Kalle Valtola haluaa pelata viihdyttävää jääkiekkoa

Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Kuva: Hannu Tuominen

Jo viime kaudella Kupittaan yleisö sai ihastella Tuton numeron 66 otteita. Viimeistään tämän syksyn aikana Kalle Valtola on osoittanut olevansa tulevaisuuden varteenotettava Liiga-peluri.

Marraskuun maaottelutauolle lähdettäessä 21-vuotias puolustaja oli kymmenen ottelun pisteputkessa. Pisteiden lisäksi Valtola on ennakkoluuloton pelaaja. Hän on sellainen yksilö, jonka pelaaminen vetää ihmisiä katsomoon.

– Rohkea pelaaminen on aika iso osa omaa pelaamista. Haluan pelata kovalla itseluottamuksella. Kun onnistumisia tulee, kiekon kanssa uskaltaa tehdä asioita, joita joku toinen pelaaja ei ehkä uskalla. Pelirohkeus on iso osa omaa pelaamistani, Valtola pohtii.

Pelin on syytäkin olla näyttävää, kun selässä komeilee Mario Lemieux’n legendaarinen numero. Valtolan mukaan syy pelinumeron käyttöön ei ole ilmeisin, eli Lemieux’n ihailu.

– Minulla ei ollut siihen mitään vaikutusvaltaa. Se vaan annettiin minulle viime vuonna. Sillä on kulkenut niin ei ole tarvetta vaihtaakaan. Sen verran sillä on omakohtaista taustaa, että Tepsissä pelasin junioreissa joskus numerolla 6.

Puolitoista kautta Tutossa pelanneen Valtolan mukaan Mestis on hyvä sarja kehittyvälle pelaajalle. Vaikka tie Liigaan onkin seuratasolla käytännössä tukossa, pelaajat haluavat päästä urallaan eteenpäin.

– Mestis on kasvavien pelaajien sarja. Tosi harvassa ovat ne pelaajat, jotka luovat uran Mestiksessä. Kaikki oikeastaan haluavat ylöspäin ja se myös näkyy pelaajien motivaatiossa. Mestis on hyvä sarja kehittyä. Ainakaan Tutossa ei keskitytä vain voittamiseen vaan myös siihen, että pelaajat kehittyisivät yksilöinä.

Valtolan päivän täyttää jääkiekon lisäksi liiketalouden opiskelu. Päivät venyvät pitkiksi, mutta se ei miestä haittaa.

– Mielestäni on vain hyvä asia, että elämässä on muutakin kuin jääkiekkoa. Eikä opiskelu ole fyysisesti kuitenkaan raskasta, niin ei se pelaamista haittaa.

Monien muiden tapaan Tuto on Valtolalle väliporras uralla. Miehen sopimus Tuton kanssa on voimassa kevääseen 2019. Tavoitteet lähitulevaisuuteen ovat selvät.

– Haluan päästä eteenpäin pelaajana. Hyökkääminen on aika hyvällä tasolla. Nyt pitäisi saada puolustaminen mahdollisimman hyväksi. Se vaatii fysiikan ja kamppailupelaamisen parantamista, Valtola analysoi.

Jos Valtolan otteet säilyvät nähdyn kaltaisina, miehen perässä on useampi isompi seura jo ennen kevättä 2019.

– Totta kai Liigassa pelaaminen kiinnostaa. Mahdollista se saattaa olla jo ensi vuonna, mutta mikään kiire ei ole mihinkään suuntaan. Tärkeintä tässä vaiheessa uraa on, että peliaikaa tulee ja kehittyy, Valtola toteaa.

Ilkka Lappi

Turun tuomiokirkon kuusen valot syttyvät lauantaina

Turun tuomiokirkon kuusen valot syttyvät lauantaina 25. marraskuuta kello 15.45 alkaen. Kaikille tarkoitetussa puolen tunnin juhlassa soi iloinen joulumuskari, lauletaan yhdessä, pappi puhuu ja kuusen sadat ledvalot syttyvät. Lopuksi lauletaan Maa on niin kaunis -virsi.

MLL:n Varsinais-Suomen piirille uusi puheenjohtaja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:lle on valittu uusi puheenjohtaja. Jussi Mertsola valittiin piirin syyskokouksessa torstaina. Professori Mertsola on Tyksin Lasten ja nuorten klinikan ylilääkäri.

Reetta Isotupa-Siltanen vuoden hantvärkkäri

Reetta Isotupa-Siltanen.

