Parinvaihto kiinnostaa yli kymmentä prosenttia suomalaisista

Miehet ovat naisia auliimpia parinvaihtoon ja ryhmäseksiin. Miehet ovat naisia auliimpia parinvaihtoon ja ryhmäseksiin. Kuva: Fantastic Rabbit

Vain kaksi prosenttia suomalaisista on joskus kokeillut parinvaihtoa, mutta yli kymmenesosa kertoo olevansa halukkaita kokeilemaan. Sen sijaan ryhmäseksi on Kaalimato.comin teettämän kyselytutkimuksen mukaan parinvaihtoa yleisempää suomalaisten keskuudessa. Sitomisesta kiinnostuneita on vajaa viidennes suomalaisista.

– Parinvaihto ja kimppakiva liippaavat käsitteinä läheltä toisiaan, joskin parinvaihtoon yhdistetään yleensä parisuhdestatus. Kimppakivassa mukana voi sen sijaan olla niin sinkkuja kuin suhteessa oleviakin. Juuri parisuhdeaspektin johdosta parinvaihtoon voi liittyä mustasukkaisuutta sekä pelkoa kumppanin ihastumisesta vieraaseen petikumppaniin. Leikkiin ryhdyttäessä pariskunnalla tulisi olla selkeät pelisäännöt, täysi luottamus toisiinsa ja molemminpuolinen halu maustaa seksielämäänsä kyseisellä tavalla, kertoo Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Pitkässä parisuhteessa seksi saattaa muuttua samaa kaavaa toistavaksi rutiiniksi. Jos parisuhteen seksi tuntuu tylsältä, kiinnostus piristää sitä uusin tavoin kasvaa, ja esimerkiksi parinvaihto saattaa alkaa houkuttaa. Parinvaihto kiinnostaa eniten 35–44 -vuotiaita suomalaisia, joista 17 prosenttia on halukkaita kokeilemaan. Uteliaisuus uusia sänkykumppaneita kohtaan on huomattavasti yleisempää miehillä, joista vajaa viidennes kertoo kokeilunhalustaan parinvaihtoon. Naisista parinvaihtoa on kiinnostunut kokeilemaan viisi prosenttia.

– Miesten seksuaalinen kiinnostus kohdistuu tyypillisesti naisia enemmän visuaalisuuteen. Miehille on myös naisia tavanomaisempaa vaihtelevat seksikumppanit ja he hyväksyvät seksin ilman rakkautta hieman yleisemmin kuin naiset. Naisilla seksissä korostuu enemmän turvallisuuden tunne ja sitoutuminen toiseen osapuoleen, Lavikainen toteaa.

Seitsemän prosenttia suomalaisista kertoo kokeilleensa kimppaa ja 16 prosenttia on kiinnostunut kokeilemaan. Kokeilunhaluisimpia ryhmäseksiin ovat 25–34-vuotiaat, joista joka neljäs kertoo kiinnostuksestaan kokea useampi petikumppani yhtä aikaa. Kuten parinvaihtoakin, miehet (26 %) ovat naisia (7 %) halukkaampia kokeilemaan myös kimppakivaa.

– Kolmenkympin tienoilla kokemusta ja seksuaalista itsevarmuutta on usein ehtinyt kertyä sen verran, että seksin saralla ollaan valmiita kokeilemaan uusia ja kutkuttavia asioita. Etenkin nuorten aikusten keskuudessa seksi koetaan hyväksyttäväksi ilman parisuhdetta ja rakkauden tunnetta. Monet tahtovatkin ottaa sinkkuelämästään kaiken ilon irti ja toteuttaa fantasioitaan, kuten ryhmäseksin harrastamista, ennen elämänkumppanin ja lapsien tuloa elämään, Lavikainen sanoo.

Sänkypuuhien lisämausteena sitomisleikkejä on kokeillut 13 prosenttia suomalaisista ja 17 prosenttia on kiinnostuneita kokeilemaan. Suomalaisista naisista 16 prosenttia kertoo joskus kokeilleensa sitomista. Miehillä kokemusta sitomisesta on puolestaan hieman yli kymmeneksellä. Vaikka sitomisen hyödyntäminen seksissä on tutumpaa naisille, 17 prosenttia sekä naisista että miehistä on halukkaita kokeilemaan sitä.

