Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia. Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Hän sinne eeltä lähti

luo siellä odottaa,

On hellä johtotähti

Lähemmäs Jumalaa.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

Vaikka maalivahtikuninkaan poismenosta tuli kesällä täyteen 25 vuotta, Eckermanin traagisista kohtaloa muistellaan yhä. Veikkausliigan legendan muisto elää vahvana.

Vielä 1980-luvun lopulla Eckermanin elämä hymyili. Turun Palloseuran lahjakkaan maalivahdin ura oli vahvassa nousussa. Turkulaiset amatöörit olivat jopa voittaneet Milanon miljonäärit ikimuistoisessa ottelussa syksyllä 1987. Suomen maajoukkueeseen oli nousemassa Aurajoen rannoilta urheilullinen lahjakkuus.

– Voima, nopeus, kimmoisuus ja reaktiokyky tekivät Eckermanista loistavan maalivahdin. Dani oli fyysisesti superkova, henkisesti hienoin pelaaja, jonka olen koskaan kohdannut. Hän oli joukkueen suosituin persoona. Danissa oli kaikkea sitä, mitä kaikki olisivat halunneet olla, kertoo valmentaja Heikki Suhonen.

Eckerman oli maalivahdin roolissaan aikaansa edellä.

– Dani oli loistava pelaamaan jalalla. Hän osasi pelata myös kenttäpelaajana. Jos silloin olisi ollut jo sääntö, että maalivahti ei saa ottaa palloa käsiinsä oman pelaajan palautuspallosta, Dani olisi ollut Olli Huttusen kanssa ihan omassa luokassaan. Meillä oli diili, että Dani saa jallittaa hyökkääjiä niin kauan kun onnistuu siinä. Kupittaalla tuli sitten pallonmenetys omalla rangaistusalueella. Dani nosti käden ja huusi: "Hese, se oli siinä!". Ei tarvinnut edes muistuttaa sopimuksesta.

Eckermanin tavoitteet olivat korkealla. Dani halusi päästä ennemmin tai myöhemmin pelaamaan ulkomaille. Tavoitteellisen turkulaisen opiskelutkin Turun kauppaopiston jalkapallolinjalla olivat edenneet hyvin.

– Dani oli joukkueen toiseksi nopein pelaaja Kimmo Tarkkion jälkeen. Hänessä oli sähinää ja lihasmassaa. Dani oli yksi kentän hahmoista Milanossa. Jos hän ei ottelun jälkeen saanut tarjouksia ulkomailta, ainoa syy oli varmaan hänen pituutensa. Se oli Suomessa riittävä, mutta kansainvälisille kentille Dani oli ehkä hiukan liian lyhyt.

Nuori urheilullinen kaveri oli ihastunut kauniiseen Tuulaan. Pari oli asustellut nuorempana samoilla nurkilla Ilpoisten kaupunginosassa. Vähän aikaan ehdittiin jo silloin seurustellakin, mutta vasta vuosia myöhemmin pari löysi toisensa uudestaan. Vuonna 1988 mentiin kihloihin ja seuraavana vuonna Tuula ja Dani vihittiin.

Perheen esikoinen ja ainoaksi jäänyt lapsi Eemeli syntyi vain kolme kuukautta aikaisemmin, kun isälle tuli mystisiä terveydellisiä ongelmia.

– Dani sai ensimmäisiä oireita alkukesästä 1991. Hän harjoitteli äärimmäisen paljon ja oli huippukunnossa. Siksi Dani ihmettelikin väsymystään, koska se oli hänelle täysin poikkeuksellista. Dani ehti pelata vielä alkukaudesta muutaman ottelun tietämättä olevansa vakavasti sairas, muistelee Tuula Eckerman.

Kun vaivat eivät hellittäneet, Dani meni tarkempiin tutkimuksiin. Kaulan imusolmukkeeseen ilmestynyt patti herätti epäillyksiä.

– Saimme tietää, että Dani sairastaa leukemiaa eli verisyöpää.

