Uutiset

Kysely: Naiset odottavat miehiä enemmän vastuullisuutta sijoituksiltaan

Nordean Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan naiset säästävät ja sijoittavat yhä miehiä vähemmän ja varovaisemmin. Lisäksi naiset ovat tyytyväisiä pienempään tuottoon, ja kokevat omaavansa vähemmän tietoa ja osaamista kuin miehet. Sen sijaan naiset odottavat miehiä enemmän vastuullisuutta sijoitustoiminnassa, ja uskovat, että yrityksen vastuullisuus nostattaa myös tuotto-odotuksia.
Uutiset

Viljelijätukien loppuosat maksetaan maatiloille kesäkuussa

Maaseutuvirasto maksaa vuonna 2017 haettujen viljelijätukien loppuosat kesäkuun aikana. Viljelijöille maksetaan 14. kesäkuuta lähtien lammas- ja vuohipalkkio, EU:n nautaeläinpalkkiot 16. syyskuuta ja 31. joulukuuta väliseltä ajalta sekä loppuosat eläinten hyvinvointikorvauksesta (noin 50 %), perustuesta (noin 5 %), viherryttämistuesta (noin 5 %), nuoren viljelijän EU-tuesta (noin 5 %) ja peltokasvipalkkiosta (noin 5 %).
Uutiset

Valtion tieliikenteestä keräämät verotulot kasvoivat viime vuonna yli 300 miljoonalla eurolla

Toukokuussa rekisteröitiin yhteensä 12 482 uutta henkilöautoa, mikä on 12,9 prosenttia viime vuoden toukokuuta enemmän. Alkuvuoden aikana on rekisteröity 8,1 prosenttia enemmän henkilöautoja kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Toukokuun loppuun mennessä uusia henkilöautoja oli rekisteröity 57 944. Henkilöautojen kysynnän kasvun taustalla on talouden kasvun lisäksi romutuspalkkio, jonka turvin on ensirekisteröity noin 3 700 uutta henkilöautoa. Kaikkiaan romutuspalkkioon varatuista määrärahasta oli toukokuun loppuun mennessä varattu noin kaksi kolmasosaa.