Jälkipeli: Jukka Lehtovaaran uralle riitti paljon värikkäitä vaiheita

Kun ura päättyy, kokeneeltakin pelimieheltä silmät kostuvat. Jukka Lehtovaara lopetti jalkapallouransa syksyllä 2016 FC Interin paidassa. Takana oli myös komea ura TPS:n maalivahtina. Kun ura päättyy, kokeneeltakin pelimieheltä silmät kostuvat. Jukka Lehtovaara lopetti jalkapallouransa syksyllä 2016 FC Interin paidassa. Takana oli myös komea ura TPS:n maalivahtina. Kuva: Hannu Tuominen

Jukka Lehtovaaran jalkapallouraa kertovassa tarinassa ei voi sivuuttaa syksyn 2014 kohusiirtoa Turun Palloseurasta FC Interiin. Osa TPS:n kannattajista suhtautui nyrpeästi joukkueen kapteenin siirtymiseen paikalliskilpailijan riveihin. Jotta katkerimpien TPS-kannattajien mielipide tulisi selväksi, teetettiin isokokoinen lakana, missä alatyylisesti V-sanoilla höystettynä haistateltiin ”petturi” Lehtovaaralle.

Kannattajilta unohtui kuitenkin eräs merkittävä yksityiskohta. TPS:n pudotessa Veikkausliigasta kauden 2014 päätteeksi, TPS:n silloinen toimitusjohtaja otti Lehtovaaraan yhteyttä ja ehdotti sopimuksen purkamista. Seura ei siis edes tarjonnut Lehtovaaralle mahdollisuutta jatkaa uraansa raitapaidoissa.

– Kausi 2014 päättyi liigasta putoamiseen, jolloin oli aika selvää, että Palloseuran kulurakenne tulee muuttumaan entisestään. Asiasta keskusteltiin aika nopeasti kauden päättymisen jälkeen. Harkitsin vaihtoehtojani ja kokonaisuutena näin FC Interin parhaana vaihtoehtona. Suurin tekijä oli vahva aikomus rakentaa todella kilpailukykyinen joukkue kaudelle 2015. Kaksi muutakin seuraa Suomesta tarjosi sopimusta sen jälkeen, kun olin purkanut sopimuksen TPS:n kanssa, kertoo Lehtovaara.

Jos Lehtovaaran siirto synnytti aikoinaan kohua, on hänen jälkeensä moni pelaaja siirtynyt paikalliskilpailijasta toiseen. Enää ei koeta kahden turkulaisen seuran välisiä siirtoja yhtä dramaattisena, vaan pikemminkin pelaajan peliuran kannalta luonnollisina vaihtoehtoina.

Kun parhaassa pelimiehen iässä olevalle Lehtovaaralle tarjoutui tilaisuus pelata yhä ammatikseen Veikkausliigassa ja vieläpä kotikaupungissaan Turussa, oli FC Inter helppo valinta – huolimatta siitä, että siirto synnytti ainutlaatuisen kilpailutilanteen. Interissä pelasi jo kokenut seuraikoni Magnus Bahne.

Kaksi Suomen parhaimpiin kuuluvaa maalivahtia samassa joukkueessa oli poikkeuksellinen tilanne. Toinen heistä joutuisi pettymään toisen pelatessa. Lehtovaara aloitti kauden 2015 ykkösmaalivahtina, mutta ensimmäinen kausi Interissä keskeytyi jo kolmen pelin jälkeen loukkaantumiseen. Bahne otti takaisin paikkansa ja pelasikin loistavan kauden ennen oman uransa päättymistä.

FC Interin maalivahtien kilpailutilanne ei juurikaan muuttunut Bahnen lopettaessa. Lehtovaara sai kirittäjäkseen maajoukkuestatuksen omaavan Henrik Moisanderin, joka pelasi osan kauden 2016 otteluista. Veikkausliigan viimeinen kotiottelu Rovaniemen Palloseuraa vastaan oli Lehtovaaran 190 pääsarjaottelu ja samalla myös viimeinen.

