Ura Basketissa saadaan tuloksia kovalla työmoraalilla

Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Kuva: TS/Jane Iltanen

Vastoin monia odotuksia Ura Basket on kuluvalla kaudella ollut koripallon miesten 1. divisioona A:ssa kova luu koko kauden ajan. Kaarinalaiset taistelevat edelleen jopa runkosarjan voitosta, vaikka HBA-Märsky olikin molemmissa keskinäisissä otteluissa parempi.

– Totta kai runkosarjan voitolla olisi iso merkitys. Kotietu olisi loppuun asti ja myös taloudellisesti useammalla kotipelillä olisi seuralle merkitystä, miettii Uran päävalmentaja Kristian Palotie.

– Tosin nyt ollaan runkosarjan loppuun asti sellaisessa otteluruuhkassa, että ei onneksi pahemmin joukkue sarjasijoituksia miettiä, hän jatkaa samaan hengenvetoon.

1. divisioona A:n runkosarja päättyy 4. maaliskuuta. Sitä ennen Uralla on edessä vielä kuusi ottelua, joista viisi seuraavan 16 päivän aikana. Seuraava koetinkivi on 8. helmikuuta ensimmäinen odotettu paikalliskamppailu Kristikaa vastaan.

Ura on hävinnyt toistaiseksi pelaamastaan 16 ottelusta vain kolme. 1. divisioona A on tällä kaudella suhteellisen tasainen. Useasti tasaiset pelit ovat kääntyneet kaarinalaisille.

– Joukkueessa on paljon kokemusta ja pelaajat ovat erittäin kilpailullisesti orientoituneita. Joukkue on tehnyt minun työni todella helpoksi. Joukkueen sisällä on kova työmoraali. Jos pelin sisällä tulee heikompi jakso, se saadaan nopeasti poikki, Palotie kehuu.

– Joukkue on ymmärtänyt, että hyvä puolustaminen johtaa siihen, että saa hyökätä vapaasti. Kun on puolustettu hyvin, voidaan hyökätä nopeasti. Meidän pelitapamme vaatii onnistunutta puolustusta. Se on ollut erittäin yleisöystävällinen, mutta myös voittava.

Täksi kaudeksi Uraan tullut Palotie valmensi viime vuonna PuHu Juniorit 1. divisioona B:n voittoon. 1. divisioona A on kuitenkin ollut myös päävalmentajalle uusi haaste. Uudesta sarjatasosta ja uudesta ympäristöstä huolimatta kaikki on toiminut niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

– Olen sellainen ihminen, että työpäiväni ei lopu missään vaiheessa. Hengitän tätä lajia 24/7. Kaarinassa on ollut ympärilläni paljon ihmisiä, jotka elävät koripalloa samalla tavalla. Se on tehnyt päivittäisen työnteon helpoksi.

Ennen kauden alkua Kaarinassa puhuttiin virallisena tavoitteena keskikastista ja tason vakiinnuttamisesta 1. divisioonaan. Korisliigapaikka on Kaarinassa asetettu tavoitteeksi vuoteen 2022 mennessä.

Vaikka peli on tällä kaudella kulkenut, ei Korisliigan suhteen aiota kiirehtiä.

– Kun jossain vaiheessa Ura Korisliigaan nousee, haluamme olla siellä pitkään. Koko organisaation täytyy olla valmis nousuun. Vaikka nousu urheilullisesti olisikin mahdollinen, ei siihen kannata ryhtyä, jos emme muuten ole valmiita, Palotie linjaa.

Ilkka Lappi

Olohuone etsii tuottajaa, vielä tänään ehdit hakea

Morsian lähti karkuteille Olohuone-fesdtivaaleilla kesäkuussa 2015.

Kaupunkitaidetapahtuma Olohuone 306,4 m² hakee tuottajaa. Tuottajan toimenkuvaan kuuluvat tapahtuman käytännön järjestelyt sekä ohjelman koostaminen yhdessä Taideyhdistys Olohuone ry:n hallituksen kanssa. Työ on määräaikainen ja kestää kesäkuun loppuun. Lisätiedot ja hakemusohjeet osoitteesta www.olohuone.org. Haku kestää 19. helmikuuta saakka. Olohuone 306,4 m² järjestetään tänä vuonna 7.–9. kesäkuuta.

Keskiaikaiset markkinat hakee harrastajanäyttelijöitä

Keskiaikaisille markkinoille haetaan jälleen näyttelijöitä.

Turun Suurtorin keskiaika ry hakee harrastajanäyttelijöitä Keskiaikaisilla markkinoilla 28.6.–1.7. esitettävään ulkoilmanäytelmään. Keskiaikaiseen Turkuun sijoittuvan näytelmän hakuaika päättyy tiistaina 20. maaliskuuta. Hakijoilta ei vaadita etukäteen keskiaikaharrastaneisuutta tai aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, iloinen ja positiivinen asenne sekä kyky työskennellä suuressakin ryhmässä ovat sen sijaan tärkeitä.

Pöytälätkätaidot pannaan puntariin

Bar Kukan avoimesta pöytälätkämestaruudesta pelataan ensimmäistä kertaa.

