Koripalloilijat tyytyväisiä uuteen kotihalliin

Arto Talvitie. Arto Talvitie. Kuva: Jori Liimatainen

Turun NMKY:n miesten 1A-divisioonassa pelaava edustusjoukkue Kristika Turku pelaa vuoden ensimmäisen kotiottelunsa Turun uudessa palloiluhallissa Kupittaalla 10. tammikuuta. Hallia on odotettu turkulaisten koripallon ystävien keskuudessa jo pitkään.

Aiemmat vuodet koripalloa on Turussa pelattu vaihtelevasti Nunnavuoren, Samppalinnan, Karibian, Turkuhallin ja Kupittaan urheiluhallin kentillä. Kristika Turun kapteenin Arto Talvitien mukaan kunnon kotisali on joukkueelle tärkeä asia ja se antaa joukkueelle jokaiseen otteluun oman, pienen etulyöntiaseman.

– Tuttu ja turvallinen paikka, jonka kaikki pelaajat tuntevat, antaa oman etunsa vastustajaan nähden ja tietysti kotiyleisön antamasta tuesta joukkue saa vielä lisäpotkua pelaamiseen, Talvitie kertoo.

Halli mahdollistaa aiempaa aktiivisemman koripalloharrastamisen ja lajin kehittymisen Turun alueella myös aiempaa tasokkaammaksi. Hallia on alusta asti rakennettu paikallisten urheiluseurojen kanssa yhteistyössä.

Yleisökapasiteetti valmistuneessa hallissa on noin 1 700. Joukkueen harjoitukset tapahtuvat yhdellä hallin sivuttaisella kentällä, joita halliin mahtuu kolme.

– Uudessa hallissa pystymme järjestämään parempia tapahtumia niin yhteistyökumppaneille kuin katsojillekin. Pelinkin näkökulmasta on hienoa pelata uudessa ja isossa palloiluhallissa, joka on tehty palloilua varten, toteaa Kristika Turun päävalmentaja Juha Ruohonen.

NMKY-YMCA-toiminta yhdistetään sekä Suomessa että maailmalla koripalloon. Koripallo lajina on kehitetty juuri YMCA-toiminnan piirissä. Vuonna 1891 Springfieldissä haluttiin kehittää laji, joka fyysisyyden lisäksi kehittäisi myös YMCA:lle tärkeitä arvoja, kuten etiikkaa, tasapuolisuutta ja yhteistyötaitoja.

Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristikan ensimmäinen kotiottelu uudessa palloiluhallissa käydään 10. tammikuuta kello 18.30, vastustajaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Turun NMKY on kutsunut otteluun yli 250 entistä pelaajaansa ja koripalloystäväänsä menneiltä vuosilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Konkurssien määrä kasvoi tammi–helmikuussa peräti 82 prosenttia

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–helmikuussa pantiin vireille 515 konkurssia, mikä on 232 konkurssia (82,0 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 485, mikä on 1 157 henkilöä (87,1 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2017 tammi–helmikuussa vireille pantujen konkurssien määrä oli poikkeuksellisen matala, mikä johtui tuolloin verohallinnon tekemien konkurssihakemusten poikkeuksellisen pienestä määrästä.

Sisäpuutarhailmiö siivittää Plantuin kasvua

Plantui hakee kansainvälistä kasvua.

Plantui Oy:n kasvu jatkui viime vuonna. Yhtiö on tehnyt aiesopimuksen globaalin bisnespartnerin kanssa ja käynnistänyt yhteisen kehitysprojektin, jonka tulokset lanseerataan IFA-messuilla Berliinissä 31. elokuuta. Tavoitteena on nousta vuoteen 2020 mennessä älypuutarhojen ykköseksi kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiön hallitus saa vahvistusta digitaalisen liiketoiminnan osaaja Ville Hurnosesta .

Kaupunginteatterissa kantaesitysten syksy

Syyskausi tuo Turun kaupunginteatteriin odotetun päätösosan Kakolan ja Seilin aloittamalle Turku-trilogialle. Päänäyttämöllä nähdään uusi kotimainen musikaali Varissuo. Useimmat syksyn ensi-illoista ovat Varissuon tavoin kantaesityksiä.

Johtoryhmät kaikkein tuulisimpia paikkoja suomalaisissa pörssiyhtiöissä

Vaihtuvuus suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa on suurta ja urakierto nopeaa. Tehtävän kesto on hallitusten jäsenillä keskimäärin 4,8 vuotta, toimitusjohtajilla 5,1 vuotta ja johtoryhmän jäsenillä 3,7 vuotta. Viidennes hallitusten ja neljännes johtoryhmien jäsenistä vaihtui vuonna 2017. Tiedot ilmenevät Keskuskauppakamarin julkaisemasta Huipulla tuulee -selvityksestä.

Sepänkatua esitetään Puolalan koulun väistötilaksi

Puolalan koulun peruskorjauksen aikana väistötilana aiotaan käyttää Sepänkatu 2:n koulurakennusta.

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Puolalan koulun peruskorjauksen aikana käytetään väistötilana (3.-6. luokat) Sepänkatu 2:n koulurakennusta ensi kesästä kesään 2020. Lautakunta edellyttää, että ennen käyttöönottoa kiinteistössä tehdään kuntoraportissa mainitut korjaustyöt. Aiemmat sisäilmaongelmat ovat johtuneet pääosin ilmastoinnin riittämättömyydestä 700 opiskelijan lukiossa.

Käsityöläismuseossa voi osallistua pääsiäismunien vierityskilpailuun

Luostarinmäen käsityöläismuseossa voi osallistua pääsiäismunien vierityskilpailuun ja tutustua pääsiäismunien koristeluperinteeseen. Pääsiäislauantaina paikalla on myös sokerileipuri valmistamassa marsipaanista pääsiäistipuja ja -pupuja. Luostarinmäen käsityöläismuseo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 31.3.–1.4. kello 10–18.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!