Kyseessä oli Burkittin leukemia-lymfooma, harvinainen pahanlaatuinen veritauti, josta selviämisen mahdollisuudet tiedettiin olevan 1990-luvulla pienet. Nykyään tehokkaammat hoitomenetelmät ovat parantaneet tuloksia. Ennusteet ovat hieman parempia kuin vuosikymmeniä sitten.

– En ole jälkeen päin juurikaan miettinyt, olisiko Dani selviytynyt nykyisillä hoitomenetelmillä, koska se ei olisi tilannetta muuttanut. Silloin kuitenkin kaikki mahdollinen tehtiin, muun muassa haettiin sopivaa luuydintä Englannista asti. Danille tehtiin luuydinsiirto, joka ensin auttoi, mutta toi mukanaan paljon erilaisia komplikaatioita.

Kun ongelmat alkoivat, olivat Danin joukkuekaverit tukemassa. Heille Tuula on vieläkin hyvin kiitollinen. Rajamäki, Suominen, Heikkinen, Laaksonen, Sulonen, Hännikäinen, Nieminen, Jalo…ja tässä vain osa Danin silloisista pelikavereista.

– Tepsin pojille annan täyden kympin, aivan mahtavaa porukkaa. Pelaajat kävivät usein katsomassa kotona ja soittivat, myös sairaalassakin vierailivat. Se oli Danille ja minulle suurenmoinen asia. Kävin joskus harjoituksissa pyytämässä, että pojat kävisivät sairaalassa luovuttamassa trombosyyttejä. Niinpä pelaajat, kenellä oli mahdollisuus luovuttaa veren sopivuuden takia, kävivät sitä luovuttamassa.

Valmentaja Suhonen muistaa hyvin, miten joukkue reagoi kuullessaan Danin vakavasta sairaudesta.

– Koko joukkue masentui Danin sairastuessa. Muistan myös, kun olin Myyrmäen hallin avajaisottelussa pelaajana. Siellä kerroin Danin sairastumisesta. HJK:n Jallu Rantanen reagoi heti ja laittoi hatun kiertämään. Toin mukanani Danille ja Tuulalle 2 700 markkaa. Jokainen pelaaja lahjoitti satasen.

Sairautensa aikana Dani ei käynyt katsomassa TPS:n otteluita Kupittaalla. Juha-Pekka Jalon matsiselostukset välittyivät kuitenkin radion välityksellä. Kerran Eckermanin kotiin tuli yllätysvieraita.

– TPS voitti Suomen cupin 1991 ja pelaajat tulivat suoraan Helsingistä meille näyttämään Danille voittopokaalia. Kerran koko maajoukkue Jari Litmasen johdolla vieraili sairaalassa tervehtimässä Dania.

Sairastumisen jälkeen meni vielä kolme vuotta ennen kuin Danin elämä tuli päätökseen.

– Ajoittain oli parempia päiviä ja hyväkin hetkiä. Syntyi jopa usko, että tästä vielä selvitään. Lääkäritkään eivät todenneet, että elinaikaa olisi enää vähän jäljellä. Aika oli osin raskasta, mutta myös armollista. Dani sai viettää paljon aikaa kotona Eemelin kanssa. Asuimme omakotitalossa, jonka yläkerrassa asuivat vanhempani. Apu oli aina nopeasti läsnä, jos Dani tarvitsi alakerrassa apua. Myös Danin vanhemmat auttoivat aina, kun oli tarvetta.

Eemeli oli vain kolmen vanha, kun Dani kuoli. Hänelle on jäänyt isästään vain vähäisiä lapsuusajan muistoja.

– Kaikkein raskainta oli, kun Dani ymmärsi sen, että hän ei ehdi nähdä Eemelin kasvavan. Dani tykkäsi lapsista, pelleili ja touhusi Eemelin kanssa kaikenlaista.

Lopulta koitti vuoden 1994 loppukevät.