Vaikka Lehtovaaran jalkapalloura jäi melko lyhyeksi ja siinä oli loukkaantumisten johdosta pitkiäkin taukoja, ikuistettiin turkulaisen ansioluetteloon merkittäviä henkilökohtaisia saavutuksia. Samana vuonna, kun Lehtovaara pelasi ensimmäisen Veikkausliigakautensa (2007), hänet valittiin sekä Vuoden tulokkaaksi että Vuoden liigamaalivahdiksi. Jälkimmäisen tittelin Lehtovaara saavutti vielä uudestaan kahdesti (2009, 2010).

Lehtovaara on alun perin Portsan poikia. Pelit alkoivat Turun Nappulaliigassa Juhana Herttuan koulun hiekkakentällä. Linnan nappuloissa pelasi toinenkin tunnettu turkulainen jalkapalloilija Severi Paajanen.

– Urani alkoi Linnan nappuloista. Paikka löytyi nopeasti maalista. Meillä oli tosi hyvä joukkue, jota Severin isä valmensi. Lisäksi Kaupparin kanssa menestyttiin valtakunnallisesti.

Kaverusten tie kulki nappulaiän jälkeen ensin Turun Pallokerhoon, josta Lehtovaara jatkoi Turun Palloseuraan ja Paajanen FC Interiin. Ystävyys on jatkunut pelikenttien ulkopuolella peliuran jälkeenkin, vaikka paikallisderbyissä pelattiin tosissaan toisiaan vastaan. Paajanen ehti lopettaa uransa FC Interissä juuri ennen Lehtovaaran siirtymistä samaan seuraan.

– Severi on minua kaksi vuotta vanhempi. TPK:ssa ei pelattu samassa joukkueessa. Itse valitsin Tepsin oikeastaan siksi, että Petri Jakonen antoi todella hyvän kuvan seuran toiminnasta. Lisäksi Marko Rajamäki valmensi tuolloin A-junioreita. Varmaan Jakosen pakottamana hän soitti minulle ja puhui Palloseuran puolesta. Lisäksi tiesin, että Tepsin A-junioreilla on todella hyvä joukkue, mutta silloin heillä ei ollut oikein selkeää ykkösmaalivahtia. Näin siinä mahdollisuuden, vaikka olin vielä aika nuori.

Lehtovaara kävi läpi kaikki ikäkausimaajoukkueet. Hän kuului muun muassa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen vuoden 2009 EM-lopputurnauksessa Ruotsissa. Meriittilistalle on tullut merkintä myös yhdestä A-maajoukkueen harjoitusottelusta. Murtautuminen miesten maajoukkueen vakiokokoonpanoon oli silloin haasteellista, sillä sen ajan suomalaiset maalivahdit olivat Euroopan eliittiä.

Kun nuoren parikymppisen Lehtovaaran ura oli hyvässä nosteessa, oli oletettavaa, että lahjakkaan turkulaisen ja TPS:n jo useamman vuoden ykkösmaalivahdin ura jatkuisi ulkomailla. Lehtovaara oli päässyt haistelemaan saarivaltakunnan jalkapallotunnelmia leireilemällä Fulham FC:n sekä West Ham Unitedin vieraana.

– Kiersin paljon eri seurojen leireillä. Pelasin hyvin nuorisomaajoukkueissa ja kutsuja tuli paljon. Edellä mainittujen lisäksi olin Celticin, Chelsean, Feyenoordin ja Liverpoolin testattavana. Jälkikäteen ajateltuna on etuoikeutettu olo, kun näki miten seurat ja valmennus toimivat absoluuttisella huipulla. En kuitenkaan koskaan haikaillut siirtyväni minkään seuran akatemiaan, pikemminkin tavoittelin pelipaikkaa Tepsin edustusjoukkueen maalilta.

Siirto Englantiin alkoi kuitenkin konkretisoitua, kun Valioliigaseura West Bromwich Albionin edustajat kävivät seuraamassa Suomessa Lehtovaaran otteita. Siirto ei kuitenkaan koskaan toteutunut. Hyväksytty lääkärintarkastus oli jo suoritettu ja seuratkin pääsivät siirron yksityiskohdista yhteisymmärrykseen. Sopimuksen kaikki ehdot eivät kuitenkaan tyydyttäneet Lehtovaaraa.

