Ura Basketissa saadaan tuloksia kovalla työmoraalilla

Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Kuva: TS/Jane Iltanen

Vastoin monia odotuksia Ura Basket on kuluvalla kaudella ollut koripallon miesten 1. divisioona A:ssa kova luu koko kauden ajan. Kaarinalaiset taistelevat edelleen jopa runkosarjan voitosta, vaikka HBA-Märsky olikin molemmissa keskinäisissä otteluissa parempi.

– Totta kai runkosarjan voitolla olisi iso merkitys. Kotietu olisi loppuun asti ja myös taloudellisesti useammalla kotipelillä olisi seuralle merkitystä, miettii Uran päävalmentaja Kristian Palotie.

– Tosin nyt ollaan runkosarjan loppuun asti sellaisessa otteluruuhkassa, että ei onneksi pahemmin joukkue sarjasijoituksia miettiä, hän jatkaa samaan hengenvetoon.

1. divisioona A:n runkosarja päättyy 4. maaliskuuta. Sitä ennen Uralla on edessä vielä kuusi ottelua, joista viisi seuraavan 16 päivän aikana. Seuraava koetinkivi on 8. helmikuuta ensimmäinen odotettu paikalliskamppailu Kristikaa vastaan.

Ura on hävinnyt toistaiseksi pelaamastaan 16 ottelusta vain kolme. 1. divisioona A on tällä kaudella suhteellisen tasainen. Useasti tasaiset pelit ovat kääntyneet kaarinalaisille.

– Joukkueessa on paljon kokemusta ja pelaajat ovat erittäin kilpailullisesti orientoituneita. Joukkue on tehnyt minun työni todella helpoksi. Joukkueen sisällä on kova työmoraali. Jos pelin sisällä tulee heikompi jakso, se saadaan nopeasti poikki, Palotie kehuu.

– Joukkue on ymmärtänyt, että hyvä puolustaminen johtaa siihen, että saa hyökätä vapaasti. Kun on puolustettu hyvin, voidaan hyökätä nopeasti. Meidän pelitapamme vaatii onnistunutta puolustusta. Se on ollut erittäin yleisöystävällinen, mutta myös voittava.

Täksi kaudeksi Uraan tullut Palotie valmensi viime vuonna PuHu Juniorit 1. divisioona B:n voittoon. 1. divisioona A on kuitenkin ollut myös päävalmentajalle uusi haaste. Uudesta sarjatasosta ja uudesta ympäristöstä huolimatta kaikki on toiminut niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

– Olen sellainen ihminen, että työpäiväni ei lopu missään vaiheessa. Hengitän tätä lajia 24/7. Kaarinassa on ollut ympärilläni paljon ihmisiä, jotka elävät koripalloa samalla tavalla. Se on tehnyt päivittäisen työnteon helpoksi.

Ennen kauden alkua Kaarinassa puhuttiin virallisena tavoitteena keskikastista ja tason vakiinnuttamisesta 1. divisioonaan. Korisliigapaikka on Kaarinassa asetettu tavoitteeksi vuoteen 2022 mennessä.

Vaikka peli on tällä kaudella kulkenut, ei Korisliigan suhteen aiota kiirehtiä.

– Kun jossain vaiheessa Ura Korisliigaan nousee, haluamme olla siellä pitkään. Koko organisaation täytyy olla valmis nousuun. Vaikka nousu urheilullisesti olisikin mahdollinen, ei siihen kannata ryhtyä, jos emme muuten ole valmiita, Palotie linjaa.

Ilkka Lappi

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.