Kysely: Puhelinliittymän valinta koetaan vaikeaksi

Valtaosa viiden viime vuoden aikana liittymää tai liittymätyyppiä vaihtaneista suomalaisista pitää uusille asiakkaille suunnattuja liittymätarjouksia ärsyttävinä, selviää Moi Mobiilin Kantarilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Yli puolet (52%) kyselyyn vastanneista pitää uuden puhelinliittymän valintaa vaikeana. Enemmistö myös uskoo maksavansa tällä hetkellä liikaa oman kotitaloutensa liittymistä. Ärsyttävintä liittymäkaupassa ovat ihmisten mielestä uusille asiakkaille suunnatut, heidän omia liittymiään edullisemmat tarjoukset.

Kyselyn mukaan puhelinliittymä hankitaan edelleen yleisimmin myymälästä ja sen valintaan kaivataan usein myyjän apua. Viimeisimmän puhelinliittymänsä kertoo hankkineensa verkkokaupasta vain joka viides vastaaja (19 %).

– Verkkokauppaostaminen on yleistä, mutta ihmiset ostavat mieluummin kuitenkin muuta kautta, kuten liikkeestä. Syynä siihen on se, että he haluavat keskustella myyjän kanssa (41 %). Meidän liittymissämme se näkyy siten, että chat-tuen merkitys on suuri. Asiakkaistamme 30 prosenttia on keskustellut chatissä ennen ostopäätöstään, sanoo Moi Mobiilin toimitusjohtaja Petri Lahtinen.

Toinen syy siihen, että liittymän ostaminen verkosta epäilyttää, on se, että ihmiset uskovat saavansa myyjältä kovemman tarjouksen.

– Liittymäkaupoissa uskotaan edelleen halvimpien hintojen löytyvän myymälöistä. Ihmisille tulee tunne siitä, että verkkokaupassa on kallista, kun siellä ei ole tarjouksia eikä pysty tinkimään. Tämä ei tietenkään perustu faktaan vaan fiilikseen. Pienet kaupantekijäiset saattavat hämärtää kuluttajalta kokonaiskuvan. Valtaosa liittymän liikkeestä tai puhelinmyynnin perusteella hankkineista totesi kuitenkin, että myymälä tai myyjä vain sattui tulemaan vastaan tai puhelinmyyjä soitti hyvään aikaan, toteaa Lahtinen.

Myös uusi puhelin hankitaan mieluiten operaattorin verkkokaupasta tai myymälästä.

Valtaosa vastaajista (68 %) kuitenkin kertoo hakeneensa verkosta tietoa liittymäpalveluista ennen ostopäätöstä.

Peräti 71 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista kertoo, että heitä ärsyttävät operaattorien uusille asiakkaille suunnatut, omia liittymiä edullisemmat tarjoukset. Yli puolet (52 %) myös uskoo maksavansa tällä hetkellä liikaa oman kotitaloutensa liittymistä.

– Aika moni kuluttaja kokee, että hänen pitäisi itse jatkuvasti tarkkailla liittymien hinnoittelua ja sen kehitystä. Peräti 45 prosenttia kyselyyn vastanneista ajatteli, että liittymän päivittämistarve pitäisi juuri nyt tarkistaa, sanoo Lahtinen.

Moi Mobiilin lähes kaikki liittymät myydään ja ostetaan verkkokaupasta.

Monien muiden tuotteiden ja palveluiden verkkoasiointi on paljon yleisempää kuin liittymien. Esimerkiksi matkustuspalveluita ja vaatteita tai kenkiä kertoo ostaneensa verkosta viiden viime vuoden aikana yli puolet kyselyn vastaajista.

Yli puolet kyselyyn vastanneista (56 %) on ostanut viimeisen viiden vuoden aikana verkkokaupasta matkoihin liittyviä palveluita, kuten lento- ja junalippuja tai tehnyt hotellivarauksia. Yli puolet (53 %) on myös hankkinut vaatteita tai kenkiä nettikaupasta. Myös muiden palveluiden ja tuotteiden ostaminen verkon kautta on varsin yleistä, ruokaakin on ostanut verkkokaupasta noin joka viides (19 %) kyselyyn vastannut.

– Verkkokauppa helpottaa vertailua, lisäksi se on kätevää, sillä matkatoimisto on klikkauksen ulottuvilla juuri silloin, kun itselle ja matkustusseuralle sopii. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että suomalaiset ovat varsin hyviä hyödyntämään verkon mahdollisuuksia. Harmittavaa kyllä tutkimuksen mukaan näyttää siltä, että vanhemmat naiset ja miehet ovat kohderyhmänä kaikista vaikein tavoittaa verkkoasioinnin kautta. Olisi mielestäni tärkeää, että ikääntyvät eivät antaisi periksi vaan pysyisivät mukana digikelkassa, toteaa Lahtinen.

