Jälkipeli: Kaiken kokenut Iku Viitanen selosti TPS:n otteluita suurella intohimolla

Iku Viitanen on ollut elämänsä aikana monessa mukana. Parikymmentä vuotta sitten hän välitti tunnelmia TPS:n jääkiekko-otteluista. Pudotuspeleissä käytetystä ”tuubasta” tuli kuuluisuus. Iku Viitanen on ollut elämänsä aikana monessa mukana. Parikymmentä vuotta sitten hän välitti tunnelmia TPS:n jääkiekko-otteluista. Pudotuspeleissä käytetystä ”tuubasta” tuli kuuluisuus. Kuva: Hannu Tuominen

– Emme ole puolueellisia, vaan olemme erittäin puolueellisia.

Siinä tiivistettynä Team Päämiehen lähtökohta Turun Palloseuran jääkiekko-otteluiden selostamiselle. Kyseessä oli parikymmentä vuotta sitten radioasema Auran Aalloilla toiminut kahden hengen tiimi, joka välitti perin värikkääseen tyyliin ottelutunnelmia turkulaisille jääkiekon ystäville.

Team Päämiehen muodostivat alun perin kaksi henkilöä: Iku Viitanen ja Harri Moisio.

Juha-Pekka Jalo toimi suunnannäyttäjänä. Paikallisradiotoiminnan aloitettua 1980-luvulla Jalon ääni tuli tutuksi monille. Urheiluselostukset olivat olleet siihen asti vain Ylen kanavien yksinoikeus. Paikallisradioiden ansiosta selostus muuttui värikkäämmäksi, kun selostaja saattoi olla vapaasti kotijoukkueen puolella.

Ja mikä oli Jalon hehkuttaessa turkulaisen joukkueen otteita kaukalossa, kun samoihin aikoihin osuivat TPS:n ja valmentaja Hannu Jortikan kultaiset vuodet triplamestaruuksineen.

Jortikka palasi uudestaan TPS:n pääkäskijäksi vuonna 1998. Jälleen oli tuloksena peräjälkeen kolme Suomen mestaruutta. Näistä kahta viimeistä pääsi hehkuttamaan myös Team Päämies.

Viitasen ja Moision valinta selostajapariksi ei ollut sattumaa. Moisio tuli Auran Aalloille vuonna 1994 studioisännäksi TPS:n pelatessa jääkiekon SM-liigassa vieraspelejään.

Viitanen värvättiin hieman myöhemmin. Hänen roolinsa oli aluksi toimia ”plankkiapinana”, eli hänen tehtävänä oli välittää ottelutunnelmia kaukalonlaidalta. Viitanen aloitti Turkka Talosen selostaessa TPS:n otteluita.

– Television SuperSportin otteluselostuksiin haettiin kielitaitoista kaukalonlaitatoimittajaa kaudelle 1996–97. Yhden näyttömatsin jälkeen liityin plankkiapinaksi. Selostuksen korkeakoulu alkoi esikuvani JP Jalon opissa. Näin läheltä, miten perusteellisesti hän valmistautui otteluihin. Se jätti minuun lähtemättömän jäljen.

Jalon jälkeen Viitanen jatkoi Talosen kanssa.

– Tulin Auran Aalloille juontajaksi loppuvuodesta 1996. Kesällä 1997 Talonen tiedusteli kiinnostustani plankkiapinan hommiin TPS:n otteluihin. Näin korkeakouluni jatkui Turkan ohjaamana.

Plankkiapina Viitaselle tulivat tutuiksi monet sen aikaiset TPS-valmentajat, kuten Vladimir Jursinov, Jukka Koivu, Hannu Virta ja Kari Jalonen.

– Sijoituin mikrofonin kanssa vaihtoaitioiden väliin. Koivu oli innokas analysoimaan kesken pelin pienessäkin ajassa mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan. Se ei ollut mitään turhaa lätinää, vaan asiantuntijan puhetta. Jortikan aikana vuorostaan Jalonen ja Virta kommentoivat mielellään. Homma toimi loistavasti.

Vuonna 1999 Viitaselle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä kaukalonlaidalta selostuskoppiin. Näin syntyi Team Päämies, joka oli idealtaan täysin poikkeuksellista.

