Roope Paltta uskoo Tuton kasvupotentiaaliin

Jääkiekkoseuran toimitusjohtajuus on Roope Paltalle pitkäaikainen haave. Kun mahdollisuus Tuton toimitusjohtajaksi avautui, päätöstä ei tarvinnut pitkään pohtia. Jääkiekkoseuran toimitusjohtajuus on Roope Paltalle pitkäaikainen haave. Kun mahdollisuus Tuton toimitusjohtajaksi avautui, päätöstä ei tarvinnut pitkään pohtia. Kuva: Jori Liimatainen

Viime kesän ja syksyn aikana huhut veivät Roope Palttaa eri puolille Suomea. Huhuissa Palttaa oltiin viemässä muun muassa Poriin. Lopulta Paltan pitkäaikainen haave jääkiekkoseuran toimitusjohtajan paikasta toteutui, kun Tuto otti yhteyttä.

– Itsekin kuulin syksyllä kaikenlaisia huhuja, mutta en ollut neuvotteluissa mihinkään suuntaan. Loppuen lopuksi asiat Tuton kanssa etenivät aika nopeasti. Runsas kuukausi sitten aloimme vakavammin keskustella mahdollisuudesta ja aloimme tutustua organisaation tilanteeseen, Paltta kertoo.

Paikka Tutossa aukesi, kun keväästä 2014 Tuton toimitusjohtajana työskennellyt Dani Aavinen päätti siirtyä sivuun. Viime vuodet TPS:n junioripuolen toiminnanjohtajana työskennellyt Paltta hyppää innoissaan naapuriseuraan.

– Isossa kuvassa minulla on hyvä käsitys missä mennään. Dani on tehnyt kovan työn ja seuran talous on nyt huomattavasti paremmassa kunnossa kuin neljä vuotta sitten. Minun ei oikeastaan tarvinnut ratkaisuani pohtia kauan. Oli oikeastaan heti selvää, että haluan tämän siirron tehdä. Tämä kuukausi on mennyt siihen, että ollaan seuran kanssa käyty yksityiskohtaisesti läpi, missä mennään, Paltta sanoo.

Tuton toimitusjohtajana Paltta keskittyy toimistopuolen tekemiseen, muun muassa varainhankintaan. Toimitusjohtajan päätöstä pysyä taustalla helpottaa muun muassa se, että Tuton edustusjoukkueen päävalmentajana toimii Paltan hyvä ystävä Miika Elomo.

– Urheilupuolella meillä on kovan luokan ammattilaiset hoitamassa sitä puolta. Oma seuraava hommani on tutustua organisaation sisäisiin toimintatapoihin.

Paltta uskoo perinteisestä seurasta löytyvän potentiaalia myös toiminnan kasvattamiseen. Turun positiiviset talousnäkymät luovat uskoa myös urheiluun, mutta Paltan ajatuksissa Tuton ei tarvitse jäädä vain Turun alueelle.

– Täällä on paljon yhteistyömahdollisuuksia, mutta ei tämä mikään miljoonakaupunki ole. Ei Tuton tarvitse jatkossa rajoittua vain Turkuun. Urheilu on bisneksenä kuitenkin sellainen, jossa halutaan olla mukana. Yhteistyö on tänä päivänä entistä enemmän kahden tahon yhteistyötä. Sopivan yhteistyömallin löytäminen on yksi tämän työn kiinnostavimpia puolia, mutta se on myös tapa löytää uusia yhteistyötahoja.

Virallisesti Paltta aloittaa Tutossa helmikuun aikana, mutta Aavinen jatkaa kauden loppuun asti perehdyttäen seuraajaansa uuteen pestiinsä. Paltta uskoo, että hänen kädenjälkensä alkaa näkyä muutaman kuukauden päästä.

– Puolisen vuotta siinä varmaan kestää. Alkuvuosi on siinäkin mielessä hyvä aika aloittaa. Kevään aikana on pudotuspelit ja muuta mielenkiintoista. Tässä vaiheessa vuotta pääsen myös heti vahvasti mukaan ensi kauden rakentamiseen.

Ilkka Lappi

Ekumeeninen rukousviikko Turussa

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25. tammikuuta. Ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen 110-vuotias rukousperinne, jonka tämän kertainen aineisto on laadittu Karibian alueella.

Kiinteistönvälitysalan yritysten liikevaihto kasvoi

Kiinteistönvälitysalan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto nousi vuonna 2017 yhteensä yli 590 miljoonan euron. Ala kirjasi kasvua yhteensä noin 4,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös alan henkilöstömäärä oli vuonna 2017 selvässä kasvussa edellisvuoteen verrattuna, arvioi Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.

