen, joka johti voittomaaliin. Tehomiehenä hääri Demba Savage, joka teki ensimmäisen maalin ja pohjusti toisen ampumalla tolppaan. Paluupallon pani verkkoon Jean Marie Dongou.

Matsin surkeinta: TPS:n kotisaldo. Neljä peliä, neljä tappiota, maaliero 1-8. Suunnan on muututtava heti. Ellei joukkue kykene saalistamaan pisteitä kotikentällä, sillä ei ole mitään mahdollisuuksia säilyä sarjassa.

Tuhlaajapoika: Niklas Pyyhtiä, TPS. Juniori on esiintynyt lupaavasti, mutta hän oli nyt tekemättömässä paikassa Hongan kivikovaa keskikenttää vastaan. Syöttövirheitä tuli liikaa ja edessä oli vaihto tauolla.

Illan erikoisuus: TPS:n penkki oli täynnä kokemusta pelin alkaessa. Penkillä istuivat Sami Rähmönen, Mika Ääritalo, Rodney Strasser ja Juho Lähde. Ääritalo, Strasser ja Lähde juoksivat kentälle tunnin pelin jälkeen, mutta eivät onnistuneet kääntämään pelin kulkua. Johansson on arvioinut, että joukkueessa on liikaa keskenkuntoisia pelaajia. Se tarkoittaa, että kuormitusta on mietittävä tarkoin ja rotaatiota käytettävä. Kuka pelaa missäkin ottelussa ja kuinka paljon? Sitä on puntaroitava tarkoin. Häntäpään kamppailut pitäisi voittaa ja niihin on saatava jalkeille aina iskukykyisin joukkueellinen.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Timothy Murray, Honka. Vahdille ei merkitty yhtään torjuntaa.

Mitä sanottiin?:

Jonatan Johansson, TPS: Totta kai olen pettynyt tulokseen. Meillä on nuori joukkue, Hongalla oli enemmän miehiä kentällä. Fyysisyys näkyi juoksuissa ja kaksinkamppailuissa. Ekalla jaksolla muoto pysyi suht hyvin, vaikka emme olleet vaarallisia. Meillä oli itseluottamuksen puutetta. Vaikka voitettiin pallo, eka syöttö oli huono. Toinen maali oli pettymys. Jätettiin iso väli, eikä seurattu juoksua. Huomasi, että joukkue on nuori. Honka on hyvä, syöttävä joukkue. Sitä on vaikea prässätä. Hävisimme paljon kamppailuja keskikentällä.

Vesa Vasara, Honka: Peli oli hyvin kontrollissa. Oltiin parempi joukkue, ansaittiin voitto. Tepsi pani alussa hanttiin ihan hyvin, eikä saatu peliä toimimaan peliä niin kuin haluttiin. Tehtiin pieniä korjauksia toiselle puoliajalle. Se tuotti enemmän maalipaikkoja. Joukkue on aika kovilla fyysisesti ja henkisesti. Hoidettiin loppu hyvin. Ei annettu Tepsille mitään mahdollisuuksia tulla peliin mukaan.

Analyysi: Pelin henki oli alusta asti selvä. Honka peli palloa, TPS kyttäsi tilaisuutta riistoon. Mustavalkoisten puolustusmuoto säilyi tiiviinä avausjakson, vaikka pakka valuikin välillä huolestuttavan alas. Tehtävät oli omaksuttu hyvin. TPS ei kuitenkaan kyennyt pitämään pallon pitkään. Matka vastaiskuihin oli liian pitkä. Lähtö tapahtui liian syvältä ja liian epätarkoin syötöin. Pallo menetettiin usein lähes heti, kun se oli voitettu.

Hongan pallonhallinta vaikutti pelin alussa melko harmittomalta, eivätkä vierailijat saaneet aikaan vaarallisia tilanteita TPS-maalille. Boksin puolustaminen onnistui hyvin.

Toisella jaksolla tahti oli toinen. Avausmaali syntyi, kun Honka ylitti keskialueen vauhdilla ja pääsi vyöryttämään taaksepäin juoksevaa puolustuslinjaa vastaan. Kaufmann syötti keskelle pystyyn Savagelle, joka pyörähti ketterästi Aldayr Hernandezin ja Juhani Pikkaraisen välistä maalintekoon.

Johansson juoksutti raitapaidat kentälle ryhmityksessä, jossa oli kolme topparia, wingbackit ja kaksi puolustavaa keksikenttämiestä. Muoto oli puolustusvoittoinen. Rovaniemellä se toimi, mutta Kupittaalla ei enää yhtä hyvin etenkään toisella puoliajalla. TPS:lla on juoksuvoimaiset wingbackit Tatu Varmanen ja Masahudu Alhassan, joista etenkin Varmanen tuki erinomaisesti hyökkäyksiä voittopelissä Rovaniemellä. Ongelmana on se, ettei laitalinkkejä pystytä käyttämään tehokkaasti, ellei joukkue pysty pitämään palloa kahta syöttöä pitempään. Laitamiehille kertyy kyllä kilometrejä, mutta siitä ei ole hyötyä joukkueelle.

