Autovakuutuksen kilpailuttaa useammin mies kuin nainen

Yhä useammat kilpailuttavat autovakuutuksensa säännöllisesti, sillä kilpailuttaminen käy nykyään helposti verkossa. Miehet ovat selvästi naisia aktiivisempia vakuutusten kilpailuttamisessa, vaikka POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan hinta on tärkeä tekijä sekä miehille että naisille. POP Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen asiantuntija Emilia Sonné muistuttaa, että hinnan lisäksi kannattaa aina tutustua myös vakuutuksen sisältöön.

Miehet ovat naisia aktiivisempia hankkimaan ja kilpailuttamaan autovakuutuksia. POP Vakuutuksen teettämästä kyselystä* selviää, että 75 prosenttia miehistä ilmoittaa hoitavansa autovakuutuksen hankinnan itse. Naisista sen sijaan vain 38 prosenttia ilmoittaa hankkivansa autovakuutuksen itse.

Naiset antavat miehiä useammin puolisonsa hoitaa autovakuutusasiat. Naisista lähes kolmannes ilmoittaa puolisonsa hoitavan autovakuutuksen hankkimisen, kun miehistä vain noin viisi prosenttia ilmoittaa puolison hoitavan taloutensa autovakuutushankinnat.

Miehet myös useimmiten hoitavat autovakuutusten kilpailuttamisen: miehistä kolmannes kilpailuttaa autovakuutuksensa parin vuoden välein, kun naisista näin tekee neljäsosa. Kyselytutkimus paljastaa, että sama ilmiö toistuu myös kotivakuutuksen kohdalla, sillä miehet kilpailuttavat kotivakuutuksiakin aktiivisemmin kuin naiset.

– Tämä on siinä mielessä erikoista, että hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä vakuutusten valinnassa sekä miehille että naisille. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista varmistaa omalle vakuutukselle edullisin hinta, kertoo Sonné.

Vuoden 2017 tammikuisen liikennevakuutuslain uudistumisen jälkeen vakuutusyhtiöt ovat entistä vapaammin pystyneet kehittämään ja uudistamaan liikennevakuutuksiaan. Tämä on vaikuttanut liikennevakuutusten hintoihin ja bonuksiin.

Ennen uudistusta bonukset kertyivät autokohtaisesti, mutta nyt bonukset kertyvät kuskikohtaisesti. Henkilökohtaisen bonuksen muodostumiseen vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksenottajan ajovuosien määrä ja vahinkohistoria. Bonuksissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroja.

– Nyt kannattaa huomioida erityisesti vakuutusyhtiöiden väliset erot esimerkiksi lähtö- ja maksimibonusten suuruudessa sekä vahinkojen vaikutukset bonuksiin. Lisäksi omavastuissa ja turvien sisällöissä on eroja, toteaa Sonné.

Useimmilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jonka avulla voit laskea vakuutusmaksujen suuruuden. Verkossa voit myös tutustua vakuutuksen sisältöön rauhassa itse ja käyttää aikaa sisältöjen vertailuun.

Mieti etukäteen, mitkä riskit ovat olennaisimpia juuri sinun ajoneuvosi kohdalla ja mitä turvia kannattaa ottaa. Jos ajat paljon, kaskovakuutuksen lasi- ja eläintörmäysturvat voivat olla sinulle tärkeämpiä kuin sellaiselle, joka ajaa vain lyhyitä matkoja kaupungissa.

Minkä ikäinen autosi on? Tavallisesti uudet autot tarvitsevat kattavamman turvan kuin iäkkäämmät autot.

Mieti myös vuosittaisia ajokilometrejäsi: riittääkö sinulle kilometrihinnoiteltu Kilsa-autovakuutus, joka on vähän ajaville edullisempi vaihtoehto?

Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research viime huhtikuussa. Kyselyyn osallistui tuhat suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65-vuotta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Tunnetko jo Turun uuden keskustavision 2050?

Turun kaupunki esittelee Turun uutta keskustavisiota asukkaille torstaina 18. tammikuuta kello 18 Vanhalla Raatihuoneella Turkuseuran järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Keskustavisiota esittelee Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen . Tilaisuudessa on varattu aikaa keskustelulle ja yleisökysymyksille. Yhteistyössä Turun kaupungin kanssa järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kuluttajan sähkölasku kallistui 20 euroa viime vuonna

Kuluttaja maksoi viime vuonna sähköstään keskimäärin 20 euroa edellisvuotta enemmän, kertoo Energiavirasto. Sähkölaskun nousu johtui sähkön siirtohintojen noususta. Sähkölaskussa siirtohintojen nousua kompensoi sähköenergian hinnan lasku.

