VakkeLove on rakkaudentunnustus Varissuolle

Veera Järveläinen soittaa Mummin Kullat -yhteessä. Veera Järveläinen soittaa Mummin Kullat -yhteessä. Kuva: Jari Laurikko

Varissuon kaupunginosaviikon kunniaksi vietetään lauantaina 7. syyskuuta kello 11–14 koko perheen ilmaista VakkeLove -lähiöfestaria Varissuon kirkon alapihalla. Luvassa on musiikkiesityksiä, yhteislaulua, paikallistoimijoiden kojuja ja ilmaisia herkkuja, sekä perheen pienimmille toiminnallista ohjelmaa, hattaraa, pomppulinna ja ilmapallokoiria. Tapahtuman järjestäjänä toimii suuri joukko paikallisia toimijoita.

VakkeLoven esiintymislavalle nousevat muun muassa X Factor -laulukilpailusta tuttu Raid Amiri, Mummin Kullat -duo, house band Juntos sekä sokerina pohjalla Turun filharmonisen orkesterin pienyhtye. Tapahtumassa kuullaan myös varissuolaisille ihmisille ja toimijoille omistettuja yhteislauluja. Omaa toivebiisiä perusteluineen voi ehdottaa Anna Hällille sähköpostitse anna.halli@evl.fi tai puhelinnumeroon 040 341 7639.

Musiikkiesitysten lisäksi festareilla on mukana paikallistoimijoiden kojuja, joissa voi tutustua Varissuon alueen harrastusmahdollisuuksiin ja kansalaisjärjestöihin. Paikalla on myös Ekotorin pop up -sähkölaitekeräys, jonne voi kiikuttaa itselle tarpeettomat sähkölaitteet. Tarjolla on ilmaisia herkkuja, kahvia, hattaraa ja makkaraa. Varissuon kirkko toivottaa lapset tervetulleiksi pomppulinnaan ja toiminnalliseen Donkkis -tapahtumaan.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Puutarhatuotteiden varastointituen tukitasot Etelä-Suomessa vuodelle 2019 vahvistettu

Valtioneuvosto on päättänyt vuoden 2019 puutarhatuotteiden varastointituen tasoista Etelä-Suomen osalta. Etelä-Suomessa koneellisesti jäähdytetyissä varastoissa puutarhatuotteiden varastointituki on viime vuodelta 5,20 euroa kuutiometriltä ja muissa varastoissa 3,20 euroa kuutiometriltä. Samalla puutarhatuotteiden varastointituen eurorajoitetta korotetaan, jotta Etelä-Suomen kansallisen tuen maksuvaltuutta saadaan sovellettua mahdollisimman täysimääräisesti.

Halajatko mukaan elokuvantekoon? – ilmoittaudu avustajarekisteriin

Risto Räppääjää kuvattiin heinäkuussa 2018 myös Louhisaaren kartanossa ja sen pihapiirissä.

Valkokankaalle pääseminen on monen haave. Usein nopein tie tähän on toimia elokuva-avustajana. Elokuva-avustajaksi taas voi päästä esimerkiksi Länsi-Suomen elokuva-avustajarekisterin kautta. Scene Turku järjestää torstaina 27. helmikuuta kello 15–18. elokuva-avustajarekisterikuvaukset Wiklundin Tapahtumatori eWentillä.

Sisäilmakyselyillä mitattuun oireiluun vaikuttavat monet tekijät

Rakennusten käyttäjien oireilu on keskeisessä osassa, kun kunnat tekevät rakennukseen liittyviä päätöksiä ongelmatilanteissa. On kuitenkin havaittu, että oireilun avulla ei voida luotettavasti arvioida rakennuksen kuntoa, vaan se tulee tehdä teknisillä tutkimuksilla ja mittauksilla.

Valtion tutkimus- ja kehittämisrahoitus kasvaa vuoden 2020 talousarviossa

Valtion tutkimus- ja kehittämisrahoitus organisaation mukaan 2012-2020.

Tutkimus- ja kehittämistoimintaan kohdistuvat valtion talousarvion määrärahat kasvavat Tilastokeskuksen mukaan 68,6 miljoonaa euroa edellisvuodesta. Vuoden 2020 valtion talousarviossa tutkimus- ja kehittämistoimintaan käytettävät määrärahat ovat kokonaisuudessaan 2 062,5 miljoonaa euroa. Julkisen tutkimusrahoituksen osuus bruttokansantuotteesta on arviolta 0,83 prosenttia.

