Vasemmistoliiton valtuustoryhmä: Tasa-arvoinen koulu tarvitsee resurssinsa

Turun kaupunkistrategiaan tehtiin muutos, jonka mukaan eriarvoistumisen ehkäiseminen otetaan Turun kaupunkipolitiikkaa ohjaavaksi strategiseksi tavoitteeksi.

– On hyvä, että asuinalueiden eriytymiseen ja eriarvoistumiseen puuttuminen on nostettu politiikan keskiöön. Nyt tarvitaan myös konkreettisia toimia strategiapuheen lisäksi, valtuustoryhmän puheenjohtaja Mervi Uusitalo painottaa.

Eri kaupunginosien ja kuntalaisten tasa-arvoisuuteen pystytään vaikuttamaan monilla poliittisilla päätöksillä ja linjauksilla. Vasemmistoliiton mukaan kohtuuhintainen, hajautettu kaupungin oma vuokra-asuntotuotanto, hyvä kunnallinen varhaiskasvatus ja koulutuksellinen yhdenvertaisuus ovat keskeisiä keinoja, joilla puututaan eriarvoisuuden lisääntymiseen.

– Koulut ovat erityisasemissa, kun puhutaan ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisemisestä. Vaikka kaikki koulut tarvitsevat riittävän budjetin, lähikouluperiaate vaatii toimiakseen riittävät resurssit, jotka suunnataan positiivisen diskriminaation periaatteella haasteellisessa ympäristössä toimiviin kouluihin, Uusitalo jatkaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaatii, että kaikki koulut saavat riittävän rahoituksen. Tasa-arvoavustuksen olisi tarkoitus olla vain normaalin, riittävän budjetoinnin lisänä. Tasa-arvorahoitus olisi ryhmän mukaan suunnattava muutamaan vaikeammassa asemassa olevaan kouluun ja siinä on otettava huomioon koulun vieraskielisten lasten määrä – ei postinumeroalueen tai jonkun muun laajemman alueen, kuten tähän saakka on tehty. ryhmä katsoo, että jos indikaattorina käytetään postinumeroalueen tai jonkun muun laajemman alueen vieraskielisten ihmisten prosenttilukua, saadaan kouluille liian matalat prosenttiluvut reaalitilanteeseen verrattuna.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Auralaiskuski suistui Turuntieltä ojaan

Auralainen 1940-luvulla syntynyt mies kuljetti e perjantaina noin kello 13 henkilöautoa Turuntietä pitkin kohti Auraa, kun hän tuntemattomasta syystä menetti henkilöauton hallinnan ja suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Uusi Mein Schiff 1 pursuaa luksusta, kannella muun muassa urheiluhalli ja 400 metrin juoksurata

Meyer Turku luovutti tänään uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille. 315-metrinen uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta. Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus. Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.