Parinvaihto kiinnostaa yli kymmentä prosenttia suomalaisista

Miehet ovat naisia auliimpia parinvaihtoon ja ryhmäseksiin. Miehet ovat naisia auliimpia parinvaihtoon ja ryhmäseksiin. Kuva: Fantastic Rabbit

Vain kaksi prosenttia suomalaisista on joskus kokeillut parinvaihtoa, mutta yli kymmenesosa kertoo olevansa halukkaita kokeilemaan. Sen sijaan ryhmäseksi on Kaalimato.comin teettämän kyselytutkimuksen mukaan parinvaihtoa yleisempää suomalaisten keskuudessa. Sitomisesta kiinnostuneita on vajaa viidennes suomalaisista.

– Parinvaihto ja kimppakiva liippaavat käsitteinä läheltä toisiaan, joskin parinvaihtoon yhdistetään yleensä parisuhdestatus. Kimppakivassa mukana voi sen sijaan olla niin sinkkuja kuin suhteessa oleviakin. Juuri parisuhdeaspektin johdosta parinvaihtoon voi liittyä mustasukkaisuutta sekä pelkoa kumppanin ihastumisesta vieraaseen petikumppaniin. Leikkiin ryhdyttäessä pariskunnalla tulisi olla selkeät pelisäännöt, täysi luottamus toisiinsa ja molemminpuolinen halu maustaa seksielämäänsä kyseisellä tavalla, kertoo Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Pitkässä parisuhteessa seksi saattaa muuttua samaa kaavaa toistavaksi rutiiniksi. Jos parisuhteen seksi tuntuu tylsältä, kiinnostus piristää sitä uusin tavoin kasvaa, ja esimerkiksi parinvaihto saattaa alkaa houkuttaa. Parinvaihto kiinnostaa eniten 35–44 -vuotiaita suomalaisia, joista 17 prosenttia on halukkaita kokeilemaan. Uteliaisuus uusia sänkykumppaneita kohtaan on huomattavasti yleisempää miehillä, joista vajaa viidennes kertoo kokeilunhalustaan parinvaihtoon. Naisista parinvaihtoa on kiinnostunut kokeilemaan viisi prosenttia.

– Miesten seksuaalinen kiinnostus kohdistuu tyypillisesti naisia enemmän visuaalisuuteen. Miehille on myös naisia tavanomaisempaa vaihtelevat seksikumppanit ja he hyväksyvät seksin ilman rakkautta hieman yleisemmin kuin naiset. Naisilla seksissä korostuu enemmän turvallisuuden tunne ja sitoutuminen toiseen osapuoleen, Lavikainen toteaa.

Seitsemän prosenttia suomalaisista kertoo kokeilleensa kimppaa ja 16 prosenttia on kiinnostunut kokeilemaan. Kokeilunhaluisimpia ryhmäseksiin ovat 25–34-vuotiaat, joista joka neljäs kertoo kiinnostuksestaan kokea useampi petikumppani yhtä aikaa. Kuten parinvaihtoakin, miehet (26 %) ovat naisia (7 %) halukkaampia kokeilemaan myös kimppakivaa.

– Kolmenkympin tienoilla kokemusta ja seksuaalista itsevarmuutta on usein ehtinyt kertyä sen verran, että seksin saralla ollaan valmiita kokeilemaan uusia ja kutkuttavia asioita. Etenkin nuorten aikusten keskuudessa seksi koetaan hyväksyttäväksi ilman parisuhdetta ja rakkauden tunnetta. Monet tahtovatkin ottaa sinkkuelämästään kaiken ilon irti ja toteuttaa fantasioitaan, kuten ryhmäseksin harrastamista, ennen elämänkumppanin ja lapsien tuloa elämään, Lavikainen sanoo.

Sänkypuuhien lisämausteena sitomisleikkejä on kokeillut 13 prosenttia suomalaisista ja 17 prosenttia on kiinnostuneita kokeilemaan. Suomalaisista naisista 16 prosenttia kertoo joskus kokeilleensa sitomista. Miehillä kokemusta sitomisesta on puolestaan hieman yli kymmeneksellä. Vaikka sitomisen hyödyntäminen seksissä on tutumpaa naisille, 17 prosenttia sekä naisista että miehistä on halukkaita kokeilemaan sitä.

– Sitomisleikit ja BDSM ovat hiipineet yhä useamman makuuhuoneeseen niin ikään asenteiden vapautumisen myötä. Naisten yleisimpiin fantasioihin lukeutuu otetuksi ja jopa alistetuksi tuleminen, sillä partnerin täysi kontrolli omasta nautinnosta koetaan usein kiihottavaksi. Fantasioita voidaan tuoda näkyviksi turvalliseksi koetussa suhteessa esimerkiksi juuri sitomisen kautta. Myös miehet fantasioivat sidottavana olemisesta, koska tämä mahdollistaa passiivisen roolin ja nauttimisen vain toisen toiminnasta, Lavikainen kertoo.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Loton potti nousi 2,4 miljoonaan euroon

Lotosta ei löytynyt kierroksella 23/2021 täysosumia, joten ensi viikolla potissa on 2,4 miljoonaa euroa.