Vain seitsemän prosenttia kyselyyn vastanneista ei ole ostanut verkkokaupasta mitään.

Kyselyn toteutti Kantar nettikyselynä 22.11.–3.12., ja siihen vastasi tuhat suomalaista, jotka ovat hankkineet matkapuhelinliittymän tai vai vaihtaneet liittymätyyppiä viimeisen viiden vuoden aikana.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Lauri Korpikoski jatkaa TPS:n kapteenina

Lauri Korpikoski.

Turun Palloseuran Liiga-joukkueen uuden kauden kapteenisto on selvillä. Kapteenisto ratkaistiin maanantaina joukkueen yhteisellä äänestyksellä.

Yksi elämän tärkeimmistä valinnoista tehdään ”alttarilla”, joka muistuttaa sänkykauppaa - varo näitä virheitä patjaostoksilla

Sängyn valintaa voisi rinnastaa hauskasti puolison valintaan.

Patjan ja tyynyn valintaa voisi kuvailla yhtä tärkeäksi kuin puolison valintaa. Nariseva ja kuoppainen kumppani ei ilahduta ketään.

Pankaa skuutit ruotuun

Sähköpotkulauta pitäisi pysäköidä pystyyn siten, että siitä ei ole haittaa jalankulkijoille tai liikenteelle.

Mikäli skuutti on jätetty vaaralliseen tai muuten sopimattomaan paikkaan, korjattakoon ne kaupungin puolesta pois, kiikutetaan ne varastoon tai löytötavaratoimistoon josta niiden omistaja saa ne noutaa 50 euron kappalekorvausta vastaan.

Paraisten Keskuspuistossa istutetaan kukkasipuleja

Paraisten kaupungin kulttuuriyksikkö ja viheryksikkö järjestävät osana vuoden kulttuurifestivaali Kulttuuriparlamenttia kukkasipuleiden istutustapahtuman Paraisten Keskuspuistossa tiistaina 6. lokakuuta kello 14–17.

Ykköstielle kaistakohtaisia vaihtuvia nopeusrajoituksia

Kaistakohtaisia vaihtuvia nopeusrajoituksia toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa vilkkaimmin liikennöidyille Kehä I:n ja Kehä II:n väliselle tieosuudelle Turunväylälle ykköstielle. Eri kaistoille voidaan näyttää yhtä aikaa eri nopeusrajoituksia esimerkiksi silloin, kun liikenne uhkaa ruuhkautua erkaneville rampeille johtavilla kaistoilla.

Kela: Nuorille suunnatut matalan kynnyksen kuntoutuspalvelut osoittautuivat tarpeellisiksi ja tuloksellisiksi

Neljässä Kelan rahoittamassa hankkeessa kehitettiin ryhmämuotoisia kuntoutuspalveluita nuorille. Hankkeiden tulokset osoittavat, että nuoret tarvitsevat heille räätälöityjä kuntoutuspalveluita. Nuoren tilanteen selvittely on keskeistä, kun häntä ohjataan oikeanlaiseen palveluun. Kuntoutuksen ammattilaisilta kuntoutustyö vaati ammattitaitoa ja inhimillistä otetta.

Lapsiperheen oma vegaanikeittokirja

Elina Innasen ja Suvi Auvisen Lapsiperheen vegaanikeittokirja – Helppo arki Chocochilin resepteillä (Kustannusyhtiö Kosmos) on Suomen ensimmäinen vegaaninen keittokirja koko perheen makuun. Lapsiperheen vegaanikeittokirjaan on koottu kuuden viikon ruokalista yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa, herkuttelua unohtamatta.

Ahvenanmaan yhteyksiä ja huoltovarmuutta turvaavat tuetut laivareitit hakuun

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt uusia hakuja merenkulun julkisen palvelun velvoitteen mukaisille reiteille, joille on mahdollista myöntää niin sanottua koronatukea. Uusiksi reiteiksi on määritelty kolme Ahvenanmaan yhteyksiä turvaavaa reittiä.

Turkulaisilta kysytään historiallisen keskustan ja yliopistojen alueesta

Turun historiallisen keskustan kehittäminen etenee. Maanantaina avautuu kaikille avoin kysely , jossa kartoitetaan kaupunkilaisten näkemyksiä alueen vahvuuksista ja ongelmakohdista. Kysely on avoinna 28.9.–9.10.

Uudet kasvainmerkkiaineet parantavat munasarjasyövän diagnostiikkaa ja taudin seurantaa

Liina Salminen.

Perinteisen kasvainmerkkiaineen, CA125:n, syöpäspesifeihin sokerirakenteisiin perustuvat uudet kasvainmerkkiaineet parantavat epiteliaalisen munasarjasyövän diagnostiikkaa, seurantaa ja uusineen taudin havaitsemista. Nestemäisellä biopsialla löydetään täsmähoidon kohteita reaaliaikaisesti.