– Varmasti suurin tekijä oli se, että sopimuksen sisältö ei vastannut sitä, mitä olimme edustajieni kanssa toivoneet. Lisäksi urheilullinen rooli oli lähtökohtaisesti kolmosmaalivahdin asema, jossa oli suuri mahdollisuus, että tulee vuokratuksi alasarjoihin. Joku voi kutsua sitä tyhmyydeksi, toinen kunnianhimon puutteeksi, mutta mieluummin halusin pelata Suomen pääsarjaa kuin ulkomailla alasarjan pelejä.

Kun loukkaantumisia oli sattunut uralle riittävästi, Lehtovaara päätti ripustaa nappulakengät naulaan syksyllä 2016. Sitä ennen oli hoidettu siviiliasiatkin kuntoon, joten tyhjän päälle ei tarvinnut astua.

– Muistan elävästi sen hetken, kun päätin, että ura loppuu. Minulla oli takana hyvä talvikausi 2016. Olin tehnyt paljon töitä Interin fysioterapeutti Jermu Gustaffsonin kanssa. Myös treenipelit luistivat hyvin. Kauden kenraaliharjoituksessa sateisessa Tammisaaressa minulla revähti jalka. Se turposi pelin jälkeen ja oli vaikea kävellä. Silloin päätin, että tämä saa olla tässä tämän kauden jälkeen. Minulle oli täysin luonnollinen asia, että jalkapalloura loppui. Toki olisin toivonut, että se loppuu 35-vuotiaana eikä 28-vuotiaana. Olen kuitenkin aina pitänyt jalkapalloa ja urheilu-uraa yhtenä sivuna elämässäni. Minulla on ollut myös haaveita ja tavoitteita työelämän suhteen. Uskon, että tämän takia minulle ei tullut lopettamisen jälkeen pahoja sopeutumisongelmia.

Kun viimeinen kausi on lopullisesti päätöksissä, alkoi uusi ura työelämässä henkilöstöpalveluyritys Click Oy:ssä.

– Aloitin opiskelun 2012, kun tajusin, että minusta ei ehkä tule seuraavaa Buffonia. Päivässä on aika hemmetin paljon tunteja, joita voi hyödyntää. Opiskelun ammattikorkeakoulussa pystyi yhdistämään helposti pelaamisen kanssa. Työpaikan sain ihan normaalin hakuprosessin kautta, eli hain tehtävään henkilöstöalalle ja tulin valituksi. Olen hyvin kiitollinen, että sain silloin mahdollisuuden.

Vaikka Lehtovaaran jalkapalloura päättyi hieman kesken, on viheriöiltä jäänyt mukavia muistoja. Etenkin paikallisottelut ovat olleet ikimuistoisia.

– Uran alkuvaiheessa derbyt olivat uskomattomia kokemuksia. Interin mestaruusvuonna 2008 olimme täysin vastaantulijoita, mutta muina kausina meillä oli todella kova draivi paikallispeleissä. Mixu Paatelainen, Marko Rajamäki ja Pasi Rautiainen osasivat psyykata porukan oikeanlaiseen mielentilaan. Myöskin tuloksellisesti ottelut menivät hyvin. Kun sarja muuttui kolminkertaiseksi ja molemmista joukkueista lähti ikonisia taistelijoita, alkoi derbyistä myös intensiteetti ja tunnelma laskea.

Lähellä oli tilanne, että Lehtovaara olisi pelannut paikallisottelussa vanhaa seuraansa vastaan. Mutta olisitko oikeasti suostunut pelaamaan?

– Olisin pelannut, vaikka varmasti se olisi todella erikoista ollutkin. Olen aina antanut kaikkeni sille seuralle, jota olen edustanut ja niin olisin tehnyt myös karsinnoissa. Ennen liigan viimeistä kierrosta minulta repesi reisi, ja se vaivasi minua vielä puoli vuotta lopettamisen jälkeenkin.

Kun on edustanut molempia paikallisjoukkueita, ystäväpiiristä on tullut laaja.

– Minulla on aina ollut kavereita molempien joukkueiden pelaajistoissa ja taustoissa. Paikallispelin aikana olin aina valmis tekemään pieniä koiruuksiakin, jotta joukkueeni olisi voittanut. Pelien ulkopuolella olen aina tullut todella hyvin toimeen molempien joukkueiden pelaajien ja taustajoukkojen kanssa, toteaa Lehtovaara lopuksi.