Pöytä puhtaaksi: Keinoja korulauseiden sijaan

Pelkkä lupaus rakentaa avoimesti elinvoimaista Turkua, jossa ihmiset voivat hyvin ei muuta mitään. Muutos vaatii lupausten sijaa sitoutumista ratkaisuihin, joilla se toteutetaan. Laivoranta linjaa.

Laivoranta haastaa keskustelemaan keinoista, joilla muutetaan Turun suunta parempaan. -Merkittävin este paremmalle on luottamusta rapauttava valtapolitiikka. Mikään ei muutu, jos samat tahot tekevät samoja asioita. Muutos parempaan edellyttää avoimesti asiapohjalta ratkaisuja etsiviä päättäjiä sekä voimasuhteita, jossa kellään ei ole liikaa valtaa, vaan on pakko etsiä ratkaisuja asiapohjalta neuvotellen, Laivoranta jyrähtää.

Eurojackpotista Suomeen 986 000 euron voitto Turkuun

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 23/2021 täysosumia, joten ensi viikolla potissa on noin 35 miljoonaa euroa. 5+1-tuloksia löytyi arvonnassa kaksi, joista toinen Puolasta ja toinen Suomesta. Noin 986 000 euron voitto osui turkulaiselle nettipelaajalle. Hän saa voittonsa suoraan tililleen.

Irina Nurmen opiskeluprojektista kasvoi smoothieketju

Varsinais-Suomen Vuoden nuoren yrittäjä Irina Nurmen vuonna 2015 perustama kouluprojektina toiminut Smooth it -välipalabaari on nyt kasvanut kuudessa vuodessa yli 20 pisteeseen.

Varsinais-Suomen Yrittäjät valitsivat vuoden nuoreksi yrittäjäksi turkulaislähtöisen Irina Nurmen . Irina omistaa K-kauppojen sisällä toimivan Smooth it Oy:n, joka sai alkunsa Nurmen ja hänen silloisen opiskelijakaverinsa Lina Toivosen opiskelijaprojektista K-Citymarket Kupittaassa.

Slipknotin konsertti siirtyy ensi vuoteen

Slipknotin konsertti Turun satamassa 7. elokuuta 2021 siirtyy vallitsevan koronapandemian vuoksi vuoteen 2022. Uudesta esiintymispäivästä tiedotetaa mahdollisimman pian, kun bändin uusi kiertueaikataulu selviää. Lippujen vaihto- ja palautuskäytännöstä tiedotetaan uuden konserttipäivän julkistuksen yhteydessä.

Raision RaiHa tarjoaa jatkossa jokaiselle koululaiselle harrastuksen

Raisio on tänä vuonna ollut mukana opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavusteisessa pilottihankkeessa Harrastamisen Suomen malli. Nyt mallia ollaan vakiinnuttamassa osaksi kaupungin perustoimintaa. Tavoitteena on, että Raision kouluissa tarjotaan jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä.

Heikot signaalit voivat ennakoida suuria ekologisia ja yhteiskunnallisia muutoksia

Yllättäviä muutoksia ekosysteemeissä, ilmastossa ja yhteiskunnissa voidaan nyt ennakoida aiempaa paremmin. Tällaisten kompleksisten järjestelmien tasapainoa on hankala mitata, mutta uusi tutkimus osoittaa, että niiden haavoittuvuudesta voidaan saada arvokasta tietoa havainnoimalla järjestelmän tavanomaista huojuntaa. Tutkimus on julkaistu arvovaltaisessa Science-tiedejulkaisussa.

TPS:n Liiga-kausi alkaa Raumalta 9. syyskuuta

Turun Palloseuran Liiga-kausi 2021–2022 käynnistyy torstaina 9. syyskuuta Raumalla. Tuolloin kauden avausottelussa iskevät yhteen viime kauden finalistit Lukko ja TPS.

Tienvarsikasvillisuuden kasvu ollut runsasta alkukesästä

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään yhdestä neljään kertaan kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Yliopisto tähyää paikallisiin yrityksiin

Turun yliopiston ja Åbo Akademin työelämäpalvelut selvittävät parhaillaan yritysten tarpeita opiskelijayhteistyölle ja muille yliopistojen tarjoamille palveluille. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä yritysten kanssa.

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikostutkinta siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitokselle

Lounais-Suomen poliisissa tutkittavana ollut naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikosasia siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkittavaksi. Siirrolla varmistetaan esitutkinnan riippumattomuus ja työrauha.

Kasvomaskien käyttövelvoite Fölin busseissa jatkuu toistaiseksi

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kevätkauden viimeinen kokous on keskiviikkona 16. kesäkuuta. Kokouksessa käsitellään muun muassa kasvomaskien käyttövelvoitetta koskevan päätöksen delegoimista joukkoliikennepalvelujohtajalle.

TPS kiinnitti Niklas Arellin puolustukseen

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Niklas Arellin kanssa. 30-vuotias Arell siirtyy TPS:n paitaan Ruotsin pääsarjasta HV71:n riveistä.

