Kalle Valtola haluaa pelata viihdyttävää jääkiekkoa

Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Tällä kaudella Kalle Valtola on saanut totutella myös kantamaan Tuton kultaista kypärää. Kuva: Hannu Tuominen

Jo viime kaudella Kupittaan yleisö sai ihastella Tuton numeron 66 otteita. Viimeistään tämän syksyn aikana Kalle Valtola on osoittanut olevansa tulevaisuuden varteenotettava Liiga-peluri.

Marraskuun maaottelutauolle lähdettäessä 21-vuotias puolustaja oli kymmenen ottelun pisteputkessa. Pisteiden lisäksi Valtola on ennakkoluuloton pelaaja. Hän on sellainen yksilö, jonka pelaaminen vetää ihmisiä katsomoon.

– Rohkea pelaaminen on aika iso osa omaa pelaamista. Haluan pelata kovalla itseluottamuksella. Kun onnistumisia tulee, kiekon kanssa uskaltaa tehdä asioita, joita joku toinen pelaaja ei ehkä uskalla. Pelirohkeus on iso osa omaa pelaamistani, Valtola pohtii.

Pelin on syytäkin olla näyttävää, kun selässä komeilee Mario Lemieux’n legendaarinen numero. Valtolan mukaan syy pelinumeron käyttöön ei ole ilmeisin, eli Lemieux’n ihailu.

– Minulla ei ollut siihen mitään vaikutusvaltaa. Se vaan annettiin minulle viime vuonna. Sillä on kulkenut niin ei ole tarvetta vaihtaakaan. Sen verran sillä on omakohtaista taustaa, että Tepsissä pelasin junioreissa joskus numerolla 6.

Puolitoista kautta Tutossa pelanneen Valtolan mukaan Mestis on hyvä sarja kehittyvälle pelaajalle. Vaikka tie Liigaan onkin seuratasolla käytännössä tukossa, pelaajat haluavat päästä urallaan eteenpäin.

– Mestis on kasvavien pelaajien sarja. Tosi harvassa ovat ne pelaajat, jotka luovat uran Mestiksessä. Kaikki oikeastaan haluavat ylöspäin ja se myös näkyy pelaajien motivaatiossa. Mestis on hyvä sarja kehittyä. Ainakaan Tutossa ei keskitytä vain voittamiseen vaan myös siihen, että pelaajat kehittyisivät yksilöinä.

Valtolan päivän täyttää jääkiekon lisäksi liiketalouden opiskelu. Päivät venyvät pitkiksi, mutta se ei miestä haittaa.

– Mielestäni on vain hyvä asia, että elämässä on muutakin kuin jääkiekkoa. Eikä opiskelu ole fyysisesti kuitenkaan raskasta, niin ei se pelaamista haittaa.

Monien muiden tapaan Tuto on Valtolalle väliporras uralla. Miehen sopimus Tuton kanssa on voimassa kevääseen 2019. Tavoitteet lähitulevaisuuteen ovat selvät.

– Haluan päästä eteenpäin pelaajana. Hyökkääminen on aika hyvällä tasolla. Nyt pitäisi saada puolustaminen mahdollisimman hyväksi. Se vaatii fysiikan ja kamppailupelaamisen parantamista, Valtola analysoi.

Jos Valtolan otteet säilyvät nähdyn kaltaisina, miehen perässä on useampi isompi seura jo ennen kevättä 2019.

– Totta kai Liigassa pelaaminen kiinnostaa. Mahdollista se saattaa olla jo ensi vuonna, mutta mikään kiire ei ole mihinkään suuntaan. Tärkeintä tässä vaiheessa uraa on, että peliaikaa tulee ja kehittyy, Valtola toteaa.

Ilkka Lappi

Rattijuoppo poimittiin Nauvon lossijonosta

Poliisi tavoitti lauantaina kello 18 miehen, jonka epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Vuonna 1985 syntynyt mieskuljettaja tavoitettiin autostaan Nauvon puolella olevasta lossijonosta.

Rattijuoppo suistui tieltä Paraisilla, puhalsi 1,69 promillea

Poliisi tavoitti lauantaina kello 2.55 Paraisilla Levontiellä vuonna 1999 syntyneen naisen, joka oli suistunut tieltä henkilöautollaan. Hän puhalsi alkometriin lukemat 1,69 promillea. Lukema ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan.

Väittelijä löysi potentiaalisen PET-merkkiaineen sydämen vajaatoiminnan seurantaan

Max Kiugel.

Sydämen vajaatoiminta on palautumaton toimintahäiriö, joka johtaa elimistön metabolisten tarpeiden suhteen riittämättömään verenkiertoon. Sydämen vajaatoiminta kehittyy lähes 25 prosentille sydäninfarktista selvinneistä potilaista. Turun yliopistossa väittelevä Max Kiugel tutki molekulaarisia kohteita ja niihin soveltuvia merkkiaineita sydämen vajaatoiminnan PET-kuvantamista varten.

Toukokuussa tarvitaan paljon verenluovuttajia

Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi. Lämpenevät säät ja loppukevään kiireet saattavat viedä huomion, eivätkä toukokuulle osuvat monet arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä.

Juha Pesola VMP Groupin toimitusjohtajaksi

Juha Pesola.

Henkilöstöpalveluyritys VMP Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 17. toukokuuta alkaen on nimitetty Juha Pesola , joka on vuodesta 2015 työskennellyt konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana. Konsernin aikaisempi toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen siirtyy VMP Groupin hallituksen jäseneksi.

Urheilu

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Menoviikko: Paroni ja muut urheilijasuuruudet

Jarno Saarinen on yksi Turkuun haudatuista urheilijasuuruuksista.

Tiistaina 22. toukokuuta tutustutaan kuolleisiin turkulaisiin urheilusuuruuksiin hautausmaan kävelykierroksella. Lähtö pari tuntia kestävälle kävelykierrokselle tapahtuu vanhan hautausmaan portilta Uudenmaantien varrelta kello 17. Matkaa kävelykierrokselle kertyy noin kolme kilometriä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.