– Dani oli vielä pääsiäisen kotona. Hänelle nousi kuume ja Dani joutui lähtemään sairaalaan huhtikuun alkupäivinä. Sen jälkeen hän ei enää palannut kotiin. Kaksi viimeistä viikkoa meni teho-osastolla. Muistan, miten sen osaston henkilökunta, missä Dani oli ollut pitkään hoidettavana, itki kuullessaan Danin kuolemasta.

Sairaudestaan huolimatta osaston ilopilleri oli aina ollut ystävällinen, iloinen ja kaikkien kaveri. Suhonen on tismalleen samaa mieltä.

– Kukaan ei ole koskaan sanonut Danista pahaa sanaa, ei kukaan. Hän oli täydellinen joukkueurheilija, arvostettu pelaaja, joka tuli toimeen omien ja vastustajien kanssa. Täydellinen esikuva kaikille pikkujunnuille.

Vastustajapelaajien arvostuksesta kertoo paljon myös Suhosen kertoma seuraava tapahtuma.

– Kun Dani kuoli, HJK:n pelaajat Jallun johdolla järjestivät muistokonsertin Kallion kirkossa. Esiintyjinä olivat Anu Hälvä, Pave Maijanen ja Ressu Redford. Kirkko oli loppuunmyyty. Tuotto meni kokonaisuudessaan Danin perheelle.

Tuula on Dania hoitaneen Turun yliopistollisen keskussairaalan verisairauspotilaiden hematologian osaston (entinen osasto 015) kummi.

– Danin muistoksi järjestettiin kerran hyväntekeväisyysottelu Kupittaalla. Yllätykseksemme yleisöä saapui todella paljon. Ottelun tuotto meni kummitoimintaan. Me kummit kokoonnumme joulun aikaa ja vierailemme osastolla. TPS:n pelaajia on aina ollut mukana. Osa heistä on tietysti niin nuoria, että eivät ole koskaan nähneet Dania, mutta tietävät, kuka hän oli. Tämä lämmittää mieltäni ihan järjettömästi. En osaa sanoin kuvata, kuinka paljon tätä perinnettä arvostan.

Eckermanin siunaustilaisuudesta tuli monelle ikimuistoinen. Koko joukkue oli paikalla. Osa pelaajista kantoi Danin arkkua. Pari päivää myöhemmin joukkuekaverit pelasivat hienon ottelun HJK:ta vastaan, ikään kuin Danin kunniaksi. Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki maalivahtikuninkaan muistoksi.

Hautajaisissa oli myös ex-valmentaja Suhonen, joka oli saanut aikaisemmin seurastaan potkut.

– Hautajaisista muistan suuren surun. Pastori Hannu Hurme suoritti siunauksen, ja kertoi sen olleen elämänsä kovimman paikan. Hurme oli ollut Danin rippipappi, kastanut Eemelin ja sitten lopuksi tuli Danin hautaan siunaaminen.

Vanhan Tampereentien liikenne katkaistiin, kun hautaussaattue siirtyi läheiselle Maarian hautausmaalle. Kiviaidalla aidattu pieni alue on Turun tunnelmallisin. Sinne haudataan nykyään vain harvakseltaan. Danin hyvin hoidettu ja kukilla koristeltu viimeinen leposija on paikka, jossa Tuula ja Eemeli vierailevat usein.