– Halusin ottaa mallia historiallisen hurjasta parivaljakosta, eli radioselostajakaksikosta JP Jalo ja Juha Lindgren. Heidän tapansa selostaa iski minuun kuin metrin halko. Hurja mittapuu, mutta oli alusta asti selvää, että selostajia pitää olla kaksi ja sen pitää olla myytävä tuote. Moisio oli tuohon aikaan kaverini, joten selostajakaksikon toinen puoli oli itsestäänselvyys.

Parivaljakko Viitanen–Moisio tulivat Talosen tilalle. He halusivat tuoda mukanaan jotain uutta ja erilaista.

– Meillä oli Team Päämiehen kanssa selostamisen ohella show-meininkiä. Pehmensimme jääkiekon karua sanomaa. Kun oli kaksi ukkoa selostamassa otteluita, se antoi meille paljon mahdollisuuksia.

Selostuskaksikon nimen taustalla oli yhteistyökuvio matkapuhelimia myyneen ketjun kanssa.

– Auran Aaltojen myyntipuoli järjesti niin, että yritys osti meidän selostusnimen. Emme olleet selostajina Viitanen ja Moisio, vaan aina otteluselostajana oli Team Päämies. Se oli kahden miehen show, eli se ei henkilöitynyt vain yhteen mieheen. Näin kiekkoselostuksista tehtiin entistäkin kaupallisempi tuote mainoksineen. Kännykkäkauppa oli siihen aikaan kuumimmillaan. Olemme varmaan kiekkopuolella ainoa parivaljakko, jonka nimi on myyty.

Kuuntelijoilta tullut palaute oli suoraa. Uusi tapa herätti ihmetystä.

– Vertailukohtina käytettiin tietysti JP:tä ja Turkkaa ja emmehän me sille tasolle alussa yllettykään. Tosin Turkalla oli sama ongelma, kun hän tuli Jalon jälkeen. Kuuntelijoiden muutosvastarinta oli kova. Murskaavan alkukritiikin jälkeen hammasta purren mentiin eteenpäin. Useimmat päätyivät pitämään, osa ei. Lähestymiskulmamme oli viihteellisyys itse peliä unohtamatta.

Team Päämiehen toisella kaudella kokoonpanoon tuli muutos. Moision tilalle tuli Pete Poskiparta.

– Kun Moisiosta tuli päätoimittaja kesällä 2000, yhteistyö selostuskopissa ei enää toiminut. Annoin päätoimittajalleni potkut ja pyysin Peten mukaan. Poskiparralla on ihan hillitön huumorintaju. Jo silloin hän teki myös taikatemppuja. Pelimatkoilla kädet kävivät, kun Pete harjoitteli korttipakalla.

Keväällä 1999 TPS oli voittanut Jortikan johdolla mestaruuden. Se oli ”Jortsun” toisen triplasarjan ensimmäinen mestaruus. TPS oli seuraavan kauden (1999–2000) ennakkosuosikki, huolimatta, että joukkue oli uusiutunut melkoisesti. Tuloksena oli runkosarjan komea voitto ja SM-liigan uusi piste-ennätys.

TPS eteni loppuotteluihin pudottamalla ensin puolivälierissä Ilveksen ja välierissä HIFK:n. Loppuotteluvastustaja oli tuttuun tapaan Helsingin Jokerit.

Ottelusarja oli jo turkulaisille katkolla kotonaan, mutta Jokereiden voittaessa ratkaisu siirtyi Helsinkiin ja neljänteen otteluun. Team Päämies oli tietysti paikalla. Menomatka meni junassa TPS-kannattajien seurassa.

Ottelu päättyi TPS:n voittoon ja Suomen mestaruuteen. Kotimatkasta tuli ikimuistoinen, sillä Team Päämies sai palata kotiin Kanadan maljan ja pelaajien kanssa TPS:n omassa bussissa. Parivaljakko välitti voittotunnelmia suoraan juhlahumua täynnä olleesta linja-autosta.

– TPS:n mestaruudet ovat olleet kaikki ikimuistoisia, mutta vuoden 2000 mestaruuden ratkettua radiolähetyksen tekeminen bussissa kotimatkalla Turkuun yhdessä joukkueen kanssa on unohtumaton elämys. Muistan, miten jo Salon kohdalla ensimmäiset autot olivat vastassa vilkuttamassa meille valoja.

