Sarjakärki vaihtui ringeten SM-sarjassa

RNK Flyersin viikonloppu tiedettiin haastavaksi, sillä ohjelmassa on vierasottelut kovimpia haastajia, Nokian Urheilijoita ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea vastaan. Ykköstähti Susanna Tapani on jääkiekkomaajoukkueen mukana, ja loukkaantumishuoliakin on kasaantunut.

Viikonlopun haaste konkretisoitui heti lauantaina viime kauden finaaliuusinnassa. Nokia otti kotonaan makean 7–5-voiton ja kiskaisi itsensä vahvasti raisiolaisten imuun sarjataulukossa.

– Emme saaneet tänään pidettyä omaa tasoamme yllä, ja lopputulos on se, mihin tekemisemme tänään riitti. Varsinkin renkaallisessa pelissämme oli isoja haasteita läpi pelin, Raision Nuorisokiekon päävalmentaja Katriina Kulju myönsi.

Nokian tempun kovuutta nostaa se, että kahden erän jälkeen vieraat johtivat jo 4–1. Kahdessa viimeisessä erässä Nokia oli kuitenkin täyttä rautaa. Kuusi perättäistä maalia, joista Miranda Uusi-Kämppä (3+2) oli mukana peräti viidessä, käänsivät ottelun kotijoukkueen eduksi.

Voitto oli Nokialle arvokas. Tappiolla sarjan kärkikaksikko olisi jo päässyt kärkeen, mutta voiton myötä Nokia tempaisi itsensä RNK Flyersin imuun. Raisiolaiset ovat keränneet 11 ottelusta 18 pistettä, nokialaiset yhtä monesta ottelusta 16 pistettä.

Kun Raisio taipui omassa ottelussaan, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheeselle avautui kultainen mahdollisuus nousta takaisin sarjan kärkeen. Lapinlahti myös tarttui tähän tilaisuuteen lyömällä kotonaan Espoon Kiekkoseuran 9–3.

Lahti Ringette otti kauden toisen voittonsa lauantain myöhäisottelussa. Kuten ensimmäinenkin voitto, toinen tuli sarjajumbo VG-62:n kustannuksella. Loppulukemiksi Naantalissa saatiin 4–9.

VG-62 kaivoi kuoppansa jo avausminuuteilla, sillä ajassa 6.22 Lahti johti jo 4–1. Naantalilaiset roikkuivat iskuetäisyydellä, mutta eivät päässeet missään vaiheessa haastamaan lahtelaisia tosissaan voittotaistelussa.

VG-62 on vaikeassa tilanteessa. Maaliero on 11 ottelun jälkeen synkkääkin synkempi 29–172, ja lähin selkä edessä on neljän pisteen päässä. Lahti on tosin voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten sen tavoittaminen ei lähtökohtaisesti riitä – pitäisi päästä ohi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Lintulaudan paikalla on väliä

Älä sijoita lintulautaa aivan lähelle seinää. Varisevat siemenet keräävät myös tuholaisia kuten myyriä ja hiiriä. Pihapuuhunkin ripustetun lintujen ruokintapisteen alunen kannattaa siivota pudonneista siemenistä säännöllisesti tuholaisten estämiseksi.

Freesi liveklubi Liedossa

Juuso Vuorinen (vas.).

Nelihenkinen poprock-bändi Freesi isännöi tammikuusta lähtien Freesi & Frendit -liveklubia Liedon Old Smugglerissa. Noin kerran kuussa järjestettävien soittoiltojen tarkoituksena on jakaa musiikin ilosanomaa vaihtuvien musiikkivieraiden kanssa.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n jalkapallonaisilla uudelleenrakennuksen aika

Jutta Rantala on yksi nimekäs lähtijä TPS:n naisten liigaryhmästä.

Kun Sami Haltian aikakausi TPS:n jalkapallonaisten peräsimessä päättyi, ilmassa oli vaara, että joukkue hajoaa. Vähitellen uhkakuvat ovat myös muuttuneet realismiksi.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!