Hannu Tuominen

Dan-Ola Eckerman on haudattu Turun Maarian hautausmaalle. Danin joukkuekaverit olivat mukana siunaustilaisuudessa. Osa heistä kantoi Danin arkkua. Dan-Ola Eckerman on haudattu Turun Maarian hautausmaalle. Danin joukkuekaverit olivat mukana siunaustilaisuudessa. Osa heistä kantoi Danin arkkua. Kuva: Hannu Tuominen
Dan-Olan Eckermanin jalkapalloura alkoi Turun Nappulaliigassa. Kuvassa on vuoden 1975 Suomen mestarit. Dani on eturivissä neljäs vasemmalta. Dan-Olan Eckermanin jalkapalloura alkoi Turun Nappulaliigassa. Kuvassa on vuoden 1975 Suomen mestarit. Dani on eturivissä neljäs vasemmalta.
Turun Palloseuran D-juniorit vuonna 1976. Dan-Ola Eckerman on eturivissä keskellä. Turun Palloseuran D-juniorit vuonna 1976. Dan-Ola Eckerman on eturivissä keskellä.
Turun Palloseuran D-juniorit vuonna 1976. Dan-Ola Eckerman on eturivissä keskellä.   Turun Palloseuran D-juniorit vuonna 1976. Dan-Ola Eckerman on eturivissä keskellä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Turun yliopiston vuoden alumni

Sauli Niinistö.

Turun yliopiston vuoden alumnin tunnustus myönnettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Turun yliopiston 100. vuosijuhlassa 28. helmikuuta. Vuoden alumnina presidentti Niinistö kannustaa tieteentekijöitä rohkeaan työhön paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.

Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina

Koira pitää pitää kiinni ulkoillessa 1. maaliskuuta jälkeen aina elokuun 19. päivään asti.

Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika alkaa koko maassa sunnuntaina 1. maaliskuuta. Lain mukaan koirat on pidettävä kytkettyinä maaliskuun alusta aina elokuun 19. päivään asti. Näin taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia.

Suomigrammi visualisoi tilastoja Suomen maastosta

Maanmittauslaitos on kehittänyt uuden palvelun, joka visualisoi maastotietokannasta laskettuja tilastoja. Suomigrammi-palvelu kertoo esimerkiksi sen, montako kilometriä Suomessa on autoteitä, missä kunnassa on eniten peltopinta-alaa tai mistäpäin maata löytyvät suurimmat loma-asuntokeskittymät.

Suomen lentokenttien kautta lensi kaksi miljoonaa matkustajaa tammikuussa

Reitti- ja tilauslentojen matkustajat Helsinki-Vantaalla ja muilla kotimaan lentoasemilla.

Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä 2,0 miljoonaa matkustajaa tammikuussa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia kertyi 1,6 miljoonaa ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteensä 0,4 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 80 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamääristä.

Digi- ja väestötietoviraston palveluissa ruuhkaa, todistusten käsittelyaika pitkittynyt

Osassa Digi- ja väestötietoviraston palveluja on ruuhkaa, mikä pidentää tällä hetkellä muun muassa väestötietojärjestelmästä saatavien todistusten käsittelyaikaa. Sähköisen palvelun kautta asiakas voi saada todistuksen jopa välittömästi.

Tunnetko sinäkin kotihäpeää?

Moni tuntee kotihäpeää..

Lapsuudessa kaikilla oli vain tapana pimpottaa kaverin ovikelloa ja mennä kylään. Kodin siisteydestä tai designhuonekaluista ei välitetty, kunhan oli seuraa. Nykyään vierailu pitää tietysti sopia etukäteen, mutta siihen liittyy usein vielä järkyttävä määrä puunaamista ja laittamista. Jotta kukaan ei vahingossakaan luule, että täällä asutaan tiskivuorien ja villakoirien keskellä. Kunnollisen ihmisen koti pitäisi olla kuin tanskalaisen sisustuslehden aukeamalta.

Teollisuuden tuottajahinnat laskivat 1,6 prosenttia

Tuottajahintaindeksi (THI) 2015=100, 1/2015–01/2020.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahinnat laskivat keskimäärin 1,6 prosenttia vuoden 2019 tammikuusta vuoden 2020 tammikuuhun. Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat laskivat 1,8 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat laskivat 1,2 prosenttia.

Karkauspäivänä maistraateissa vihitään 81 paria

Karkauspäivä on vakiintunut suosituksi vihkipäiväksi. Kolme viimeisintä karkauspäivää näyttäytyvät erityisen suosittuina, eikä tämä vuosi jää huonommaksi: tänä vuonna maistraateissa vihitään 81 paria. Kaikkiaan hääpäiväänsä juhlii 1 192 paria, jotka on vihitty päivämäärällä 29.2. (luku ei sisällä eronneita pareja ja leskeksi jääneitä puolisoita).

