Saara-Sofia Sirénillä kaksi haastajaa Voimisteluliiton puheenjohtajakisassa

Saara-Sofia Sirén. Saara-Sofia Sirén. Kuva: Jori Liimatainen

Voimisteluliiton hallituksen puheenjohtaja vaihtuu liiton syyskokouksessa lauantaina 18. marraskuuta. Nykyinen puheenjohtaja Anne Vierelä on toiminut Voimisteluliiton puheenjohtajana kaksi kautta, mutta keskittyy jatkossa luottamustehtäviinsä Olympiakomitean hallituksessa.

Voimisteluliiton hallituksen puheenjohtajaksi on ilmoittautunut kolme hakijaa.

– Voimisteluseurat ovat ilmoittaneet kolmea henkilöä liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Ehdollepanotoimikuntana totesimme kaikki hakijat päteviksi ja kenen tahansa heidän johdollaan Voimisteluliitto voi menestyä tulevaisuudessa, kommentoi hakijoita Voimisteluliiton ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Erkki Vuori.

Puheenjohtajakilpailun ehdokkaat ovat projektipäällikkö Olli-Pekka Lintula (esittävä seura Espoon Telinetaiturit ry), turkulainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok., esittävä seura Turun Riennon Voimistelu ry) ja toimitusjohtaja Kaisa Vikkula (esittävä seura Olarin Voimistelijat ry).

Puheenjohtajaksi hakevilla on kaikilla aikaisempaa voimisteluseuratoiminnan tuntemusta. He ovat verkostoituneet liike-elämään ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Voimisteluliiton jäsenseurat valitsevat hallituksen uuden puheenjohtajan ja jäsenet liiton vuosikokouksessa Helsingissä.

Ehdollepanotoimikunta tekee esityksensä syyskokoukselle hallituksen uudesta puheenjohtajasta kokouksessaan 21. lokakuuta, jonka jälkeen puheenjohtajaehdokkaiden hakemukset julkaistaan voimistelu.fi sivulla.

Voimisteluliiton syyskokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi kolme jäsentä hallitukseen. Ehdollepanotoimikunta vahvisti lauantaina 7. lokakuuta lajien seurakokousten esitykset hallitukseen valittavista henkilöistä.

Miesten telinevoimistelun hallituspaikalle on ehdolla Ari Mäkelä (esittävä seura Voimisteluseura Helsinki ry), rytmisen voimistelun paikalle Anna Halonen (esittävä seura Olarin Voimistelijat ry) sekä kilpa-aerobicin, TeamGymin, trampoliinivoimistelun ja akrobatiavoimistelun edustajaksi hallitukseen on ehdolla Katja Anoschkin (esittävä seura Fliku -82 ry).

Erovuorossa olevat Mäkelä, Halonen ja Anoschkin ovat olleet Voimisteluliiton hallituksen jäseniä vuodesta 2012 lähtien ja ilmaisseet kiinnostuksensa jatkaa luottamustehtävissään.

Hallitukseen valittujen uusien jäsenien ja puheenjohtajan kolmivuotiskausi käynnistyy 1.1.2018.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Joka viides kävijä jättää kädet pesemättä vessassa

Eurooppalaiset ovat aiempaa laiskempia pesemään kätensä jokaisen wc-käynnin jälkeen, ja joka viides kävijä poistuu yleisestä vessasta pesemättä käsiään. Metsä Tissuen aiempaan, vuonna 2015 toteutettuun wc-tutkimukseen verrattuna käsien peseminen jokaisen wc-käynnin jälkeen on vähentynyt kaikissa maissa Saksaa lukuun ottamatta. Suomalaiset ovat hieman keskimääräistä tarkempia käsihygieniastaan, ja meistä 83 prosenttia ilmoittaa pesevänsä kädet aina julkisessa vessassa käynnin jälkeen – tosin Suomessakin trendi on laskeva (86% vuonna 2015).

Pääsiäismunien värjäystä Vimmassa

Vimmassa järjestetään avoin pääsiäismunapaja.

Pääsiäiskoristeita voi luoda pääsiäisen avoimessa munapajassa Vimmassa perjantaina 23. maaliskuuta kello 15–20. Munankuoret kuvioidaan mehiläisvahalla ja värjätään munaväreillä. Hehkuvat värit paljastuvat, kun vaha poistetaan. Munia voi ostaa pajalta tai tuoda omat tyhjät munankuoret mukanaan. Käyntikertamaksu on kaksi euroa ynnä materiaalit. Paja on yli 13-vuotiaille, ei ennakkoilmoittautumista.

Turo Tikanmäki K-Market Moikoisten kauppiaaksi

Turo Tikanmäki aloittaa K-Market Moikoisten K-kauppiaana Hirvensalon liikekeskuksessa 26. maaliskuuta. Kauppapaikka on Tikanmäen toinen, sillä hän toimii kauppiaana jo K-Market Delissä Haarlassa.

Varsinais-Suomen päästöt vähentyneet

Suomen ympäristökeskuksen tekemien laskelmien mukaan Varsinais-Suomen kasvihuonepäästöt ovat laskeneet 26 prosenttia vuosina 2007–15. Hiilineutraali maakunta edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen leikkaamista vähintään 80 prosentilla ja loppujen päästöjen hyvittämistä esimerkiksi viljely- ja metsämaan hiilinieluja lisäämällä. Varsinais-Suomessa on sitouduttu tavoittelemaan yhdessä hiilineutraalia maakuntaa vuoteen 2040 ja tavoite on kirjattu Varsinais-Suomen maakuntastrategiaan.

Noin puolet suomalaisista aikuisista laihduttaa jatkuvasti

Nuori aikuisikä on erityisen kriittistä aikaa lihomiselle. Helsingin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan pitkällä aikavälillä painonhallinnassa onnistuneita nuoria naisia ja miehiä yhdisti se, että he eivät laihduttaneet ja että he söivät säännöllisesti.

Tilastokeskus: Helmikuun työttömyysaste 8,6 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2018 helmikuussa 233 000, mikä oli 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,6 prosenttia, kun se edellisvuoden helmikuussa oli 9,2 prosenttia. Työllisiä oli 79 000 enemmän kuin edellisvuoden helmikuussa. Työvoiman ulkopuolella olevia oli 54 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Hellaksen entiseen makeistehtaaseen saa tehdä parvekkeet

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hellaksen entisen makeistehtaan kaavamuutoksen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Kärsämäessä sijaitsevan Hellaksen vanhan makeistehtaan asemakaavanmuutoksen. Päätös mahdollistaa parvekkeiden rakentamisen rakennuksen julkisivuun ja autopaikkojen tekemisen.

Urheilu

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!