Tuto hakee Vantaalta viidettä semifinaalipaikkaa kuuteen vuoteen

Miika Elomon luotsaama Tuto aloittaa pudotuspelitaipaleensa Mestiksessä Kiekko-Vantaata vastaan. Miika Elomon luotsaama Tuto aloittaa pudotuspelitaipaleensa Mestiksessä Kiekko-Vantaata vastaan. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Mestiksen runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Tuto aloittaa puolivälierät lauantaina vieraskaukalossa tuttua vastustajaa eli Kiekko-Vantaata vastaan. Ensimmäistä kertaa Kupittaalla pari kohtaa tulevana maanantaina. Puolivälieräsarjasta semifinaaleihin selviää neljällä voitolla.

Ennakoimme puolivälieräsarjan lähtökohtia.

Historia

Tuto ja Kiekko-Vantaa ovat perinteinen taistelupari Mestiksessä. Tuoreessa muistissa on vielä viime kevät, jolloin joukkueet osuivat vastakkain semifinaaleissa. Tuolloin vantaalaiset jatkoivat tasaisesta sarjasta finaaliin otteluvoitoin 4–2.

Edellisen kerran joukkueet iskivät yhteen puolivälierävaiheessa kaudella 2013–14.

Tälläkin kaudella keskinäiset ottelut ovat olleet varsin tasaisia. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kuusi kertaa. Voitot menivät tasan 3–3 ja kertaakaan joukkueet eivät saaneet toisiinsa yli kahden maalin eroa.

Viimeisen viiden kauden aikana Tuto on muuten neljästi jatkanut puolivälieristä mitalipeleihin.

Potentiaali

Kausi on ollut Tutolle vaikea, vaikka pelit ovat kohtuullisesti kulkeneetkin. Loukkaantumiset ovat syöneet jatkuvasti terää, eikä Tuto päässyt missään vaiheessa runkosarjaa pelaamaan paria ottelua pidempää jaksoa potentiaalinsa edellyttämällä tasolla.

Parhaalla kokoonpanollaan Tuto ei pääse myöskään pudotuspelien alkuun. Varmuudella ensimmäisestä puolivälierästä ovat pelikieltojaan sovittavat Sami Salminen ja Aki Juusela.

Vaikka paras osaaminen on usein jäänyt hieman piippuun, poissaoloista huolimatta Tuto on ajoittain esittänyt säkenöivää kiekkoa. Runkosarjan loppupuolelta yksi tällainen esimerkki oli Keuruulta haettu vierasvoitto helmikuun lopussa.

Kevättä kohden myös Tuton peliesityksiin on löytynyt kaivattua tasaisuutta. Tulokset ovat saattaneet olla negatiivisia, mutta joulutauon jälkeen Tuto ei pelillisesti ole oikeastaan kahta huono peliä peräkkäin pelannut.

Yksilöt

Loukkaantumisista huolimatta Tutolla on kasassa joukkue, josta löytyy yksilöitä, jotka pystyvät henkilökohtaisella panoksellaan kääntämään ottelut. On erittäin mielenkiintoista seurata muun muassa, mitä runkosarjassa Mestiksen puolustajien uuden piste-ennätyksen 46 pistettä kirjauttanut Kalle Valtola esittää pudotuspeleissä.

Mielenkiintoa kohdistuu myös yli 600 Mestis-ottelun konkari Aki Keinäseen. ”Keni” on latonut uransa aikana lukemattomia tärkeitä maaleja Tutolle myös pudotuspeleissä. Vaikka 34-vuotias hyökkääjä eittämättä kuuluu Mestiksen iäkkäimpiin, maalikehikon sisään Keinäsen kudit ovat edelleen löytäneet hyvällä prosentilla. Runkosarjassa syntyi 16 maalia.

Ilkka Lappi

Kiusaamisen ehkäisyyn ja koulurauhan edistämiseen uusia keinoja

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on selvittänyt keinoja ehkäistä ja puuttua kiusaamiseen ja edistää koulurauhaa. Toimeksianto käsitti varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen. Työryhmän ehdotus sisältää 24 toimenpide-esitystä. Esitys luovutettiin opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle perjantaina 16. maaliskuuta.