Viinamäen päiväkoti avautuu ensi viikolla

Viinamäen päiväkoti.

Nummenmäelle rakennettu Viinamäen uusi päiväkoti otetaan käyttöön maanantaina 2. maaliskuuta. Uusi päiväkoti on rakennettu samalle tontille, jossa sijaitsi aikaisempi ja rakentamisen yhteydessä purettu päiväkotirakennus. Päiväkoti on toiminut väistötiloissa hajautettuna kolmeen eri toimipisteeseen 1. elokuuta 2019 lähtien.

Yhteisvastuu-konsertti johdattelee luontokuvien maailmaan

Yhteisvastuukonsertti järjestetään seurakuntien toiimitalolla Eerikinkatu 3:ssa.

Lapin erämaat ja Etelä-Suomen luontomaisema maalautuvat mielikuviin perjantaina 28. helmikuuta kello 19 seurakuntien toimitalolla järjestettävässä konsertissa. Säveltäjä ja sanoittaja Ari Törmä esittää omia kappaleitaan sekä ottamiaan luontokuvia Yhteisvastuun hyväksi.

Topinojan kiertotalouspuiston kaavamuutosehdotus lautakuntaan

Kaupunkiympäristölautakunta saa ensi tiistaina käsiteltäväkseen asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksen, joka koskee Topinojan kiertotalouspuistoa.

Suomen ekologisesti merkittävät vedenalaiset meriluontoalueet tunnistettu

Monimuotoista merenpohjaa, jossa kivien lomassa esimerkiksi rakkohaurua (ruskolevä kuvan oikeassa alalaidassa), hauraa (heleänvihreän niityn muodostava putkilokasvi) ja punahelmilevää (viininpunaiset tupsut kivien päällä). Vastaavanlaisia monipuolisia elinympäristöjä, jotka tarjoavat suojaa, ravintoa ja lisääntymispaikkoja selkärangattomille, kaloille ja myös linnuille löytyy useilta eteläisen Suomen ulkosaariston EMMA-alueilta.

Vedenalaisen meriluonnon arvokohteet täytyy tunnistaa, jotta niiden tehokas suojelu ja kestävä käyttö on mahdollista. Tieto Suomen rannikon 87 ekologisesti tärkeästä alueesta on ensimmäistä kertaa koottu yhteen.

IS: Vasemmistoliiton Misha Dellingerin vihatilistä alkaa rikostutkinta

Lounais-Suomen poliisi käynnistää esitutkinnan Vasemmistoliiton läntisen alueen entisen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin Twitteriin perustamasta vihatilistä, kertoo Ilta-Sanomat .

Turun lukioiden kuvataiteen diplominäyttely Brinkkalan galleriassa

Iida Lahnalahti Luostarivuoren lyseosta tutki "Valot ja varjot" -aihetta valokuvauksen keinoin viime vuoden näyttelyssä.

Brinkkalan galleriassa perjantaina 28. helmikuuta avautuvassa Turun lukioiden kuvataiteen diplominäyttelyssä on esillä viiden lukion kuvataiteen diplomitöitä.

Jalkakäytävillä käytettävien betonilaattojen ulkoasua aiotaan uudistaa ydinkeskustassa

Kauppatorin uudistamisen yhteydessä kohennetaan jalankulun houkuttelevuutta koko ydinkeskustassa. Yksi osa tätä on jalkakäytävillä käytettävien betonilaattojen ulkoasun uudistaminen.

Valtaosa vuoden 2020 viljelijätuista maksetaan hakuvuoden aikana

Ruokavirasto on julkaissut syksyn viljelijätukien tavoitteellisen maksuaikataulun. Vuonna 2020 haettavia viljelijätukia on tavoitteena maksaa hakuvuoden aikana yhteensä noin 1,4 miljardia euroa, joka on yli 80 prosenttia tukien kokonaismäärästä.

