Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen. Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen. Kuva: Lasse Virtanen

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Syksystä tulee mielenkiintoisempi kuin aikoihin. Niin monella joukkueella on aito mahdollisuus mestaruuteen. Inter on hyvissä asemissa, mutta niin on moni muukin.

Maalit: 1. Arttu Hoskonen (oma maali) 0-1, 10. Mika Ojala (Mikko Kuningas) 1-1, 12. Jani Bäckman 1-2, 16. Aleksi Paananen 2-2, 64. Filip Valencic (Niko Markkula) 3-2,

Yleisöä: 3 644.

Kentän kunkku: Filip Valencic, Inter. Valenciciltä on nähty parempiakin pelejä, mutta vyölle tuli taas voittomaali, tärkeä sellainen. Inter pysyi mestaruustaitossa mukana ja Valencic kirjasi itselleen jo kauden 15. maalin.

Illan erikoisuus: Ensimmäistä kertaa Interin historian aikana paidan rinnassa ei lukenut Håkans. Siinä luki: Pidä Saaristo Siistinä. Ja pitihän Inter saariston siistinä. Stadin kingit eivät päässeet isottelemaan.

Matsin surkeinta: HIFK:n Jani Bäckmanin kaukolaukaus oli komea, mutta se tuli niin kaukaa ja oli niin ennakoitavissa, että maalivahti Henrik Moisanderin olisi pitänyt yltää torjuntaan. Nyt pallo lipsahti maaliin.

Tuhlaajapoika: Alussa tehtiin maali joka yrityksellä, eikä tuhlaamista nähty muutenkaan.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Huilailijoita ei ollut. Erotuomari Dennis Antamo heilutti keltaista korttia kuusi kertaa, mutta ottelun hyvin näpeissään.

Mitä sanottiin?:

Jose Riveiro, Inter: Vartin jälkeen tilanne oli 2-2. Se kertoo paljon pelistä. Se ei ollut sitä, mitä odotimme. Tempo oli alussa todella kova. Pelaajat olivat puolen tunnin jälkeen aika väsyneitä. Olen todella tyytyväinen tulokseen. Näytimme luonnetta ja palasimme voittojen tielle. Olemme kärkikuusikossa. Se on tärkeää.

Tor Thodesen, HIFK: Olen pettynyt. Kun johtaa yhtä sarjan vahvimmasta joukkueista kahdesti, niin toivoo saavansa jotain. Me emme saaneet. Objektiivisesti katsottuna voitto oli ehkä oikeutettu, mutta ensimmäinen jaksomme oli todella hyvä. Päästimme toisen kerran kolme maalia yhdessä pelissä. Olemme olleet yksi parhaiten puolustavista joukkueista liigassa. Ei ole meille tyypillistä päästää kolmea maalia. Olimme hiukan pehmeitä. Inter on hyvä joukkue. Se teki vaikutuksen jo talvella.

Analyysi: HIFK tuli ryminällä ensimmäiset minuutit. Heti pelin ensimmäisellä minuutilla Jabar Sharza ajoi vauhdilla Interin rangaistusalueelle ja päätyrajalle asti , josta keskitti. Arttu Hoskonen käänsi keskityksen epäonnekseen omaan maalin. Inter kuittasi koko kentän mittaisella hyökkäyksellä, jonka käynnisti maalivahti Henrik Moisander. Kuudennen syötön antoi Mikko Kuningas maaliluukulle, josta Mika Ojala laukaisi pallon pömpeliin. Komea osuma.

Meni vain hetki, kun HIFK johti taas. Jani Bäckman viritti laukauksen lähes 30 metristä ja sai siihen ulospäin suuntautuvan kierteen. Pallo painui takakulmaan. Maalin voi panna Moisanderin piikkiin. Kuti oli hyvä, mutta Moisander oli aikaa reagoida. Hän näki pallon esteettä. Hengästyttävän alun täydensi Aleksi Paananen, joka täräytti pitkän kuljetuksen päätteeksi alakulmaan: 2-2.

