Yritysjohdon luottamus tulevaan laskenut jyrkästi eri puolilla maailmaa

Kansainvälisten yritysjohtajien luottamus tulevaan laski jyrkästi kuluvana vuonna, kertoo nyt toista kertaa julkaistu, itsenäisten viestintä- ja PR-toimistojen Worldcom Public Relations Groupin teettämä tutkimus.

Lähes 60 000 toimitusjohtajan ja markkinointijohtajan tuottaman verkkosisällön analysointi osoittaa yli 20 prosentin laskua yleisessä luottamuksessa tulevaan. Pudotukset ovat merkittävimmät Yhdysvalloissa (51 prosenttia) ja Kiinassa (21 prosenttia). Japani sen sijaan nousi luottamusindeksin viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi (+74 prosenttia).

– Maailmanlaajuisesti suuret epävarmuustekijät, kuten keskustelu Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodista, eivät ole auttaneet hillitsemään yritysjohtajien huolia. Tutkimuksemme osoittaa, että esillä olleet kauppasopimukset ja tullit heikentävät luottamusta tulevaan, sanoo Worldcom Public Relations Groupin hallituksen puheenjohtaja Roger Hurni.

– Vuonna 2018 julkaistun luottamusindeksimme jälkeen johtajat ovat kohdanneet myös Brexitin, Hongkongin mielenosoitukset, ilmaston lämpenemisen vakavuuden sekä nälänhädän ja tuhkarokon kaltaisten sairauksien uusiutumisen. Näiden tekijöiden yhdistelmä saattaa selittää, miksi luottamus on laskenut niin dramaattisesti viimeisen vuoden aikana.

Worldcom teetti tutkimuksen riippumattomalla Advanced Symbolics -markkinatutkimusyrityksellä, joka käyttää tekoälyä sosiaalisen median julkisten sisältöjen seuraamiseen ja tulkintaan. Tämän vuoden raportissa tutkittiin lähes 60 000 yritysjohtajan tuottamia sisältöjä, jotka osoittavat, miten heidän mielipiteensä ja aikomuksensa ovat muuttuneet ajan myötä.

– Se, että Worldcom päätti hyödyntää tekoälyä tämän vuoden luottamusindeksin tutkimuksessa osoittaa innovatiivisuutta ja ymmärrystä eduista, joita se tarjoaa PR-yrityksille ja -ammattilaisille, toteaa Advanced Symbolicsin toimitusjohtaja Erin Kelly.

– Käyttämämme tekoälymenetelmä seurasi lähes 60 000 yritysjohtajan otosta 15 eri maasta, mikä on huomattava lisäys tutkimuksen kattavuuteen edelliseen vuoteen verrattuna.

Globaalin luottamuksen lisäksi raportissa tarkastellaan, miten tärkeinä tiettyjen yleisöjen tavoittamista pidetään sekä ylimmän johdon luottamusta mahdollisuuksiinsa tavoittaa näitä yleisöjä. Vuonna 2018 toimitusjohtajien suurin huolenaihe oli asiakkaiden tavoittaminen.

Kuluvan vuoden tutkimusraportissa eniten huolta on herättänyt vaikuttajien tavoittaminen, jopa 160 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Heti seuraavina tulivat asiakkaiden ja työntekijöiden tavoittaminen. Toimitusjohtajien luottamus vaikuttajien tavoittamiseen on kuitenkin edelleen melko heikko. Sen sijaan johtajat luottavat kykyynsä tavoittaa osakkeenomistajia, asiakkaita, toimittajia ja virkamiehiä.

– Vaikuttajien osuus tavoitettavana yleisönä väheni vuonna 2018, mutta kohosi etusijalle tämän vuoden raportissa, sanoo Hurni.

– Ehkä johtajat kokevat tarvitsevansa vaikuttajien tukea selviytyäkseen meneillään olevasta epävarmuuden ajasta.

