HC TPS:n nuorten luisteltava pappojen varjosta esiin

Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi. Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi.

Vaikka TPS:n jääkiekkomiehistön kautta on jäljellä vielä pronssiottelun verran, tämän vuoden pudotuspelit SaiPaa ja Tapparaa paljastivat muutamia asioita, joita ensi kautta silmällä pitäen on syytä miettiä.

Suurin pohdinnan paikka on jälleen kerran ”pappa-kerhon” tilanne. Kukaan, tuskin trio itsekään, ei vielä tiedä jatkuuko Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Henrik Tallinderin ura Turussa tai ylipäätään. Aiempina vuosina kolmikko on tehnyt jatkopäätöksen yksissä tuumin. Päätöksen, suuntaan tai toiseen, miehet tekevät todennäköisesti tänäkin vuonna yhdessä, kunhan kausi päättyy.

Kallio ja Perrin ovat jo julkisesti ehtineet vihjailla pelihaluja edelleen olevan. Tallinderin jatkon puolesta taas puhuu vahvimmin se fakta, että hän on ollut tällä kaudella Palloseuran tärkein puolustaja. Ehkä Tappara olisi joka tapauksessa ollut semifinaaleissa liian kova pala, mutta jälkikäteen on helppo sanoa, että Tallinderin poissaolo teki Tapparan marssista finaaleihin huomattavasti helpompaa.

Mikä tahansa kolmikon päätös jatkosta on, tulevaisuuden kannalta on olennaista, että TPS löytää ensi kaudella uusia vastuunkantajia. Jos Kallio, Perrin ja Tallinder pelaavat, heidän on jäätävä nykyistä pienempään rooliin. Muiden pelaajien on otettava heiltä pelillisen johtajan rooli pois.

Tämän kauden puolivälierissä ja välierissä Kallio sai eniten jääaikaa TPS-hyökkääjistä. Kallio pelasi keskimäärin 20.49 peliä kohden. Eric Perrin oli TPS-hyökkääjistä toiseksi eniten jäällä, vain kahdeksan sekuntia Kalliota vähemmän. Runkosarjassa Kallio ja Perrin pelasivat alle 20 minuuttia per peli, mutta olivat silti TPS-hyökkääjistä omilla lukemillaan. Koko kauden TPS:ssä pelanneista hyökkääjistä seuraavaksi eniten jäällä viihtyneet pelasivat reilusti vähemmän.

Valmennusta peluuttamisesta ei kannata ristiinnaulita, edes pudotuspelien osalta. ”Papat” ovat tehneet kauden aikana kovaa tuosta, joten on luonnollista, että heitä peluutetaan.

Kallio ei selvästikään ollut täydessä iskussa pudotuspeleissä, mutta hyvän runkosarjan jälkeen valmennusjohdolla ollut kanttia jättää Kalliota vähemmälle peliajalle. Tämä on vain luonnollista. Kallio on TPS:n kapteeni ja viimeisten kolmen kauden aikana hän on antanut Palloseuralle valtavasti.

Jos Kallio, Perrin ja Tallinder jatkavat, nuoremman polven pelaajien on syrjäytettävä seniorit pelillisillä ansioillaan jo runkosarjan aikana. Se on vaativa tehtävä, mutta jos TPS aikoo lähivuosina tapella kirkkaammista mitaleista, sen on tapahduttava mahdollisimman pian. Oula Palveessa TPS:llä on palettia pyörittävä ykkössentteri, mutta lisää parhaassa iässä olevia johtajia kaivataan.

Ilkka Lappi

Alkoholia enintään 5,5 prosenttia sisältävien juomien verkkokauppa aiotaan sallia

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on selvittänyt eduskunnan tahdon mukaisesti alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin eli erityisesti verkkokaupan säännösten selkiyttämistä. Työryhmä ehdottaa yksimielisessä esityksessään uuteen alkoholilakiin säännöksiä alkoholijuomien etämyynnin rajoittamisesta ja etämyyntiin liittyvien keskeisten käsitteiden määritelmistä. Samalla selvitettiin alkoholijuomien etämyynnin valvontaa sekä keinoja, joilla rajat ylittävän alkoholikaupan valmisteverot saataisiin nykyistä paremmin maksettua Suomeen.

Suomalainen saa liian vähän kuitua ruokavaliostaan

Tutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii ajoittain ikävistä vatsaoireista kuten ummetuksesta, ripulista, turvotuksesta ja vatsakivuista. Taustalla saattaa olla toiminnallisiin vatsavaivoihin luettava ärtyvän suolen oireyhtymä, mutta usein vaivaan löytyy syy ruokavaliosta ja elämäntavoista. Istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille.

Työttömyysaste laskee edelleen Turussa nopeasti

Työttömyyden nopea laskutrendi jatkuu Turussa ja Turun seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Turussa edellisvuoden maaliskuusta viisitoista prosenttia.

Auralaiskuski suistui Turuntieltä ojaan

Auralainen 1940-luvulla syntynyt mies kuljetti e perjantaina noin kello 13 henkilöautoa Turuntietä pitkin kohti Auraa, kun hän tuntemattomasta syystä menetti henkilöauton hallinnan ja suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.