Palveluiden liikevaihto kasvoi 6,8 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi syys–marraskuussa 6,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Toimialoista voimakkaimmin nousivat hallinto- ja tukipalvelutoiminta (+12,2 %) sekä palvelualojen toimialoista suurin eli kuljetus ja varastointi (+8,0 %). Myös ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä majoitus- ja ravitsemistoiminta ylsivät hyvään kasvuun vuodentakaisesta. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Hallinto- ja tukipalvelutoimintaa voimakkaimmin kasvatti vuokraus- ja leasingtoiminta (+23,5 %). Myös työllistämistoiminta (+19,9 %) ja matkatoimistojen ja -järjestäjien toiminta sekä varauspalvelut (+12,2 %) toivat alalle kasvua.

Kuljetuksen ja varastoinnin alatoimialoista maaliikenne kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Varastointia ja liikennettä palveleva toiminta ylsi 9,6 prosentin kasvuun.

Ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimiala kasvoi 7,4 prosenttia. Toimialaa kannatteli alatoimialoista muut erikoistuneet palvelut liike-elämälle (+11,6 %). Myös lakiasiain- ja laskentatoimen palvelut (+10,3 %) sekä mainostoiminta ja markkinatutkimus (+8,5) olivat vahvassa kasvussa. Tieteellinen tutkimus ja kehittäminen puolestaan hidasti kehitystä 2,1 prosentin laskullaan.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan toimialaa kasvatti majoituspalvelut yhdeksän prosentin kasvullaan. Ravitsemistoiminta ylsi sekin hyvään viiden prosentin nousuun.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.