Hannu Tuominen

Jukka Lehtovaaran viimeinen ottelu oli Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Vaikka pelit päättyivät, siirtyminen normaaliin työelämään tapahtui sujuvasti. Lehtovaara osasi yhdistää opiskelut ja pelaamisen. Jukka Lehtovaaran viimeinen ottelu oli Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Vaikka pelit päättyivät, siirtyminen normaaliin työelämään tapahtui sujuvasti. Lehtovaara osasi yhdistää opiskelut ja pelaamisen. Kuva: Hannu Tuominen

Väitös: Perhehuoneet ja henkilökunnan kouluttaminen edistävät perhekeskeistä hoitamista vastasyntyneiden teho-osastolla

Mirka Toivonen.

Vastasyntyneiden teho-osaston hoitokulttuuri vaikuttaa siihen, miten suuri rooli vanhemmille annetaan vauvansa hoitajina ja hoitotiimin jäseninä. Usein vanhemmat saavat käydä hoitamassa lastaan, mutta heidän läsnäolonsa ja osallistumisensa on rajoitettua, ja heillä on lähinnä vierailijan rooli. TtM Mirka Toivosen Turun yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoitti, että henkilökunnalle annettu koulutus ja perhehuoneet edistävät perhekeskeistä hoitamista vastasyntyneiden teho-osastoilla.

Vaisaaren päiväkodissa korona-altistus

Vaisaaren päiväkodissa Raisiossa on ollut korona-altistus 13.-15. tammikuuta. Päiväkodin henkilökunta ja noin 30 lasta on asetettu karanteeniin.

Vältä putkirikot varmistamalla, että putket ovat suojassa jäätymiseltä

Putkien rikkoutumisesta johtuvia vahinkoja sattuu etenkin mökeissä ja muissa kiinteistöissä, joissa ei olla jatkuvasti paikalla.

Varaudu sään nopeisiin vaihteluihin tarkkailemalla, että lämpötila pysyy riittävän korkealla kaikissa tiloissa, joissa on vesiputkisto. Jos peruslämpö on esimerkiksi mökillä tai varastossa säädetty matalalle, sitä voi nyt olla syytä nostaa tai lisätä muuten tilan lämmitystä. Jos putket jäätyvät, pyydä sulattamiseen ammattilaisen apua.

Ulkomailta tuodut koronatartunnat lisääntyvät edelleen Varsinais-Suomessa, suosituksia jatketaan 7. helmikuuta saakka

Vaikka koronatartuntojen määrä Varsinais-Suomessa on laskusuunnassa, epidemiatilanne ei salli suositusten höllentämistä. Maakunnan tartunnoista 15–20 prosenttia tulee ulkomailta.

Kaupunginvaltuutettu Niko Aaltonen Turun Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Niko Aaltonen.

Kokoomuksen Turun aluejärjestö valitsi 13. tammikuuta pidetyssä järjestäytymiskokouksessaan hallitukselleen varapuheenjohtajan. Varapuheenjohtajaksi hallitus valitsi kaupunginvaltuutettu Niko Aaltosen .

Koronavuosi kasvatti kulttuurin ja tieteen kulutusta verkossa

Nuijamaan kansakoulun oppilaita hiihtolomalla 1900-luvun alussa. Museoviraston aineistoja selattiin Finna.fi-hakupalvelussa eniten vuonna 2020.

Finna.fi-tiedonhakupalvelussa vierailtiin viime vuonna ennätykselliset 2,9 miljoonaa kertaa. Käyntimäärät kasvoivat edellisvuoteen verrattuna 16 prosenttia. Finna.fi-palvelun avulla kävijät pääsevät nauttimaan virtuaalisesti liki 400 kirjaston, museon ja arkiston aarteista.

Moni suomalainen liikkuisi hissillä mieluiten yksin

Suomalaiset tarkastavat hississä peilikuvansa, tahtovat omaa rauhaa ja muistavat vikatilanteet, paljastaa Kone-yhtiön teettämä tutkimus.

Ilmastolukupiiri kannustaa keskustelemaan

Raision kaupunginkirjastossa alkaa tammikuussa ilmastolukupiiri, jossa pohditaan ilmastoon liittyviä kysymyksiä. Lukupiiri kokoontuu yhteensä viisi kertaa kerran kuukaudessa lauantaisin kirjaston Raisio-huoneessa. Huone on suljettu tila, jossa voidaan pitää riittävät turvavälit.

