Lady-Pesis-turnaus kokoaa viikonloppuna Turkuun yli 40 pesäpallojoukkuetta

Jo 21. kerran järjestettävän valtakunnallisen Lady-Pesis-turnauksen paikat täyttyivät pikavauhtia ja mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 42 joukkuetta eri puolilta Suomea. Turnaus pelataan Turun Kupittaalla tulevana viikonloppuna.

Juuri enempää ei joukkueita voitaisikaan ottaa mukaan.

– Kapasiteetin ylärajoilla ollaan, ellei turnausta lähdetä kunnolla laajentamaan. Kupittaan Urheilupuisto on kuitenkin kompakti alue, jossa liikkumiseen ei mene liikaa aikaa, turnauksen järjestelyistä vastannut Satu Mikola Pesäpalloliitosta toteaa.

Aiemmat vuodet ovat osoittaneet suuren kiinnostuksen turnausta kohtaan. Tällä kertaa piti kuitenkin olla hyvissä ajoin liikkeellä, jos halusi mukaan.

– Paikat menivät nopeasti, kun ilmoittautuminen avattiin. Moni ilmoittautumistaan pantannut joukkue yllättyi ja jouduimme tekemään erityisjärjestelyjä, Ilona Näätänen Pesäpalloliitosta kertoo.

Lady-Pesis-turnauksessa vietetään iloisen mielen viikonloppu, jossa korostuu kokonaisvaltainen hyvinvointi. Turnaukseen kuuluu ainakin pesäpalloa, liikuntaa, värikkäitä asuja, mukavaa yhdessäoloa, uusia pelikavereita, hemmottelua ja illanviettoa.

– Asukilpailusta on muodostunut todellinen klassikko, mitä erilaisempia teemoja on vuosien varrella nähty ja joukkueet heittävät kaiken luovuutensa peliin. Asujen kautta luodaan todellista joukkuehenkeä jo ennen turnauksen alkua, Mikola ihastelee.

– Turun kaupunki on mahtava paikka tällaisen turnauksen järjestämiseen. Liikuntapaikat toimivat, olosuhteet ovat muutenkin kunnossa ja iltaohjelmaa löytyy jokaiseen makuun. Pelaamisesta joukkueet nauttivat täysin siemauksin. Kun joukkueita on eri puolilta Suomea, tutustutaan uusiin vastustajiin ja luodaan kunnon turnaushenkeä, Mikola kiittelee.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Nuori kuski kaahasi roimaa ylinopeutta moottoritiellä Kaarinassa

Poliisipartio mittasi sunnuntaina kello 00.55 Kaarinassa moottoritiellä Raadelman liittymän kohdalla henkilöautolle nopeuden 152 km/h. Tiellä oli suurin sallittu nopeus 100 km/h.

Torninosturin pystytys estää läpiajon ja pysäköinnin Kauppiaskadulla

Hamburger Börsin työmaalla pystytetään torninosturi viikolla 8. Pystytys tapahtuu 17.-21. helmikuuta kello 7.-16.

Tuuli voimistuu myrskyksi

Sunnuntai-illan ja maanantaiaamupäivän aikana etelänpuoleinen tuuli voimistuu myrskyksi. Maa-alueilla voimakkaimmat puuskat esiintyvät länsirannikon maakunnissa.

Viemäri- ja vesijohtotyö estää läpiajon Riippakoivunkadulla maaliskuulle asti

Viemäri- ja vesijohtotyö estää läpiajoliikenteen osoitteessa Riippakoivunkatu 17-19 Mälikkälässä maanantaista alkaen. Työstä on haittaa molemmissa ajosuunnissa.

Loton potti ponnahtaa 3,6 miljoonaan euroon

Lotosta ei löytynyt kierroksella 7/2020 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on 3,6 miljoonaa euroa.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi joulukuussa 6,7 prosenttia

Teollisuuden (BCD) työpäiväkorjatun liikevaihdon vuosimuutos, % (TOL 2008).

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 6,7 prosenttia vuodentakaisesta. Teollisuuden liikevaihto kasvoi päätoimialoista eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 45,4 prosenttia, sekä metalliteollisuudessa, 22,2 prosenttia vuodentakaisesta. Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi 4,0 prosenttia marraskuuhun verrattuna.

Ajokiellossa ollut kuski jäi kiinni Nostoväenkadulla seitsemännen kerran vuoden aikana

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 21.40 Turussa Nostoväenkadulla henkilöauton, jonka kuljettajana ollut vuonna 1999 syntynyt nainen oli ajokiellossa.

Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta. Työkustannukset nousivat 1,8 prosenttia ja palveluiden hinnat 1,4 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna. Tarvikepanosten hinnat laskivat 0,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Sähköliiton lakko päättynyt kaikissa yrityksissä

Sähköliiton lakko on päättynyt kaikissa teknologiayrityksissä. Liitto aloitti lakkonsa 5. joulukuuta kahdessatoista teknologiayrityksessä, ja lakko jatkui yrityksissä kaksi kuukautta ja osassa sitäkin pidempään.

Lisäävän valmistuksen täydennyskoulutusta suunnittelijoille ja yritysjohdolle

Turussa järjestetään kevään aikana koulutusta, joka on suunnattu kokeneille suunnittelijoille.

Lisäävän valmistuksen tehokkaampi hyödyntäminen edellyttää yritysten suunnitteluosaamisen vahvistamista. Tähän tarpeeseen järjestetään Turussa kevään aikana koulutusta, joka on suunnattu kokeneille suunnittelijoille. Viisipäiväisen koulutuksen lisäksi järjestetään toinen, kahdesta koulutuspäivästä muodostuva suppeampi kokonaisuus yritysjohdon edustajille. Ilmoittautumisaika koulutuksiin päättyy runsaan viikon kuluttua.

Hoitotarvikejakelua pyrittävä kehitettämään

Kirjoittajien mukaan Turkuun kaivataan hoitotarvikkeille jakelupistettä joko ydinkeskustaan tai ainakin lähelle keskeisiä joukkoliikennereittejä.

Turun kaupungissa on meneillään suuret sopeuttamistoimet. Niillä haetaan toiminnan tehostamista ja palvelujen parantamista. Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä esitämme hoitotarvikejakelun kehittämistä ja helpommin saavutettavuutta.

Huumekuski jäi Raisiossa 13. kertaa kiinni ajosta ilman korttia

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 23.45 Raisiossa Murroskujalla henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Rakennusyritysten liikevaihto supistui 1,8 prosenttia joulukuussa

Rakentamisen työpäiväkorjatun liikevaihdon ja myynnin määrän vuosimuutos, joulukuu 2019, %.

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto supistui joulukuussa 1,8 prosenttia vuoden takaisesta. Myynnin määrällä mitattuna rakentaminen supistui 3,7 prosenttia. Liikevaihdon ja myynnin määrän laskuun vaikutti ennen kaikkea talonrakentamisen heikko kehitys vuoden takaiseen verrattuna.

Poliisi panostaa näkyvään valvontaan hiihtolomaliikenteessä

Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy myös talvilomakohteiden lähiteillä.

Seikkailupuistossa teemana valo

Mimi ja Kuku eli Majka Nurminen (vas.) ja Anna Kulmala.

Seikkailupuiston talvilomaviikon teemana on valo. Taidepajoissa 19.–21. helmikuuta kello 11–16 on päivittäin vaihtuva teema. Valoaiheeseen pääsee tutustumaan myös valotyöpajoissa keskiviikkona kello 12–15 ja torstaina kello 10–13, joissa voi kokeilla valomaalausta ja tehdä erilaisia valo-varjo asetelmia. Maksuttomat valotyöpajat toteutetaan non stop –periaatteella, eli niihin voi tulla hetkeksi tai pidemmäksi aikaa.

Tieliikenteen häiriötieto laajasti käyttöön, hiihtolomien alla käynnistyvä kokeilu jakaa tieliikenteen olosuhde- ja häiriöviestejä

Sujuvoittaisiko ajantasainen liikenteen häiriötieto hiihtolomamatkaasi tai arkeasi? Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt hankkeen, jonka avulla pyritään saamaan tienkäyttäjien liikkumisen tueksi nykyistä monipuolisemmin ja ajantasaisemmin tietoa tieliikenteen häiriöistä ja muista olosuhteista. Mukana hankkeessa ovat Posti oy:n, Infotripla oy:n ja EEE Innovations oy:n vetämät yritysryhmittymät ja mukaan voi liittyä näiden ryhmittymien tarjoamien sovellusten kautta.

Hiihtoloman ajaksi lisätty jäähallien ja jalkapallohallin maksuttomia yleisövuoroja

Talvilomalla pääsee luistelemaan jäähalleissa, Kupittaan luistelumadolla ja Parkin kentällä.

