Vain kulta kelpaa Honkasalolle

Finnfighters' Gymin palkintokokoelmaan haetaan täydennystä vapaaottelun amatöörien  MM-kisoista. Finnfighters' Gymin palkintokokoelmaan haetaan täydennystä vapaaottelun amatöörien MM-kisoista. Kuva: Ilkka Lappi

Tällä viikolla Bahrainissa käytäviin vapaaottelun amatöörien MM-kisoihin lähti Suomesta 13 hengen vahvuinen nälkäinen joukkue. Yksi Suomen tämän vuoden mitalitoivoista on jo viime vuonna MM-kisoissa otellut Finnfighters' Gymin Jaakko Honkasalo.

Turkulainen ottelee kevyessä raskaassa sarjassa, eli 93-kiloisissa. Menestystoiveet eivät ole tuulesta temmatut, sillä vuosi sitten Las Vegasista Honkasalo toi tuliaisina MM-pronssia. Tuolloin mies lähti MM-kisoihin yhden vapaaottelun kokemuksella.

– Tällä kertaa vain kulta kelpaa. Viime vuonna lähdin reissuun yhden matsin kokemuksella ja silloin irtosi tosiaan pronssi. Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen luottavainen omiin kykyihini, Honkasalo miettii.

Vaikka Honkasalolla ei ole vapaaottelusta kuin muutaman amatööriottelun kokemus, on hän kokenut kisaaja. Kamppailu-urheilun Honkasalo aloitti muutama vuosi sitten brasilialaisella jujutsulla. Bjj:n parissa kisakokemusta on kertynyt enemmänkin. Vuonna 2015 Honkasalo esimerkiksi nappasi Roomasta bjj:n No-Gi EM-kultaa sinivöisten sarjassa.

– Uskon, että bjj:ssä kisaaminen on auttanut kokonaisvaltaisesti, vaikka ei se vaparia olekaan. Kisajännitys ja kansainvälisiin kisoihin matkustaminen on samanlaista lajista riippumatta.

26-vuotias Honkasalo on muutenkin sinut kilpailemisen kanssa. Pikkupojasta täysi-ikäisyyteen asti hän pelasi jalkapalloa. Sitten kamppailulajit veivät mennessään. bjj:tä Honkasalo ehti harrastaa aktiivisesti kolmisen vuotta ennen kuin veti vapaaotteluhanskoja käsiinsä.

– Toinen valmentajani on Packalenin Teemu ja hänen suunnitelmansa mukaan on edetty, Honkasalo toteaa.

Kun Packalenin lisäksi muistetaan FFG:n maine kovia matto-ottelijoita tuottavana seurana, ei tarvitse arvuutella Honkasalon vahvuuksia.

– Kyllä matto on itselleni isoin vahvuusalue, mutta en minä pystyotteluakaan kaihda. Siihen pyritään, että ottelut loppuvat nopeasti oltiin sitten pystyssä tai matossa, lopetushakuiseksi ottelijaksi itseään kuvaileva Honkasalo toteaa.

Nähtäväksi jää tuoko lopetushakuisuus seuraavan vapaaottelun amatöörien MM-kullan Turkuun. Edellisen turkulaisen maailmanmestaruuden voitti Minna Grusander vuonna 2015.

Ilkka Lappi

Menoviikko: Keskustelutilaisuus keskustavisiosta

Keskustavisio veti työväenopiston auditorion ääriään myöten täyteen viime vuoden elokuussa.

Maanantaina 22. tammikuuta järjestetään kaikille asiasta kiinnostuneille avoin keskustelutilaisuus Turun ydinkeskustan tulevaisuudennäkymistä. Tilaisuus pidetään Eskelin auditoriossa osoitteessa Linnankatu 23. Kaksituntinen tilaisuus alkaa kello 17.30.

Auto kolaroivat ohitustilanteessa Aurassa

Osallisena oli neljä henkilöä, joista kaikki olivat ulkona autoista. Tampereen suuntaan menevä kaista oli tunnin verran pois käytöstä.

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa. Lainmuutoksella rajoitettaisiin muun muassa pankkilainojen korkomenojen vähentämistä yritysten tuloverotuksessa. Valtiovarainministeriö lähetti lakiluonnoksen lausuntokierrokselle perjantaina 19. tammikuuta.

Markus Allan palaa lavalle

Markus Allan.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta Turun konserttitalossa järjestetään tangokonsertti, johon solisteiksi saapuvat Tomi Metsäketo , Mikko Mäkeläinen , Teemu Roivainen ja Markus Allan , jolle esiintyminen on ensimmäinen sitten viime syksynä tehdyn leikkauksen.

Pop up -perhekahvila tuo temppuradan lapsille Jäkärlään

Lauantaina 27. tammikuuta Jäkärlässä avataan pop up -perhekahvila. Perhekahvila on avoinna kaikille lapsiperheille kello 10–12 välisen ajan. Lapsille on leikkimisen lisäksi tarjolla temppurataa ja askartelupistettä, kun taas vanhemmat pääsevät "kaffettelemaan".

Kaupunki
Kulttuuri

Haku Konstrundan-tapahtumaan alkaa

Kuukauden ajan lähes 300 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa hakee osallistujaksi Konstrundan-tapahtumaan. Hakuaika alkaa sunnuntaina 21. tammikuuta ja päättyy 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen jury arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.
Urheilu

Puukkokatsomo: Läpimurron paikka

Tomas Hradecky

Ainakin vielä toistaiseksi Tomas Hradecký on Turussa ollut se ”kolmas Hradecký”. Ensi kaudella vuonna 1992 syntyneellä Tomasilla on paikka muuttaa Hradeckyjen keskinäistä hierarkiaa, kun hän palaa kasvattiseuransa TPS:n varjoon

Jälkipeli: Palloiluhallissa paljon hyvää, mutta haasteitakin löytyy

Kupittaan palloiluhallin ensimmäinen suuri urheilutapahtuma oli lentopallon Suomen cupin lopputurnaus. Hallin isot monipäiväiset tapahtumat aiheuttavat seuroille harjoitusvuorojen peruuntumisia. Kaikille lajeille ei löydy korvaavia tiloja.

Suomen paras palloiluhalli. Kupittaan uutta peliareenaa on tituleerattu ylistävin sanoin. Hieno se onkin, tosin vasta pidemmän käytön jälkeen tiedetään, miten halli onnistuu palvelemaan eri lajeja ja miten se soveltuu ottelutapahtumien järjestämiseen.

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Suomen Voimalajiliiton vahvin mies ja vahvin nainen SM-kilpailut Turussa elokuussa

Suomen Voimalajiliitto ja Turun Messukeskus Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosien 2018 ja 2019 Hevay Events SM-kilpailujen (SVLL vahvin mies/nainen SM) järjestämisestä Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden kilpailu on lauantaina 18. elokuuta. Sen oheisohjelma julkaistaan helmikuun aikana.

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Ivan Sesar ja Joona Järvistö.

Perjantaina alkavaan Suomen Cupiin valmistautuva Inter on solminut sopimukset kahden pelaajan kanssa. Viimeksi Romanian pääsarjan Juventus Bukarestissa pelannut bosnialainen Ivan Sesar on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen ja Kaarinan Pojista siirtyvä Joona Järvistö yksivuotisen sopimuksen Interin kanssa.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.