Vieraat yllättivät alussa ja näyttivät, ettei kuukauden ja neljän ottelun tappioton putki ollut vahinko. Inter on kuitenkin liigan kovin maalintekokone, eikä tahtia haittaa se, että Timo Furuholm oli sivussa pelikiellon takia. Monta muuta joukkuetta vastaan kaksi tehtyä maalia riittää, mutta Interiä vastaan näin ei välttämättä ole.

Inter otti pelin tiukemmin haltuun toisella puoliajalla ja HIFK:n eväät alkoivat olla syöty. Voittomaalin kuvio oli näyttävä. Elias Mastokankaan kaaripallo löysi Niko Markkulan laidasta. Markkula keskitti tarkan maalinuoliaisen, jonka Valencic käänsi verkkoon.

Interin maalit olivat taidolla tehtyjä. Kaksi iskettiin suoraan keskityksistä, kolmas tuli kuljetuksen päätteeksi. Valencic on Interille kultaakin kalliimpi maaleillaan, mutta keskikentän maestro Aleksi Paananen pelasi myös hyvän ottelun, jonka maali kruunasi. Niko Markkula oli hyvässä vauhdissa laitakoirana. Voittomaalin syöttö oli millintarkka.

Jos jotain toivoisi, niin hereillä oloa heti alusta ja tarkkuutta puolustuspäässä. Aina ei kannata antaa maalia tai kahta eteen, vaikka itsellä maalintekovoimaa riittää. Joskus se voi kostautua.

Inter: Henrik Moisander; Miro Tenho, Juuso Hämäläinen, Arttu Hoskonen; Mikko Kuningas, Alvaro Muniz, Aleksi Paananen, Niko Markkula; Elias Mastokangas (84. Albion Ademi), Mika Ojala (76. Anthony Annan), Filip Valencic.

HIFK: Daniel Kollar; Hassan Sesay, Tuukka Andberg, Tero Mäntylä, Macario Hing-Clover; Jani Bäckman, Jukka Halme, Jabar Sharza (68. Sakari Tukiainen), Joel Matsson; Luis Henrique, Erikson Carlos.

Erotuomari: Dennis Antamo.

Varoitukset: Markkula ja Annan, Inter. Carlos, Mäntylä, Sesay ja Luis Henrique, HIFK.

Lasse Virtanen

Talvilomapuuhaa tarjolla Vimmassa

Vimman maksuton talvilomatapahtuma on avoinna 18.–20. helmikuuta joka päivä klelo 12–16. Toiminnassa on 9–18-vuotiaille luvassa peliluola, lautapelejä, palapelejä, elokuvia ja erilaisia työpajoja. Tapahtumaan osallistuvilla tulee olla maksuton nuorisokortti. Kortin hakemuksen saa Vimmasta tai mistä tahansa nuorisotilasta.

Verohallinto keräsi tammikuussa 7 308 miljoonaa euroa

Verohallinnon tammikuussa keräämät verojen nettokertymät olivat yhteensä 7 308 miljoonaa euroa. Verohallinnon verokertymissä ei näy Tullin keräämä arvonlisävero ja Trafin keräämät verot.

Vamma päätti Koilahden hallikauden

Taika Koilahti.

Yksi eturivin turkulaisyleisurheilija on poissa 15.–16. helmikuuta käytävistä halli-SM-kisoista. Pituushyppääjä Taika Koilahden hallikausi päättyi jo kauden ensimmäisessä pituuskisassa viime viikolla reisivammaan.

Nuori kuski kaahasi roimaa ylinopeutta moottoritiellä Kaarinassa

Poliisipartio mittasi sunnuntaina kello 00.55 Kaarinassa moottoritiellä Raadelman liittymän kohdalla henkilöautolle nopeuden 152 km/h. Tiellä oli suurin sallittu nopeus 100 km/h.

Torninosturin pystytys estää läpiajon ja pysäköinnin Kauppiaskadulla

Hamburger Börsin työmaalla pystytetään torninosturi viikolla 8. Pystytys tapahtuu 17.-21. helmikuuta kello 7.-16.

Tuuli voimistuu myrskyksi

Sunnuntai-illan ja maanantaiaamupäivän aikana etelänpuoleinen tuuli voimistuu myrskyksi. Maa-alueilla voimakkaimmat puuskat esiintyvät länsirannikon maakunnissa.