Härkätien voro kiinni takaa-ajon jälkeen

Kosken Teboilille ja Marttilassa sijaitsevan Jasepuu Oy:n tiloihin murtauduttiin perjantain ja lauantain välisen yön aikana. Epäilty tekijä murtautui lopuksi vielä Tarvasjoen Seolle lauantai-aamuna.

Kotitaloussektorin säästämisaste laskussa

Kotitalouksien säästämisaste heikkeni loka-joulukuussa edellisestä neljänneksestä. Säästämisaste laski, koska kotitalouksien kulutusmenot kasvoivat ja käytettävissä olevat tulot hieman laskivat. Kotitalouksien investointiaste jatkoi kasvuaan. Yrityssektorin voittoaste parani edelliseen vuosineljännekseen verrattuna sektorin arvonlisäyksen kasvaessa maksettuja palkansaajakorvauksia nopeammin. Yritysten investointiaste laski edellisestä neljänneksestä. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen neljännesvuosittaisesta sektoritilinpidosta.

Tulli: Verkosta tilattu polkupyörä tai sen osat voivat tulla kalliiksi

Kiinasta, Sri Lankasta, muutamista muista Aasian maista ja Tunisiasta lähetetyt polkupyörät sekä Kiinasta lähetetyt polkupyörän osat voivat tulla nettishoppaajalle kalliiksi. tilaaja voi joutua maksamaan ulkomailta tilaamastaan polkupyörästä tai polkupyörän osista polkumyyntitullia mahdollisen yleisen tullin ja arvonlisäveron lisäksi. Tullien ja verojen jälkeen polkupyörän hankintahinta voi olla jopa yli kaksinkertaistunut.

Opettajien osaamisen kehittämiseen haettavana 12 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut opettajankoulutusta tarjoaville korkeakouluille 12 miljoonan euron avustushaun opettajankoulutuksen kehittämiseen. Opettajien perus-, perehdyttämis- ja täydennyskoulutusta uudistetaan ja samalla vahvistetaan yhteisöllistä toimintakulttuuria.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Sävelkujan päiväkodin toiminta jatkuu osittain

Sävelkujan päiväkodissa Koivulassa halkesi keskiviikkona 14. maaliskuuta runkovesiputki. Rakennuksen tekninen kunto kartoitettiin perjantaina. Vaurion laajuuden takia päiväkodin toinen puoli, jossa toimii integroitu erityisryhmä ja esiopetusryhmä, suljetaan kokonaan kevään ajaksi.

Urheilu

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Jälkipeli: Rauno Sjöroosilla on Turun suurin mustavalkoinen sydän

HC TPS:n markkinointipäällikkö Rauno Sjöroos on nähnyt vuosikymmenien aikana aitiopaikalta seurahistorian nousut ja laskut. Väki on vaihtunut, mutta TPS-ikoni on pitänyt seuraa pystyssä vaikeinakin vuosina.

” Rauno Sjöroos on nähnyt kaiken. ”Rane” on kävelevä tietopankki. Hän on hyvällä huumorilla varustettu herrasmies. Ranella on varmasti laajemmat verkostot kuin kellään. Häntä voisi kuvata sanalla ”liima”, joka on pitänyt seuran kasassa vaikeinakin vuosina. En tiedä, missä HC TPS olisi ilman häntä.”

TPS:n Montola Sveitsi-maaotteluihin

Suomen alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Juha Malinen nimesi maajoukkueensa 23. ja 26. maaliskuuta Sveitsiä vastaan pelattaviin maaotteluihin. TPS:sta joukkueeseen mahtui Juho Montola sekä Laziota nykyisin edustava Abukar Mohammed . Lisäksi turkulaisuutta joukkueessa edustavat valmennusryhmässä kakkosvalmentajana jatkava Marko Rajamäki sekä maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen .

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!