Bruttokansantuote supistui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä

Bruttokansantuote, vuosineljänneksittäin viitevuoden 2010 hintoihin (mrd. euroa).

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan bruttokansantuotteen volyymi pieneni loka-joulukuussa 0,7 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Vuoden 2018 viimeiseen neljännekseen verrattuna työpäiväkorjattu bruttokansantuote kasvoi 0,4 prosenttia.

H.G. Porthan -mitali 100-vuotiaalle Turun yliopistolle

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt hopeisen H.G. Porthan mitalin tänä vuonna sata vuotta täyttävälle Turun yliopistolle. Mitali luovutettiin yliopiston rehtori Jukka Kolalle ja hallituksen puheenjohtaja Ritva Viljaselle 28. helmikuuta Akatemiatalossa pidetyssä yliopiston 100-vuotisjuhlan tervehdysten vastaanottotilaisuudessa.

Urheilu

Jälkipeli: Kiekkoselostaja Markku Silvennoinen ei laske työtunteja

Markku Silvennoisen ääni on tullut jo monelle tutuksi TPS:n kiekko-otteluiden selostuksista. Auran Aallot aloitti vuosikymmeniä sitten ottelutunnelmien välittämisen, mutta nyt Silvennoisen nykyinen työnantaja on Radio City.

Taivaalta putoaa jalkarätin kokoisia märkiä lumihiutaleita. Sohjoinen loska lentää tuulilasiin tienpinnasta. Puolenyön aikaa tulee nautittua kahvikupponen huoltoasemalla. Onneksi kotiin on matkaa enää alle 300 kilometriä. Aamuyöstä ollaan jo Turussa.

Taika Koilahti, Titta Keinänen ja Susanna Tapani Turun ensimmäiset urheilijalähettiläät

Taika Koilahti.

Turkulaiset nuoret urheilijat menestyivät viime vuonna. Nuorten menestystä juhlistetaan mitalikahvitilaisuudessa torstaina illalla Turun linnassa. Urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen Olympiakomiteasta, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sekä liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari pitivät nuorille onnittelupuheet. Nuoret saivat diplomit ja ruusut.

Turkulainen Vilho Aatola kansainvälisessä Rotax Winter Cup -kartingkisassa Micro Max -luokan paras suomalainen

Vilho Aatola.

Paimion South West Kartingia edustava turkulainen Vilho Aatola , 11, on sijoittunut parhaana suomalaisena seitsemänneksi RMC Euro Trophy Winter Cupissa, Micro Max -luokassa, Espanjan Campilloksessa. Winter Cup -osakilpailu on Aatolan ensimmäinen kansainvälinen kilpailu, johon hän on ulkomailla osallistunut.

TPS lainaa laitahyökkääjän Italian Parmasta

Tehe Olawale.

Veikkausliigakauteen valmistautuva TPS on hankkinut kaksi uutta vahvistusta riveihinsä. Molemmat TPS:n uudet pelaajat ovat italialaisen jalkapallokoulun kasvatteja.

Vapaaottelija Jerry Kvarnström syttyy vaikeissa olosuhteissa

Jerry Kvarnström puolustaa mestaruusvyötään Puolassa maaliskuun alussa.

Urheilun hienous on yllätyksellisyydessä. Daavid ja Goljat -asetelma on yksi urheilun suurimpia yleisömagneetteja. Kun paremmuudesta kilpaillaan, mitä tahansa voi tapahtua.

Italian Serie A:ssa pelannut Masahudu Alhassan TPS-paitaan

Masahiudu Alhassan.

Veikkausliigakauteen valmistautuva TPS on hankkinut vahvistuksen puolustuspäähänsä. Laitapuolustaja Masahudu Alhassanin sopimus kattaa kauden 2020. 27-vuotias ghanalaispelaaja on alun perin italialaisen jalkapallokoulun kasvatteja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.