Toinen ylimmän johdon haaste on henkilöstön pysyvyys. Johtajilla ei ole kovaa luottamusta kykyynsä pitää avainosaajia talossa. Britannia ja Yhdysvallat sijoittuvat tässä viimeiseksi ja toiseksi viimeiseksi. Tämä on vain yksi viidestä työntekijöihin liittyvästä aiheesta, jotka sisältyvät kuuteen maailmanlaajuisesti puhuttavimpaan aiheeseen. Taloudellinen muuttoliike on huolestuttava ilmiö maailmanlaajuisesti etenkin Yhdysvalloissa, jossa luottamusindeksi on alhaisin.

Johtajien selvästi eniten käsittelemä aihe on kuitenkin työntekijöiden ammatillisen osaamisen päivittäminen ja kehittäminen, missä Iso-Britannia sai huonoimmat pisteet ja Japani parhaat. Osaamisen kehittäminen on yksi monista osa-alueista, joita johtajat tarkastelevat sitouttaakseen työntekijöitä.

– Kuten viime vuonnakin, toimitusjohtajia valvottaa öisin huippuosaajien säilyttäminen. Nyt he haluavat myös varmistaa, että työntekijöillä on oikeat taidot kehittyvässä ja eteenpåin pyrkivässä työpaikassa, Hurni sanoi.

– Raportista käy myös selvästi ilmi, että työsuhde-etujen on oltava osa säilyttämis- ja houkuttelustrategiaa.

Tutkimus pystyttiin toteuttamaan tässä mittakaavassa ja yhdeksällä eri kielellä käyttämällä uutta tekoälyä hyödyntävää menetelmää. Tutkimusyhtiö Advanced Symbolics Inc (ASI) on kehittänyt patentoidun menetelmän kootakseen edustavia otoksia ja analysoidakseen niihin liittyvää dataa.

Koko raportti ja lisätiedot medialle ladattavissa englanninkielisenä osoitteesta https://worldcomgroup.com/confidence-index/2019/.

Worldcom Public Relations Group on maailman johtava itsenäisten viestintä- ja PR-yritysten yhteenlittymä. Organisaatiolla on 143 toimistoa, jotka työllistävät noin 2 000 työntekijää 115 kaupungissa kuudessa maanosassa. Worldcom-kumppaneiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 288 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria 3 034 asiakkaalta. Yhteenliittymä perustettiin vuonna 1988.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Skopjesta saapuneille matkustajille tehtiin koronatesti Turun lentoasemalla

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri avasivat lauantaina illalla Turun lentoasemalle terveysneuvontapisteen. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneet matkustajat testattiin ja ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Lauantai-illan lennolla Turkuun saapui 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti.

Hengitysliitto lahjoittaa korkeavirtaushappihoitolaitteen Tyksille

Hengitysliitto hankkii lahjoituksista ja keräyksistä saamillaan varoilla AIRVO 2 -laitteita, joilla helpotetaan erityisesti vaikeaa keuhkosairautta sairastavien hengitystä. Laitteet luovutetaan keskus- ja yliopistosairaaloiden käyttöön eri puolille Suomea.

Liikennevalot ajoittain pois käytöstä Pansiontiellä pylväiden vaihdon vuoksi

Liikennevalot ovat ajoittain pois käytöstä maanantaina ja tiistaina Pansiontiellä Nosturinkadun, Juhana Herttuan puistokadun, Kanslerintien ja Suikkilantien risteyksissä pylväiden vaihtotyön vuoksi.

Poliisilla kiireinen viikonloppu, Lounais-Suomessa 1 307 hälytystehtävää

Poliisilla oli perjantaiaamusta sunnuntaiaamuun helteisessä viikonlopussa Lounais-Suomessa 1 307 hälytystehtävää. Pahimmillaan yli 20 hälytystehtävää oli odotti vapautuvaa partiota. Samalla aikavälillä Lounais-Suomen poliisi on saanut hoidettavakseen 334 erilaista tutkinta-asiaa.