Kausi 2000–01 oli valmentaja Jortikalle erityinen. Hänellä oli mahdollisuus uusia historiallinen triplansa. Ongelma oli jälleen joukkueen suuri vaihtuvuus. Poissa olivat Esa Keskinen, Kari Harila, Tomi Kallio ja Kai Nurminen. Paikkaajiksi tulivat muun muassa Niko Kapanen ja Henrik Tallinder. Otteet kaukalossa vaihtelivat, mutta tuloksena oli kuitenkin sarjan toinen tila ennen Jokereita.

Niin vain TPS eteni jälleen loppuotteluun. Oulun Kärpät oli pudottanut yllättäen ennakkosuosikki Jokerit. Oululaisten meno hyytyi kuitenkin ottelusarjassa TPS:n vastaan. Turkulaisten loppuotteluvastustaja oli Tampereen Tappara.

TPS matkusti Tampereelle Hakametsän halliin johtaen sarjaa 2–1. Kalle Sahlstedt oli ratkaissut kotivoiton edellisessä ottelussa turkulaisille ja sama mies oli myös isossa roolissa Tampereella. Suomen mestaruus ratkesi vasta jatkoajalla. Maalintekijänä Sahlstedt. Tälläkin kertaa Team Päämies sai tulla yötä myöten Kanadan maljan kera Turkuun. Voittojuhlat järjestettiin Turku-hallissa.

– Tunnelma jatkobileissä oli mahtava Turkuhallissa ja Hamburger Börsissä sekä seuraavana päivänä Turun torilla. Aivan hillitön fiilis.

Oma tarinansa muodostui pudotuspeleissä käytössä olleesta ”playoff-tuubasta”. Maalin syntyessä Team Päämies töräytti ilmoille kaamean äänen – ikään kuin ennakoiden nykyään Turkuhallissa käytössä olevaa maalitorvea.

– Löysin tuuban Auran Aaltojen romuvarastosta. TPS:n pelaaja Marco Tuokko, todellinen pelimannimies, valisti meitä kertomalla, että kyseessä on baritonitorvi. Tuokko oli torvesta niin innoissaan, että kuljetti sitä mestaruuskauden jälkeen kaikkialle.

Viitanen tuntee paikallisen urheilumaailman läpikotaisin, onhan hän ollut uransa varrella monissa eri tehtävissä. Iku tuntee hyvin turkulaisen amerikkalaisen jalkapallon. Onpa hänet nähty käsipallomaailmassakin.

– Kim Rafkin kysyi minua HC Denniksen ”toiminnanjohtajaksi” kesällä 2003 ja samanaikaisesti Juhani Tamminen tiedusteli halukkuuttani lähteä kuulutus- ja viihdepuolen hommiin Porin Ässiin. Molemmat pestit kestivät kaksi kautta.

Tammisen ja Viitasen tiet kohtasivat uudestaan, kun Tami toimi Tuto Hockeyn taustajoukoissa. Tavoite oli nostaa Tuto takaisin parrasvaloihin.

– Tammisen myötävaikutuksella Tuton otteluselostukset Radio Sadan kanavalla kaudella 2011–12 yhdessä JP Jalon kanssa oli mahtava kokemus. Kiersin pääasiallisesti vierasmatseissa joukkueen mukana. Oli kuin olisin palannut 1980-luvun alkuun, jolloin kiersin bändini kanssa ympäriinsä. Todellista me-henkeä ja huikeaa reissaamista. Pääsin näkemään joukkueen tekemistä aitiopaikalta.

Viime vuosina Viitanen on nähty eräällä arvostetuimmalla paikalla Turussa, TPS:n jääkiekko-otteluiden kuuluttajana. Legenda Aulis Virtasen perintö on Turussa tarkoin varjeltu ammatti. Tosin Viitasen kädet ovat tarkoin sidotut. Kaikilla liigapaikkakunnilla kuulutetaan samalla tavoin.

