Kommentti: Tuto kaatui pystyssä päin

Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Tuton kausi päättyi lopulta pettymykseen. Kuudennen Mestis-finaalin jatkoajalla Teemu Hutun tekemä maali käynnisti KeuPan juhlat Kupittaan jäällä ja pakotti Tuton nieleskelemään katkeraa kalkkia.

Enemmän kaudesta haluttiin. Iso pettymys näkyi jokaisesta Tuton pelaajasta. Ei ihme, että moni nappasi hopeamitalin pikavauhtia kaulastaan läpyskän haettuaan.

Kokonaisuutena Tuton kausi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin pettymys. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Tuto raivasi tiensä finaaleihin asti. Niin monta kertaa Tuto on ollut häviämässä semifinaaleja katkeralla tavalla, että semifinaalikynnyksen ylitystä pelaajien on syytä arvostaa, vaikka heti kauden päätyttyä tuollaiset asiat eivät lämmitäkään.

Tuton kausi oli vähintäänkin värikäs. Kauden alla Tuto oli monissa ennakkokaavailuissa jälleen kerran yksi Mestiksen ennakkosuosikeista. Kauden mittaan Tuto kärsi niin monista loukkaantumista, että peliesitykset, ja ennen kaikkea tulokset, vähemmän yllättäen heilahtelivat. Runkosarjan viides sija oli loukkaantumiset huomioiden jopa hyvä suoritus, vaikka ennen kauden alkua runkosarjan viides sija olisi tuntunut järkyttävältä mahalaskulta.

Kun Tuton miehistö toipui kevään korvalla, alkoi joukkue myös osoittaa potentiaaliaan. Tuton päättyneen kauden joukkue oli hyvin koottu ja roolitettu nippu. Jossittelu on turhaa, mutta jos runkosarja olisi ollut ehjempi, lopputulos finaaleissa olisi voinut olla toinen.

Semifinaaleissa Tuto raivasi tieltään viime kauden mestarin SaPKon. Seitsemään peliin venynyt semifinaalisarja oli äärimmäisen kuluttava ja tasainen. Se olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tuto joutui jättämään aika paljon itsestään SaPKo-sarjaan. KeuPa pääsi finaalisarjaan tuoreempana.

Se ei välttämättä ollut ratkaiseva tekijä, mutta keuruulaiset hyötyivät asetelmasta väkisinkin hieman.

Ei tosin pidä ihmetellä sitä, että KeuPa juhlii tänä keväänä Mestiksen mestaruutta. Se pelasi tasapainoisen kauden. Runkosarjan voitto ei koskaan tule sattumalta, ei tälläkään kaudella.

Pudotuspeleissä KeuPan tahti oli myös vakuuttavaa. Joukkue hävisi yhteensä kolme ottelua, joista kaksi Tutolle. Yksinkertaistettuna, Keuruulla on tehty paljon asioita oikein.

KeuPan satumainen nousu Mestiksen kärkeen tekee hyvää koko sarjalle. Ennen kautta 2013–14 Suomi-Sarjassa pelannut joukkue pelastettiin kaupunkilaisten tuella. Keväällä 2014 seura juhli Suomi-Sarjan mestaruutta. Neljä vuotta myöhemmin se valloitti Mestiksen.

Ilkka Lappi

Alkoholia enintään 5,5 prosenttia sisältävien juomien verkkokauppa aiotaan sallia

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on selvittänyt eduskunnan tahdon mukaisesti alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin eli erityisesti verkkokaupan säännösten selkiyttämistä. Työryhmä ehdottaa yksimielisessä esityksessään uuteen alkoholilakiin säännöksiä alkoholijuomien etämyynnin rajoittamisesta ja etämyyntiin liittyvien keskeisten käsitteiden määritelmistä. Samalla selvitettiin alkoholijuomien etämyynnin valvontaa sekä keinoja, joilla rajat ylittävän alkoholikaupan valmisteverot saataisiin nykyistä paremmin maksettua Suomeen.

Suomalainen saa liian vähän kuitua ruokavaliostaan

Tutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii ajoittain ikävistä vatsaoireista kuten ummetuksesta, ripulista, turvotuksesta ja vatsakivuista. Taustalla saattaa olla toiminnallisiin vatsavaivoihin luettava ärtyvän suolen oireyhtymä, mutta usein vaivaan löytyy syy ruokavaliosta ja elämäntavoista. Istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille.

Työttömyysaste laskee edelleen Turussa nopeasti

Työttömyyden nopea laskutrendi jatkuu Turussa ja Turun seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Turussa edellisvuoden maaliskuusta viisitoista prosenttia.

Auralaiskuski suistui Turuntieltä ojaan

Auralainen 1940-luvulla syntynyt mies kuljetti e perjantaina noin kello 13 henkilöautoa Turuntietä pitkin kohti Auraa, kun hän tuntemattomasta syystä menetti henkilöauton hallinnan ja suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.