Åbot antaa tekoälyyn pohjautuvaa koronaneuvontaa lähes sadalla kielellä

Turun kaupunki ottaa käyttöön tekoälyä käyttävän neuvontabotin koronaohjeistuksen levittämisessä. Åbot-neuvontabotin tarkoitus on varmistaa, että Turun kaupungin voimassa oleva koronaohjeistus on löydettävissä kaikilla tärkeimmillä Turussa käytetyillä kielillä

Varissuon kirkolla järjestetään työväen kirkkopyhä

Varissuon kirkolla järjestetään työväen kirkkopyhä sunnuntaina 11. lokakuuta.

Varissuon kirkolla järjestetään työväen kirkkopyhä sunnuntaina 11. lokakuuta kello 12−15. Messussa saarnaa pastori Päivi Nuotio-Niemi . Liturgina toimii Katariinanseurakunnan kappalainen Johanna Viirros ja kanttorina Markku Lautjärvi . Ari Rantanen ja lauluryhmä Rafaelin enkelit laulavat.

Työkyvyttömyyseläkkeen uusi verkkohakemus käyttöön

Työkyvyttömyyseläkkeen uusi verkkohakemus otetaan käyttöön 26. syyskuuta. Kelan henkilöasiakkaat voivat jatkossa hakea työkyvyttömyyseläkettä uudella verkkohakemuksella.

Jyrsintä- ja päällystystyö sulkee ajokaistan Mittumaarintiellä

Jyrsintä- ja päällystystyötä tehdään Mittumaarintiellä Paattistentien ja Yli-Maariankadun välillä maanantaista perjantaihin asti.

Vuoden 2012 nobelisti Brian Kobilka käynnistää BioCity Turun syksyn seminaarisarjan

BioCity Turku -tutkijayhteisön syksyn Frontiers of Science -seminaarisarja käynnistyy lokakuussa. Ensimmäinen esiintyjä on vuoden 2012 nobelisti Brian K. Kobilka , jonka esitys Structural insights into G protein coupled receptor activation kuullaan lokakuun 8. päivänä klo 18.00 alkaen.

Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan

Makwan Amirkhani.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani ottelee Abu Dhabin Fight Islandiksi nimetyllä Yas Islandin saarella viikkoa suunniteltua aiemmin. Hän kohtaa 10. lokakuuta potkuyrkkeilytaustaisen Edson Barbozan , joka on parhaimmillaan sijoitettu UFC:ssä kevytsarjan neljänneksi. Mies ottelee nykyään yhtä sarjaa alempana.

Uudessa mobiilipelissä käsitellään ihmisten moninaisuutta koululaisen näkökulmasta

Pelimo on syksyllä julkaistava mobiilipeli, jossa ihmisten moninaisuutta käsitellään koululaisen näkökulmasta. Pelin tarkoituksena on auttaa lapsia asettumaan toisen asemaan sekä ymmärtämään ihmisten välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä kiinnostavalla tavalla.

Vihertyö sulkee ajokaistan Pansiontiellä

Pansiontiellä tehdään vihertyötä Pahaniemensillan ja Suikkilantien risteyksen välillä maanantaista perjantaihin asti.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter juhli FC Lahden kustannuksella

Anthony Annan juhli pelin jälkeen maaliaan ja voittoa.

Tulihan se sieltä. Kuusi voitotonta ottelua, kolme peliä ilman tehtyä maalia. Tämän putken Inter katkaisi komealla 3-0-voitolla FC Lahdesta. Interin valmentaja José Riveiro oli Honka-ottelun jälkeen vakuuttunut siitä, että maaleja alkaa tulla, sillä peli oli jo sillä tasolla ja maalitilanteita oli riittävästi. Ja oikeassa hän oli. Inter jatkoi siitä, mihin Honkaa vastaan jäi. Kun riittävän kauan ja riittävän sitkeästi yrittää, niin palkintohan siitä seuraa.

Lauri Korpikoski jatkaa TPS:n kapteenina

Lauri Korpikoski.

Turun Palloseuran Liiga-joukkueen uuden kauden kapteenisto on selvillä. Kapteenisto ratkaistiin maanantaina joukkueen yhteisellä äänestyksellä.

Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan

Makwan Amirkhani.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani ottelee Abu Dhabin Fight Islandiksi nimetyllä Yas Islandin saarella viikkoa suunniteltua aiemmin. Hän kohtaa 10. lokakuuta potkuyrkkeilytaustaisen Edson Barbozan , joka on parhaimmillaan sijoitettu UFC:ssä kevytsarjan neljänneksi. Mies ottelee nykyään yhtä sarjaa alempana.

Valta vaihtui rytmisen voimistelun SM-välinefinaaleissa

Elisabeth Jamil , Viliina Sipilä ja Elina Jyrkönen kävivät tasaväkisen kamppailun naisten välinemestaruuksista. Yksikään viime vuoden SM-mitalisteista ei ollut mukana tämän vuoden finaaleissa.

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.