Kolmella topparilla oli toistuvasti merkkausongelmia. Hongan kolme kärkeä liikkuivat vapaasti ja Kaufmann nousi keskikentältä tyhjiin väleihin. Tilaa oli, vaikka ei pitänyt olla. Honka näytti saavan koko ajan ylivoimatilanteita kentän joka lohkolle.

Merkittävä ero oli myös kyvyssä hallita palloa. Pitemmät syöttösarjat ovat utopiaa nyky-TPS:lle, mutta Hongalle reikäleipää, arkiruokaa. TPS prässäsi ylhäältä maksimissaan kolmella pelaajalla, mutta Hongalla ei ollut minkäänlaista vaikeutta ohittaa träppiä. TPS:n pelinrakentelu oli sen sijaan heti suurissa vaikeuksissa, jos tila ja aika syötiin pois. Joukkueiden laatuero oli selvä.

Mikä ei ollut selvää ennen peliä, oli se, kykeneekö Honka puristamaan tarvittavaa tehoa irti koneestaan. Honka ei ollut kärsinyt yhtään tappiota ja tilillä oli jo viisi tasapeliä. Tehtyjä maaleja oli vain seitsemän. Tehoa löytyi riittävästi.

Yhdellä voitolla se hiipi jo kolmen kärjen kantaan ja on mitalikandidaatti. Laatujoukkue.

TPS: Jere Koponen; Masahudu Alhassan, Juhani Pikkarainen (79. Babacar Diop), Aldayr Hernandez, Rasmus Holma, Tatu Varmanen; Alim Moundi (60. Juho Lähde), Niklas Pyyhtiä (46. Joakim Latonen), Jonni Peräaho (60. Rodney Strasser); Albijon Muzaci (60. Mika Ääritalo), Tehe.

Honka: Timothy Murray; Konsta Rasimus, Robert Ivanov, Dani Hatakka; Jonas Levänen (80. Edmund Arko-Mensah), Javier Hervas, Duarte Tammilehto (73. Jerry Voutilainen), Nasiru Banahene (64. Borjas Martin); Demba Savage, Lucas Kaufmann (73. Arlind Sejdiu), Jean Marie Dongou (80. Elmo Heinonen).

Erotuomari: Petri Viljanen.

Varoitukset: Muzaci ja Tehe, TPS. Voutilainen, Honka.

Lasse Virtanen

Bergqvist: Kielen tärkeyttä terveydenhuollossa ei ymmärretä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist korosti RKP: n puoluepäivänä lauantaina pitämässään puheessa, että toimivan ruotsinkielisen hoidon saamiseksi tarvitaan resursseja, tietoa ja rakennetta.

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Lindén: Kokoomus vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

Katupuiden hoitoleikkaus sulkee ajokaistan Satakunnantiellä

Puiden hoitoleikkaus jatkuu Satakunnantiellä Yrjänänkadun ja Markulantien välillä maanantaista perjantaihin asti.

Loton potti nousee viiteen miljoonaan euroon

Loton kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on viiteen miljoonaa euroa.

Terveisiä Raision kaupungille

Haunisten allas Raisiossa.

Raision kaupungin keskustassa on Raision seurakunta. Seurakunta on ainoa, joka jakaa ruoka-apua raisiolaisille. Vähävaraiset nuoret, työttömät ja eläkeläiset saavat ainoastaan seurakunnalta ruoka-apua ja vaateapua, seurakunta maksaa myös vähävaraisten laskuja.

Koronalla ei vaikutusta kirkosta eroamiseen

Eroakirkosta.fi-palvelun 17 toimintavuoden aikana valtionkirkot on jättänyt sivuston kautta 750 000 suomalaista. Evankelis-luterllaisen kirkon jäsenmäärä on vähentynyt näiden 17 vuoden aikana 650 000 jäsenellä, kastamisesta ja kirkkoon liittymisistä huolimatta. Prosentuaalisesti kirkon jäsenmäärä on pudonnut yli 15 prosenttiyksikköä, ja on nyt noin 68 prosenttia.

Turkulainen Janina Arola Vuoden kirjanpitäjä

Janina Arola.