Bar Kukassa pelataan 21. helmikuuta yhden illan kestävä kaikille avoin pöytäjääkiekkoturnaus Bar Kukan Pöytäjääkiekkomestari. Turnaus alkaa kello 20.

Palkansaajien yleisin kokonaistuntiansio 15 euroa vuonna 2016

Tilastokeskuksen palkkarakennetilaston mukaan palkansaajien yleisin kokonaisansio palkattua tuntia kohden oli 15 euroa vuonna 2016. Kokonaistuntiansioihin on laskettu mukaan perus- ja taulukkopalkkojen lisäksi kaikki lisät, ylityöansiot ja luontoisedut. Kokonaistuntiansiot ovat bruttomääräisiä, eli niistä ei ole vähennetty veroja tai muita maksuja.

Inflaatio tammikuussa 0,8 prosenttia

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli tammikuussa 0,8 prosenttia. Joulukuussa inflaatio oli 0,5 prosenttia. Tilastokeskus on päivittänyt tammikuun alussa kuluttajahintaindeksin hyödykekorin ja kulutuksen painorakenteen . Hyödykekoriin lisättiin mm. musiikin suoratoistopalvelut ja poistettiin vähäisestä kulutuksesta johtuen lankapuhelumaksut ja videokamera.

Pakettiauton kuljettaja ajoi humalassa poliisia karkuun Paraisilla

Poliisia vastaan tuli viime lauantai-iltana Paraisten Kalkkitiellä vastaan pakettiauto, joka ajoi ylinopeutta. Pakettiauton kuljettaja ei pysähtynyt, vaikka poliisi antoi pysäytysmerkin. Poliisi seurasi pakettiautoa hetken ja sai sen pysäytettyä läheiselle tielle.

Sirkusputiikin kauppias haluaa vähentää kuluttamista

Sirkus on Kaj-Mikael Schüttille elämäntapa.

Sirkussirkus Putiikki avasi marraskuussa viiden vuoden tauon jälkeen kivijalkakaupan Turkuun Lonttistentielle. Suomen ainoan sirkusvälineisiin erikoistuneen liikkeen kauppiaana toimii Turussa asuva esiintyjä ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo , alias Kaj-Mikael Schütt , jonka juuret ovat Naantalissa.

Urheilu

Åboraakkeli: Iso mahdollisuus

Tuomas Tammero (60) tekemässä työtään eli raivaamassa keskushyökkääjälle tilaa Vaahteraliigan ottelussa Wasa Royalsia vastaan viime elokuussa.

Vielä viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa Turku Trojansin paidassa pelannut Tuomas Tammero pelaa ensi kaudella amerikkalaista jalkapalloa Euroopan huipulla. Linjahyökkääjänä pääasiassa pelannut Tammero edustaa Saksan pääsarjaan noussutta Potsdam Royalsia.

Sami Rähmönen uskoo yhtenäisen TPS:n olevan yllätysvalmis

Sami Rähmönen iso pala TPS:lle, kun joukkue palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

Vaikka TPS:n jalkapallomiehistön kapteeni Sami Rähmönen on pinnalta tyyni, aistii kokeneesta pelimiestä pientä jännitystä, vaikka eletään vasta helmikuuta. Huhtikuussa Rähmönen palaa TPS:n tavoin Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hirvikangas kuusieräiseen norjalaistestiin

Timo-Juhani Hirvikangas.

Vapaaottelijanakin tunnettu Timo-Juhani Hirvikangas ottelee seuraavan kerran nyrkkeilykehässä, kun turkulainen kohtaa 9. maaliskuuta Espoossa norjalaisen Tore Hallandin . Ottelu on molemmille ottelijoille ammattinyrkkeilyuran ensimmäinen kuusieräiseksi kaavailtu ottelu.

Puukkokatsomo: Puuttuva elementti?

HC TPS nappasi Liigan kellarikerroksesta Mikkelin Jukureista mielenkiintoisen vahvistuksen loppukaudeksi. Toista kauttaan Suomessa pelaava Zach Budish on ainakin paperilla varsin mielenkiintoinen hankinta.

Jälkipeli: Ilmoitetaanko otteluiden yleisömäärät oikein?

Kupittaan palloiluhalliin mahtuu, kun koko pääkenttä on käytössä, noin 2 700 katsojaa. Jos hallista on vain kaksi kolmasosaa käytössä, maksimi yleisömäärä on noin 1 700.

Vai, pitäisikö oikeastaan kysyä, kuinka paljon otteluiden yleisömääriä ilmoitetaan yläkanttiin? Yleisömääräksi ilmoitetaan lukema, jonka pitäisi tarkoittaa täyttä hallia, mutta vapaita paikkoja onkin runsaasti.

TPS:n yhteiskausikortti sai lentävän lähdön

TPS jääkiekon ja TPS jalkapallon yhteinen seurakortti on saanut hyvän vastaanoton heti alkuun. TPS jääkiekko ja TPS jalkapallo lanseerasivat keskiviikkona yhteiskausikortin, jota varattiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana yli sata.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.