Turun Yrittäjät ry on valinnut vuoden 2017 hantvärkkäriksi kuvantekijä Reetta Isotupa-Siltasen . Hän yhdistää töissään kuvituskuvia itse maalaamiinsa osiin. Hän tekee työt käsin leikkaamalla, liimaamalla ja maalaamalla puulevyille. Kuvaoriginaalit skannataan ja painetaan korteiksi ja printeiksi kirjapainossa Kaarinassa. Kollaasitöiden lisäksi Isotupa-Siltanen tekee taidenukkeja paperimassasta ja kankaasta.

Uusiutuvan energian osuus väliaikaisesti lievään laskuun viime vuonna

– Uusiutuvan energian osuus energian loppukulutuksesta on ollut nousussa viime vuotta lukuun ottamatta. Huolimatta hakkeen kulutuksen kääntymisestä jälleen kasvuun, laski uusiutuvan energian osuus viime vuonna 39 prosenttiin, kun se vuonna 2015 oli 39,3 prosenttia, toteaa toimialapäällikkö Markku Alm , jonka kokoama Uusiutuvan energian toimialaraportti julkistettiin torstaina Turussa järjestetyn Energiavaikuttajaseminaarin yhteydessä.

Keskustelua äitien kesken

Turun Kriisikeskus järjestää yksin odottaville äideille keskusteluillan maanantaina 27. marraskuuta kello 17–20. Tapaamisen tarkoituksena on antaa mahdollisuus luottamukselliselle ajatusten vaihtamiselle sekä tarjota käytännön tietoa yksinhuoltajuuteen liittyvistä asioista.

Persimon viihtyy juustoilla

Oranssi ja makea persimon on löytänyt tiensä yhä useampien juustolautaselle. Pienet ruskeat pilkut persimonin pinnassa kertovat siitä, että hedelmä on kypsä ja erittäin makea. Soseuta herkkuhedelmät jäätelön tai rahkan päälle tai villiinny hiukan ja viipaloi ne juustolautaselle: feta, vuohenjuusto, sinihomejuusto ja gouda rakastavat persimonin makeutta.

Konsankujalta puretaan kaksi rakennusta

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti keskiviikkona, että osoitteissa Konsankuja 18 ja 19 sijaitsevat rakennukset puretaan.

Kaupunki
Kaupunki

Pimeisiin pyöriin jaetaan valoja Turussa

Turun polkupyöräilijät ry ja kuntapäättäjät jakavat pyöränvaloja valottomiin pyöriin Valaistu!-tempauksessa tänään torstaina 17–19 Turun Tuomiokirkkotorilla. Yhdistys juhlistaa alkanutta pyöräilytalvea liikenneturvallisuusaiheella ja kiinnittää pyöränvaloja ohi ajaviin valottomiin pyöriin. Tapahtumaan on kutsuttu Turpon kuntavaaliteesit allekirjoittaneita kuntapäättäjiä ja muita luottamushenkilöitä. Paikalla myös Turun kaupungin edustaja.
Urheilu

Hannu Kuru Turun Palloseuraan, TPS solmi useita jatkosopimuksia

Hannu Kuru pelaa loppukauden TPS-paidassa.

Viime kaudet Tutossa pelannut TPS-kasvatti Hannu Kuru siirtyy loppukaudeksi Turun Palloseuraan. 24-vuotiaan hyökkääjän sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. TPS on solminut jatkosopimukset Elias Karvosen , Teemu Väyrysen , Jani Forsströmin ja Lucas Ekeståhl-Jonssonin kanssa.

Jälkipeli: Hirvensalossa toivotaan aikaista talvea

Tämä olisi unelma. Hirvensalon hiihtokeskuksessa toivotaan lumista talvea. Talousmurheista huolimatta tämä kausi on turvattu, mutta tulevaisuus askarruttaa Turun Slalomseuran jäseniä.

Eipä käy kateeksi. Turun Slalomseuran puheenjohtaja Jari Lehtisen puhelin soi lähes taukomatta. Hirvensalon hiihtokeskuksen toiminnasta vastaavan urheiluseuran puuhaihmiset ovat saaneet kääriä hihansa. On pakko painaa pitkää päivää, jotta hiihtokeskuksen rinteet voitaisiin avata myös tänä talvena.

Vuoden 2020 Kalevan kisat järjestetään Turussa kolmen seuran yhteistyönä

Kalevan kisat oteltiin Turussa viimeksi vuonna 2011. Kuvassa Salon Vilppaan korkeushyppääjä Miia Kurppa.

Turun Urheiluliitto, Turun Toverit, Turun Weikot Yleisurheilu ja Paavo Nurmi Gamesia järjestävä PN Turku Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen vuoden 2020 Kalevan kisojen järjestämisestä Turussa 13. – 16.8.2020. Samalla Paavo Nurmi Festival -tapahtumia vuodesta 2013 asti toteuttaneen seurayhtymän yhteistyö tiivistyy entisestään.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!