Ryan Manoogian ja Ignacio Luengas vahvistamaan Loimua

Raision Loimu on hankkinut kaksi vahvistusta hihaosastolleen. Liberon tontille Aatu Kulmalan kanssa peliajasta kisaamaan saapuu viime kaudella Rovaniemellä pelannut yhdysvaltalainen Ryan Manoogian (27, 185 senttiä) ja yleispelaajaosastolle liittyy nuorten suomalaistalenttien rinnalle argentiinalainen Ignacio Luengas (24, 204).

– Pelaajakartoituksessa ja -neuvotteluissa mukana oleva tiimimme teki erinomaista työtä näiden postien täyttämisessä. Nämä hankinnat antavat tasaisuutta vastaanottoon ja parantavat puolustuspelaamistamme. Odotan kovasti näkeväni heidät jo oranssi-mustassa paidassa, kommentoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Manoogian pelasi yliopistouransa ex-loimulaisen Dustin Wattenin tapaan Long Beach Staten yliopistossa. Sen jälkeen ammattilaisuran kaudet hän on pelannut Unkarissa ja Norjassa ennen saapumistaan viime kaudeksi Suomen Mestaruusliigaan Team Lakkapään riveihin. Manoogian syntyi lähes kuurona, mutta kuulee nykyisin tekniikan avulla suhteellisen normaalisti.

Manoogian tuo kokemusta ja energiaa niin takakentälle kuin joukkueeseen yleisemminkin. Hän pelasi hyvin ottein viime kaudella Mestaruusliigassa ja hänen vastaanottonsa sortui vain harvoin. Hänelle syötettiin vain 18 ässää, kun vastaanottoja kertyi 533. Rovaniemellä hänet opittiin tuntemaan myös villeistä tuuletuksistaan onnistuneiden suoritusten jälkeen. Manoogian saapuu syksyllä Raisioon isosti motivoituneena uudesta haasteesta.

– Ryan osoitti heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen poikkeuksellista asennetta ja oikeanlaista paloa silmissä Loimun edustamisesta. Olen ollut näissä pelaajakuvioissa Loimussa mukana nyt 17 vuotta enkä ole ennen nähnyt vastaavaa aiemmin. Uskon että sama palo ja intohimo tulee näkymään myös Kerttulan lehtereille ensi kaudella, kehui Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Pelaaja on innoissaan mahdollisuudesta jatkaa Suomessa ja edustaa Loimua.

– Pidin kovasti Mestaruusliigassa pelaamisesta. Olin alkuun vähän yllättynyt miten kovatasoinen ja haastava Suomen liiga on. Koin oloni mukavaksi ja ihmiset ystävällisiksi, joten palaan Suomeen mielelläni. Dustin Watten on kertonut paljon hyvää Loimusta, joten odotan innolla uuden kauden alkua.

Yleispelaajaosastolle liittyvä Ignacio ”Nacho” Luengas on tuttu näky kovana lentopallomaana tunnetun Argentiinan nuorisomaajoukkueista ja nyt hän on murtautunut myös miesten maajoukkueen rinkiin. Nuorisomaajoukkueissa hänelle on tullut menestystäkin. Viimeisimpänä MM-kulta U23 MM-turnauksessa Egyptissä vuonna 2017. Vuonna 2015 tuli MM-hopeaa U21 MM-kisoista Meksikosta.

Loimu on Luengasin ensimmäinen seurajoukkue Argentiina ulkopuolella, jonka pääsarjassa hän on pelannut kolmen kauden ajan. Viime kaudella hän edusti Argentiinan Superliigassa Ciudad Vóleyta, joka sijoittui toiseksi Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa.