Viemäri- ja vesijohtotyö estää läpiajon Riippakoivunkadulla maaliskuulle asti

Viemäri- ja vesijohtotyö estää läpiajoliikenteen osoitteessa Riippakoivunkatu 17-19 Mälikkälässä maanantaista alkaen. Työstä on haittaa molemmissa ajosuunnissa.

Jälkipeli: Pöytyällä ei jääty ihmettelemään – talkootyöllä rakennettiin oma liikuntahalli

Lukko Areena on talkoovoimalla noussut liikuntapaikka Pöytyällä. Toteutustapa on ollut täysin poikkeuksellinen. Hallin lattiaan on maalattu myös viivoja pesäpallon harjoittelua varten. Sähly toimii alkulämmittelynä ennen pesisharjoituksia.

Loukonkulman Lukko ei kuulosta monellekaan kovin tutulta. Silti pieni kyläyhdistys on tehnyt jotain sellaista mahdolliseksi, mikä, etenkin kaupungeissa, kuulostaa täysin mahdottomalta. Pöytyän itäosaan vahvasti talkooporulla rakennettua liikuntahallia on käyty ihmettelemässä laajemmaltikin.

Loton potti ponnahtaa 3,6 miljoonaan euroon

Lotosta ei löytynyt kierroksella 7/2020 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on 3,6 miljoonaa euroa.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi joulukuussa 6,7 prosenttia

Teollisuuden (BCD) työpäiväkorjatun liikevaihdon vuosimuutos, % (TOL 2008).

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 6,7 prosenttia vuodentakaisesta. Teollisuuden liikevaihto kasvoi päätoimialoista eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 45,4 prosenttia, sekä metalliteollisuudessa, 22,2 prosenttia vuodentakaisesta. Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi 4,0 prosenttia marraskuuhun verrattuna.

Ajokiellossa ollut kuski jäi kiinni Nostoväenkadulla seitsemännen kerran vuoden aikana

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 21.40 Turussa Nostoväenkadulla henkilöauton, jonka kuljettajana ollut vuonna 1999 syntynyt nainen oli ajokiellossa.

Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta. Työkustannukset nousivat 1,8 prosenttia ja palveluiden hinnat 1,4 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna. Tarvikepanosten hinnat laskivat 0,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Sähköliiton lakko päättynyt kaikissa yrityksissä

Sähköliiton lakko on päättynyt kaikissa teknologiayrityksissä. Liitto aloitti lakkonsa 5. joulukuuta kahdessatoista teknologiayrityksessä, ja lakko jatkui yrityksissä kaksi kuukautta ja osassa sitäkin pidempään.

Lisäävän valmistuksen täydennyskoulutusta suunnittelijoille ja yritysjohdolle

Turussa järjestetään kevään aikana koulutusta, joka on suunnattu kokeneille suunnittelijoille.

Lisäävän valmistuksen tehokkaampi hyödyntäminen edellyttää yritysten suunnitteluosaamisen vahvistamista. Tähän tarpeeseen järjestetään Turussa kevään aikana koulutusta, joka on suunnattu kokeneille suunnittelijoille. Viisipäiväisen koulutuksen lisäksi järjestetään toinen, kahdesta koulutuspäivästä muodostuva suppeampi kokonaisuus yritysjohdon edustajille. Ilmoittautumisaika koulutuksiin päättyy runsaan viikon kuluttua.

Hoitotarvikejakelua pyrittävä kehitettämään

Kirjoittajien mukaan Turkuun kaivataan hoitotarvikkeille jakelupistettä joko ydinkeskustaan tai ainakin lähelle keskeisiä joukkoliikennereittejä.

Turun kaupungissa on meneillään suuret sopeuttamistoimet. Niillä haetaan toiminnan tehostamista ja palvelujen parantamista. Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä esitämme hoitotarvikejakelun kehittämistä ja helpommin saavutettavuutta.

Huumekuski jäi Raisiossa 13. kertaa kiinni ajosta ilman korttia

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 23.45 Raisiossa Murroskujalla henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Rakennusyritysten liikevaihto supistui 1,8 prosenttia joulukuussa

Rakentamisen työpäiväkorjatun liikevaihdon ja myynnin määrän vuosimuutos, joulukuu 2019, %.

