Juhlavaatteet kierrätysmyymälästä – ”Ensi kertaa liikkeeseen tulevat sanovat, etteivät ole nähneet
koskaan vastaavaa”

– Yleensä kun ihmiset tulevat hakemaan pyörää, he löytävät liikkeemme. Toisaalta meillä on paljon vakiasiakkaita ja osa kuulee kavereilta, että on hyvää tavaraa edullisesti. Tällä käy usein ihmisiä, jotka tykkäävät pukeutua hieman persoonallisemmin, KV-Boutiquen Matti Silvander (vas.) Amand Tamm kertovat. – Yleensä kun ihmiset tulevat hakemaan pyörää, he löytävät liikkeemme. Toisaalta meillä on paljon vakiasiakkaita ja osa kuulee kavereilta, että on hyvää tavaraa edullisesti. Tällä käy usein ihmisiä, jotka tykkäävät pukeutua hieman persoonallisemmin, KV-Boutiquen Matti Silvander (vas.) Amand Tamm kertovat. Kuva: Minna Saarinen

Leaf Areenalla toimii KV-Boutique, joka myy käytettyjä mutta kauniita juhla- ja arkivaatetta. Täällä voi tehdä merkkilöytöjäkin. Hinnat ovat huokeat.

Kierrätysliike on osa yleishyödyllistä Tsemppi-toimintaa.

– Moni ei vielä ole tänne löytänyt. Tyypillisin kommentti ensi kertaa tulevilta on, etteivät he ole koskaan nähneet vastaavaa, kertoo paikan upean ilmeen luonut somistuksen ja vaatealan grand old man, esimies Matti Silvander.

Liike on kaunis. Se on hyvällä maulla sisustettu.

– Joskus ihmiset ovat myös tokaisseet, että nyt on kauppa, jonne ei ole mitään asiaa. Mutta kun he katsovat hintoja, he muuttavat mieltään. Vastaavia kierrätysvaateputiikkeja ei ole kuin Helsingissä, mutta siellä hintataso on tilavuokrien vuoksi varsin korkea, Silvander kertoo.

Liikkeestä voi löytää naisten juhlavaatetta ja -asusteita kauden juhliin. Vaatetta on lähes kaikilta aikakausilta: esimerkiksi mekkoja voi löytää 50-luvun henkeen, mutta yhtä lailla nykypäivän muotia. Tarjolla on näyttäviä koruja. Valikoimiin kuuluu myös kauniita hattuja, juhla- ja arkikenkiä, merkkilaukkuja, kirjoja, cd-levyjä, verhoja sekä lasten leluja.

Sisustaja, teatterilavastaja, media- sekä vaatetusalan alan pitkän linjan tekijä Matti Silvander on luonut KV-kaupoista aivan omanlaisen brändinsä.

– Liike avattiin tänne vuoden 2014 lopulla, ja minä tulin 2015. Se, että tämä on kuin muotiliike, on ollut ideani, mies myöntää.

– Tämä oli aluksi aivan erinäköinen. Liike oli varasto. Mutta sen rakensivat ihmiset, jotka eivät olleet toimineet kaupan alalla.

Silvander on työskennellyt muotialalla 45 vuotta: esimerkiksi Stockmannilla, Kestilän muotitalossa, City Sokoksella ja Muotitalo Nextillä. Sen jälkeen mies ryhtyi somistaja- ja mainosalan freelanceriksi. Hän toimi myös Teatteri Tarmossa 15 vuotta lavastaja-puvustajana.

Kalusteet Leaf Areenan pisteessä ovat tehty viereisen Recykkelin kierrätyspyörien ohjaustangoista. Ne olivat alun perin Silvanderin valmistelemassa Maariankadun KV-Boutiquen liikkeessä.

Nyt KV-liikkeet sijaitsevat Kärsämäessä.

– Maariankadulla oli asiakkaita ympäri Suomea. Eräs asiakas löysi kerran 80-luvun juhliin täältä asun. Hän oli vaatteissaan sen illan kuningatar.

Vaatteet Kärsämäkeen tulevat Manhattanin ja Länsikeskuksen suurkirppiksiltä. Ne ovat sellaista, jota ei ole myyty. Tavarat lajitellaan pieteetillä ja pestään tarvittaessa.

Toiseksi parhaat laitetaan kassitavaramyyntiin, viereiseen outlet-liikkeeseen. Myyntiin kelpaamaton kierrätetään. Koska lasten vaatteet eivät mahdu tiloihin, viedään ne Laiskan kirppikselle Nummelle.

Työkokeilija Armand Tamm tekee täällä käsityönä koruja, myy ja lajittelee vaatetta. Nuorukaisen unelma olisi päästä tulevaisuudessa koruseppäkouluun.

