Kalle Valtola haluaa pelata viihdyttävää jääkiekkoa

Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Kuva: Hannu Tuominen

Jo viime kaudella Kupittaan yleisö sai ihastella Tuton numeron 66 otteita. Viimeistään tämän syksyn aikana Kalle Valtola on osoittanut olevansa tulevaisuuden varteenotettava Liiga-peluri.

Marraskuun maaottelutauolle lähdettäessä 21-vuotias puolustaja oli kymmenen ottelun pisteputkessa. Pisteiden lisäksi Valtola on ennakkoluuloton pelaaja. Hän on sellainen yksilö, jonka pelaaminen vetää ihmisiä katsomoon.

– Rohkea pelaaminen on aika iso osa omaa pelaamista. Haluan pelata kovalla itseluottamuksella. Kun onnistumisia tulee, kiekon kanssa uskaltaa tehdä asioita, joita joku toinen pelaaja ei ehkä uskalla. Pelirohkeus on iso osa omaa pelaamistani, Valtola pohtii.

Pelin on syytäkin olla näyttävää, kun selässä komeilee Mario Lemieux’n legendaarinen numero. Valtolan mukaan syy pelinumeron käyttöön ei ole ilmeisin, eli Lemieux’n ihailu.

– Minulla ei ollut siihen mitään vaikutusvaltaa. Se vaan annettiin minulle viime vuonna. Sillä on kulkenut niin ei ole tarvetta vaihtaakaan. Sen verran sillä on omakohtaista taustaa, että Tepsissä pelasin junioreissa joskus numerolla 6.

Puolitoista kautta Tutossa pelanneen Valtolan mukaan Mestis on hyvä sarja kehittyvälle pelaajalle. Vaikka tie Liigaan onkin seuratasolla käytännössä tukossa, pelaajat haluavat päästä urallaan eteenpäin.

– Mestis on kasvavien pelaajien sarja. Tosi harvassa ovat ne pelaajat, jotka luovat uran Mestiksessä. Kaikki oikeastaan haluavat ylöspäin ja se myös näkyy pelaajien motivaatiossa. Mestis on hyvä sarja kehittyä. Ainakaan Tutossa ei keskitytä vain voittamiseen vaan myös siihen, että pelaajat kehittyisivät yksilöinä.

Valtolan päivän täyttää jääkiekon lisäksi liiketalouden opiskelu. Päivät venyvät pitkiksi, mutta se ei miestä haittaa.

– Mielestäni on vain hyvä asia, että elämässä on muutakin kuin jääkiekkoa. Eikä opiskelu ole fyysisesti kuitenkaan raskasta, niin ei se pelaamista haittaa.

Monien muiden tapaan Tuto on Valtolalle väliporras uralla. Miehen sopimus Tuton kanssa on voimassa kevääseen 2019. Tavoitteet lähitulevaisuuteen ovat selvät.

– Haluan päästä eteenpäin pelaajana. Hyökkääminen on aika hyvällä tasolla. Nyt pitäisi saada puolustaminen mahdollisimman hyväksi. Se vaatii fysiikan ja kamppailupelaamisen parantamista, Valtola analysoi.

Jos Valtolan otteet säilyvät nähdyn kaltaisina, miehen perässä on useampi isompi seura jo ennen kevättä 2019.

– Totta kai Liigassa pelaaminen kiinnostaa. Mahdollista se saattaa olla jo ensi vuonna, mutta mikään kiire ei ole mihinkään suuntaan. Tärkeintä tässä vaiheessa uraa on, että peliaikaa tulee ja kehittyy, Valtola toteaa.

Ilkka Lappi

Vanhakin koira oppii uimaan

Ensimmäistä kertaa uimakoulussa ollut neljän kuukauden ikäinen bullmastiffi Kerttu rohkaistui polskimaan veteen uimaohjaaja Annika Himasen kannustamana.

Toisin kuin usein luullaan vain murto-osa koirista osaa luonnostaan uida. Vesi on myös elementti, joka voi pelottaa. Pelkojen voittamisessa ja uimaan oppimisessa koirien uimakoulu voi olla käänteentekevä kokemus.