– Suomen Jääkiekkoliitto antaa viralliset kuulutusohjeet. Monisivuiseen ohjeistukseen on minuutin tarkkuudella kirjattu ylös tarkat sanamuodot, mitä tulee sanoa ottelun aikana kussakin tilanteessa. Muun muassa maalintekijät ja syöttäjät kuulutetaan tismalleen samalla tavalla kaikissa liigaotteluissa.

Harri Moisio (vas.) ja Iku Viitanen, Team Päämiehen selostajakaksikko syyskuussa 1999,jolloin mailat olivat puuta ja selostajat rautaa. Harri Moisio (vas.) ja Iku Viitanen, Team Päämiehen selostajakaksikko syyskuussa 1999,jolloin mailat olivat puuta ja selostajat rautaa. Kuva: Johnny Holmén

Elisan 5G-verkko avautui Kaarinaan

Elisan 5G-verkko on avautunut Kaarinassa. Verkko kattaa keskustan, Rauhalinnan, Ylikylän, Poikluoman, Kairiskulman, Nummennittyn ja Vättilän alueita, ulottuen Piispanristille ja Rauvolaan sekä Hulkkioon saakka.

Härkäpapuja voi valmistaa myös itse

Härkäpavusta ruuaksi käytetään itse pavut, palot silvitään pois. Härkäpapua suositellaan käytettävän vain kypsennettynä.

Härkäpapuja voi valmistaa myös itse. Härkäpavun palko on paksu ja nukkapintainen sisältä. Palosta poimitaan vihreät siemenet eli pavut, jotka tulee ensin keittää niissä esiintyvän lektiinin vuoksi. Keittämisen jälkeen poistetaan pavun pinnalta maitomainen kuori.

Muita kaaleja makeampi suippokaali

Muita kaaleja makeampi suippokaali voi olla väriltään vihreä tai purppura. Suippokaali on löyhäkeräisempi kuin keräkaali. Säilyvyyden parantamiseksi suippokaalista poistetaan nuhjaantuneet päällimmäiset lehdet. Suippokaali sopii miedon ja hieman makean makunsa vuoksi erinomaisesti erilaisiin kaaliraastesalaatteihin sellaisenaan ja vaikkapa hapankaaliksi.

Poistotekstiilit jälleen kiertoon

Lounais-Suomen Jätehuollon Poistotekstiilimyymälä palvelee 17. elokuuta lähtien maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10–15 sekä torstaisin kello 10–18. Myymälä sijaitsee LSJH:n poistotekstiilihallissa, jossa poistotekstiiliä vastaanotetaan, lajitellaan ja valmistellaan kierrätykseen. Hallin ulkoseinustalla on maksuton poistotekstiilin vastaanotto, jonne asukkaat voivat tuoda käyttökelvottomat, puhtaat ja kuivat kodintekstiilit maksutta.

Asunnon myynti itse helpottuu

Elokuusta alkaen oman asuntonsa voi myydä helposti itse netistä löytyvän uuden asunnonomatoimimyynti.fi-palvelun avulla. Palvelusta voi tilata itselleen asunnon kuvaamisen, videoinnin ja esitteen, ja sieltä saa myös ostosopimus- ja kauppakirjapohjan. Lisämaksusta palveluntarjoaja laittaa myynti-ilmoitukset nettiin.

Turun telakka irtisanoo 166 yt-neuvotteluiden ensimmäisen osan jälkeen

Meyer Turun keväällä alkaneiden yt-neuvottelujen ensimmäinen osa on valmis. Työsuhde päättyy 166:lta. Luvussa on 80 toimihenkilöä ja 86 työntekijää. Telakan tuotantoaikatauluista johtuen neuvottelut jatkuvat yhä varustelu- ja suunnittelu- ja HR-osastojen osalta. Nämä neuvottelut saadaan päätökseen loppuvuoden aikana.

Jaskarock vaikuttaa liikenteeseen Raisiossa lauantaina

Viikonloppuna Raisiossa järjestettävä Jaskarock vaikuttaa liikenteeseen niin, että Varastokatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä 14. elokuuta kello 17. Katu avataan liikenteelle Jaskarockin jälkeen. Viimeistään sunnuntaiaamuna 16. elokuuta kello 06 mennessä.