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukadulla

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21:n kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18. Työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 6.

Loton potti nousee kahdeksaan miljoonaan euroon, Jokerista 40 000 euron voitto Tampereentien Prismassa pelatulle riville

Loton kierroksen 32/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia eikä 6+1 -oikein tuloksia, joten ensi viikolla potti kohoaa kahdeksaan miljoonaan euroon.

Varotoimia jatkettava edelleen

Varsinais-Suomen Demarinaiset on huolissaan siitä, että koronaviruksen vaikutukset naisvaltaisilla aloilla eivät mene nopeasti ohi. Koronavirus leviää edelleen maailmalla emmekä mekään voi olla varmoja syksyn tilanteesta. Varotoimia on jatkettava.

Taiteiden iltapäivä Turun tuomiokirkolla

Tuomiokirkolla vietetään Taiteiden iltäpäivää 13. elokuuta.

Torstaina 13. elokuuta ei tarvitse odottaa Taiteiden yöhön saakka, sillä Turun tuomiokirkolla järjestetään ohjelmaa jo puolestapäivästä lähtien. Keskipäivän lyöntien alla vietetään perinteistä keskipäivän ehtoollista.

Nainen ryösti vanhuksen teräaseella uhaten Turun keskustassa aamupäivällä

Turun keskustassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä kaivataan havaintoja. 1930-luvulla syntynyt nainen ryöstettiin teräaseella uhaten aamupäivällä Turun keskustassa noin kello 10.30-10.45.

Kirkolliskokous alkaa Turussa ensi maanantaina, istunnot videostriimataan

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla uudella kokoonpanollaan Turussa. Toukokuusta poikkeuksellisesti elokuulle siirretty kokous kestää alustavan suunnitelman mukaan maanantaista perjantaihin (10.–14.8.).

Turkulaisdokumentaristien seitsemännessä jaksossa lähdetään jahtaamaan jatulintarhoja

Aleksi Kauppinen ja Iisa Niemi.

Turkulaiskolmikosta koostuvan Vox Turun dokumenttielokuvat käsittelevät Turun seutua, sen historiaa ja ihmisiä. Käsikirjoittaja-ohjaaja-toimittaja Aleksi Kauppinen aloitti videoiden teon viime vuonna ja jaksoja on julkaistu seitsemän. Uusin jakso, joka julkaistiin Youtubessa 1. heinäkuuta, käsittelee Turun seudun jatulintarhoja.

Nuorten EU-keskustelu Turussa – huippukokoukseen haki mukaan 142 nuorta

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää nuorten EU-huippukokouksen Turussa 27.–28. elokuuta. Nuoret käyvät vuoropuhelua päättäjien kanssa, työskentelevät työryhmissä eri EU-teemojen parissa ja asettavat täysistunnossa painopisteet tapahtuman yhteydessä julkaistavaan julkilausumaan. Nuorten EU-huippukokouksen tulokset esitellään tapahtuman päätteeksi myös komissaari Jutta Urpilaiselle. Tapahtuma on osa Turun Eurooppa-foorumia.

Kupittaan Feeniks Oy täyttää Manu Eventsin jättämän aukon

Santtu Kiili.

Turun Tiedepuistossa sijaitsevia ravintoloita ryhtyy pyörittämään Kupittaan Feeniks Oy. Teknologiakiinteistöt etsi kesäkuussa uutta ravintoloitsijaa BioCityssä, ElectroCityssä ja TriviumCityssä sijaitseviin ravintoloihinsa. Uuden toimijan etsintä tuli ajankohtaiseksi, koska koronarajoitukset ajoivat tiloissa ravintoloita pyörittäneen Manu Events Oy:n taloudellisiin vaikeuksiin. Yritys joutui lopettamaan toimintansa ja irtisanomaan vuokrasopimuksensa Teknologiakiinteistöjen kanssa.