– Tykkään tehdä käsillä. Olen valmistanut kierrätyskoruja mm. pyörän ketjuista, merkeistä ja muttereista. Myyntiin kelpaamattomista vaatteista saa koruihin taas esimerkiksi nahkaa, metalliosia ja kaikkea, mitä keksiikään. Olen pienestä pitäen nikkaroinut kaikenlaista, Tamm kertoo.

Minna Saarinen

KV-Boutique on tasokas ja edullinen kierrätysvaatemyymälä Turun Kärsämäessä. KV-Boutique on tasokas ja edullinen kierrätysvaatemyymälä Turun Kärsämäessä. Kuva: Minna Saarinen

Skopjesta saapuneille matkustajille tehtiin koronatesti Turun lentoasemalla

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri avasivat lauantaina illalla Turun lentoasemalle terveysneuvontapisteen. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneet matkustajat testattiin ja ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Lauantai-illan lennolla Turkuun saapui 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti.

Hengitysliitto lahjoittaa korkeavirtaushappihoitolaitteen Tyksille

Hengitysliitto hankkii lahjoituksista ja keräyksistä saamillaan varoilla AIRVO 2 -laitteita, joilla helpotetaan erityisesti vaikeaa keuhkosairautta sairastavien hengitystä. Laitteet luovutetaan keskus- ja yliopistosairaaloiden käyttöön eri puolille Suomea.

Liikennevalot ajoittain pois käytöstä Pansiontiellä pylväiden vaihdon vuoksi

Liikennevalot ovat ajoittain pois käytöstä maanantaina ja tiistaina Pansiontiellä Nosturinkadun, Juhana Herttuan puistokadun, Kanslerintien ja Suikkilantien risteyksissä pylväiden vaihtotyön vuoksi.

Poliisilla kiireinen viikonloppu, Lounais-Suomessa 1 307 hälytystehtävää

Poliisilla oli perjantaiaamusta sunnuntaiaamuun helteisessä viikonlopussa Lounais-Suomessa 1 307 hälytystehtävää. Pahimmillaan yli 20 hälytystehtävää oli odotti vapautuvaa partiota. Samalla aikavälillä Lounais-Suomen poliisi on saanut hoidettavakseen 334 erilaista tutkinta-asiaa.

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukadulla

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21:n kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18. Työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 6.

Loton potti nousee kahdeksaan miljoonaan euroon, Jokerista 40 000 euron voitto Tampereentien Prismassa pelatulle riville

Loton kierroksen 32/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia eikä 6+1 -oikein tuloksia, joten ensi viikolla potti kohoaa kahdeksaan miljoonaan euroon.

Varotoimia jatkettava edelleen

Varsinais-Suomen Demarinaiset on huolissaan siitä, että koronaviruksen vaikutukset naisvaltaisilla aloilla eivät mene nopeasti ohi. Koronavirus leviää edelleen maailmalla emmekä mekään voi olla varmoja syksyn tilanteesta. Varotoimia on jatkettava.

Taiteiden iltapäivä Turun tuomiokirkolla

Tuomiokirkolla vietetään Taiteiden iltäpäivää 13. elokuuta.

Torstaina 13. elokuuta ei tarvitse odottaa Taiteiden yöhön saakka, sillä Turun tuomiokirkolla järjestetään ohjelmaa jo puolestapäivästä lähtien. Keskipäivän lyöntien alla vietetään perinteistä keskipäivän ehtoollista.

Nainen ryösti vanhuksen teräaseella uhaten Turun keskustassa aamupäivällä

Turun keskustassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä kaivataan havaintoja. 1930-luvulla syntynyt nainen ryöstettiin teräaseella uhaten aamupäivällä Turun keskustassa noin kello 10.30-10.45.

Kirkolliskokous alkaa Turussa ensi maanantaina, istunnot videostriimataan

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla uudella kokoonpanollaan Turussa. Toukokuusta poikkeuksellisesti elokuulle siirretty kokous kestää alustavan suunnitelman mukaan maanantaista perjantaihin (10.–14.8.).

Turkulaisdokumentaristien seitsemännessä jaksossa lähdetään jahtaamaan jatulintarhoja

Aleksi Kauppinen ja Iisa Niemi.

Turkulaiskolmikosta koostuvan Vox Turun dokumenttielokuvat käsittelevät Turun seutua, sen historiaa ja ihmisiä. Käsikirjoittaja-ohjaaja-toimittaja Aleksi Kauppinen aloitti videoiden teon viime vuonna ja jaksoja on julkaistu seitsemän. Uusin jakso, joka julkaistiin Youtubessa 1. heinäkuuta, käsittelee Turun seudun jatulintarhoja.

Nuorten EU-keskustelu Turussa – huippukokoukseen haki mukaan 142 nuorta

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää nuorten EU-huippukokouksen Turussa 27.–28. elokuuta. Nuoret käyvät vuoropuhelua päättäjien kanssa, työskentelevät työryhmissä eri EU-teemojen parissa ja asettavat täysistunnossa painopisteet tapahtuman yhteydessä julkaistavaan julkilausumaan. Nuorten EU-huippukokouksen tulokset esitellään tapahtuman päätteeksi myös komissaari Jutta Urpilaiselle. Tapahtuma on osa Turun Eurooppa-foorumia.

