Parainen kaavailee uutta kaupan keskittymää Saaristotien varteen

Monet paraislaiset ovat toivoneet, että keskustan päivittäistavarakauppa laajenisi ja että kaupunki mahdollistaisi eri toimijoiden sijoittumisen kaupunkiin. Kaupungissa on tunnistettu, että S-marketin vieressä sijaitseva alue Paraisten keskustassa vilkkaasti liikennöidyn Saaristotien varressa tarjoaa houkuttelevan paikan laajenevalle päivittäistavarakaupalle.

Kaupunki on asettanut tavoitteeksi, että alueesta muodostuu "merellinen keidas, jossa paikkakuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja veneilijät pysähtyvät virkistäytymään ja tekemään tarvittavat hankinnat". Alueen sijainti kanavan – eli tuttavallisemmin Suntin – varrella mahdollistaa uuden venevalkaman toteuttamisen kauppojen yhteyteen.

Paraisten kaupunki ja Turun Osuuskauppa toteuttavat yhdessä asukkaita ja asiakkaita palvelevan kokonaisratkaisun. Keskustelut yhteistyöstä on aloitettu myös Lidl Suomi Ky:n kanssa.

Hanke käynnistyy asemakaavan tarkistamisella ja varsinainen liikerakentaminen toteutuu suunnitelman mukaan vuosina 2018–19. Suunniteltavan alueen suurimmat maanomistajat ovat Turun Osuuskauppa ja Paraisten kaupunki. Osana hanketta rakennetaan uusi tieliittymä, joka mahdollistaa sisäänajon alueelle suoraan Saaristotieltä.

Turun Osuuskauppa haluaa olla mukana toteuttamassa ja kehittämässä paraislaisten palvelutarjontaa ja kaupungin elinvoimaisuutta. Tavoitteena on luoda laajempi liikekeskus- ja palvelukokonaisuus. Osana yhteishanketta osuuskauppa suunnittelee Paraisille uuden, nykyaikaisen S-marketin avaamista.

– Asiakkaamme arvostavat entistä monipuolisempaa valikoimaa ja hyvää palvelua, jossa esimerkiksi paikalliset lähiruoka- ja luomutuottajat sekä ravintolat täydentäisivät päivittäistavarakauppamme tarjontaa. Meille on tärkeää huomioida myös veneilijät palvelutarjonnassa muun muassa polttoaineen myynnin osalta, toteaa toimitusjohtaja Antti Sippola.

Lidl Suomi Ky näkee Paraisten projektin mielenkiintoisena kaupan näkökulmasta koska alue sijaitsee keskustassa merkittävän liikennevirran varrella ja veneilijöiden saavutettavissa.

– Olemme mielellämme mukana yhteishankkeen neuvotteluissa. Tässä vaiheessa neuvottelut ovat kuitenkin hyvin alkuvaiheessa, Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo.

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén on iloinen hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja siitä, että Paraisten kaupunki pystyy tarjoamaan kaupan toimijoille eli merkittäville työllistäjille houkuttelevan tontin.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kadun tyyli: Kirpputoreilla viihtyvä hipsteri

Julianna Brandt, Tuomiokirkko.

– Nuorempana tyylini vaihteli paljon erilaisten kausien mukaan. Olen ollut kaikkea hevarin ja emotytön välillä. Nykyään olen enemmänkin sellainen ”kirpputorihipsteri”, kertoo Julianna Brandt , 23.

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!