Jätelaitokset alkavat kerätä poistetekstiiliä valtakunnallisesti – Lounais-Suomi koordinaattorina

Suomen kuntien jätelaitokset rakentavat yhdessä poistotekstiilien valtakunnallista keräysverkostoa. Jätelaitosten tarkoituksena on kerätä kuntien vastuulla oleva kotitalouksien poistotekstiili asukkailta ympäri Suomen, jotta tekstiilijäte saadaan hallitusti kotimaiseen jatkokäsittelyyn.

Kolme turkulaista salibandyn leiriryhmään

Salibandyn miesten maajoukkue leireilee Eerikkilän urheiluopistolla 12.–15. kesäkuuta. Maajoukkueen päätavoitteena on puolen vuoden päässä odottavat MM-kotikisat. TPS:stä kesäkuun leiriryhmään mahtuivat maalivahti Oskari Fälden sekä kenttäpelaajista Miko Kailiala ja Lauri Stenfors . Kaikkiaan päävalmentaja Petteri Nykky valitsi leirille 24 pelaajaa. MM-kisat pelataan Helsingissä 3.–11. joulukuuta.

Konstailematon pannukahvi tekee kauppansa Barkerin puistossa

Koronapandemia heitti Tuija Rannikon ravintolan keittiöstä oman kahvilan satulaan.

Moni ohikulkija on ilahtunut nähdessään pienen kahvikioskin Barkerin puistossa, leikkipuiston vieressä. Kaffetauko-niminen liikkuva pyöräkahvila tarjoaa aamulla leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja. Leipää, pullaa ja wienereitä, sekä pergolaattorikeittimellä keitettyä kahvia tummasta paahdosta. Perinteisesti voisi sanoa puhuttavan pannukahvista.

Muinaisjäännös ilkivallan kohteena Luolavuoressa

Turun Luolavuoren alueella on havaittu arkeologiseen kulttuuriperintöön kohdistunut ilkivalta, jossa historiallisen rajakiven pintaa on sotkettu punaisella spray -maalilla. Tapahtuneen tahallisen muinaisjäännöksen vahingoittamisesta johtuen Turun museokeskus on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Turun keskustan yrityksillä on nyt yhteinen mobiilietukortti

Turun keskustan yhteinen maksuton mobiilietukortti on ladattavissa tästä päivästä alkaen osoitteessa cardu.com/turkucenter. Etukortilla on tarjouksia ja kuponkeja 26 yritykseltä Turun keskustan alueelta. Vuosi- ja kuukausietuja on etukortilla 34 kappaletta.

Kaupunki

Urheilu

TPS:n Liiga-kausi alkaa Raumalta 9. syyskuuta

Turun Palloseuran Liiga-kausi 2021–2022 käynnistyy torstaina 9. syyskuuta Raumalla. Tuolloin kauden avausottelussa iskevät yhteen viime kauden finalistit Lukko ja TPS.

TPS kiinnitti Niklas Arellin puolustukseen

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Niklas Arellin kanssa. 30-vuotias Arell siirtyy TPS:n paitaan Ruotsin pääsarjasta HV71:n riveistä.

Kolme turkulaista salibandyn leiriryhmään

Salibandyn miesten maajoukkue leireilee Eerikkilän urheiluopistolla 12.–15. kesäkuuta. Maajoukkueen päätavoitteena on puolen vuoden päässä odottavat MM-kotikisat. TPS:stä kesäkuun leiriryhmään mahtuivat maalivahti Oskari Fälden sekä kenttäpelaajista Miko Kailiala ja Lauri Stenfors . Kaikkiaan päävalmentaja Petteri Nykky valitsi leirille 24 pelaajaa. MM-kisat pelataan Helsingissä 3.–11. joulukuuta.

Puukkokatsomo: Koripallon vaikea yhtälö

Turun seutu ja pääsarjatason koripallo tuntuu olevan yhtälö, johon ei lyhyt matematiikka riitä.

Otteluanalyysi: Inter helppoon voittoon yleisön tuella

Tältä se näyttää, kun on jälleen yleisöä jalkapallo-ottelun katsomossa. Fanikatsomo kiitti kotijoukkuetta voitosta pelin jälkeen.

Inter marssi kevyesti voittoon IFK Mariehamnista jalkapalloilun Veikkausliigassa maalein 3-0 ja jatkaa sarjan kakkosena. Interin ei tarvinnut esittää ihmeellisyyksiä. Tehot olivat kunnossa, eikä ihan parasta tarvinnut näyttää. Lisää buustia kotijoukkue sai siitä, että yleisö pääsi pitkästä aikaa seuraamaan matsia. Inter otti viidennen peräkkäisen voittonsa, IFK hävisi neljännen kerran peräkkäin, joten joukkueet ovat matkalla eri suuntiin.

TPS aloittaa CHL:ssä kotonaan 27. elokuuta

CHL:n ensi syksyn otteluohjelma on valmistunut. A-lohkossa pelaava TPS aloittaa CHL:n kotiottelulla saksalaista Fischtown Pinguinsia vastaan. Bremerhavenista kotoisin oleva joukkue saapuu Turkuun 27. elokuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.