Hollantilaismiehet salakuljettivat elimistössään kokaiinia Turun kautta Suomeen

Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat tutkineet yhdessä laajaa rikoskokonaisuutta, johon on liittynyt kokaiinin salakuljetusta Hollannista Suomeen ja sen levitystä Turun ja Helsingin seuduille.

Linnanniemen tulevaisuus kiinnostaa turkulaisia

Kilpailun voitti työ Kolme palaa.

Turkulaiset kommentoivat Linnanniemen kansainvälisessä ideakilpailussa menestyneitä kilpailutöitä ja esittivät omia visioitaan alueen kehittämiseksi 30.10.–15.11. järjestetyssä pop up -näyttelyssä. Näyttelyn ja sitä täydentäneen monipuolisen tapahtumasarjan tavoitteena oli tutustuttaa kaupunkilaiset Linnanniemeen sekä osallistaa heitä alueen kehittämiseen. Tapahtumasta ja sen yhteydessä kerätyistä kommenteista koostettu raportti on julkaistu verkkojulkaisuna.

COR Group mukaan turkulaiseen kallokirurgisia implantteja valmistavaan Skulle Implantsiin

COR Group, yksi Suomen suurimmista terveydenhoitoalan konserneista, on ryhtynyt osakkaaksi turkulaiseen Skulle Implants Oy:öön, joka hakee vauhtia kansainväliseen kasvuun kirurgisten implanttien markkinoilla. Yrityksen patentoima GLACE-implanttiteknologia on maailmanlaajuisesti ainoalaatuinen ratkaisu, jossa yhdistyy luun luonnollista kasvua aktivoiva bioaktiivinen lasi ja kuitukomposiittilujite. Oman luun korjaaminen ja korvaaminen tällä metallittomalla biomateriaalilla tuo huomattavia etuja niin potilaille kuin sairaaloillekin verrattuna perinteisiin titaani- ja muovi-implantteihin.

Vuodenvaihteen ilotulitteista kymmenen silmävammaa, tulipalot työllistivät pelastuslaitoksia

Silmävammojen määrä lisääntyi edellisestä vuodenvaihteesta, mutta pysyi samalla tasolla kuin sitä edeltävinä kolmena vuonna. Kuva on vuodelta 2016.

Kymmenen henkilöä sai ilotulitteesta sairaalahoitoa vaatineen silmävamman vuodenvaihteessa. Yksi loukkaantuminen aiheutui sytyttämättömän tähtisädetikun osumisesta silmään ja yksi silmävamma eläinten karkotukseen tarkoitetulla P1-tuotteella. Silmävammoja saaneiden joukossa oli myös alaikäisiä.

Taviolta kirjallinen kysymys pankkipalvelujen saatavuudesta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa 19. tammikuuta kirjallisen kysymyksen pankkien palveluiden saatavuudesta ja käytettävyydestä. Tavio kysyy, miten palveluiden saatavuus turvataan ihmisille, jotka eivät käytä pankkien Internet-sivustoja ja sovelluksia sujuvasti.

Ennätyksellisen hiljainen liikennevuosi

Koronapandemia sai liikenteen vaimenemaan ennen näkemättömällä tavalla viime vuonna. Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin keräämien tietojen mukaan vuoden tieliikenteen määrä supistui ennakkotietojen mukaan pääteillä noin kymmenen prosenttia, lentojen määrät Suomen ilmatilassa liki 60 prosenttia ja junien määrät raiteilla neljä prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös laivaliikenteessä nähtiin ennätysmäinen supistuminen matkustajaliikenteessä.

Länsikeskuksen Citymarketin remontti alkaa

Länsikeskuksen Citymarket-kauppias Juha Jylli.

K-Citymarket Länsikeskuksen täysin uudistava mittava remontti on alkamaisillaan. Uudistusta tehdään yli kymmenellä miljoonalla eurolla. Liiketilojen kokonaisuudistus käsittää paitsi kauppatilojen remontoinnin kokonaisuudessaan, myös kattavan talotekniikan uudistuksen.

