Parainen kaavailee uutta kaupan keskittymää Saaristotien varteen

Monet paraislaiset ovat toivoneet, että keskustan päivittäistavarakauppa laajenisi ja että kaupunki mahdollistaisi eri toimijoiden sijoittumisen kaupunkiin. Kaupungissa on tunnistettu, että S-marketin vieressä sijaitseva alue Paraisten keskustassa vilkkaasti liikennöidyn Saaristotien varressa tarjoaa houkuttelevan paikan laajenevalle päivittäistavarakaupalle.

Kaupunki on asettanut tavoitteeksi, että alueesta muodostuu "merellinen keidas, jossa paikkakuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja veneilijät pysähtyvät virkistäytymään ja tekemään tarvittavat hankinnat". Alueen sijainti kanavan – eli tuttavallisemmin Suntin – varrella mahdollistaa uuden venevalkaman toteuttamisen kauppojen yhteyteen.

Paraisten kaupunki ja Turun Osuuskauppa toteuttavat yhdessä asukkaita ja asiakkaita palvelevan kokonaisratkaisun. Keskustelut yhteistyöstä on aloitettu myös Lidl Suomi Ky:n kanssa.

Hanke käynnistyy asemakaavan tarkistamisella ja varsinainen liikerakentaminen toteutuu suunnitelman mukaan vuosina 2018–19. Suunniteltavan alueen suurimmat maanomistajat ovat Turun Osuuskauppa ja Paraisten kaupunki. Osana hanketta rakennetaan uusi tieliittymä, joka mahdollistaa sisäänajon alueelle suoraan Saaristotieltä.

Turun Osuuskauppa haluaa olla mukana toteuttamassa ja kehittämässä paraislaisten palvelutarjontaa ja kaupungin elinvoimaisuutta. Tavoitteena on luoda laajempi liikekeskus- ja palvelukokonaisuus. Osana yhteishanketta osuuskauppa suunnittelee Paraisille uuden, nykyaikaisen S-marketin avaamista.

– Asiakkaamme arvostavat entistä monipuolisempaa valikoimaa ja hyvää palvelua, jossa esimerkiksi paikalliset lähiruoka- ja luomutuottajat sekä ravintolat täydentäisivät päivittäistavarakauppamme tarjontaa. Meille on tärkeää huomioida myös veneilijät palvelutarjonnassa muun muassa polttoaineen myynnin osalta, toteaa toimitusjohtaja Antti Sippola.

Lidl Suomi Ky näkee Paraisten projektin mielenkiintoisena kaupan näkökulmasta koska alue sijaitsee keskustassa merkittävän liikennevirran varrella ja veneilijöiden saavutettavissa.

– Olemme mielellämme mukana yhteishankkeen neuvotteluissa. Tässä vaiheessa neuvottelut ovat kuitenkin hyvin alkuvaiheessa, Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo.

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén on iloinen hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja siitä, että Paraisten kaupunki pystyy tarjoamaan kaupan toimijoille eli merkittäville työllistäjille houkuttelevan tontin.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Väittelijä löysi potentiaalisen PET-merkkiaineen sydämen vajaatoiminnan seurantaan

Max Kiugel.

Sydämen vajaatoiminta on palautumaton toimintahäiriö, joka johtaa elimistön metabolisten tarpeiden suhteen riittämättömään verenkiertoon. Sydämen vajaatoiminta kehittyy lähes 25 prosentille sydäninfarktista selvinneistä potilaista. Turun yliopistossa väittelevä Max Kiugel tutki molekulaarisia kohteita ja niihin soveltuvia merkkiaineita sydämen vajaatoiminnan PET-kuvantamista varten.

Toukokuussa tarvitaan paljon verenluovuttajia

Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi. Lämpenevät säät ja loppukevään kiireet saattavat viedä huomion, eivätkä toukokuulle osuvat monet arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä.

Juha Pesola VMP Groupin toimitusjohtajaksi

Juha Pesola.

Henkilöstöpalveluyritys VMP Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 17. toukokuuta alkaen on nimitetty Juha Pesola , joka on vuodesta 2015 työskennellyt konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana. Konsernin aikaisempi toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen siirtyy VMP Groupin hallituksen jäseneksi.

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä, kertoo S-ryhmän tekemä tuore asiakastutkimus. Huolta ja syyllisyyttä lastensa syömisistä kantaa neljännes lähes 2 000 vastaajasta. Joka kymmenes kokee olevansa huono vanhempi lastensa ruokatottumusten takia. Kolmannes vanhemmista näkee huomattavasti vaivaa lastensa fiksun syömisen varmistamiseksi.

Liikenneonnettomuuksissa lähes 60 uhria alkuvuonna

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkoraportti kuluvan vuoden tammi–huhtikuun kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista on valmistunut. Ajanjaksolla sattui 50 kuolonkolaria, joissa menehtyi 57 henkilöä.

Urheilu

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Menoviikko: Paroni ja muut urheilijasuuruudet

Jarno Saarinen on yksi Turkuun haudatuista urheilijasuuruuksista.

Tiistaina 22. toukokuuta tutustutaan kuolleisiin turkulaisiin urheilusuuruuksiin hautausmaan kävelykierroksella. Lähtö pari tuntia kestävälle kävelykierrokselle tapahtuu vanhan hautausmaan portilta Uudenmaantien varrelta kello 17. Matkaa kävelykierrokselle kertyy noin kolme kilometriä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.