– Sitomisleikit ja BDSM ovat hiipineet yhä useamman makuuhuoneeseen niin ikään asenteiden vapautumisen myötä. Naisten yleisimpiin fantasioihin lukeutuu otetuksi ja jopa alistetuksi tuleminen, sillä partnerin täysi kontrolli omasta nautinnosta koetaan usein kiihottavaksi. Fantasioita voidaan tuoda näkyviksi turvalliseksi koetussa suhteessa esimerkiksi juuri sitomisen kautta. Myös miehet fantasioivat sidottavana olemisesta, koska tämä mahdollistaa passiivisen roolin ja nauttimisen vain toisen toiminnasta, Lavikainen kertoo.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Tehkää rikosilmoitus uhkauksista ja päällekäymisistä

Palloliiton Läntisen alueen kurinpidon tekemän ratkaisun vuoksi Turun Erotuomarikerho (TuEK) reagoi omalta osaltaan rangaistusten vaatimattomuuteen ottelun FC Komar–Kuuvuoren Laaki tapahtumista.

Håkans-logo vaihtui InterActioniin

Interin pelipaitojen rintamuksessa ei lopoukaudella lue enää Håkans vaan InterAction.

Interin edustusjoukkueen pelipaidassa on tapahtunut historiallinen muutos. Seuran pelipaitojen rintamuksessa on komeillut Alfons Håkans -konsernin nimi jo seuran perustamisesta lähtien eli yli 30 vuoden ajan, mutta päätukija luovutti loppukauden ajaksi nimipaikkansa seuran yhteiskuntavastuusta viestivälle InterAction-logolle.

Asfaltinpaikkaus poistaa ajokaistan käytöstä Heisitiellä

Heisitiellä Moikoisissa tehdään asfaltinpaikkausta sekä muita tienkorjaustöitä 23.9.–14.10. Yksi ajokaista on pois käytöstä työmaan kohdalla.

Viljelijätukien ennakoiden maksaminen alkaa 7. lokakuuta

Ruokavirasto aloittaa luonnonhaittakorvauksen ja luonnonmukaisen kasvintuotannon ennakoiden maksamisen maatiloille 7. lokakuuta. Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja. Maatilalleen maksetut tuet viljelijät voivat tarkistaa Vipu-palvelusta.

Kauppahalliin kaksi uutta kilpimyymälää

Herkkunuotta-kalaliikkeen yrittäjä Johan Hellsten.

Turun kauppahallin syntymäpäiviä 125 vuotta vietetään kauppahallissa 20.–23. lokakuuta. Samalla viikolla luovutetaan Chaîne des Rôtisseurs -järjestön myymäläkilvet Kalaliike Herkkunuotta Oy:lle ja Poronlihan

Omahoitovalmennus-toiminta käynnistyy Turussa syksyllä

Kuten mikä tahansa sairaus, muistisairaus tulee monesti yllättäen. Muistisairausdiagnoosin saaminen voi aiheuttaa epävarmuutta ja huolta tulevaisuudesta, vaikka toimintakykyisiä ja hyviä vuosia olisi konkreettisesti jäljellä paljonkin. Uudessa elämäntilanteessa tieto, ohjaus ja vertaistuki ovat erittäin tärkeitä. Muistisairauden hyväksyminen osaksi omaa arkea voi helpottua yhteisen pohdinnan kautta.

Näillä keinoilla taloyhtiön turha energiahukka voidaan korjata

Puhdista poistoilmaventtiilit.

Ilmanvaihto on isoin syyllinen taloyhtiöiden energiahukkaan. Kun taloyhtiöt miettivät nyt kuumeisesti keinoja säästää energiaa, kannattaa ensimmäiseksi varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Asukkaillakin on tässä oma roolinsa, muistuttaa Isännöintiliiton lakiasiantuntija.