Käteisen käytön väheneminen kiihtyi koronavuonna

OP:n asiakkaat vähensivät käteisasiointia kaikissa kanavissa koronavuonna 2020. Asiakkaat nostivat automaateista käteistä viime vuonna noin 800 miljoonaa euroa vähemmän kuin toissa vuonna. Käteisen käytön vähenemisen uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

Tutkijat selvittivät kaksisuuntaisen mielialahäiriön syntymekanismia

Markus J. Rantala.

Tutkijoiden mukaan kaksisuuntainen mielialahäiriö johtuu ihmisen sisäisen kellon toimintahäiriöstä, joka on seurausta kroonisesta stressistä sekä matala-asteisesta tulehduksesta. Unen määrän ja laadun heikkeneminen laukaisee maniajakson, jonka aikana krooninen stressi ja neuroinflammaatio lisääntyvät. Tästä syntyvä noidankehä näyttäytyy mielialojen aaltoiluna manian ja masennuksen välillä.

Lapset ja nuoret käyttävät paljon opiskeluhuoltopalveluja ja kokevat saavansa niistä apua

Suuri osa Kouluterveyskyselyyn vastanneista perusopetuksen oppilaista, lukiolaisista ja ammattiin opiskelevista oli käyttänyt koulun terveydenhoitajan, lääkärin, kuraattorin tai psykologin palveluja lukuvuonna 2018–19. Useimmat olivat kokeneet pääsyn palveluihin helpoksi ja saaneet tukea hyvinvointiinsa. Tiedot selviävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta vuoden 2019 Kouluterveyskyselyyn pohjautuvasta tutkimuksesta.

Urheilu

Lassi Järvenpää siirtyy Inter-paitaan

Lassi Järvenpää.

Puolustaja Lassi Järvenpää siirtyy IFK Mariehamnista Interiin. Seura on solminut 24-vuotiaan Järvenpään kanssa yksivuotisen sopimuksen, jossa on myös seuran optio toisesta vuodesta.

Ukko-Pekka Luukkonen siirtyy takaisin Pohjois-Amerikkaan

Ukko-Pekka Luukkonen.

Turun Palloseuran maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen siirtyy TPS:n vahvuudesta Pohjois-Amerikkaan. NHL-seura Buffalo Sabres kutsui ”Upin” AHL-seuransa Rochesterin vahvuuteen välittömästi.

Jasper Jalonen kaksivuotiseen sopimukseen TPS:n kanssa

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen on solminut kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa. 15-vuotias Jalonen pelasi kaudella 2020 pääasiassa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa.

Seuratulkki Tapio Peltomaa kotouttaa maahanmuuttajia jalkapallon parissa

Tapio Peltomaa pitää jalkapalloa hyvänä tapana integroitua yhteiskuntaan. – Näen yhtäläisyyksiä kaupunkikulttuurin ja jalkapallokulttuurin välillä. Jalkapallo on globaali laji, jonka merkitys myös kaupunkien imagolle ympäri maailmaa on suuri, hän sanoo.

Turun Nappulaliiga on yksi niistä seuroista, jotka ovat olleet mukana Suomen Palloliiton vuonna 2019 käynnistämässä hankkeessa Kotouttamisen edistäminen seuratoiminnassa. Mukana olevat seurat ovat saaneet toteuttaa käytännössä hanketta melko vapaasti. Nappulaliiga lähti toteuttamaan hanketta seuratulkkitoiminnan avulla.

Ykkösessä kauttaan aloittelevalla TPS:llä ei ole pulaa tulijoista

Mika Laurikaisen mukaan TPS:n rakennustyö etenee hyvässä aikataulussa, vaikka vielä tarvitaankin paljon pelaajia.

Alkuvuosi on kiireistä aikaa FC TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikaisen kalenterissa, kun ensi kauden joukkueenrakennus on kiihkeimmillään. Jalkapallon Suomen Cup alkaa jo helmikuun alussa. Laurikaisen mukaan Palloseuran tavoitteena on saada joukkue valmiiksi helmikuun lopulla.

Hyökkääjä Elmo Heinonen jatkaa TPS:n riveissä

Elmo Heinonen.

Hyökkääjä Elmo Heinonen jatkaa TPS:n riveissä. Hänen lainasopimustaan TPS:n riveissä on jatkettu puolella vuodella ja se ulottuu nyt kesäkuun 2021 loppuun asti.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.