Konserniin kuuluvien yritysten rooli taloudessa aiemmin luultua suurempi

Palkansaajien tutkimuslaitos selvitti työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta, miten kuva erikokoisten yritysten roolista kansantaloudessa muuttuu, kun yritysten kuuluminen konserneihin huomioidaan.

Yrittäjät: Julkiset ostot jaettava osiin, lakia noudatettava

Vain viidennes yrittäjistä kokee, että julkiset hankinnat on jaettu osiin niin, että pk-yrityksetkin pystyvät osallistumaan niihin.

Vain viidesosa yrityksistä kokee, että ostot on jaettu osiin niin, että pienet ja keskisuuret yritykset voivat niihin osallistua. Tieto käy ilmi Yrittäjägallupista.

Hallitus esittää tarkennuksia kuntouttavaa työtoimintaa koskevaan lakiin

Esityksessä korostetaan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon. Laissa määriteltäisiin kuntouttavan työtoiminnan sisältö nykyistä tarkemmin. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021.

Troolari ajelehti ohjailukyvyttömänä Saaristomerellä

Meripelastuskeskus Turku sai torstaina kello 14.30 jälkeen tiedon ajelehtivasta Troolarista Saaristomerellä Jurmon koillispuolella.

Ympäristöterveydenhuolto ei siirry soten ensimmäisessä vaiheessa maakunnille

Sote-ministerityöryhmä linjasi kokouksessaan 13. helmikuuta, että ympäristöterveydenhuollon tehtäviä ei tässä vaiheessa sisällytetä maakunnan tehtäviin. Tehtävien siirtoa maakunnille selvitetään myöhemmin monialaisen maakunnan valmistelun yhteydessä.

Täysin älytön Föri

Aurajoki LIDAR-tutkan silmin.

Turun virkamiesjohdon ja konsulttitovereiden ideointi on saanut jälleen jatkoa taloudellisen velkaantumisen kasvun varmistamiseksi. Uusi lautta Forum Marinumin ja Telakkarannan välille, joka ratkaisisi ”Aurajoen alajuoksun ongelmia”. Mitkä nämä puskista tulleet ongelmat ovat, mistä ilmestynyt pakottava tarve?

Varsinaiseen kauppalaivastoon kuului 685 alusta tammikuussa

Varsinaisen kauppalaivaston ja kauppa-alusluettelon alukset bruttovetoisuuksittain.

Suomen kauppalaivaston koko oli tammikuussa 1 243 alusta. Varsinaiseen kauppalaivastoon kuului 685 alusta ja pienaluksiin 284 alusta. Kuljetuskoneettomia aluksia oli yhteensä 274. Kauppa-alusluetteloon, johon voidaan merkitä pääasiassa ulkomaan liikenteessä toimivia aluksia, oli tammikuussa yhteensä 116 alusta.

Masennuksen sairastaneiden tuottama verkkokurssi huippusuosittu

Mielenterveyden keskusliiton uudentyyppinen Masennus kuin ikisade? -verkkokurssi on osoittautunut huippusuosituksi. Tuhannen kurssilaisen raja ylitettiin kahdessa viikossa kurssin avaamisesta. Myös Rikosseuraamuslaitos pohtii kurssin hyödyntämistä asiakkaidensa tarpeisiin.

Avaruusilmaston tuntemus saattaa parantaa pitkän aikavälin talvisääennusteita lähivuosina

Auringon magneettisesti aktiivisia alueita (kirkkaat) ja koronan aukkoja (tummat), joista virtaa nopeaa aurinkotuulta.

Avaruusilmastolla eli Auringon aktiivisuuden pitkäaikaisilla muutoksilla on merkittävä vaikutus Maan ilmakehään ja ilmastoon. Monimutkaisen systeemin ymmärtämiseen tarvitaan avaruusfysiikan ja ilmastotieteen yhteistyötä.

Patentti- ja rekisterihallitus poistanut kaupparekisteristä tilinpäätöksen ilmoittamatta jättäneitä yrityksiä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on poistanut kaupparekisteristä yli 4 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät toimittaneet tilinpäätöstään määräaikaan mennessä.

