Autovakuutuksen kilpailuttaa useammin mies kuin nainen

Yhä useammat kilpailuttavat autovakuutuksensa säännöllisesti, sillä kilpailuttaminen käy nykyään helposti verkossa. Miehet ovat selvästi naisia aktiivisempia vakuutusten kilpailuttamisessa, vaikka POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan hinta on tärkeä tekijä sekä miehille että naisille. POP Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen asiantuntija Emilia Sonné muistuttaa, että hinnan lisäksi kannattaa aina tutustua myös vakuutuksen sisältöön.

Miehet ovat naisia aktiivisempia hankkimaan ja kilpailuttamaan autovakuutuksia. POP Vakuutuksen teettämästä kyselystä* selviää, että 75 prosenttia miehistä ilmoittaa hoitavansa autovakuutuksen hankinnan itse. Naisista sen sijaan vain 38 prosenttia ilmoittaa hankkivansa autovakuutuksen itse.

Naiset antavat miehiä useammin puolisonsa hoitaa autovakuutusasiat. Naisista lähes kolmannes ilmoittaa puolisonsa hoitavan autovakuutuksen hankkimisen, kun miehistä vain noin viisi prosenttia ilmoittaa puolison hoitavan taloutensa autovakuutushankinnat.

Miehet myös useimmiten hoitavat autovakuutusten kilpailuttamisen: miehistä kolmannes kilpailuttaa autovakuutuksensa parin vuoden välein, kun naisista näin tekee neljäsosa. Kyselytutkimus paljastaa, että sama ilmiö toistuu myös kotivakuutuksen kohdalla, sillä miehet kilpailuttavat kotivakuutuksiakin aktiivisemmin kuin naiset.

– Tämä on siinä mielessä erikoista, että hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä vakuutusten valinnassa sekä miehille että naisille. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista varmistaa omalle vakuutukselle edullisin hinta, kertoo Sonné.

Vuoden 2017 tammikuisen liikennevakuutuslain uudistumisen jälkeen vakuutusyhtiöt ovat entistä vapaammin pystyneet kehittämään ja uudistamaan liikennevakuutuksiaan. Tämä on vaikuttanut liikennevakuutusten hintoihin ja bonuksiin.

Ennen uudistusta bonukset kertyivät autokohtaisesti, mutta nyt bonukset kertyvät kuskikohtaisesti. Henkilökohtaisen bonuksen muodostumiseen vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksenottajan ajovuosien määrä ja vahinkohistoria. Bonuksissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroja.

– Nyt kannattaa huomioida erityisesti vakuutusyhtiöiden väliset erot esimerkiksi lähtö- ja maksimibonusten suuruudessa sekä vahinkojen vaikutukset bonuksiin. Lisäksi omavastuissa ja turvien sisällöissä on eroja, toteaa Sonné.

Useimmilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jonka avulla voit laskea vakuutusmaksujen suuruuden. Verkossa voit myös tutustua vakuutuksen sisältöön rauhassa itse ja käyttää aikaa sisältöjen vertailuun.

Mieti etukäteen, mitkä riskit ovat olennaisimpia juuri sinun ajoneuvosi kohdalla ja mitä turvia kannattaa ottaa. Jos ajat paljon, kaskovakuutuksen lasi- ja eläintörmäysturvat voivat olla sinulle tärkeämpiä kuin sellaiselle, joka ajaa vain lyhyitä matkoja kaupungissa.

Minkä ikäinen autosi on? Tavallisesti uudet autot tarvitsevat kattavamman turvan kuin iäkkäämmät autot.

Mieti myös vuosittaisia ajokilometrejäsi: riittääkö sinulle kilometrihinnoiteltu Kilsa-autovakuutus, joka on vähän ajaville edullisempi vaihtoehto?

Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research viime huhtikuussa. Kyselyyn osallistui tuhat suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65-vuotta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turun kaupungin henkilötyövuosien määrä jatkaa laskuaan

Turun kaupungin teettämien henkilötyövuosien määrä jatkoi laskua vuonna 2017. Kaupungin palveluksessa oli viime vuoden lopussa 11 480 henkilöä. Henkilötyövuosina mitattuna työvoiman käyttö vuonna 2017 oli 10 022,4. Organisaatiomuutokset huomioiden henkilötyövuodet nousivat 9,5 henkilötyövuotta edelliseen vuoteen verrattuna. Henkilötyövuosissa ei ole mukana työllistettyjä, joita kaupunki omin aktiivisin toimin työllisti 971.