Eurojackpotissa kaksi täysosumaa, Jokerista 20 000 euron voitto Paraisille

Eurojackpotin kierroksen 32/2020 arvonnassa löytyi kaksi täysosumaa. Espanjassa ja Saksassa pelatuilla täysosumilla voitti 38 miljoonaa euroa.

Ynnää fenkolia lisukkeeksi

Muutaman aineksen fenkolisalaatti

Kysely: Kuntaliitoksille selvä ei

Valtaosa suomalaisista (84 %) on sitä mieltä, että talouden rattaat olisi saatava pian liikkeelle. Muuten katoaa pohja kuntapalveluiden ja terveydenhuollon rahoittamiseksi. Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Kolme neljästä (75 %) vaatii, että jatkossa omassa asuinkunnassa pitää tehdä päätökset, mihin palveluihin rahaa ylipäätään laitetaan ja mistä palveluista voidaan leikata.

Minä, keski-ikäistyvä keskinkertaisuus

Yksi aikuistumisen vaikeimmista asioista on oman keskinkertaisuutensa hyväksyminen.

THL: Kymmeniä suomalaisia altistunut koronavirukselle yksityistilaisuudessa Virossa, lähes kaikki altistuneet asetettu karanteeniin

Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronavirukselle Virossa järjestetyssä yksityistilaisuudessa. Suurin osa altistuneista on palannut Suomeen. Osallistujiin on oltu yhteydessä ja valtaosa heistä on asetettu varotoimena karanteeniin.

Urheilu

Puukkokatsomo: Eläköön ilmaiskanavat

Tuleva jääkiekkokausi palauttaa jääkiekon Liigan television ilmaiskanaville. Yksi olennainen osa kokonaisuutta on Subilla nähtävä perjantaikierroksen suora ottelu.

Otteluanalyysi: TPS:n kotituska jatkuu

Jonatan Johanssonin TPS:n kotivoittosarake näyttää edelleen nollaa.

TPS:n jalkapallomiehistön uusi päävalmentaja Jonatan Johansson onnistui piiskaamaan joukkueensa ensimmäisessä ottelussaan vierasvoittoon Rovaniemellä. TPS:n ensimmäistä kotiottelua odotettiin kieli pitkällä, mutta turhaan. Honka oli liian vahva vastus. Se voitti pelin ansaitusti maalein 0-2.

Rannikko jatkaa uraansa Vilppaassa

Teemu Rannikko loukkasi polvensa tammikuun alussa, mutta on kuntoutumassa ja jatkamassa uraansa..

Syyskuussa 40 vuotta täyttävä koripalloilija Teemu Rannikko on solminut Salon Vilppaan kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, uransa viimeisen.

Amado lopettaa uransa, Loimu joutuu palaamaan pelaajamarkkinoille

Nick Amado.

Raision Loimu kertoi noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Nykyinen sarjataso kelpaa

Nina Kalmin mukaan naisten Korisliiga on kehittynyt isoin harppauksin viime vuosina, mutta samalla kuilu liigan ja 1. divisioonan välillä on kasvanut. – Vaatii nousijajoukkueelta kovaa panostusta, jos haluaa liigassa säilyä, Kalmi sanoo.

Riennossa yksilöiden kehittäminen on etusijalla

Otteluanalyysi: Inter sarjan kärkeen Furuholmin maaleilla

Timo Furuholm oli jälleen Interin sankari.

IFK Mariehamn jäi Interin jyrän alle Kupittaalla jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa, mutta se oli silti hetken kiinni jopa pisteessä. Inter vei peliä mielin määrin, mutta kun se ei tehnyt paikoistaan toista maalia, maarianhaminalaiset nousivat Albion Ademin rangaistuspotkumaalilla tasoihin pelin lopussa. Inter kuitenkin kuittasi lähes välittömästi ja Timo Furuholm iski ansaitun 2-1-voittomaalin.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.