Kupittaan Feeniks Oy täyttää Manu Eventsin jättämän aukon

Santtu Kiili.

Turun Tiedepuistossa sijaitsevia ravintoloita ryhtyy pyörittämään Kupittaan Feeniks Oy. Teknologiakiinteistöt etsi kesäkuussa uutta ravintoloitsijaa BioCityssä, ElectroCityssä ja TriviumCityssä sijaitseviin ravintoloihinsa. Uuden toimijan etsintä tuli ajankohtaiseksi, koska koronarajoitukset ajoivat tiloissa ravintoloita pyörittäneen Manu Events Oy:n taloudellisiin vaikeuksiin. Yritys joutui lopettamaan toimintansa ja irtisanomaan vuokrasopimuksensa Teknologiakiinteistöjen kanssa.

Eurojackpotissa kaksi täysosumaa, Jokerista 20 000 euron voitto Paraisille

Eurojackpotin kierroksen 32/2020 arvonnassa löytyi kaksi täysosumaa. Espanjassa ja Saksassa pelatuilla täysosumilla voitti 38 miljoonaa euroa.

Ynnää fenkolia lisukkeeksi

Muutaman aineksen fenkolisalaatti

Kysely: Kuntaliitoksille selvä ei

Valtaosa suomalaisista (84 %) on sitä mieltä, että talouden rattaat olisi saatava pian liikkeelle. Muuten katoaa pohja kuntapalveluiden ja terveydenhuollon rahoittamiseksi. Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Kolme neljästä (75 %) vaatii, että jatkossa omassa asuinkunnassa pitää tehdä päätökset, mihin palveluihin rahaa ylipäätään laitetaan ja mistä palveluista voidaan leikata.

Minä, keski-ikäistyvä keskinkertaisuus

Yksi aikuistumisen vaikeimmista asioista on oman keskinkertaisuutensa hyväksyminen.

THL: Kymmeniä suomalaisia altistunut koronavirukselle yksityistilaisuudessa Virossa, lähes kaikki altistuneet asetettu karanteeniin

Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronavirukselle Virossa järjestetyssä yksityistilaisuudessa. Suurin osa altistuneista on palannut Suomeen. Osallistujiin on oltu yhteydessä ja valtaosa heistä on asetettu varotoimena karanteeniin.

Urheilu

Puukkokatsomo: Eläköön ilmaiskanavat

Tuleva jääkiekkokausi palauttaa jääkiekon Liigan television ilmaiskanaville. Yksi olennainen osa kokonaisuutta on Subilla nähtävä perjantaikierroksen suora ottelu.

Otteluanalyysi: TPS:n kotituska jatkuu

Jonatan Johanssonin TPS:n kotivoittosarake näyttää edelleen nollaa.

TPS:n jalkapallomiehistön uusi päävalmentaja Jonatan Johansson onnistui piiskaamaan joukkueensa ensimmäisessä ottelussaan vierasvoittoon Rovaniemellä. TPS:n ensimmäistä kotiottelua odotettiin kieli pitkällä, mutta turhaan. Honka oli liian vahva vastus. Se voitti pelin ansaitusti maalein 0-2.

Rannikko jatkaa uraansa Vilppaassa

Teemu Rannikko loukkasi polvensa tammikuun alussa, mutta on kuntoutumassa ja jatkamassa uraansa..

Syyskuussa 40 vuotta täyttävä koripalloilija Teemu Rannikko on solminut Salon Vilppaan kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, uransa viimeisen.

Amado lopettaa uransa, Loimu joutuu palaamaan pelaajamarkkinoille

Nick Amado.

Raision Loimu kertoi noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Nykyinen sarjataso kelpaa

Nina Kalmin mukaan naisten Korisliiga on kehittynyt isoin harppauksin viime vuosina, mutta samalla kuilu liigan ja 1. divisioonan välillä on kasvanut. – Vaatii nousijajoukkueelta kovaa panostusta, jos haluaa liigassa säilyä, Kalmi sanoo.

Riennossa yksilöiden kehittäminen on etusijalla

Otteluanalyysi: Inter sarjan kärkeen Furuholmin maaleilla

Timo Furuholm oli jälleen Interin sankari.

IFK Mariehamn jäi Interin jyrän alle Kupittaalla jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa, mutta se oli silti hetken kiinni jopa pisteessä. Inter vei peliä mielin määrin, mutta kun se ei tehnyt paikoistaan toista maalia, maarianhaminalaiset nousivat Albion Ademin rangaistuspotkumaalilla tasoihin pelin lopussa. Inter kuitenkin kuittasi lähes välittömästi ja Timo Furuholm iski ansaitun 2-1-voittomaalin.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.