– Ignacio on iso yleispelaaja, joka on hyvä myös vastaanotossa. Hän on menestynyt upeasti maailman huipulla U21- ja U23-sarjoissa. Nyt jatkamme kehitysaskeleiden ottamista hänen urallaan Loimussa. Hänelle on luvassa iso vastuu ja rooli joukkueessa, kertoi Loimun päävalmentaja Dalqvist.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakankaalla on odotukset korkealla lupaavan yleispelaajan osalta:

– Hän on erittäin lupaava nuori pitkä yleispelaaja. Nuorten maajoukkueiden lisäksi hän on nyt mukana miesten maajoukkueen rosterissa. Meidän entinen päävalmentaja Ruben Wolochin on ollut vahvasti tukemassa pelaajan siirtoa ja antanut hyvät taustat Loimusta pelaajalle ja pelaajasta Loimulle.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Sig-yhtye ansaitsee enemmän huomiota

Jarmo Hauhtonen (vas.), Jukka Merisaari, Rauno Linja-aho, Juha Oksanen, Jouni Salovaara ja Erkka Makkonen ovat SIG.

Mielestäni Sig-yhtye ansaitsee enemmän huomiota. On hyvää suomalaista konstailematonta musiikkia, jota on helppo kuunnella. Ei mitään nuorisojumputusta. Kunnon sanotukset ja tarttuvat melodiat.

Vesibussi evakuoitiin Airistolla

Marina-alus pystyi kiinnittymään Loistokarin laituriin.

Meripelastuskeskus Turku vastaanotti hätäilmoituksen tiistaina kello 15.30 Marina-vesibussilta Airiston pohjoispäässä Turussa. Aluksella oli tullut savua konehuoneesta ohjaamoon.

Makarlan ylikulkusilta avataan liikenteelle Piikkiössä

Kaarinan Piikkiössä kantatiellä 40 sijaitsevan Makarlan ylikulkusillan rakentamistyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että uusi silta otetaan yleisen liikenteen käyttöön perjantaina 24. heinäkuuta aikana. Uusi silta rakennettiin vanhan sillan paikalle. Uuden sillan liikenteelle avaamisen jälkeen tehdään työmaa-alueella vielä pieniä viimeistelytöitä. Työt valmistuvat lopullisesti syyskuun loppuun mennessä.

Booktori siirtyy jokirantaan

Booktoria organisoiva Juha Toivonen toivoo, että tapahtuma saa uuden alun jokirannassa.

Perinteinen uudistunut vanhojen kirjojen myyntitapahtuma Booktori järjestetään tänä vuonna jo 20. kerran 17.-19. heinäkuuta. Paikka on uusi, sillä tapahtuma siirtyy jokirantaan Sairashuoneenpuiston viereiselle parkkialueelle (Läntinen rantakatu 37).

Inflaatio jäi kesäkuussa nollaan

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli kesäkuussa -0,0 prosenttia. Toukokuussa inflaatio oli -0,2 prosenttia. Inflaation nousun aiheutti muun muassa pitkien linja-automatkojen ja matkaviestintäpalvelujen hintojen nousu.

Wizz Air aloitti suorat lennot Turusta Larnakaan

Wizz Air lennättää matkaajia nyt myös Turusta Kyprokselle.

Lentoyhtiö Wizz Air aloitti lennot Turun lentoasemalta Kyproksen Larnakaan 12. heinäkuuta. Suoria lentoja Larnakaan lennetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Verohallinto keräsi alkuvuonna 34 943 miljoonaa euroa

Verohallinnon tammi-kesäkuussa keräämät verojen nettokertymät olivat yhteensä 34 943 miljoonaa euroa. Verohallinnon verokertymissä ei näy Tullin keräämä arvonlisävero ja Traficomin keräämät verot.

Poikkeuksellinen kevät nosti saariston romunkeräyksen jätemäärän uuteen ennätykseen

Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa kesä–heinäkuun vaihteessa kiertänyt huoltoalus M/S Roope keräsi saarilta ennätykselliset 52 000 kiloa jätettä.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) järjestämään romunkeräykseen tuotiin taas tonnikaupalla romua ja jätettä. Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa kesä–heinäkuun vaihteessa kiertänyt huoltoalus M/S Roope keräsi saarilta ennätykselliset 52 000 kiloa jätettä.