Lounais-Suomen sisävesien sinilevätilanne ennallaan

Lounais-Suomen vakiohavaintopaikkojen sinilevätilanteessa ei kuluneella viikolla ole tapahtunut suuria muutoksia. Sisävesialueilla levätilanne on hyvin edellisviikon kaltainen. Merialueilla havaintoja on tehty osin uusilla havaintopaikoilla ja satelliittikuvien perusteella Selkämerellä havaittiin alkuviikolla avomerialueella laaja sinileväesiintymä, joka ulottui Ahvenanmaalta Vaasan korkeudelle saakka.

Saaristo Open torjuu koronaa itsedesinfioivalla valokatalyysipinnoitteella

Saaristo Openia juhlitaan elokuun viimeisellä viikolla 27. – 29.8.2020 Kaarinassa, Hovirinnan rannalla. Festivaalialueella kosketuspinnat on käsitelty valokatalyysipinnoitteella, joka desinfioi kosketuspinnat minuutin välein. Menetelmä on todettu turvalliseksi jo monissa suomalaisissa huvipuistoissa ja sisäleikkipuistoissa. Jokaiselle asiakkaalle tarjotaan kasvomaski sisääntulon yhteydessä, jos asiakas sellaisen haluaa.

Iäkkään naisen ryöstänyt nainen jäi kiinni, poliisi kiittää yleisövihjeitä

Poliisi on ottanut kiinni naisen, jonka epäillään ryöstäneen 1930-luvulla syntyneen naisen Linnankadulla 8. elokuuta. Rikoksesta epäillystä julkaistiin kuvat eilen. Vuonna 1986 syntynyt epäilty otettiin kiinni Kurjenmäen alueella Turussa tänään aamulla noin kello 8.40 ja hänet on pidätetty. Epäilty saatiin tunnistettua runsaiden vihjeiden perusteella. Poliisi kiittää kaikkia vihjeiden antajia.

Vähäjoen vettä vältettävä kaikessa käytössä

Maarian altaan eteläpäässä ja Aurajokeen laskevassa Vähäjoessa on edelleen suolistobakteereita. Ely-keskus otti 24. kesäkuuta vesinäytteitä 16 eri paikasta Maarian altaan eteläpäästä, Vähäjoen varrelta ja sinne laskevista hulevesiviemäreistä. Näytteiden bakteeripitoisuudet ylittivät edelleen maa- ja metsätalousministeriön sallimat raja-arvot sekä uima- ja talousvedelle asetetut raja-arvot.

Valtatie 10:n parannustyöt muuttavat kevyenliikenteen järjestelyjä Kaarinantien ja Hämeentien risteyksen ympäristössä

Turun kehätie -hankkeen toisen rakennusvaiheeseen kuuluvat valtatie 10:n parannustyöt välillä kehätie–Kaarinantie käynnistyvät elokuussa. Liikennejärjestelyitä otetaan käyttöön pian koulujen syyslukukauden alkamisen jälkeen 20. elokuuta, ja ne aiheuttavat kiertoreittejä jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle.

Varsinais-Suomen Keskusta liputtaa Annika Saarikon puheenjohtajuuden puolesta

Annika Saarikko.

Keskustan Varsinais-Suomen piirin vuosikokous päätti eilen yksimielisesti esittää Annikka Saarikkoa Keskustan puheenjohtajaksi. Saarikko on varsinaissuomalainen kolmannen kauden kansanedustaja sekä tiede- ja kulttuuriministeri.

Kodintekniikka käy nyt kaupaksi

Kodin elektroniikan, tietotekniikan, mobiililaitteiden sekä isojen ja pienten kodinkoneiden myynti nousi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 9,5 prosenttia verrattuna vuoteen 2019, kertoo Elektroniikan Tukkukauppiaat ry. Voimakkaimmin kasvoivat äänentoistolaitteet (30,0 %) ja kodin tietotekniikka (21,3 %). Kamerakaupan lasku sen sijaan jatkui 11,2 prosentin vauhdilla.

Skopjesta Turkuun tiistaina saapuneella lennolla viidellä koronatartunta

Skopjen tiistaisena 11. elokuuta Turkuun saapuneella lennolla oli 146 matkustajaa. Lennolla matkustaneista 129 testattiin ja heistä viidellä todettiin koronatartunta.