Turun Soitannollinen Seura juhlii perinteisin menoin

Turun Soitannollisen Seuran vuosijuhlakonsertti järjestetään perinteisin menoin lauantaina 20. tammikuuta kello 18 Sigyn-salissa. Turun Soitannollisen Seuran orkesterin kapellimestarina ja pianosolistina toimii Savonlinnan oopperajuhlien vastanimitetty Ville Matvejeff .

Sairaaloissa mahdollisuus äänestää ennakkoon presidentinvaaleissa

Lain mukaan myös sairaalat toimivat ennakkoäänestyspaikkoina. Sairaalassa saavat ennakkoon äänestää vain ne äänioikeutetut, jotka ovat sairaalassa hoidettavana. Ennakkoäänestyspaikassa äänestäjän on kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä.

Väitös: Ilmastonmuutoksella voi olla merkittäviä vaikutuksia pohjoisen pienten jokien ja purojen eliöihin

Suomen ympäristökeskuksen tutkija Katri Tolonen on tutkinut väitöstyössään Tenoon laskevia pieniä jokia ja puroja. Väitöstutkimuksen mukaan ympäristönmuutoksilla, kuten ilmastonmuutoksella, voi olla merkittäviä vaikutuksia pohjoisen pienten jokien ja purojen pohjan eliöihin. Väitös tarkastetaan Oulun yliopistossa perjantaina 19. tammikuuta.

Tunnetko jo Turun uuden keskustavision 2050?

Turun kaupunki esittelee Turun uutta keskustavisiota asukkaille torstaina 18. tammikuuta kello 18 Vanhalla Raatihuoneella Turkuseuran järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Keskustavisiota esittelee Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen . Tilaisuudessa on varattu aikaa keskustelulle ja yleisökysymyksille. Yhteistyössä Turun kaupungin kanssa järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kuluttajan sähkölasku kallistui 20 euroa viime vuonna

Kuluttaja maksoi viime vuonna sähköstään keskimäärin 20 euroa edellisvuotta enemmän, kertoo Energiavirasto. Sähkölaskun nousu johtui sähkön siirtohintojen noususta. Sähkölaskussa siirtohintojen nousua kompensoi sähköenergian hinnan lasku.

Äitiyspakkauksen nimi säilyy ennallaan

Kela teki marraskuussa kyselyn 80-vuotiaan äitiyspakkauksen mahdollisesta uudesta nimestä. Lähes 60 prosenttia vastanneista halusi säilyttää nimen äitiyspakkauksena. Tuloksen valossa nimenvaihto ei ole perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan ajankohtainen.

Urheilu

Rasmus Tirronen jatkaa Tepsissä

Rasmus Tirronen.

TPS käyttää optionsa maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. 27-vuotias espoolaisvahti nähdään myös ensi kaudella mustavalkoisessa paidassa.

Mäkinen tähyää taas ratakuormureiden EM-sarjaan

Mika Mäkinen ajoi edellisen kerran ratakuorma-autojen EM-sarjaa vuonna 2013. Tuolloin hän sijoittui yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Auralainen Mika Mäkinen tähtää kaudeksi 2018 ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli ratakuorma-autojen EM-sarjaan. Mäkinen nähdään kuluvan vuoden aikana varmuudella osassa EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki.

Jälkipeli: Juuso Wahlsten antoi hyvät elämäneväät pojilleen

Wahlstenin kiekkomiehet on saatu samaan kuvaan. Sami (vas.) ja Jali saapuivat Suomeen ulkomailta juhlistamaan isä-Juuson 80-vuotissynttäreitä. Turun Palloseura järjesti Juhani Wahlstenille ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat Turkuhallissa.

Visionääri, ajattelija, uudistaja, kouluttaja, opettaja, jääkiekkoleijona…lista on pitkä. Viime lauantaina 80 vuotta täyttänyttä kiekkolegenda Juhani Wahlstenia on tituleerattu lukemattomin ilmaisuin. Yksi lause tiivistää turkulaisen kiekkolegendan elämän: Jos jääkiekkoa ei olisi keksitty, " Juuso " olisi sen keksinyt.

Tomas Hradecky tekee paluun kasvattajaseuransa TPS:n riveihin

Tomas Hradecky

TPS saa alkavalle Veikkausliigakaudelle tutun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. 25-vuotias Hradecky on solminut TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen.

TPS Salibandy Suomen seitsemänneksi suurin, FBC Turku sijalla 17

Salibandyn suosio jatkuu rekisteröityjien pelaajien ja harrastajien määrällä mitattuna. Vuoden 2017 viimeisen päivän (31.12.) lukema on 59 791 henkilöä. Tästä määrästä Salibandyliiton lisenssinhaltijoita on 57 330.

Jälkipeli: Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.