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto supistui joulukuussa 1,8 prosenttia vuoden takaisesta. Myynnin määrällä mitattuna rakentaminen supistui 3,7 prosenttia. Liikevaihdon ja myynnin määrän laskuun vaikutti ennen kaikkea talonrakentamisen heikko kehitys vuoden takaiseen verrattuna.

Poliisi panostaa näkyvään valvontaan hiihtolomaliikenteessä

Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy myös talvilomakohteiden lähiteillä.

Urheilu

Vamma päätti Koilahden hallikauden

Taika Koilahti.

Yksi eturivin turkulaisyleisurheilija on poissa 15.–16. helmikuuta käytävistä halli-SM-kisoista. Pituushyppääjä Taika Koilahden hallikausi päättyi jo kauden ensimmäisessä pituuskisassa viime viikolla reisivammaan.

Jälkipeli: Pöytyällä ei jääty ihmettelemään – talkootyöllä rakennettiin oma liikuntahalli

Lukko Areena on talkoovoimalla noussut liikuntapaikka Pöytyällä. Toteutustapa on ollut täysin poikkeuksellinen. Hallin lattiaan on maalattu myös viivoja pesäpallon harjoittelua varten. Sähly toimii alkulämmittelynä ennen pesisharjoituksia.

Loukonkulman Lukko ei kuulosta monellekaan kovin tutulta. Silti pieni kyläyhdistys on tehnyt jotain sellaista mahdolliseksi, mikä, etenkin kaupungeissa, kuulostaa täysin mahdottomalta. Pöytyän itäosaan vahvasti talkooporulla rakennettua liikuntahallia on käyty ihmettelemässä laajemmaltikin.

Pudotuspeleihin kiriminen vaatii tasaisuutta Ura Basketilta

Dustin Thomasin panos Uran hyökkäyspelaamisessa on ollut suuri.

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta runsas neljännes, joukkueiden voimasuhteet ovat hyvin selvillä. Kaarinan Ura Basketin osalta tämä tarkoittaa sitä, että joukkueella on mahdollisuus taistella pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikka vaatisi kuitenkin erinomaista onnistumista ja, ennen kaikkea, tasaisuutta.

Nuori norjalaiskärki Kalabatama sopimukseen TPS:n kanssa

Kabamba Tumba Kalabatama.

TPS:n Veikkausliigajoukkue vahvistaa hyökkäyspäätään norjalaiskärki Kabamba Tumba Kalabatamalla . TPS:n ja Kalabataman välinen sopimus on 2+1-vuotinen.

Raviurheilu on i ntohimoisten ja lannistumattomien laji

Jyrki Filatoff on ravivalmentaja ja pitkän linjan ohjastaja.

>name="paraovr" type="string" value="0100181B000010000100AF1B000008000000000000000000"Raviurheilu on yksi lukuisista hevosurheilulajeista, joka ihastuttaa vauhdin hurmallaan. Raviurheilu on levinnyt lajina Eurooppaan 1700-luvulla Yhdysvalloista. Suomessa ensimmäiset ravit järjestettiin vuonna 1817 Turun Aurajoen jäällä. Nykyään raveja järjestetään ympäri Suomea melkein vuoden jokaisena päivänä.

Jälkipeli: Loimu-legenda Ossi Rumpunen siirtyi työelämään, lentistä unohtamatta

Raision Loimun pitkäaikainen pelaaja Ossi Rumpunen lopetti uransa pääsarjatasolla ja siirtyi työelämän puolelle. Luokanopettajan virka löytyi Raision Friisilän koulusta.

Ossi Rumpunen on palannut ”rikospaikalle”. Siitä on kulunut parikymmentä vuotta, kun Pikku-Ossi aloitti kolmannen luokan Friisilän koulun musiikkiluokalla. Nyt samainen mies astelee koulun käytävillä luokanopettajana. Maisteri Rumpunen on siirtynyt sujuvasti ammattilaiskentiltä työelämään – lentopalloa unohtamatta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!