Kolmansien koronarokoteannoksien antaminen laajenee uusiin ryhmiin Turussa

Turku aloittaa THL:n suosituksen mukaisesti kolmannet koronarokoteannosten antamisen niille turkulaisille, jotka ovat saaneet rokotteen 3–4 viikon annosvälillä. Lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneille kolmas annos voidaan antaa, kun toisen rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Luova toimisto OSG ja strategiatoimisto SmartButlers aloittavat yhteistyön

Mikko Raunio, Toni Perez ja Meri Anckar.

Smartbutlers Oy, OSG Agency Oy ja OSG Viestintä Oy ovat aloittaneet kansainvälisen markkinointiin ja vastuulliseen kasvuun keskittyvän yhteistyön. Yhtiöt kehittävät ja tarjoavat yhdessä digityökaluja, markkinointiviestinnän kokonaispalveluita ja liikkeenjohdon konsultointia edistääkseen asiakasyrityksensä kasvua.

TEK kritisoi DI-tutkintokoulutuksen laajentamista

Turun yliopisto kertoi keskiviikkona hakevansa diplomi-insinöörikoulutuksen laajennusta. Myös Itä-Suomen yliopisto on tiedottanut hakevansa oikeutta tekniikan alan tutkintokoulutukseen korkeakoulu- ja aluepoliittisilla perusteilla.

Kansainväliset suurmarkkinat sulkee katuosuuksia liikenteeltä

Suurmarkkinat järjestetään viikonloppuna jokirannassa.

Kansainväliset suurmarkkinat -tapahtuma aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä loppuviikon 23.–26. syyskuuta ajaksi. Väliaikaisia liikennejärjestelyjä asennetaan jo 22. syyskuuta alkaen. Markkina-aika on päivittäin kello 10–20.

Yrittäjägallup: Lähes puolet yrittäjistä joutunut huijausrikoksen kohteeksi

Lähes puolet (47 %) yrittäjistä on joutunut huijausrikoksen kohteeksi, Yrittäjägallup kertoo. Osuus on suunnilleen sama kuin 2019, jolloin asiaa tutkittiin viimeksi.

Kiveystyö sulkee ajokaistan Frantsinkadulla Halisissa

Frantsinkadulla Halisissa tehdään 22.9.-31.10. kiveystyötä Paavinkadun ja Kuohukujan välillä. Yksi ajokaista on pois käytöstä työmaan kohdalla.

Työttömyysetuuden suojaosa 500 euroa marraskuun loppuun asti

Työttömyysetuuden suojaosan korotus ja liikkuvuusavustuksen väliaikaiset ehdot pysyvät voimassa 30. marraskuuta asti. Myös työttömyysetuushakemusten käsittelyä ja tulojen sovittelua koskevat väliaikaiset muutokset jatkuvat marraskuun loppuun.

Jyrsintä ja päällystys sulkee ajokaistan Perennakadulla

Perennakadulla tehdään jyrsintä- ja päällystystyötä 23.9.-7.10. Työmaan kohdalla on yksi ajokaista pois käytöstä.

Poliisi järjestää ampuma-asekouluttajakoulutusta Turussa, Porissa ja Raumalla

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää ampuma-aselain tarkoittamia ampuma-asekouluttajakoulutuksia torstaina 21. lokakuuta kello 9–17 Turussa, Porissa ja Raumalla.

Föli-fillarien aikakausi päättyy, uuden kaupunkipyöräjärjestelmän hankinta valmisteilla

Turun kaupunkipyöräpalvelu Föli-fillarit päättyy 30. syyskuuta.

Turun kaupunkipyöräpalvelu Föli-fillarit päättyy 30. syyskuuta. Päättymisen syynä ovat Turun kaupungin mukaan läpi sopimuskauden jatkuneet tekniset haasteet, joille ei ole löydetty ratkaisua. Järjestelmä on myös osoittautunut riittämättömän pieneksi, jonka lisäksi markkinoilla olevien kaupunkipyörien tekniikka on kehittynyt huomattavasti kuluneiden kolmen vuoden aikana. Uuden, laajemman järjestelmän hankinta on valmisteilla. Ensimmäisestä järjestelmästä saatiin arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2021 turkulaiselle Katariinan yhtenäiskoululle

Katariinan koulun rehtori Jorma Kauppila otti vastaan Opetusalan turvallisuuspalkinnon Tomi Timoselta ja Matti Waitiselta Opetusalan turvallisuusfoorumissa.

Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2021 saajaksi on valittu Katariinan yhtenäiskoulu Turusta. Katariinan koulun toiminnassa turvallisuus ja turvallisuuskulttuuri ovat vahvasti läsnä kaikessa tekemisessä: esimerkiksi turvallisuussuunnittelu on sidottu osaksi koulun opetussuunnitelmaa.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter antoi AC Oululle kylmää kyytiä

Petteri Forsell taikoi tyllä kertaa tehot 1+1.

Jalkapallon Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros oli mannaa Interille. Sinimustat löivät AC Oulun selvin luvuin 4-0 ja samaan aikaan pahin kilpakumppani SJK romahti samoin luvuin Hakan vieraana. Inter on sarjassa kolmantena kaksi pistettä edellä SJK:ta. FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kahden pisteen päässä SJK:sta.

Håkans-logo vaihtui InterActioniin

Interin pelipaitojen rintamuksessa ei lopoukaudella lue enää Håkans vaan InterAction.

Interin edustusjoukkueen pelipaidassa on tapahtunut historiallinen muutos. Seuran pelipaitojen rintamuksessa on komeillut Alfons Håkans -konsernin nimi jo seuran perustamisesta lähtien eli yli 30 vuoden ajan, mutta päätukija luovutti loppukauden ajaksi nimipaikkansa seuran yhteiskuntavastuusta viestivälle InterAction-logolle.

Otteluanalyysi: Helmarit taisteluvoittoon MM-karsintojen avauksessa

TPS-paidassakin aikanaan nähty Ria Öling iski Helmareiden voitto-osuman.

Naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit aloitti MM-karsinnat niin kuin piti. Slovakia kaatui Kupittaalla Adelina Engmanin ja Ria Ölingin maaleilla 2-1. Voitto ei irronnut helpolla. Slovakia nousi tasoihin, mutta Helmarit iski heti perään voittomaalin ja kesti vieraiden loppurynnistyksen.

TPS kohtaa RoPS:n yläloppusarjan päätöskierroksella Rovaniemellä

TPS kohtaa Rovaniemen Palloseuran yläloppusarjan päätöskierroksella Rovaniemellä.

Jalkapalloilun Ykkösen yläloppusarja käynnistyy ensi viikonloppuna. Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut TPS pelaa kolme matsia kotona, kaksi vieraissa. Raitapaidat saavat kotiinsa Pohjanmaan kivikovan kaksikon, VPS:n ja FF Jaron, sekä Ekenäs IF:n. Palloseura reissaa IF Gnistanin kotiareenalle Helsinkiin sekä yläloppusarjan päätöskierroksella Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.

FC Komarille tuhannen euron sakot – erotuomari lähti pakoon, pukukopissa joukkotappelu

Palloliitto on määrännyt FC Komarille tuhannen euron sakon 12. syyskuuta pelatun Miesten Vitosen FC Komar–KuuLa-ottelun tapahtumista Parkin kentällä. FC Komarin pelaajalle Isuf Shalalle määrättiin määräaikainen pelikielto 30.6.2022 asti sekä FC Komarin Karim Hilal Jebarille ja Kastriot Ademille annettiin viiden ottelun pelikiellot. KuuLan Hadhifa Al-Qaisille annettiin kolmen ottelun pelikielto.

Olli Santalahti UFC-tason testiin

Olli Santalahti.

Vapaaottelija Olli Santalahti saa toivomansa kovan vastuksen, kun Brave CF -organisaatio järjestää otteluillan Puolassa 25. syyskuuta. Turkulaista vastaan asettuu itävaltalainen Ismail Naurdiev 25 ottelun kokemuksella. 20 ottelua urallaan voittanut Naurdiev on otellut myös neljä kertaa UFC:ssä vuosien 2019 ja 2020 aikana. Noista otteluista itävaltalaisen saldo on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.