Taloushallinnon ammattilaisten kollegoilleen myöntämä Vuoden kirjanpitäjä -tunnustus annettiin kahdelle kirjanpitäjälle, turkulaiselle Janina Arolalle ja helsinkiläiselle Helena Hoville . Tunnustus jaettiin perjantaina virtuaalisesti järjestetyssä Accountor Finagon Tilitoimistopäivässä.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa ennätysmäärä avunhakijoita

75 vuotta täyttäneen Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa on apua tarvitsevia perheitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Liitossa autetaan vuodessa yli 16 000 ihmistä, joista lapsia on 5 500. Määrä on kasvanut yli kolmanneksella viimeisen viiden vuoden aikana.

Suurmarkkinoilla mukana yrittäjiä 25 maasta

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään nyt lokakuun alussa.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää elo–lokakuussa turvallisuustoimenpiteitä noudattaen yhdeksän kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen. Samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat.

Koronan rajoitustoimet hyydyttivät monet sosiaalihuollon palvelut, erityisesti asunnottomat kärsivät

Moni työikäinen jäi koronaepidemian aikana viime keväänä ilman tarvitsemiaan sosiaalihuollon palveluita. Erityisen heikosti palveluita saivat ne, jotka ovat muutenkin heikoimmassa asemassa, selviää THL:n julkaisemasta katsauksesta.

Onnenonkija-elokuvan ulkoilmanäytöksessä noin 500 katsojapaikkaa

Onnenonkija-elokuva esitetään Paavo Nurmen stadionilla 10. lokakuuta.

Elokuvapäivä 10. lokakuuta tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen avaa elokuvan tähti Olavi Uusivirta . Maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

Eurojackpotin potti nousee 31 miljoonaan euroon

Eurojackpotin kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia. Ensi viikolla pelissä on tarjolla 31 miljoonan euron potti.

Niinistö, Marin ja THL saavat koronaviestinnästä puhtaat paperit

Koronaviestinnästä saavat eniten kiitosta tasavallan presidentti Sauli Niinistö (69 % erittäin tai melko hyvä arvosana) ja pääministeri Sanna Marin (67 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Enemmistö kansasta antaa hyvän arvion myös THL:n edustajille (61 %) ja maan hallitukselle kokonaisuutena (57 %).

Elomaa: Koirien terveyden kustannuksella pyörivä rodunjalostus saatava loppumaan

Koirien rodunjalostuksesta käydään kiivasta keskustelua. Kolmannen kauden kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps.) mielestä eläinten terveydelle haitalliseen rodunjalostukseen tulisi puuttua tiukemmin lainsäädännön keinoin. Monet koirarodut kärsivät vakavista terveyshaitoista, kuten hengenahdistuksesta ja raajojen kehityshäiriöistä liiallisen jalostuksen seurauksena.

Veneiden nosto ja kuljettaminen aiheuttaa vahinkoja syksyllä

Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Veneilykauden päätös on tuonut trailerit, nosturit ja veneiden huoltajat satamiin ja rannoille. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Turku saa uuden kirjatapahtuman

Turussa järjestetään uusi kolmipäiväinen kirjanmyyntitapahtuma 2.–4. lokakuuta. Vanhojen kirjojen myyjät ja ystävät täyttävät Seurakuntien toimitalon pääsalin Eerikinkadun alkupäässä.

Urheilu

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

José Riveiro jatkaa Interin päävalmentajana myös ensi kaudella

José Riveiro.

Inter on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Kankaisten Golfin jäsenmäärä ennätyslukemissa

Kankaisten Golfin jäsenmäärä kasvoi suhteellisti eniten junioreissa. Sekä pojissa että tytöissä kasvu oli 30 prosenttia.

Suomen Golfliitto on julkaissut seurojen viralliset jäsenmäärät kauden 2020 osalta. Kankaisten Golfin kauden 2020 virallinen jäsenmäärä on 1 791, kun se vuosi sitten oli 1 534. Kasvua edelliseen vuoteen siis lähes 17 prosenttia. Koko Suomen golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on 148 190. Se kasvoi 7 962 pelaajalla, eli lähes kuudella prosenttia.

Åboraakkeli: Tepsin tasonmittaus tamperelaisittain

Janne Kainulainen.

TPS nostettiin monissa ennakkokaavailuissa yhdeksi miesten F-liigan suurista suosikeista yhdessä viime vuosina salibandykenttiä hallinneen Tampereen Classicin ohella.

Otteluanalyysi: Maalivahti Murray pysäytti Interin nollaan

Inter jäi ilman maaleja myös Honkaa vastaan.

Riittävästi tilanteita, ei maalia. Tämä oli Interin kohtalona jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa Honkaa vastaan Kupittaalla. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Inter säilytti asemansa sarjan kolmosena, mutta Honka vaanii pinnan päässä ja kärki uhkaa karata. Eroa Helsingin Jalkapalloklubiin ja Kuopion Palloseuraan on kuusi pistettä, mutta Inter on pelannut ottelun enemmän kuin HJK ja kaksi ottelua enemmän kuin KuPS.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.