Turun kehätien ja Telakkatien tulvariskiä pyritään vähentämään liittymäalueen kuivatusta parantamalla

Tiealueen ja Raisionlahden välisen laskuojan kuntoa parannetaan, jotta vesi ei enää tulvisi.

Runsaat sateet ja meriveden pinnan kohoaminen saavat ääritilanteissa veden tulvimaan tielle E18 Turun kehätien ja Telakkatien risteyksessä. Viime vuosina veden nousu tielle kyseisessä kohdassa on yleistynyt. Varsinais-Suomen ELY-keskus pyrkii ehkäisemään runsaiden sateiden aiheuttamaa tulvimista parantamalla tiealueen ja Raisionlahden välisen laskuojan kuntoa viikon 13 aikana.

Tutkimus pureutuu evakkojen vastaanottohaluun ruotsinkielisillä alueilla

Onko ruotsinkielisiä alueita suotta syyllistetty vastahakoisuudesta antaa tiloja evakoille toisen maailmansodan jälkeen? Tähän kysymykseen pureudutaan valtiotieteen tohtori Olli Kleemolan vetämässä tutkimushankkeessa, joka sai Svenska Kulturfondenilta 40 000 euron apurahan.

Ulkomaankauppaministeri Virolainen Turkuun yritysvierailuille

Anne-Mari Virolainen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) tutustuu maanantaina 26. maaliskuuta Turun seudulla alueen elinkeinoelämään ja käy keskusteluja erityisesti pk-yritysten kansainvälistymismahdollisuuksista.

KKV:n päätös lisää kilpailua pitkänmatkan linja-autoliikenteeseen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on selvittänyt Matkahuollon hinnoittelun ja taksanmäärityksen vaikutuksia pitkänmatkan linja-autoliikenteessä. KKV:n alustavan arvion mukaan tehokkaan ja toimivan kilpailun kannalta on ongelmallista, että yksittäiset linja-autoyhtiöt ovat hinnoitelleet lipputuotteensa laajalti yhdenmukaisesti Matkahuollon kertalippujen hinnoitteluperusteena olevan kilometritaksataulukon kanssa.

Viljellyn kalan terveys pääosin hyvä

Bakteereita tartuttavat virukset eli bakteriofaagit ovat maailman runsaslukuisin eliöryhmä. Faageilla on tärkeä rooli bakteerikantojen säätelijöinä kaikissa ympäristöissä. Sen vuoksi niiden käyttö tautia aiheuttavien bakteerien torjumiseksi on luonnollinen ja ekologisesti kestävä vaihtoehto. Tämä tutkijoiden tuntema asia nousee esille Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran järjestämässä vuotuisessa Kalaterveyspäivässä. Kalanviljelyssä tarttuvien kalatautien riskinhallintaan on myös alettu kiinnittää yhä enemmän huomiota. Sen vuoksi vesiviljelytoimijalta edellytetään muun muassa toimivaa omavalvontajärjestelmää.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa 8,0 miljoonalle kuutiometrille, joka oli 11,1 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Asuinrakentaminen kasvoi 17,9 prosenttia, samaan aikaan muu kuin asuinrakentaminen väheni 21,9 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen vastaavaan ajankohtaan. Asuinrakentaminen kattoi rakentamisen kokonaiskuutiomäärästä lähes kolmasosan.

Turun keskustassa kaadetaan huonokuntoisia puita

Huonokuntoisiksi havaittuja puita kaadetaan Kupittaanpuistossa, Vartiovuorella, Kuljettajankadulla ja Lonttistentiellä. Osa puista kasvaa liian lähellä rakennusten seiniä ja aitoja. Puiden kaatotyöt aloitetaan maanantaina 26. maaliskuuta.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Perttu Kytöhongasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Nimi tuohon, oheistaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen (oik.). Seuran edustusjoukkue sai Perttu Kytöhongasta (kesk.) valmentajan, joka manageri Antti Väärin (vas.) mukaan sopii hyvin edustusjoukkueen uudistuneeseen nykytilanteeseen.

Perttu Kytöhonka on juuri kirjoittanut nimensä sopimuspaperiin. FBC Turun miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri ja seuran toiminnanjohtaja Ville Lintunen myhäilevät vieressä tyytyväisenä. FBC Turku on kiinnittänyt organisaatioonsa valmentajan, joka ei ole pelkästään meritoitunut, vaan on tullut myös tunnetuksi värikkäistä ajatuksistaan.

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Täysosuma
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!