Maarian seurakunta järjestää laskiaisriehan

Maarian pappilassa järjestetään laskiaisrieha.

Maarian seurakunta järjestää laskiaissunnuntaina 23. helmikuuta kello 15–17 Maarian pappilan sisäpihalla, Vanhassa pappilassa ja leivintuvassa (Sorolaisenkatu 4) perhetapahtuman, joka tarjoaa lapsille ja aikuisille monenmoista puuhaa.

Business Finland kartoitti koronaviruksen vaikutuksia suomalaisille yrityksille

Business Finland toteutti kyselyn, jonka avulla kerättiin tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista Business Finlandin asiakkaiden liiketoimintaan. Eniten vaikutuksia on työntekijöiden matkustamiseen, mutta muitakin vaikutuksia on jo havaittavissa. Kyselyssä kerättiin myös yritysten odotuksia siitä, millaisiin toimenpiteisiin Business Finlandin tulisi epidemian vuoksi ryhtyä. Kyselyyn vastasi 300 suomalaista yritysjohtajaa.

Vasemmistoliiton ministerit kiertävät kevään aikana kaikki Suomen maakunnat

Li Andersson.

Vasemmistoliiton ministerit vierailevat kevään aikana kaikissa Suomen maakunnissa. Ministerit kiertävät Suomen maakunnat kuullakseen, mitä odotuksia ja toiveita hallituksen työlle eri puolin maata on.

Hallitus esittää työttömyyskassalakiin muutoksia

Hallitus esittää työttömyyskassalakiin muutoksia. Muutosten tavoitteena on selkeyttää työttömyyskassan toimintaa, parantaa kassan jäsenten asemaa sekä ajantasaistaa työttömyyskassalain säännöksiä. Laki tulisi voimaan 1.1.2021.

Urheilu

Katse ensi kauteen

Loukkaantumisesta kärsinyt Rasmus Tirronen on yksi niistä TPS-pelaajista, joiden sopimus jatkuu kuluvan kauden jälkeenkin.

TPS:llä iso työ rakentaa menestyvä joukkue

Dmitry Megalinsky vahvistaa Tuton puolustusta

Dmitry Megalinsky.

Tuto Hockey on solminut loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Dmitry Megalinskyn kanssa. Megalinsky on pelannut KHL:ssä 435 ottelua.

Vamma päätti Koilahden hallikauden

Taika Koilahti.

Yksi eturivin turkulaisyleisurheilija on poissa 15.–16. helmikuuta käytävistä halli-SM-kisoista. Pituushyppääjä Taika Koilahden hallikausi päättyi jo kauden ensimmäisessä pituuskisassa viime viikolla reisivammaan.

Jälkipeli: Pöytyällä ei jääty ihmettelemään – talkootyöllä rakennettiin oma liikuntahalli

Lukko Areena on talkoovoimalla noussut liikuntapaikka Pöytyällä. Toteutustapa on ollut täysin poikkeuksellinen. Hallin lattiaan on maalattu myös viivoja pesäpallon harjoittelua varten. Sähly toimii alkulämmittelynä ennen pesisharjoituksia.

Loukonkulman Lukko ei kuulosta monellekaan kovin tutulta. Silti pieni kyläyhdistys on tehnyt jotain sellaista mahdolliseksi, mikä, etenkin kaupungeissa, kuulostaa täysin mahdottomalta. Pöytyän itäosaan vahvasti talkooporulla rakennettua liikuntahallia on käyty ihmettelemässä laajemmaltikin.

Pudotuspeleihin kiriminen vaatii tasaisuutta Ura Basketilta

Dustin Thomasin panos Uran hyökkäyspelaamisessa on ollut suuri.

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta runsas neljännes, joukkueiden voimasuhteet ovat hyvin selvillä. Kaarinan Ura Basketin osalta tämä tarkoittaa sitä, että joukkueella on mahdollisuus taistella pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikka vaatisi kuitenkin erinomaista onnistumista ja, ennen kaikkea, tasaisuutta.

Nuori norjalaiskärki Kalabatama sopimukseen TPS:n kanssa

Kabamba Tumba Kalabatama.

TPS:n Veikkausliigajoukkue vahvistaa hyökkäyspäätään norjalaiskärki Kabamba Tumba Kalabatamalla . TPS:n ja Kalabataman välinen sopimus on 2+1-vuotinen.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!