Heinäkuu Museokortti-käyntien kaikkien aikojen ennätyskuukausi

Tänä kesänä Museokorttia on käytetty ennätysmäistä tahtia. Heinäkuussa rikottiin Museokortin historian kaikkien aikojen kuukausiennätys Museokortti-käyntien määrässä. Museokortilla maksettiin heinäkuussa 294 000 museovierailua, joka on 38 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

Trumpetit soivat livenä ja verkossa torstaina Turun Taiteiden yössä

Jazz soi jälleen Turun Taiteiden yössä 13. elokuuta mehevästi kahden trumpetistin johdolla. Jukka Eskola yhtyeineen kiertää Turun keskustaa kuorma-auton lavalla ja Ilkka Arola soittaa trionsa kanssa ensimmäisen Jazz City Turun toimistolla taltioitavan verkkokonsertin.

Syksyn messukausi alkaa turvallisuus huomioiden

Syksyn messutapahtumat pääsevät alkuun myös Turun Messukeskuksessa. Puolen vuoden tauon jälkeen ensimmäiset messut järjestetään 12.–13. syyskuuta tarkkoja turvallisuusohjeita noudattaen.

Kaupunki
Urheilu

Åboraakkeli: Taikurin jäähyväiset

Lauantai 21. marraskuuta. Merkatkaa tuo päivämäärä nyt kalenteriinne isolla. Jos korona ja elämä suo, marraskuisena lauantai-iltana Kupittaan palloiluhalli täyttyy äärimmilleen täysin siitä riippumatta, miten Ura Basket Korisliigan syksyn on pelannut.

Laitapuolustaja Juri Kinnunen palaa takaisin TPS-paitaan

 Juri Kinnunen palaa TPS-paitaan.

Laitapuolustaja Juri Kinnunen siirtyy loppukauden kattavalla sopimuksella TPS:n Veikkausliigajoukkueen riveihin. 30-vuotias Kinnunen palaa takaisin Turkuun Ykkösessä pelaavasta KPV:sta. Kokkolalaisseuran general manager Matti Laitinen ilmoitti Kinnusen sopimuksen purusta tiistaina. Kinnunen edusti TPS:ää viiden kauden ajan vuosina 2014–18.

Katseet kohdistuvat naisten aitoihin PNG:ssä

Annimari Korte on yksi PNG:n seuratuimmista urheilijoista.

Tiistai-iltana käytävissä Paavo Nurmi Gamesissa suurin suomalaismielenkiinto kohdistuu naisten pika-aitoihin, jossa suomalaiset naisaiturit kisaavat Annimari Kortteen johdolla. Korte on ollut toistaiseksi kuluvalla kaudella paitsi nopea myös tasainen suorittaja. Viime kesänä Suomen ennätyksen 12,72 aitoneen Kortteen paras juoksu kuluvalla kaudella on 12,76. Korte on myös kisan alla ennakoinut Suomen ennätyksen olevan haarukassa Turussa, joko PNG:ssä tai tulevana viikonloppuna kisattavissa Kalevan kisoissa.

White vahvistaa Uraa

Damion Dantzlerin valmentama Ura Basket haalii lisää vahvistuksia.

Ura Basket on kiinnittänyt kolmanneksi ulkomaalaisekseen amerikkalaisen Javan Whiten . Kaarinalaiset odottavat 208-senttiseltä pelurilta muun muassa urheilullisuutta ja kokoisekseen hyvää liikettä sekä hyvää heittopeliä.

Arpa vie Interin Eurooppa-liigassa Unkariin

FC Inter matkustaa Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Unkariin Budapest Honved FC:n vieraaksi. Ottelu pelataan Budapestissa 27. elokuuta.

Saviniemi paras turkulainen frisbeegolfin SM-kisoissa

Turkulaiset eivät taistelleet mitalisijoista viikonloppuna käydyissä frisbeegolfin SM-kisoissa Sipoossa. Turkulaisen 7K:n heittäjistä paras oli Severi Saviniemi. Yhteistuloksen 18 alle parin heittänyt Saviniemi oli lopputuloksissa jaetulla kuudennella sijalla. Toiseksi paras turkulainen oli jaetulle 17. sijalle sijoittunut Jasper Heino, jonka yhteistulos oli 14 alle parin.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.