Sarjakärki vaihtui ringeten SM-sarjassa

RNK Flyersin viikonloppu tiedettiin haastavaksi, sillä ohjelmassa on vierasottelut kovimpia haastajia, Nokian Urheilijoita ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea vastaan. Ykköstähti Susanna Tapani on jääkiekkomaajoukkueen mukana, ja loukkaantumishuoliakin on kasaantunut.

Viikonlopun haaste konkretisoitui heti lauantaina viime kauden finaaliuusinnassa. Nokia otti kotonaan makean 7–5-voiton ja kiskaisi itsensä vahvasti raisiolaisten imuun sarjataulukossa.

– Emme saaneet tänään pidettyä omaa tasoamme yllä, ja lopputulos on se, mihin tekemisemme tänään riitti. Varsinkin renkaallisessa pelissämme oli isoja haasteita läpi pelin, Raision Nuorisokiekon päävalmentaja Katriina Kulju myönsi.

Nokian tempun kovuutta nostaa se, että kahden erän jälkeen vieraat johtivat jo 4–1. Kahdessa viimeisessä erässä Nokia oli kuitenkin täyttä rautaa. Kuusi perättäistä maalia, joista Miranda Uusi-Kämppä (3+2) oli mukana peräti viidessä, käänsivät ottelun kotijoukkueen eduksi.

Voitto oli Nokialle arvokas. Tappiolla sarjan kärkikaksikko olisi jo päässyt kärkeen, mutta voiton myötä Nokia tempaisi itsensä RNK Flyersin imuun. Raisiolaiset ovat keränneet 11 ottelusta 18 pistettä, nokialaiset yhtä monesta ottelusta 16 pistettä.

Kun Raisio taipui omassa ottelussaan, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheeselle avautui kultainen mahdollisuus nousta takaisin sarjan kärkeen. Lapinlahti myös tarttui tähän tilaisuuteen lyömällä kotonaan Espoon Kiekkoseuran 9–3.

Lahti Ringette otti kauden toisen voittonsa lauantain myöhäisottelussa. Kuten ensimmäinenkin voitto, toinen tuli sarjajumbo VG-62:n kustannuksella. Loppulukemiksi Naantalissa saatiin 4–9.

VG-62 kaivoi kuoppansa jo avausminuuteilla, sillä ajassa 6.22 Lahti johti jo 4–1. Naantalilaiset roikkuivat iskuetäisyydellä, mutta eivät päässeet missään vaiheessa haastamaan lahtelaisia tosissaan voittotaistelussa.

VG-62 on vaikeassa tilanteessa. Maaliero on 11 ottelun jälkeen synkkääkin synkempi 29–172, ja lähin selkä edessä on neljän pisteen päässä. Lahti on tosin voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten sen tavoittaminen ei lähtökohtaisesti riitä – pitäisi päästä ohi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kysely: Vain noin puolet suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä

Enefitin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä kuukaudessa. Lähes 70 prosenttia olisi valmis hillitsemään sähkönkulutustaan, jos sähköyhtiö tarjoaisi siihen välineitä. Joka kolmas suomalainen uskoo voivansa vähentää sähkönkulutustaan viidenneksellä.

Turussa järjestetään Japani-päivä

Turussa järjestetään Japani-päivä Turun työväenopistolla ja Turun yliopiston Publicumissa. Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Etla: Julkinen talous tasapainossa viimeistään ensi vuonna

Suomen talouskasvu jatkuu vahvana. Julkinen talous tasapainottuu viimeistään ensi vuonna ja hallitus on pääsemässä hyvin lähelle työllisyystavoitettaan. Etlan tiistaina julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 2,8 prosenttia, mikä tarkoittaa vuoden 2008 tuotannon tason ylittymistä. Ensi vuoden talouskasvuksi Etla arvioi 2,4 prosenttia. Kasvun taustalla on voimistunut kansainvälinen kysyntä ja Suomen kohentunut kilpailukyky.

Vasemmistoliiton Oksanen: Pyörätie Itäiselle Pitkällekadulle

Riikka Oksanen.

Kaupunginvaltuutettu Riikka Oksanen (vas.) arvioi, että Turussa on jo melko kattava pyöräväyläverkosto, mutta joillakin alueilla verkostossa on vielä merkittäviä puutteita ja katkoksia, jotka heikentävät pyöräilyn sujuvuutta, turvallisuutta ja mukavuutta.

Vain joka kolmas käy säännöllisesti suuhygienistillä

Vain joka kolmas suomalainen käy säännöllisesti suuhygienistillä, vaikka suuhygienistillä tulisi käydä kerran–pari vuodessa. Kaikkein vähiten suuhygienistillä käyvät nuoret aikuiset. Oral Hammaslääkäreiden teettämän selvityksen mukaan vain 20 prosenttia 18–29-vuotiaista nuorista aikuisista käy säännöllisesti suuhygienistillä.

Urheilu

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!