Äitiyspakkauksen nimi säilyy ennallaan

Kela teki marraskuussa kyselyn 80-vuotiaan äitiyspakkauksen mahdollisesta uudesta nimestä. Lähes 60 prosenttia vastanneista halusi säilyttää nimen äitiyspakkauksena. Tuloksen valossa nimenvaihto ei ole perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan ajankohtainen.

Kansantalouden tuotanto kasvoi marraskuussa

Kausitasoitettu tuotanto nousi marraskuussa 0,4 prosenttia edelliskuukaudesta. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 3,5 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin. Lokakuun työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 3,2 prosenttia (oli 2,6) edellisvuoden lokakuusta.

Verkko-ostoksia voi tehdä nyt ilman maksutapalisiä

Lennot tai muun verkko-ostoksen voi tehdä ilman niin sanottua luottokorttilisää, sillä tavallisimpien maksutapojen käytöstä ei saa enää periä lisämaksua, muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Lisämaksua ei peritä yleisimpien maksukorttien, kuten esimerkiksi Visa ja MasterCard-kortin käytöstä.

Yli 3 000 erosi kirkosta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä

Eri kirkkokuntien edustajat kokoontuivat noin kuukausi sitten Turun tuomiokirkkoon lähettämään joulun sanomaa.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakunnista erosi viime vuonna 3 154 henkilöä. Uusia jäseniä seurakuntiin liittyi 776. Näin evankelis-luterilainen kirkko menetti tällä alueella 2 378 jäsentä. Eniten eroavia on alle 40-vuotiaissa.

Pihabongaukseen odotetaan runsaasti havaintoja

Pihabongaus järjestetään tammikuun  viimeisenä viikonloppuna.

BirdLifen Pihabongaus-tapahtuma järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28. tammikuuta. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa Suomen suurimmassa luontotapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Urheilu

Rasmus Tirronen jatkaa Tepsissä

Rasmus Tirronen.

TPS käyttää optionsa maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. 27-vuotias espoolaisvahti nähdään myös ensi kaudella mustavalkoisessa paidassa.

Mäkinen tähyää taas ratakuormureiden EM-sarjaan

Mika Mäkinen ajoi edellisen kerran ratakuorma-autojen EM-sarjaa vuonna 2013. Tuolloin hän sijoittui yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Auralainen Mika Mäkinen tähtää kaudeksi 2018 ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli ratakuorma-autojen EM-sarjaan. Mäkinen nähdään kuluvan vuoden aikana varmuudella osassa EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki.

Jälkipeli: Juuso Wahlsten antoi hyvät elämäneväät pojilleen

Wahlstenin kiekkomiehet on saatu samaan kuvaan. Sami (vas.) ja Jali saapuivat Suomeen ulkomailta juhlistamaan isä-Juuson 80-vuotissynttäreitä. Turun Palloseura järjesti Juhani Wahlstenille ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat Turkuhallissa.

Visionääri, ajattelija, uudistaja, kouluttaja, opettaja, jääkiekkoleijona…lista on pitkä. Viime lauantaina 80 vuotta täyttänyttä kiekkolegenda Juhani Wahlstenia on tituleerattu lukemattomin ilmaisuin. Yksi lause tiivistää turkulaisen kiekkolegendan elämän: Jos jääkiekkoa ei olisi keksitty, " Juuso " olisi sen keksinyt.

Tomas Hradecky tekee paluun kasvattajaseuransa TPS:n riveihin

Tomas Hradecky

TPS saa alkavalle Veikkausliigakaudelle tutun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. 25-vuotias Hradecky on solminut TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen.

TPS Salibandy Suomen seitsemänneksi suurin, FBC Turku sijalla 17

Salibandyn suosio jatkuu rekisteröityjien pelaajien ja harrastajien määrällä mitattuna. Vuoden 2017 viimeisen päivän (31.12.) lukema on 59 791 henkilöä. Tästä määrästä Salibandyliiton lisenssinhaltijoita on 57 330.

Jälkipeli: Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.