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa. Lainmuutoksella rajoitettaisiin muun muassa pankkilainojen korkomenojen vähentämistä yritysten tuloverotuksessa. Valtiovarainministeriö lähetti lakiluonnoksen lausuntokierrokselle perjantaina 19. tammikuuta.

Markus Allan palaa lavalle

Markus Allan.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta Turun konserttitalossa järjestetään tangokonsertti, johon solisteiksi saapuvat Tomi Metsäketo , Mikko Mäkeläinen , Teemu Roivainen ja Markus Allan , jolle esiintyminen on ensimmäinen sitten viime syksynä tehdyn leikkauksen.

Pop up -perhekahvila tuo temppuradan lapsille Jäkärlään

Lauantaina 27. tammikuuta Jäkärlässä avataan pop up -perhekahvila. Perhekahvila on avoinna kaikille lapsiperheille kello 10–12 välisen ajan. Lapsille on leikkimisen lisäksi tarjolla temppurataa ja askartelupistettä, kun taas vanhemmat pääsevät "kaffettelemaan".

Linja-auto törmäsi pyöräilijään suojatiellä, epäillään ajaneen päin punaista

Linja-auto törmäsi perjantaina kello 15.15 polkupyöräilijään Turussa Hämeenkadun ja Kerttulinkadun risteyksessä. Linja-auto ajoi Hämeenkatua ja sen epäillään ajaneen Kerttulinkadun risteyksessä päin punaisia liikennevaloja. Linja-auto törmäsi Hämeenkatua suojatietä pitkin ylittämään lähteneeseen polkupyöräilijään.

Kaupunki
Kulttuuri

Haku Konstrundan-tapahtumaan alkaa

Kuukauden ajan lähes 300 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa hakee osallistujaksi Konstrundan-tapahtumaan. Hakuaika alkaa sunnuntaina 21. tammikuuta ja päättyy 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen jury arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.
Urheilu

Puukkokatsomo: Läpimurron paikka

Tomas Hradecky

Ainakin vielä toistaiseksi Tomas Hradecký on Turussa ollut se ”kolmas Hradecký”. Ensi kaudella vuonna 1992 syntyneellä Tomasilla on paikka muuttaa Hradeckyjen keskinäistä hierarkiaa, kun hän palaa kasvattiseuransa TPS:n varjoon

Jälkipeli: Palloiluhallissa paljon hyvää, mutta haasteitakin löytyy

Kupittaan palloiluhallin ensimmäinen suuri urheilutapahtuma oli lentopallon Suomen cupin lopputurnaus. Hallin isot monipäiväiset tapahtumat aiheuttavat seuroille harjoitusvuorojen peruuntumisia. Kaikille lajeille ei löydy korvaavia tiloja.

Suomen paras palloiluhalli. Kupittaan uutta peliareenaa on tituleerattu ylistävin sanoin. Hieno se onkin, tosin vasta pidemmän käytön jälkeen tiedetään, miten halli onnistuu palvelemaan eri lajeja ja miten se soveltuu ottelutapahtumien järjestämiseen.

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Suomen Voimalajiliiton vahvin mies ja vahvin nainen SM-kilpailut Turussa elokuussa

Suomen Voimalajiliitto ja Turun Messukeskus Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosien 2018 ja 2019 Hevay Events SM-kilpailujen (SVLL vahvin mies/nainen SM) järjestämisestä Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden kilpailu on lauantaina 18. elokuuta. Sen oheisohjelma julkaistaan helmikuun aikana.

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Ivan Sesar ja Joona Järvistö.

Perjantaina alkavaan Suomen Cupiin valmistautuva Inter on solminut sopimukset kahden pelaajan kanssa. Viimeksi Romanian pääsarjan Juventus Bukarestissa pelannut bosnialainen Ivan Sesar on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen ja Kaarinan Pojista siirtyvä Joona Järvistö yksivuotisen sopimuksen Interin kanssa.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.