Oikeustieteellisiin tiedekuntiin 46 lisäpaikkaa, Turun yliopistoon kymmenen ylimääräistä opiskelijaa

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoevalinnan opiskelijavalinta on valmistunut. Yhteisvalinnan toisen vaiheen valintakoepisteet on korjattu Opintopolkuun. Hakijoiden tilanne on korjaantunut Opintopolkuun ja tulokset on julkaistu.

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee liikenteen Nosturinkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee liikenteen Nosturinkatu 2:n kohdalta 14. ja 15. heinäkuuta. Nosturinkadun läpikulkuliikenne katkaistaan molempina päivinä kello 9-18 Nosturinkatu 2:n kohdalta.

Mikä ihmeen digiloikka?

Kirjoittajalla ei ole lähipiirissään digihenkistä tuttavaa tai auttajaa.

Mikä ihmeen digiloikka? Minulla on toistakymmentä vuotta vanha ”nokialainen”, jolla voi soittaa ja tekstata. Mihinkään muuhun ei koskaan tule olemaan varaa. Nettiyhteyttä ei ole. Olen keski-ikäinen yksinäinen henkilö, jolla ei ole ainoatakaan digihenkistä tuttavaa tai auttajaa lähipiirissä.

Oskari Mörölle kovat kilpaveljet aidatulle ratakierrokselle Paavo Nurmi Gamesissa

Oskari Mörölle rakennetaan kovaa kisaa 400 metrin aitoihin Paavo Nurmi Gamesissa.

Elokuisen yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin kansainvälinen urheilijakaarti varmistuu kovaa vauhtia. Miesten 400 metrin aitoihin ovat Oskari Mörön ohella tulossa syksyn MM-kisoissa Dohassa välierissä juosseet Rasmus Mägi , Ludvy Vaillant , Takatoshi Abe , Thomas Barr ja Patryk Dobek .

Pintavedet ajankohtaan nähden keskimääräistä viileämpiä

Heinäkuun alkupuolen viileän sään ja tuulisuuden myötä pintavesien lämpötila on laskenut lähes kaikilla havaintoasemilla alle ajankohdan keskimääräisen lukeman. Etelä- ja Keski-Suomen havaintopaikoilla pintalämpötilat vaihtelivat viime perjantaina 16 ja 19 asteen välillä, Pohjois-Suomessa sekä Kainuussa seitsemän ja 17 asteen välillä. Koko Suomessa pintavesien lämpötilat olivat pääsääntöisesti 1-3 astetta keskimääräisiä arvoja viileämpiä.

Turun yliopiston entinen rehtori, kasvitieteen professori Arne Rousi kuollut

Arne Rousi.

Turun yliopiston entinen rehtori ja kasvitieteen professori Arne Rousi on kuollut 88-vuotiaana. Rousi toimi rehtorina vuosina 1987–93.

Sateet nostaneet vedenpintoja Etelä-Suomessa

Viime päivien runsaat sateet ovat nostaneet paikoin Etelä-Suomen jokien vedenpintoja. Maaperä oli helteisen ja vähäsateisen alkukesän jäljiltä kuivaa, mutta viimeisen kahden viikon aikana sateet ovat täyttäneet maavesivarastoja. Erityisesti lauantain rankkasateet saivat virtaamat paikoin reiluun kasvuun. Vielä alkuviikolla lähinnä kuuroluonteisia sateita esiintyy sääennusteiden mukaan monin paikoin, mutta keskiviikon jälkeen sateet jäänevät taas vähäisiksi.

Aurajoen rannalle syntyi Holz Kollektivin satojen metrien pituinen KaiPuu-yhteisötaideteos

KaiPuu 2020 on yhteisötaiteellinen teos Turussa, Aurajoen rannalla Tuomiokirkkosillan ja  Auransillan välillä.

Aurajoen rannalle on synnytetty Holz Kollektivin puihin kiinnittyvä satojen metrien pituinen KaiPuu yhteisötaideteos. Teos koostuu kaupunkilaisten kaipuun tarinoista.