Olipa sää mikä tahansa, voi talviloman aikana uida, peuhata ja hyppiä vedessä, luistella tai pelata jalkapalloa. Jos talvisää suosii, onnistuu hiihtäminen, luistelu luonnonjäillä, laskettelu ja pulkkamäenlasku. Mutta olipa keli mikä tahansa, punaiset posket saa ulkona reippailemalla.

Kuuntelussa: Vesalan uutuus peilaa musiikkimaailman muutosta

Vesalan uusi albumi heijastelee nykytrendejä.

Paula Vesala , artistinimeltään Vesala, on ponnistanut PMMP-vuosien jälkeen varsin menestyksekkäästi soolouralle, mikä ei oikeastaan yllätä. Tämän vuoksi odotukset toista sooloalbumia Etsimässä rauhaa kohtaan ovat kovat. Onhan kyseessä yksi suomalaisen pop-kentän kirkkaimmista tähdistä.

Urheilu

Jälkipeli: Pöytyällä ei jääty ihmettelemään – talkootyöllä rakennettiin oma liikuntahalli

Lukko Areena on talkoovoimalla noussut liikuntapaikka Pöytyällä. Toteutustapa on ollut täysin poikkeuksellinen. Hallin lattiaan on maalattu myös viivoja pesäpallon harjoittelua varten. Sähly toimii alkulämmittelynä ennen pesisharjoituksia.

Loukonkulman Lukko ei kuulosta monellekaan kovin tutulta. Silti pieni kyläyhdistys on tehnyt jotain sellaista mahdolliseksi, mikä, etenkin kaupungeissa, kuulostaa täysin mahdottomalta. Pöytyän itäosaan vahvasti talkooporulla rakennettua liikuntahallia on käyty ihmettelemässä laajemmaltikin.

Pudotuspeleihin kiriminen vaatii tasaisuutta Ura Basketilta

Dustin Thomasin panos Uran hyökkäyspelaamisessa on ollut suuri.

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta runsas neljännes, joukkueiden voimasuhteet ovat hyvin selvillä. Kaarinan Ura Basketin osalta tämä tarkoittaa sitä, että joukkueella on mahdollisuus taistella pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikka vaatisi kuitenkin erinomaista onnistumista ja, ennen kaikkea, tasaisuutta.

Nuori norjalaiskärki Kalabatama sopimukseen TPS:n kanssa

Kabamba Tumba Kalabatama.

TPS:n Veikkausliigajoukkue vahvistaa hyökkäyspäätään norjalaiskärki Kabamba Tumba Kalabatamalla . TPS:n ja Kalabataman välinen sopimus on 2+1-vuotinen.

Raviurheilu on i ntohimoisten ja lannistumattomien laji

Jyrki Filatoff on ravivalmentaja ja pitkän linjan ohjastaja.

>name="paraovr" type="string" value="0100181B000010000100AF1B000008000000000000000000"Raviurheilu on yksi lukuisista hevosurheilulajeista, joka ihastuttaa vauhdin hurmallaan. Raviurheilu on levinnyt lajina Eurooppaan 1700-luvulla Yhdysvalloista. Suomessa ensimmäiset ravit järjestettiin vuonna 1817 Turun Aurajoen jäällä. Nykyään raveja järjestetään ympäri Suomea melkein vuoden jokaisena päivänä.

Jälkipeli: Loimu-legenda Ossi Rumpunen siirtyi työelämään, lentistä unohtamatta

Raision Loimun pitkäaikainen pelaaja Ossi Rumpunen lopetti uransa pääsarjatasolla ja siirtyi työelämän puolelle. Luokanopettajan virka löytyi Raision Friisilän koulusta.

Ossi Rumpunen on palannut ”rikospaikalle”. Siitä on kulunut parikymmentä vuotta, kun Pikku-Ossi aloitti kolmannen luokan Friisilän koulun musiikkiluokalla. Nyt samainen mies astelee koulun käytävillä luokanopettajana. Maisteri Rumpunen on siirtynyt sujuvasti ammattilaiskentiltä työelämään – lentopalloa unohtamatta.

Amerikkalais-brasilialainen Gabriela Pelogi vahvistamaan TPS-hyökkäystä

Gabriela Pelogi.

TPS:n naisten edustusjoukkue vahvistaa hyökkäyspäätään liigakaudeksi 2020. Yhdysvalloista Suomeen saapuva Gabriela Pelogi liittyy raitapaitojen vahvuuteen mukaan helmi- ja maaliskuun vaihteessa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!