Kaarinassa jyrsintä- ja päällystystöitä maantiellä 110 Peltolan ja Piikkiön välillä

Jyrsintä- ja päällystystyöt alkavat keskiviikkona 15. heinäkuuta maantiellä 110 Peltolan ja Piikkiön välillä. Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen Peltolan ja Kaarinan välillä. Päällystystöitä tehdään Peltolan ja Kaarinan välillä molemmilla ajoradoilla, mutta toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä kello 18–6.

Väittelijä selvitti, millaisilla kuvioilla ruutupaperia voi värittää kompleksisesti

Etienne Moutot.

MSc Etienne Moutot tarkasteli Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan kompleksisia värityksiä ja niiden algoritmeja. Tutkimus koski Nivat'n otaksumaa, joka on toistaiseksi todistamaton matemaattinen väite.

Urheilu

Intensiteettiä ja pelikäsitystä jalkapalloakatemiasta

Turkulaiset Matias Nummela, Aldin Foric, Oskari Inkeroinen ja Aron Engström osallistuivat NF Academyn Helsingin leirille kesäkuun lopussa.

NF Academy koulii suomalaisjunioreita portugalilaisopein

Oskari Mörölle kovat kilpaveljet aidatulle ratakierrokselle Paavo Nurmi Gamesissa

Oskari Mörölle rakennetaan kovaa kisaa 400 metrin aitoihin Paavo Nurmi Gamesissa.

Elokuisen yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin kansainvälinen urheilijakaarti varmistuu kovaa vauhtia. Miesten 400 metrin aitoihin ovat Oskari Mörön ohella tulossa syksyn MM-kisoissa Dohassa välierissä juosseet Rasmus Mägi , Ludvy Vaillant , Takatoshi Abe , Thomas Barr ja Patryk Dobek .

Ruotsalaispuolustaja Johan Ivarsson TPS-paitaan

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Seppo Paju voitti frisbeegolfin Pro Tour -kilpailun Turussa

Seppo Paju.

Suomen frisbeegolfässä Seppo Paju on voittanut kotimaisen frisbeegolfin kärkikiertueen toisen osakilpailun Turussa Aninkaisten frisbeegolfradalla. Helpolla voitto ei tullut. Suomen kansainvälisesti menestynein ja tunnetuin frisbeegolfaaja sai tasoisensa vastuksen vasta 16-vuotiaasta Severi Saviniemestä , joka onnistui venyttämään kilpailun ratkaisua äkkikuolemapeliin.

Jälkipeli: Kansallisessa Liigassa on haasteensa – TPS:ssä vapaaehtoisten työ on korvaamaton

Naisten pääsarjataso on nykyään Kansallinen Liiga. Sarjaa pelataan vahvasti amatööripohjalta. Ottelutapahtumissa vapaaehtoisten seuratyöntekijöiden panos on korvaamaton.

– Naisten edustusjoukkueen taustajoukko toimii vapaaehtoisten avulla. Ainoastaan joukkueen valmennustiimille maksetaan kulukorvauksia. Kukaan ei saa palkkaa. Pelaajillekaan ei makseta, mutta onneksi he eivät kuitenkaan itse joudu maksamaan liigatasolla pelaamisestaan.

Otteluanalyysi: Inter kylvetti Ilvestä, Furuholmille hattutemppu

Mies ja päähine. Kolme maalia tiesi Timo Furuholmille uran toista hattutemppua. Knalli tuli, sateenvarjoa ei sentään tarvittu.

Ilves vieraili Kupittaalla jo toisen kerran tällä viikolla jalkapallon Veikkausliigassa, mutta toinen visiitti ei ollut yhtä iloinen kuin ensimmäinen. Ilves löi tiistaina vajaanakin TPS:n 1-0, mutta nyt tuli Interiltä kunnolla turpaan 5-1. Interin Timo Furuholm löi maalillaan alkutahdit heti 3. minuutilla ja Ilvestä vietiin.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.